RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
-
normala brate
#726 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Pa to je i poenta posta, da se rat ne bi vodio kao prije jer nema više 150 hiljada pravoslavaca u Sarajevu vec bi potencijalne snage bile na drugim mjestima.
Sarajevo bi prošlo k'o Banja Luka..
Al' fazon je što imamo previše ovih koji imaju PTSP pa misle da bi ovi opet ordinirali na pragu.
Sarajevo bi prošlo k'o Banja Luka..
Al' fazon je što imamo previše ovih koji imaju PTSP pa misle da bi ovi opet ordinirali na pragu.
-
asker
#727 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Naslov teme, ko god je postavio, je doslovan citat Milorada Dodika u intervjuu za N1 od prije samo nekoliko dana. Milorad Dodik nije bubuljicavi tinejdzer za tastaturom, nije internet ratnik i nije dijaspora koja hoce da nas zavadi sa komsijama. On je covjek ciju ce naredbu NSRS u svakom trenutku sprovesti u djelo.santo gral wrote:Ja sam i prije imao konfuzne ideje a vi to sjebaste jos vise. Naslov kaze "...da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama" a vi odatle dodjoste do toga da će Srbija napast NATO. Prvo me prepadoste jer zivim u clanici NATO-a a drugo "hoce li uspostavljat kontrolu na vec postojecim granicama ili ce pomjerat granice"? Ako je ovo prvo onda znaci da ce voditi odbrambeni rat, a ako je drugo onda molim otvaraca teme da promijeni naslov.
Ovo je za tebe i sve druge koji su to propustili mada sam ubijedjen da vi to znate.
RS bez Brckog je nemoguca misija, nema svrhu postojanja. Brcko je distrikt sa polovinom Bosnjaka i ustavnim uredjenjem da je nicije i svacije. Bosnjaci uljuljkani u novo bratstvo i jedinstvo iz ekonomskih, egzistecijalnih razloga uveliko uvjetovanih putnom komunikacijom trebaju Brcko, trebaju prolaz do Orasja, trebaju tu zilu kucavicu. Cijela ekonomija Federacije, kao sto treba Ploce, isto tako ili jos vise treba koridor za izlazak u EU. 24 sata eventualne blokade znaci ekonomsku katastrofu, duzi period da ne pominjemo. Koridor (da ne bude samo Brcko) je od vitalnog nacionalnog i svakog drugog interesa za najmnogoljudniji kanton u Federaciji, kao i za privredu, protok ljudi i roba i ostalog dijela Federacije.
Dakle, ukoliko prvi covjek RSa a danas i drzave izjavi sam naslov ove teme, zasto je za osudu i podsmjeh reakcija, u ovom slucaju forumska, na tu izjavu?
Ovo nije sala, povod za sukob nije sto @PM72 nece moci na Jahorinu, vec eutanazija privrede i sam zivot gradjana Federacije.
Pa neka vam je smijesno do sudnjeg dana. Eto savrsenog recepta za rat, ko ga zeli i priziva ima savrsen nacin kako da pocne.
- славянин
#728 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Mlado ocito, vidis da se lozi na turke.
-
asker
#729 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Bas iznenadjujuce da me prvo 2 Srbina komentarisu
Ti cirilicaru, ovo ti je drugi puta da mi nesto Turke nabacujes. Hajde probaj lijepo ako moze, da te ne posaljem na jedno ruzno mjesto.
Ti cirilicaru, ovo ti je drugi puta da mi nesto Turke nabacujes. Hajde probaj lijepo ako moze, da te ne posaljem na jedno ruzno mjesto.
-
asker
#730 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Zasto @Kenjac?santo gral wrote: Mogu li te pitati nesto? Koje si godiste?
- славянин
#731 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Kojim pismom je pisana povelja kulina bana tj. verzijom tog pisma ? Turke ti nabacujem jer ti je nick "vojnik" al na turskom .. tek si ispao iz takvog mjesta a vec bi da saljes druge tamo.asker wrote:Bas iznenadjujuce da me prvo 2 Srbina komentarisu![]()
![]()
![]()
-
normala brate
#732 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Ako si registrovao 2004 ima bar 45 
-
asker
#733 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
santo gral wrote:... i , dakle, godiste ? Naravno, ako moze. neću insistirati.asker wrote:Bas iznenadjujuce da me prvo 2 Srbina komentarisu![]()
![]()
![]()
Ne Kenjaj!
