TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Banksy

#726 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by Banksy »

Edin H. wrote:
Banksy wrote:
emric wrote: I ta priča oko pjesme o Vikiću je nejasna. Upućeni kažu da se to nije tek tako desilo, da nije u pitanju neki volonterizam i patriotizam nego posao.
:lol: :thumbup: :lol:
Sta god da je trebalo je smjelosti popeti se na transporter i javno otpjevati u vremenu kada VRS skine sa UN transportera i brutalno likvidira ministra, u vremenu kada su pojedinci na TV-u molili da im se ime ne pojavi na odjavnim telopima, cak su i pojedini stranci odbijali intervjue zbog mogucih reprekusija kada odu na drugu stranu ili prolaze checkpointove.
smijem se gluposti iznad
Better Man

#727 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by Better Man »

pici wrote:
Better Man wrote:Fahrudin Pecikoza je autor pjesme Ponesi zastavu. I on je predložio Tifi da je otpjeva, tačnije pisao ju je za njegov vokal.

zato je peca u skupstinskoj klupi i dize rukice za SDA i SBB
Peca je ušao u skupštinu kao kadar SBB, ali se razišao s njima, a isto tako ne podržava ni SDA.
kiligonzales

#728 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by kiligonzales »

¤ jelena ¤ wrote:
kiligonzales wrote:
¤ jelena ¤ wrote:Kakav je to sistem vrijednosti u kojem se Tifa poredi sa Merlinom - po sličnosti ili suprotnosti, sasvim svejedno? :-)
Ne govorimo o pjevanju, ovo su vise one price o potrebi da se ulizes, uguras u red podobnih, privalis politici, umjesto da ostanes svoj, za svaku publiku imas drugu pricu, pa radi tih stvari budes nagradjen ili ne...

Tipa napraviš koncert novogodišnji, dobiješ šestoaprilsku nagradu nakon toga poput recimo Merlina, napraviš predstavu Žabu dobiješ šestoaprilsku na guzove politike, e jbg kao da isti nisu napravili nikada nista prije toga sto se moglo istom nagradom nagraditi :D
Ma, mene jeza hvata kad vidim kakav se bućkuriš pravi i ko se sve s kim danas poredi i stavlja u istu ravan.

Sve je krenulo nizbrdo i sve se sa svim može mjerit još ...otkad je Hanka postala ''kraljica sevdaha'', a tome ima već par decenija, ali OK ...

Ako je tako, onda ja mislim da u ovoj priči, ovako kako je zamišljena, fali slikar Memo kao jedan svijetli primjer.
(u slučaju da je već spomenut, izvinjavam se :oops: )

Zato predlažem da sad poredimo malo Memu pobjednika, koji je otišao, vidio, pobijedio i nije postao četnik...bravo, bravo.... :kravata:

i Tifu, starog narkomana, alkoholičara, licemjera, koji je otišao i odjednom, nakon svog 2987656. odlaska u Beograd, postao četnik...fuj, fuj. :-x

Msm, ne govorimo o njima kao umjetnicima, jel...nego o potrebi da se uližeš komšiji il susjedu ako sam dobro shvatila.
Ne pricamo o umjetnosti, vec o onome sto oni govore i rade pored toga i cime dojam o sebi popravljaju i kvare. Mene je vazda nerviralo to umjetnicko koketiranje sa politikom.

Eto navela si Memu, odlican primjer kako covjek zeli se ulizati, ugurati u red podobnih, privaliti se politici i sebi lomiti kicmu.
Fali onih istinskih zaljubljenika medju nasim umjetnicima koji zele ostati svoji, nezavisni, pa kud puklo da puklo, sami na braniku onoga sto vjeruju i osjecaju, pa makar i popusili foru zbog toga i izgledali izgubljeni i niciji, koji govore i rade iz duse i imaju tu intelektualnu ostricu ili ne, ali su takvi citav zivot, a u ovome drustvu ih je sve manje.

