Neredi u Francuskoj

Post Reply
Benjo34

#726 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Benjo34 »

Mislim da ovi prosvjedi u Francuskoj, itekako imaju potencijal da prerastu u klasne sukobe. Jaz između bogatih i siromašnih je sve veći, zahtjevi ovih prosvjednika su itekako opravdani i normalni za osviješten narod kao što su Francuzi, rekao bi čovjek da se kapitalistički sistem itekako klima u Europi a i u SAD imamo veliku podrsku mladih političarima koji su socijalistički okrenuti, čitajući zahtjeve ovih prosvjednika, to je to. Kako god, ovo je odlika velikih naroda, spremni da mijenjaju stanje i istraju u tome, za razliku od nas, balkanskih plemena koji uzivaju dok nas vlast i vladajuca elita karinđa. Mislim da ovo neće stati samo na Francuskoj, kao što vidimo, ovo se širi na druge države i biće jako zanimljivo pratiti šta će se dalje dešavati. Ishod prosvijeda u Francuskoj itekako može imati velik odraz na druge države u EU
graue_maus

#727 Re: Neredi u Francuskoj

Post by graue_maus »

:roll:
dale cooper

#728 Re: Neredi u Francuskoj

Post by dale cooper »

Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#729 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Challenger_ »

Nevjerovatno koliko Turaka prati ova dešavanja.
insomnia78

#730 Re: Neredi u Francuskoj

Post by insomnia78 »

Ukazana pomoc 179 osobi na citavoj teritoriji
Image
Challenger_

#731 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Challenger_ »

Najave za Kanadu:
Across Canada today we had #YellowVests protests too.
#GiletsJaunes Calgary Canada. The movement is spreading. Photo of protest against #Trudeau in Calgary Canada #GiletJaunes #YellowVests
megaman4

#732 Re: Neredi u Francuskoj

Post by megaman4 »

Challenger_ wrote:Najave za Kanadu:
Across Canada today we had #YellowVests protests too.
#GiletsJaunes Calgary Canada. The movement is spreading. Photo of protest against #Trudeau in Calgary Canada #GiletJaunes #YellowVests
Danas sam procitao jedan zanimljiv komentar koji govori da ovo u Francuskoj mozda i nije slucajno, jer se desava u trenutku kada sa scene odlazi Merkelova, koja je bila alfa i omega kako Njemacke, tako i same EU, ali i da se ovo desava u trenutku najave samoga Macrona o stvaranju Vojske EU, koja bi bila nezavisna od NATO-a, te postoji sumnja u umijesanosti SAD-a u ove dogadjaje, koja pod svaku cijenu zeli sprijeciti stvaranje nove Vojske u Evropi, jer bi time bio oslabljen NATO koji je pod Americkom sapom, ali bi i Amerika izgubila znacajna finansijska sredstva, sa kojima EU finansira sam NATO?

Haj znaj ko stoji iza ovoga?

Ali je indikativno da dvije vodece drzave EU Njemacka i Francuska gube polako kontrolu nad Unijom, koja djeluje dosta dezorijentisano.

Plus odlazak Merkelove ce oslabiti EU, to je cinjenica, dok je sudbina Macrona u rukama same Francuske i njenih gradjana.
insomnia78

#733 Re: Neredi u Francuskoj

Post by insomnia78 »

Glupost
bingov buraz

#734 Re: Neredi u Francuskoj

Post by bingov buraz »

insomnia78 wrote:Image
2018. Čitava Francuska je okupirana od strane zutih prsluka. Čitava? Ne! Jedna mala palata jos uvijek odoljeva
Odlična fora :thumbup:
Ko će da bude Obelix?
insomnia78

#735 Re: Neredi u Francuskoj

Post by insomnia78 »

Eno Obelixa kod Putina :-D
Challenger_

#736 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Challenger_ »

megaman4 wrote:Danas sam procitao jedan zanimljiv komentar koji govori da ovo u Francuskoj mozda i nije slucajno, jer se desava u trenutku kada sa scene odlazi Merkelova, koja je bila alfa i omega kako Njemacke, tako i same EU, ali i da se ovo desava u trenutku najave samoga Macrona o stvaranju Vojske EU, koja bi bila nezavisna od NATO-a, te postoji sumnja u umijesanosti SAD-a u ove dogadjaje, koja pod svaku cijenu zeli sprijeciti stvaranje nove Vojske u Evropi, jer bi time bio oslabljen NATO koji je pod Americkom sapom, ali bi i Amerika izgubila znacajna finansijska sredstva, sa kojima EU finansira sam NATO?

Haj znaj ko stoji iza ovoga?

Ali je indikativno da dvije vodece drzave EU Njemacka i Francuska gube polako kontrolu nad Unijom, koja djeluje dosta dezorijentisano.

Plus odlazak Merkelove ce oslabiti EU, to je cinjenica, dok je sudbina Macrona u rukama same Francuske i njenih gradjana.
Znam za takve špekulacije ali mislim da su neosnovane. Da budem precizniji, ovo Trumpu imponuje ali ne vjerujem da američke službe imaju išta sa ovim. Za sada. Isto tako, naletio sam na britanske špekulacije koje govore da je ovo osmišljenu u krugu smijenjenog generala de Villiersa (sukob sa Macronom), ruske vanjske obavještajne službe i pazi sad - Steva Bannona.

Besmislice.

Šta je smisleno? Mislim da je riječ bolnim posljedicama neminovne atrofije neoliberalnog modela i aroganciji jedne, očigledno nedorasle osobe, Emmanuela Macrona.