-
normala brate
#734 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
santo gral wrote:E , to me buni. Prosto ne mogu da vjerujemnormala brate wrote:Ako si registrovao 2004 ima bar 45
A šta te tacno buni što mu je nick asker ili što se poziva na neke bubuljičave što pišu ovdje?
Ovaj post po meni živi cirkus misli da se neko uljuljao negdje, a nije prošlo ni 30 godina od rata.
Kakva crna ekonomija i ratovanje
- Maraschino
#735 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Haj ti nama objasni gdje ce medjedi stati na granicu na podrucju Brckog i koji ce to medjedi biti da bi ih napali?santo gral wrote:Ja sam i prije imao konfuzne ideje a vi to sjebaste jos vise. Naslov kaze "...da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama" a vi odatle dodjoste do toga da će Srbija napast NATO. Prvo me prepadoste jer zivim u clanici NATO-a a drugo "hoce li uspostavljat kontrolu na vec postojecim granicama ili ce pomjerat granice"? Ako je ovo prvo onda znaci da ce voditi odbrambeni rat, a ako je drugo onda molim otvaraca teme da promijeni naslov.
-
asker
#736 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Jebe mi se kojim je pismom pisana povelja, ovdje smo da cetnicima kazemo da se ne zajebaju.славянин wrote:Kojim pismom je pisana povelja kulina bana tj. verzijom tog pisma ? Turke ti nabacujem jer ti je nick "vojnik" al na turskom .. tek si ispao iz takvog mjesta a vec bi da saljes druge tamo.asker wrote:Bas iznenadjujuce da me prvo 2 Srbina komentarisu![]()
![]()
![]()
Valjda ja znam sta mi nick znaci, registrovao se prije 15 godina, pod istim nickom pisem od kako sam na forumu. Nisam "Ibro" a da velicam Mladica, nisam klon koji za mjesec skupi hiljade postova.
Pazi na jezicinu momcino!
-
normala brate
#737 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Boli askera patka za tamo nekim Tvrtkom njegova historija pocinje 1463 
- denimb
#738 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Uuu nemoj tako, to treba da znas...asker wrote:славянин wrote:Kojim pismom je pisana povelja kulina bana tj. verzijom tog pisma ? Turke ti nabacujem jer ti je nick "vojnik" al na turskom .. tek si ispao iz takvog mjesta a vec bi da saljes druge tamo.asker wrote:Bas iznenadjujuce da me prvo 2 Srbina komentarisu![]()
![]()
![]()
Ti cirilicaru, ovo ti je drugi puta da mi nesto Turke nabacujes. Hajde probaj lijepo ako moze, da te ne posaljem na jedno ruzno mjesto., ovdje smo da cetnicima kazemo da se ne zajebaju.Jebe mi se kojim je pismom pisana povelja
Valjda ja znam sta mi nick znaci, registrovao se prije 15 godina, pod istim nickom pisem od kako sam na forumu. Nisam "Ibro" a da velicam Mladica, nisam klon koji za mjesec skupi hiljade postova.
-
normala brate
#739 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Kako misliš treba da zna, ništa se ne treba u životu.

-
asker
#740 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Ni ti nisi nista skonto. Bubuljicavi se odnosilo na "ko nas bre zavadi" raju i kako opisuju bilo koga ko se drzne da napise kontra ustaljenoj mantri. Cesta pojava u diskusijama, zavadja dijaspora, nabacivanje loptica, internet ratnici, evo mene ovaj klonirani pita za godine. Kontas? Ja kazem nije Dodik taj iz opisa. Nije naslov teme izmislilo neko dijete. Covjek javno izjavio u eter.normala brate wrote:santo gral wrote:E , to me buni. Prosto ne mogu da vjerujemnormala brate wrote:Ako si registrovao 2004 ima bar 45
A šta te tacno buni što mu je nick asker ili što se poziva na neke bubuljičave što pišu ovdje?
