Neredi u Francuskoj
-
Benjo34
#726 Re: Neredi u Francuskoj
Mislim da ovi prosvjedi u Francuskoj, itekako imaju potencijal da prerastu u klasne sukobe. Jaz između bogatih i siromašnih je sve veći, zahtjevi ovih prosvjednika su itekako opravdani i normalni za osviješten narod kao što su Francuzi, rekao bi čovjek da se kapitalistički sistem itekako klima u Europi a i u SAD imamo veliku podrsku mladih političarima koji su socijalistički okrenuti, čitajući zahtjeve ovih prosvjednika, to je to. Kako god, ovo je odlika velikih naroda, spremni da mijenjaju stanje i istraju u tome, za razliku od nas, balkanskih plemena koji uzivaju dok nas vlast i vladajuca elita karinđa. Mislim da ovo neće stati samo na Francuskoj, kao što vidimo, ovo se širi na druge države i biće jako zanimljivo pratiti šta će se dalje dešavati. Ishod prosvijeda u Francuskoj itekako može imati velik odraz na druge države u EU
- dale cooper
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#729 Re: Neredi u Francuskoj
Nevjerovatno koliko Turaka prati ova dešavanja.
- insomnia78
#730 Re: Neredi u Francuskoj
Ukazana pomoc 179 osobi na citavoj teritoriji

- Challenger_
#731 Re: Neredi u Francuskoj
Najave za Kanadu:
Across Canada today we had #YellowVests protests too.
#GiletsJaunes Calgary Canada. The movement is spreading. Photo of protest against #Trudeau in Calgary Canada #GiletJaunes #YellowVests
-
megaman4
#732 Re: Neredi u Francuskoj
Danas sam procitao jedan zanimljiv komentar koji govori da ovo u Francuskoj mozda i nije slucajno, jer se desava u trenutku kada sa scene odlazi Merkelova, koja je bila alfa i omega kako Njemacke, tako i same EU, ali i da se ovo desava u trenutku najave samoga Macrona o stvaranju Vojske EU, koja bi bila nezavisna od NATO-a, te postoji sumnja u umijesanosti SAD-a u ove dogadjaje, koja pod svaku cijenu zeli sprijeciti stvaranje nove Vojske u Evropi, jer bi time bio oslabljen NATO koji je pod Americkom sapom, ali bi i Amerika izgubila znacajna finansijska sredstva, sa kojima EU finansira sam NATO?Challenger_ wrote:Najave za Kanadu:
Across Canada today we had #YellowVests protests too.#GiletsJaunes Calgary Canada. The movement is spreading. Photo of protest against #Trudeau in Calgary Canada #GiletJaunes #YellowVests
Haj znaj ko stoji iza ovoga?
Ali je indikativno da dvije vodece drzave EU Njemacka i Francuska gube polako kontrolu nad Unijom, koja djeluje dosta dezorijentisano.
Plus odlazak Merkelove ce oslabiti EU, to je cinjenica, dok je sudbina Macrona u rukama same Francuske i njenih gradjana.
- bingov buraz
#734 Re: Neredi u Francuskoj
Odlična forainsomnia78 wrote:
2018. Čitava Francuska je okupirana od strane zutih prsluka. Čitava? Ne! Jedna mala palata jos uvijek odoljeva
Ko će da bude Obelix?
- insomnia78
#735 Re: Neredi u Francuskoj
Eno Obelixa kod Putina 
- Challenger_
#736 Re: Neredi u Francuskoj
Znam za takve špekulacije ali mislim da su neosnovane. Da budem precizniji, ovo Trumpu imponuje ali ne vjerujem da američke službe imaju išta sa ovim. Za sada. Isto tako, naletio sam na britanske špekulacije koje govore da je ovo osmišljenu u krugu smijenjenog generala de Villiersa (sukob sa Macronom), ruske vanjske obavještajne službe i pazi sad - Steva Bannona.megaman4 wrote:Danas sam procitao jedan zanimljiv komentar koji govori da ovo u Francuskoj mozda i nije slucajno, jer se desava u trenutku kada sa scene odlazi Merkelova, koja je bila alfa i omega kako Njemacke, tako i same EU, ali i da se ovo desava u trenutku najave samoga Macrona o stvaranju Vojske EU, koja bi bila nezavisna od NATO-a, te postoji sumnja u umijesanosti SAD-a u ove dogadjaje, koja pod svaku cijenu zeli sprijeciti stvaranje nove Vojske u Evropi, jer bi time bio oslabljen NATO koji je pod Americkom sapom, ali bi i Amerika izgubila znacajna finansijska sredstva, sa kojima EU finansira sam NATO?
Haj znaj ko stoji iza ovoga?
Ali je indikativno da dvije vodece drzave EU Njemacka i Francuska gube polako kontrolu nad Unijom, koja djeluje dosta dezorijentisano.
Plus odlazak Merkelove ce oslabiti EU, to je cinjenica, dok je sudbina Macrona u rukama same Francuske i njenih gradjana.
Besmislice.
Šta je smisleno? Mislim da je riječ bolnim posljedicama neminovne atrofije neoliberalnog modela i aroganciji jedne, očigledno nedorasle osobe, Emmanuela Macrona.
Ljudi s pravom traže više, siti su lutkarskih laži i to se više ne može zaustaviti.
- insomnia78
#737 Re: Neredi u Francuskoj
Makron se nije udostojio obratiti ljudima.
-
radostan dan
#738 Re: Neredi u Francuskoj
fino zvuči....Challenger_ wrote:
Mislim da je riječ o neminovnoj atrofiji neoliberalnog modela....
- Challenger_
#739 Re: Neredi u Francuskoj
Da ne vjeruješ... To ni u Tanzaniji ne može proći bez ozbiljnih posljedica. A kamo li u Francuskoj.insomnia78 wrote:Makron se nije udostojio obratiti ljudima.
- burgundy
#740 Re: Neredi u Francuskoj
Ne cujem dobro,ali zelim da vam odgovorim na ovo sto trazite.insomnia78 wrote:Makron se nije udostojio obratiti ljudima.
- insomnia78
#741 Re: Neredi u Francuskoj
Svi od reda mu najvise to zamjeraju. Ja ne znam sta mu govore ti savjetnici i saradnici i da li ih on uopste slusa al ovo je nezapamceno u Fr. Da u ovakvoj situaciji predsjednik ne kaze ni jednu rijec. Nevjerovatno
- Challenger_
#742 Re: Neredi u Francuskoj
Ko zna, možda ga baš tako savjetuju oni koji su ga progurali. Pogrešna riječ, ne rečenica, riječ, i eto miliona na ulicama. A ulog je mnogo veći od Francuske.insomnia78 wrote:Svi od reda mu najvise to zamjeraju. Ja ne znam sta mu govore ti savjetnici i saradnici i da li ih on uopste slusa al ovo je nezapamceno u Fr. Da u ovakvoj situaciji predsjednik ne kaze ni jednu rijec. Nevjerovatno
- insomnia78
#743 Re: Neredi u Francuskoj
Konacni bilans MUP-a

