Ja sam iskreno ocekivao da ce bh blok formirati vlast na federalnom nivou, ali sad nevezano za SBB Pedja je jos neki dan izjavio da manjinska vlada nije realna opcija, dakle nije ih SBB izdao nego su sami odustali. Ja kao SDA-ovac nisam sretan sto ce se stvari ovako odviti i sto ce SDA u koaliciju sa vlastitim i to onim najgorim otpadom, ali s obzirom da je bh blok imao mogucnost da koalira sa SDA i tu mogucnost odbio drugog rjesenja nema. Moje misljenje je da bi takvo nesto bilo najbolje i za njih i za SDA jer su oni na neki nacin mogli pod kontrolu staviti rad ministara SDA u zajednickoj vladi i pratiti transparentnost u njihovom radu dok bi SDA u sve i jednom kantonu dobila stabilnu vecinu. Treba biti realan i reci da bh blok nema hrabrosti uhvatiti se u kostac sa najvecim problemima drzavnog i federalnog nivoa.malakh wrote:jučer je sbb svima dao do znanja da će biti dio većine u federalnom parlamentu i da će ponovo tikve saditi sa sda i da bi vlada bih mogla biti ista, uz male korekcije.
pretpostavljam da će isto biti na drzavnom nivou, ali i ocekujem da će sbb u kantonu sarajevo prodati postojeću koaliciju i staviti svoj zastupnike na raspolaganje sdau.
ono sto ohrabruje u kantonu sarajevo jeste nepostojanje nezavisnog bloka i pda i ovi koji su sada tu, mi djeluju puno pošteniji od pobrojanih.
ali kako saznajem, u postojecoj koaliciji u kantonu sarajevo doslo je do sukoba na relaciji nbl-sdp i da je nbl uslovio sdp i sve ucijenio napustanjem koalicije.
I ono zbog cega ce popucati sve koalicije u kojima nema SDA je licna sujeta i glad SDP-ovaca za funkcijama. Dosla je nova garnitura uhljeba koja je svojim bliskim saradnicima naobecavala sve i svasta pa sad u svakom kantonu gdje se formira vlast ucjenjuju partnere sa ministarstvima, direktorskim pozicijama, upravnim i nadzornim odborima, jednostavno traze sve za sebe. Treba nagraditi sve kumove i poltrone za rad tokom kampanje.