Ovaj post po meni živi cirkus misli da se neko uljuljao negdje, a nije prošlo ni 30 godina od rata.
Kakva crna ekonomija i ratovanje
I da, ekonomija. Sta ti tu nije jasno. Ja sam u TK. Sta znaci "uspostava kontrole na granicama" iz Dodikovih usta? Kud ce izvoz iz TK?
- LBVIEW
#741 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Kako god, ne vjerujem da su tolike budale da postave rampu u Kiseljaku, moglo bi biti karanja bez vazelina.santo gral wrote:Vidim sve je razradjeno do u najsitnije detalje, ostala mi je samo jedna nepoznanica. S kim će Hrvati ovaj put?
- Fudo Bosna
#742 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Davno bi oni to uradili da imaju "madu"...
Ali , litl morgen. Situacija u Bosni 1992 i ovo vrijeme, neuporediva.
1992 , u Sarajevu 10 tak kasarni, ne kontrolisemo TO kasnije ARBIH, pola policijskih stanica, nemas 50 km magistralne komunikacije unutar BIH, a da nemas JNA, (tada vec Srpska vojska), patrole, ili tzv "sao " straze od srbskih paramilicija...
Danas, ispod Blagaja do Doboja teritorija kompaktna sa vecinskim bosnjackim stanovnistvom ili od Sarajeva do Jajca, Gorazdanski kanton, cijela Krajina od Martin Broda do Kladuse bez tadasnjih JNA objekata, ili "SAO" paravojski, znaci mozemo govoriti o "odbrani" , zavisi kako koja strana promatra cijelu Bosnu kao drzavu, ili ako je nekima entitet, " drzava", e , to je baska prica.
Bio savremenik dogadjaja 1990 tih, pa znam sta pricam.
Nisi mogao uci u Policijsku stanicu Novo Sarajevo da ne naletis na petokolonasa ili PU Ilidza, od centra Carsije 5km , na Mrkovicima si imao cetalje, znaci za Bosansku /Bosnjacku stranu situacija 100 % povoljnija. Ipak , ko zelio rat, " u kuci mu dabogda bio"...
Bilo kakva "pobjeda" u tom , ne daj Boze, ratu,bi bila "Pirova", jer bi i Bosnjacko i Srpsko i Hrvatsko stanovnistvo , poslije jos jedne takve kataklizme masovno iselilo iz ponovo poharane zemlje i tzv "pobjednici" bi mogli, " stulcu svirati" u zemlji staraca i siromaha...
Ali , litl morgen. Situacija u Bosni 1992 i ovo vrijeme, neuporediva.
1992 , u Sarajevu 10 tak kasarni, ne kontrolisemo TO kasnije ARBIH, pola policijskih stanica, nemas 50 km magistralne komunikacije unutar BIH, a da nemas JNA, (tada vec Srpska vojska), patrole, ili tzv "sao " straze od srbskih paramilicija...
Danas, ispod Blagaja do Doboja teritorija kompaktna sa vecinskim bosnjackim stanovnistvom ili od Sarajeva do Jajca, Gorazdanski kanton, cijela Krajina od Martin Broda do Kladuse bez tadasnjih JNA objekata, ili "SAO" paravojski, znaci mozemo govoriti o "odbrani" , zavisi kako koja strana promatra cijelu Bosnu kao drzavu, ili ako je nekima entitet, " drzava", e , to je baska prica.
Bio savremenik dogadjaja 1990 tih, pa znam sta pricam.
Nisi mogao uci u Policijsku stanicu Novo Sarajevo da ne naletis na petokolonasa ili PU Ilidza, od centra Carsije 5km , na Mrkovicima si imao cetalje, znaci za Bosansku /Bosnjacku stranu situacija 100 % povoljnija. Ipak , ko zelio rat, " u kuci mu dabogda bio"...
Bilo kakva "pobjeda" u tom , ne daj Boze, ratu,bi bila "Pirova", jer bi i Bosnjacko i Srpsko i Hrvatsko stanovnistvo , poslije jos jedne takve kataklizme masovno iselilo iz ponovo poharane zemlje i tzv "pobjednici" bi mogli, " stulcu svirati" u zemlji staraca i siromaha...