Ljudi s pravom traže više, siti su lutkarskih laži i to se više ne može zaustaviti.
insomnia78

#737 Re: Neredi u Francuskoj

Post by insomnia78 »

Makron se nije udostojio obratiti ljudima.
radostan dan

#738 Re: Neredi u Francuskoj

Post by radostan dan »

Challenger_ wrote:
Mislim da je riječ o neminovnoj atrofiji neoliberalnog modela....
fino zvuči....
Challenger_

#739 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Challenger_ »

insomnia78 wrote:Makron se nije udostojio obratiti ljudima.
Da ne vjeruješ... To ni u Tanzaniji ne može proći bez ozbiljnih posljedica. A kamo li u Francuskoj.
burgundy

#740 Re: Neredi u Francuskoj

Post by burgundy »

insomnia78 wrote:Makron se nije udostojio obratiti ljudima.
Ne cujem dobro,ali zelim da vam odgovorim na ovo sto trazite.
insomnia78

#741 Re: Neredi u Francuskoj

Post by insomnia78 »

Svi od reda mu najvise to zamjeraju. Ja ne znam sta mu govore ti savjetnici i saradnici i da li ih on uopste slusa al ovo je nezapamceno u Fr. Da u ovakvoj situaciji predsjednik ne kaze ni jednu rijec. Nevjerovatno
Challenger_

#742 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Challenger_ »

insomnia78 wrote:Svi od reda mu najvise to zamjeraju. Ja ne znam sta mu govore ti savjetnici i saradnici i da li ih on uopste slusa al ovo je nezapamceno u Fr. Da u ovakvoj situaciji predsjednik ne kaze ni jednu rijec. Nevjerovatno
Ko zna, možda ga baš tako savjetuju oni koji su ga progurali. Pogrešna riječ, ne rečenica, riječ, i eto miliona na ulicama. A ulog je mnogo veći od Francuske.
insomnia78

#743 Re: Neredi u Francuskoj

Post by insomnia78 »

Konacni bilans MUP-a
Image
125 000 policajaca, zandarma i vatrogasaca je ucestvovalo danas
120 000 demonstranata od toga 10 000 u parizu
1723 uhapsenih od toga 1220 ostaju u pritvoru
I 264 povrjedjena od toga pripadnika policije i zandarmerije
kamen spoticanja

#744 Re: Neredi u Francuskoj

Post by kamen spoticanja »

insomnia78 wrote:Svi od reda mu najvise to zamjeraju. Ja ne znam sta mu govore ti savjetnici i saradnici i da li ih on uopste slusa al ovo je nezapamceno u Fr. Da u ovakvoj situaciji predsjednik ne kaze ni jednu rijec. Nevjerovatno
sta je problem?
jedite kolače :oops:
insomnia78

#745 Re: Neredi u Francuskoj

Post by insomnia78 »

Challenger_ wrote:
Ko zna, možda ga baš tako savjetuju oni koji su ga progurali. Pogrešna riječ, ne rečenica, riječ, i eto miliona na ulicama. A ulog je mnogo veći od Francuske.
Al onda se valjda ne bi oglasavo niko a premijer uredno daje izjave, pregovara, obilazi snage na terenu
megaman4

#746 Re: Neredi u Francuskoj

Post by megaman4 »

Mozda je svjestan da ce biti smijenjen i da nema potrebe da se sada obraca?
rajv0sa

#747 Re: Neredi u Francuskoj

Post by rajv0sa »

Oktriven istinski lider žutih prsluka :mrgreen:
Image
insomnia78

#748 Re: Neredi u Francuskoj

Post by insomnia78 »

megaman4 wrote:
Mozda je svjestan da ce biti smijenjen i da nema potrebe da se sada obraca?
Pa mogo je valjda reci mater vam jebem :lol:
kamen spoticanja

#749 Re: Neredi u Francuskoj

Post by kamen spoticanja »

insomnia78 wrote:Konacni bilans MUP-a
Image
125 000 policajaca, zandarma i vatrogasaca je ucestvovalo danas
120 000 demonstranata od toga 10 000 u parizu
1723 uhapsenih od toga 1220 ostaju u pritvoru
I 264 povrjedjena od toga pripadnika policije i zandarmerije
sve hocu da pitam,gube li zuti prsluci podrsku u javnosti?
ili im podrska raste?
i sta radi geto u svemu ovome?
SpiritCrusher

#750 Re: Neredi u Francuskoj

Post by SpiritCrusher »

Benjo34 wrote:Mislim da ovi prosvjedi u Francuskoj, itekako imaju potencijal da prerastu u klasne sukobe. Jaz između bogatih i siromašnih je sve veći, zahtjevi ovih prosvjednika su itekako opravdani i normalni za osviješten narod kao što su Francuzi, rekao bi čovjek da se kapitalistički sistem itekako klima u Europi a i u SAD imamo veliku podrsku mladih političarima koji su socijalistički okrenuti, čitajući zahtjeve ovih prosvjednika, to je to. Kako god, ovo je odlika velikih naroda, spremni da mijenjaju stanje i istraju u tome, za razliku od nas, balkanskih plemena koji uzivaju dok nas vlast i vladajuca elita karinđa. Mislim da ovo neće stati samo na Francuskoj, kao što vidimo, ovo se širi na druge države i biće jako zanimljivo pratiti šta će se dalje dešavati. Ishod prosvijeda u Francuskoj itekako može imati velik odraz na druge države u EU
Nemoj više mislit, ne ide ti.
Post Reply