Tifa jeste poceo kvariti dojmove o sebi, ali da zbog toga zasluzuje da bude predstavljan gorim nego sto jeste, mislim da ne zasluzuje.
dulekrele

#729 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by dulekrele »

propali pjevac, alkoholicar i narkoman ne moze nikome biti kralj ili legenda.
kiligonzales

#730 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by kiligonzales »

Bancho wrote:
Eto zanimljiv intervju i prica o nekim starim temama, u kome kaze recimo o Sarajevu sljedeci "sta mi je taj grad dao, kurac mi je dao, ja sam tome gradu dao", do toga da se vratio u grad iz Njemacke 97, tri godine od njegovog odlaska iz Sarajeva i da on voli svoj grad... Pa opet kaze kako on Sarajevo nikada nije napustio i da kad se zasiti Sarajeva ode u BG, kad se zasiti BG vrati se u Sarajevo i td...
kiligonzales

#731 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by kiligonzales »

Pitar sa Kariba wrote:Tifu su jednom prebili Celini jurisnici iz Romanijske. U pasazu Staklenog Grada. Sreca pa smo culi i izvadili ga iz belaja. Znaci u sred dana se to desilo, '93 ili '94 nisam vise siguran. Papci i zlocinci iz Grabovice. Musa i onaj papcic sto je sine preskak'o da ga struja ne udari, poslije drzao kafanu kod Vogoscanske petlje i jos par njih.
Isti ti su dugo vremena bili elita ovoga grada, a eto Tifa ne valja. :-)

Dobro pazite koga "branite"!

Sto se Dine M. tice isti mi je seljakluk napadanje covjeka. Kao covjek i komsija za pozeljeti. Supruga, djeca odgojeni, obrazovani, o sebi pri sebi. Da je Bogdo jos takvog komsiluka i sugradjana.

A Tifa, Tifa je Tito sta god uradio!
Ovaj drugi me umalo udario skuterom, iza bezistana, mislis da se okrenuo, stao, izvinuo, a doslovno me oceso po ramenu. Kum mi se ismijao, kad je vidio kako sam se ispsovo i takt izgubio zbog toga. Iako volim njegovu muziku i smatram ga od onih najboljih sto je Sarajevo iznjedrilo, ne volim njegovu pekavost i nastupe po televizijama i kad ga vidim da prica na tv znam ponekad prebaciti kanal.

Svakako nijednog ni drugog licno ne znam i o njima ne mogu pricati iz ugla komsiluka.
Ommadawn

#732 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by Ommadawn »

Mediokriteti.
I Dino Merlin i Tifa.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#733 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by Pitar sa Kariba »

A mozda je samo tebi visoko ljestvica.....
Bancho

#734 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by Bancho »

Tifa vaki Tifa naki, reko ono reko ovo, bio tam bio vam...djavo zivi...ali zato prosjecni bosanac poslije ponoci se oduzima uz Cecu i ostale primate...pije, smrce, guta i uzima sve sto mu dodje pod ruku i onda ujutru sa svojim brudama uz kafu komentarise jebote jesi vidio onog Tife narkomana...
dulekrele

#735 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by dulekrele »

Bancho wrote:Tifa vaki Tifa naki, reko ono reko ovo, bio tam bio vam...djavo zivi...ali zato prosjecni bosanac poslije ponoci se oduzima uz Cecu i ostale primate...pije, smrce, guta i uzima sve sto mu dodje pod ruku i onda ujutru sa svojim brudama uz kafu komentarise jebote jesi vidio onog Tife narkomana...
vjerojatno si se pronasao u svemu navedenom.
dječak sa šibicama

#736 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by dječak sa šibicama »

Nikad necu razumjeti potrebu da se pjevace analizira. Njihovo je da pjevaju, ako ima lijep glas, da ga poslusam, ako su mu pjesme glupe, da ne slusam.