Last edited by Fudo Bosna on 31/01/2019 01:03, edited 2 times in total.
-
asker
#743 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Naravno da znam, naravno da pisem i citam cirilicu bez razlike. Na nekoj temi sam pisao o sramotnoj cinjenici da probosanska strana nema bolje odnose s Rusijom, i da bi eventualne posjete s obje strane trebale isposlovati povratak originala povelje.denimb wrote:
Uuu nemoj tako, to treba da znas...
Ljudi koji vam je????
Pratite malo upise raznih likova i po ostalim temama. Imate ljude koji mijenjaju nickove ko carape, pljuju po drzavi i po Bosnjacima na svakom mjestu i na svaki nacin, kad ih neko provali isposluju sebi ban pa se pojave kao neki "Mustafa" pa poslije nekog vremena opet po starom.
- denimb
#744 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Ma vidim bolan, al ne nerviraj se bez veze...ono nije zajebancija kad ti "predsjednik" drzvae prica takve stvari, ali smiju kuac ba nikada slabiji nisu bili.asker wrote:Naravno da znam, naravno da pisem i citam cirilicu bez razlike. Na nekoj temi sam pisao o sramotnoj cinjenici da probosanska strana nema bolje odnose s Rusijom, i da bi eventualne posjete s obje strane trebale isposlovati povratak originala povelje.denimb wrote:
Uuu nemoj tako, to treba da znas...
Ljudi koji vam je????
Pratite malo upise raznih likova i po ostalim temama. Imate ljude koji mijenjaju nickove ko carape, pljuju po drzavi i po Bosnjacima na svakom mjestu i na svaki nacin, kad ih neko provali isposluju sebi ban pa se pojave kao neki "Mustafa" pa poslije nekog vremena opet po starom.
Cim da se brane, cim da uspostave granice, cim da se odcjepe da mogu davno bi to oni uradili ali su svjesni da nikada slabiji nisu bili i svakim danom sve vise slabe...imaju prazan entitet i iza ledja Srbiju koja je toliko ekonomski jaka da je jedno Kosovo slomi porezom na izvoz...
O cemu pricamo ba, mozemo se zajebavati do sutra, ali ako su tolike budale pa bujrum da vidimo i to jednom...
-
Hrmpallier
#745 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Kasniš, i to dooobro. Ja sam "malo" stariji i sjećam se dobro tog wakta. Od otprilike '87. pa do rata je narod počeo da uzima mikroekonomiju u svoje ruke. Prvo prodavničice, male, pa malo veće, radionice, servisi, restorani, .....Neko od sopstvenih, neko od posuđenih para. Mislio sam u to vrijeme " Koja budala misli da će povući u rat ljude koji su upravo krenuli u obećavajući posao, uložili ( svoje ) pare ili se zadužili ...... ". Kad, ali ono.Qoom wrote:Gluposti na ovoj temi, ne može stati u dva naramka.
Kakvi ratovi i kurci. Tamo gdje je privatni kapital, nema tu rata. Kao dođe neki indijanac, počne mahati praćkom i razbijati stakla po radnjama i zgradama u privatnom vlasništvu. Samo onako racionalno da se baci kont, da neko zapuca na SCC koji košta 10, 20, n miliona... nabilo bi ga na kolac i pojelo, ne bi trepno.
Rat je bio prva faza otimačine. Ovo je sada nastavak otimačine izazivanjem straha. Sad se ne otimaju fabrike, sad se oporezuju budale... po zakonu.
Ako misliš na strane investicije, sve što je uloženo u BiH ( a i na smradni Balkan ) je par procenata kapitala svojih wlasnika. Skoro pa bezznačajno, bilo da se radi o Hajdelberger cementu, bilo o Mitalu, petom ili desetom. Sve u svemu u BiH se radi o malom finansijskom kapitalu i velikom riziku za sukob u BiH. Sukob je malo vjerovatan dok je Srbija zaokupljena Kosovom. Kad se taj problem riješi ( a Haradinaj je veća prepreka rješenju kako ga zamišlja Srbija ), ništa joj ne stoji na putu da traži RS. A nije da nema saveznika u inostranstvu. Ima i te kako. Vjerovatno i ne sanjamo ko je sve na njihovoj strani.