125 000 policajaca, zandarma i vatrogasaca je ucestvovalo danas
120 000 demonstranata od toga 10 000 u parizu
1723 uhapsenih od toga 1220 ostaju u pritvoru
I 264 povrjedjena od toga pripadnika policije i zandarmerije

- kamen spoticanja
#744 Re: Neredi u Francuskoj
sta je problem?insomnia78 wrote:Svi od reda mu najvise to zamjeraju. Ja ne znam sta mu govore ti savjetnici i saradnici i da li ih on uopste slusa al ovo je nezapamceno u Fr. Da u ovakvoj situaciji predsjednik ne kaze ni jednu rijec. Nevjerovatno
jedite kolače
- insomnia78
#745 Re: Neredi u Francuskoj
Al onda se valjda ne bi oglasavo niko a premijer uredno daje izjave, pregovara, obilazi snage na terenuChallenger_ wrote:Ko zna, možda ga baš tako savjetuju oni koji su ga progurali. Pogrešna riječ, ne rečenica, riječ, i eto miliona na ulicama. A ulog je mnogo veći od Francuske.insomnia78 wrote:Svi od reda mu najvise to zamjeraju. Ja ne znam sta mu govore ti savjetnici i saradnici i da li ih on uopste slusa al ovo je nezapamceno u Fr. Da u ovakvoj situaciji predsjednik ne kaze ni jednu rijec. Nevjerovatno
-
megaman4
#746 Re: Neredi u Francuskoj
Mozda je svjestan da ce biti smijenjen i da nema potrebe da se sada obraca?insomnia78 wrote:Svi od reda mu najvise to zamjeraju. Ja ne znam sta mu govore ti savjetnici i saradnici i da li ih on uopste slusa al ovo je nezapamceno u Fr. Da u ovakvoj situaciji predsjednik ne kaze ni jednu rijec. Nevjerovatno
- rajv0sa
#747 Re: Neredi u Francuskoj
Oktriven istinski lider žutih prsluka

- insomnia78
#748 Re: Neredi u Francuskoj
Pa mogo je valjda reci mater vam jebemmegaman4 wrote:Mozda je svjestan da ce biti smijenjen i da nema potrebe da se sada obraca?insomnia78 wrote:Svi od reda mu najvise to zamjeraju. Ja ne znam sta mu govore ti savjetnici i saradnici i da li ih on uopste slusa al ovo je nezapamceno u Fr. Da u ovakvoj situaciji predsjednik ne kaze ni jednu rijec. Nevjerovatno
- kamen spoticanja
#749 Re: Neredi u Francuskoj
sve hocu da pitam,gube li zuti prsluci podrsku u javnosti?insomnia78 wrote:Konacni bilans MUP-a
ili im podrska raste?
i sta radi geto u svemu ovome?
- SpiritCrusher
#750 Re: Neredi u Francuskoj
Nemoj više mislit, ne ide ti.Benjo34 wrote:Mislim da ovi prosvjedi u Francuskoj, itekako imaju potencijal da prerastu u klasne sukobe. Jaz između bogatih i siromašnih je sve veći, zahtjevi ovih prosvjednika su itekako opravdani i normalni za osviješten narod kao što su Francuzi, rekao bi čovjek da se kapitalistički sistem itekako klima u Europi a i u SAD imamo veliku podrsku mladih političarima koji su socijalistički okrenuti, čitajući zahtjeve ovih prosvjednika, to je to. Kako god, ovo je odlika velikih naroda, spremni da mijenjaju stanje i istraju u tome, za razliku od nas, balkanskih plemena koji uzivaju dok nas vlast i vladajuca elita karinđa. Mislim da ovo neće stati samo na Francuskoj, kao što vidimo, ovo se širi na druge države i biće jako zanimljivo pratiti šta će se dalje dešavati. Ishod prosvijeda u Francuskoj itekako može imati velik odraz na druge države u EU