Sta me briga sta tamo neki hasisar ima za reci, jel tetovirao cudnovatog kljunasa ili neki grb. Covjeku droga i alkohol pojeli mozak, ko sto je Dini pohlepa pojela svaku ljudskost ako je ikada i imao.
Bancho

#737 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by Bancho »

dulekrele wrote:
Bancho wrote:Tifa vaki Tifa naki, reko ono reko ovo, bio tam bio vam...djavo zivi...ali zato prosjecni bosanac poslije ponoci se oduzima uz Cecu i ostale primate...pije, smrce, guta i uzima sve sto mu dodje pod ruku i onda ujutru sa svojim brudama uz kafu komentarise jebote jesi vidio onog Tife narkomana...
vjerojatno si se pronasao u svemu navedenom.
Bruda Jala Brat & Buba Corelli su dvije teme ispod...
Ommadawn

#738 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by Ommadawn »

Pitar sa Kariba wrote:A mozda je samo tebi visoko ljestvica.....
Mozda.
A mozda ja znam za mnogo vise kvalitetnijih muzicara od ove dvojice.
No dobro...
ultima_palabra

#739 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by ultima_palabra »

dječak sa šibicama wrote:Nikad necu razumjeti potrebu da se pjevace analizira. Njihovo je da pjevaju, ako ima lijep glas, da ga poslusam, ako su mu pjesme glupe, da ne slusam.

Sta me briga sta tamo neki hasisar ima za reci, jel tetovirao cudnovatog kljunasa ili neki grb. Covjeku droga i alkohol pojeli mozak, ko sto je Dini pohlepa pojela svaku ljudskost ako je ikada i imao.
:thumbup:
zateznistub

#740 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by zateznistub »

Zanimljivo čitati koji sve papcici uzimaju u usta i tifu i Merlina i bilo koga drugog a nisu se ni ocesali o njih...možda ponekad čuli o njima od ozbiljnijih ...
Ommadawn

#741 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by Ommadawn »

zateznistub wrote:Zanimljivo čitati koji sve papcici uzimaju u usta i tifu i Merlina i bilo koga drugog a nisu se ni ocesali o njih...možda ponekad čuli o njima od ozbiljnijih ...
A tek koliko je zanimljivo je citati papcice koji Tifu i Merlina brane ili bilo koga drugog iz Sarajeva a da su ga eventualno na ulici jednom pozdravili.
zateznistub

#742 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by zateznistub »

Ommadawn wrote:
zateznistub wrote:Zanimljivo čitati koji sve papcici uzimaju u usta i tifu i Merlina i bilo koga drugog a nisu se ni ocesali o njih...možda ponekad čuli o njima od ozbiljnijih ...
A tek koliko je zanimljivo je citati papcice koji Tifu i Merlina brane ili bilo koga drugog iz Sarajeva a da su ga eventualno na ulici jednom pozdravili.
Misliš?
Ommadawn

#743 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by Ommadawn »

zateznistub wrote:
Ommadawn wrote:
Misliš?
Reciprocno.
HAVANA

#744 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by HAVANA »

Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#745 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by Pitar sa Kariba »

To @HAVANA, nema jace pjesme sa ovih prostora.
radostan dan

#746 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by radostan dan »

nagura i tifa 30 strana, jebi ti to...a niđe novog albuma.
Leverage

#747 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by Leverage »

Vidim da su podijeljena mišljenja na ovu temu ali mislim da je najveću pohvalu Tifi uputio Faruk Drina.

Zamislite vi to da se taj krajnje iskompromitovan lik usudi nekom dijeliti moralne lekcije i savjete, te upućivati kritike. Kad te jedan Faruk Drina uzme u usta u negativnom kontekstu to definitivno možeš smatrati velikom pohvalom.
zateznistub

#748 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by zateznistub »

Ommadawn wrote: Reciprocno.
Tanko ti to...
kakavdanakneiskustvu

#749 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by kakavdanakneiskustvu »

radostan dan wrote:nagura i tifa 30 strana, jebi ti to...a niđe novog albuma.
:lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#750 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by pici »

bjez.ba pesma zesce njesra sad mica i tifa pevaju ovo po begeshu
Post Reply