Ova promjena sudija u Haškom tribunalu, prilično smrdi, jer otvara put oslobađanju ili mizernoj kazni za vrhunske zlotvore. Samo da ne budemo iznenađeni.
Last edited by Hrmpallier on 31/01/2019 01:07, edited 1 time in total.
-
normala brate
#746 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Ma mediji k'o mediji i naši s PTSP k'o naši s PTSP upale se ljudi u sekundi na totalno nebitne stvari kakav crni Dodo i lider..Otto_13 wrote:Pisana je Bosančicom . Problem je što niti jedan njen primjerak nije u BiH . Sa druge strane malo me iznenađujete nekim stvarima . Tim nekim planovima se maše već par godina i potežu se povremeno prema potrebi . Milorad možda djeluje kao budala ali ima dovoljno onih koji ga savjetuju da bi pokušaj odvajanja dijela teritorije BiH izazvao ogroman niz problema za njega i njegove sljedbenike . Od ekonomskih do političkih i konačno vojnih . Evropi svakako godi ovakvo stanje u BiH jer obožavaju da glume mirotvorce .Svjestan je da više nema JNA i njene opreme i naoružanja koja je devedesetih uspjela da "poklopi" dijelove zemlje . Svjestan je i da je Srbija div od papira ali i da nema 20. 000 srba koji bi poginula za njegove ideje . Tako da od toga nema ništa i on po običaju pričajući o tome sklanja fokus sa ozbiljnih problema koji tresu RS
Fazon je što Dodo zna kako s nama samo oštro i provociraj, epilog?
Epilog je ostanak na vlasti do svoje smrti bez bilo kakvog konkretnog pokušava odvajamo se i to bi bilo to.
Gledaj samo debilnih vijesti svaki dan o Dodiku i RS
- славянин
#747 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Dobro je bolan askercino na forumu si, to kada sa nekim licno pricas kazes pazi na jezicinu .. ovako .. nekaasker wrote:
Jebe mi se kojim je pismom pisana povelja, ovdje smo da cetnicima kazemo da se ne zajebaju.
-
normala brate
#748 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
JEL AMERIKA NA NJIHOVOJ STRANI?Hrmpallier wrote:Kasniš, i to dooobro. Ja sam "malo" stariji i sjećam se dobro tog wakta. Od otprilike '87. pa do rata je narod počeo da uzima mikroekonomiju u svoje ruke. Prvo prodavničice, male, pa malo veće, radionice, servisi, restorani, .....Neko od sopstvenih, neko od posuđenih para. Mislio sam u to vrijeme " Koja budala misli da će povući u rat ljude koji su upravo krenuli u obećavajući posao, uložili ( svoje ) pare ili se zadužili ...... ". Kad, ali ono.Qoom wrote:Gluposti na ovoj temi, ne može stati u dva naramka.
Kakvi ratovi i kurci. Tamo gdje je privatni kapital, nema tu rata. Kao dođe neki indijanac, počne mahati praćkom i razbijati stakla po radnjama i zgradama u privatnom vlasništvu. Samo onako racionalno da se baci kont, da neko zapuca na SCC koji košta 10, 20, n miliona... nabilo bi ga na kolac i pojelo, ne bi trepno.
Rat je bio prva faza otimačine. Ovo je sada nastavak otimačine izazivanjem straha. Sad se ne otimaju fabrike, sad se oporezuju budale... po zakonu.
Ako misliš na strane investicije, sve što je uloženo u BiH ( a i na smradni Balkan ) je par procenata kapitala svojih wlasnika. Skoro pa bezznačajno, bilo da se radi o Hajdelberger cementu, bilo o Mitalu, petom ili desetom. Sve u svemu u BiH se radi o malom finansijskom kapitalu i velikom riziku za sukob u BiH. Sukob je malo vjerovatan dok je Srbija zaokupljena Kosovom. Kad se taj problem riješi ( a Haradinaj je veća prepreka rješenju kako ga zamišlja Srbija ), ništa joj ne stoji na putu da traži RS. A nije da nema saveznika u inostranstvu. Ima i te kako. Vjerovatno i ne sanjamo ko je sve na njihovoj strani.
Ova promjena sudija u Haškom tribunalu, prilično smrdi, jer otvara put oslobađanju ili mizernoj kazni za vrhunske zlotvore. Samo da ne budemo iznenađeni.
NIJE?
BOOM šaka laka gotova prica.
Pičkasta Srbija ne može meda na kosovu Bosna je veci zalogaj 10 puta.
- Fudo Bosna
#749 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Da , mislim da je to poenta cijele price...Otto_13 wrote:Pisana je Bosančicom . Problem je što niti jedan njen primjerak nije u BiH . Sa druge strane malo me iznenađujete nekim stvarima . Tim nekim planovima se maše već par godina i potežu se povremeno prema potrebi . Milorad možda djeluje kao budala ali ima dovoljno onih koji ga savjetuju da bi pokušaj odvajanja dijela teritorije BiH izazvao ogroman niz problema za njega i njegove sljedbenike . Od ekonomskih do političkih i konačno vojnih . Evropi svakako godi ovakvo stanje u BiH jer obožavaju da glume mirotvorce .Svjestan je da više nema JNA i njene opreme i naoružanja koja je devedesetih uspjela da "poklopi" dijelove zemlje . Svjestan je i da je Srbija div od papira ali i da nema 20. 000 srba koji bi poginula za njegove ideje . Tako da od toga nema ništa i on po običaju pričajući o tome sklanja fokus sa ozbiljnih problema koji tresu RS
A kada je njegov pajdo Covke u pitanju on je neozbiljan igrac pa ga nisam ni uzeo u svojoj analizi stanja, onda, 1990 tih i sad, zaista bi morao biti lud pa sa 400.000 sunarodnjaka, nesto kao sire podrucje Sarajeva, krenuti u avanturu kao neke HDZ secesije, da ne kazem da je cijela srednja Bosna sastavljena od enklavica okruzenih pretezno bosnjackim stanovnistvom...
Ponavljam, avantura koja nikome u BIH nista dobra ne bi donijela a poslije bi imali masovni egzodus sve raje ispod 40 godina na Zapad i to zastalno...
Last edited by Fudo Bosna on 31/01/2019 01:13, edited 2 times in total.
-
asker
#750 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama
Otto_13 wrote:Pisana je Bosančicom . Problem je što niti jedan njen primjerak nije u BiH . Sa druge strane malo me iznenađujete nekim stvarima . Tim nekim planovima se maše već par godina i potežu se povremeno prema potrebi . Milorad možda djeluje kao budala ali ima dovoljno onih koji ga savjetuju da bi pokušaj odvajanja dijela teritorije BiH izazvao ogroman niz problema za njega i njegove sljedbenike . Od ekonomskih do političkih i konačno vojnih . Evropi svakako godi ovakvo stanje u BiH jer obožavaju da glume mirotvorce .Svjestan je da više nema JNA i njene opreme i naoružanja koja je devedesetih uspjela da "poklopi" dijelove zemlje . Svjestan je i da je Srbija div od papira ali i da nema 20. 000 srba koji bi poginula za njegove ideje . Tako da od toga nema ništa i on po običaju pričajući o tome sklanja fokus sa ozbiljnih problema koji tresu RS
Druze, sve to stoji.
Ali, veliko ali, ovo malo "rezanja" probosanskih strana i odvraca lesinare od "konacnog rjesenja". Na natpise odgovarati natpisima, na retoriku rerorikom, na prijetnje granicama uklanjanjem granica, na duge cijevi haubicom 155mm.
Aleksandar Vucic, kojeg mnogi i na forumu karakterisu kao energicnog, proaktivnog, cetnikom ali dobrim za Srbiju i svoj narod, sazove Savjet za Nacionalnu Bezbjednost kao reakciju na interview Bakira za DW. Razumijes?