Draško Stanivuković

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#726 Re: Draško Stanivuković

Post by Velkoski »

Kikibombona wrote: 26/12/2019 12:18
muha_sa wrote: 26/12/2019 10:26
_Scarlett_ wrote: 26/12/2019 10:03 Slabo sta je toliko pateticno kod Bosnjaka kao ta ogromna nada koju polazu svakih par mjeseci u "novo lice RS politicke scene", i to ogromno razocarenje i iznenadjenje kad se ispostavi da se uopste ne razlikuju od Dodika po pitanju rata, Srebrenice, zlocina.

Pored toga sto je to retardirano ponasanje (s nase strane): otkud nama ta ogromna zelja uopste da nas "makar jedan od njih" voli?

Bas je katastrofa kako kao narod nemamo ni trunku dostojanstva nego smo uvijek tako ljigave ulizice.
:thumbup:
Ovdje moram oponirati.

Upravo to je dokaz bosnjacke ljudskosti i vjere u ljude, nade da je suzivot moguc. Bosnjaci i Srbi u BiH su osudjeni jedni na druge. Bez nade i vjere u ljude nema normalnog zivota. Bez ljubavi nema normalnosti. Mrznja, strah i nepovjerenje ljude cine duboko nesretnim.
Pa preporuči onda Kurdima da trebaju imati vjere u Turke i suživot s njima brt :thumbup:

Zadnjih 100 godina se orgija na prostorima Bosne i Hercegovine, upravo zbog nekakvog merhametluka
Last edited by Velkoski on 26/12/2019 12:56, edited 1 time in total.
Thorgerson

#727 Re: Draško Stanivuković

Post by Thorgerson »

Point. wrote: 26/12/2019 12:41 Ljudi, zaboravljate jednu stvar. Liku je 26 godina, znači rodio se 1994 godine i odrastao je u sredini gdje su zločinci eroji, rs država a zločine su činili svi podjednako te Haški Tribunal je politički sud koji radi protiv Srba. Da genocid u Srebrenici ne spominjem. Što bi on drugačiji bio? A i da jeste drugačiji, on radi u rs i cilj mu je biti gradonačelnik Banjaluke, da javno izjavi da je u Srebrenici bio genocid to bi mu bio politički kraj.
Pa zato sto se on tako predstavlja. Koji qrac hoda onda Sarajevom i fura se da ima pricu koja svima odgovara. NEMAŠ.

Kako te nije ba stid hodati gradom gdje je ubjieno 1500 djece i pri tome govoriti da ne priznajes sud, ono svi smo pucali, jebiga. Jel Armija BiH ubijala djecu u Banja Luci?

I polako, otkrit ce on svoje pravo lice. Polako vec razotkriva.
tandmand

#728 Re: Draško Stanivuković

Post by tandmand »

strucnjakdemagog wrote: 26/12/2019 00:09 Znao sam da će nakon ovog Pressinga odmah biti proglašen za četnika. :lol:
Ma jok, mladobosanac, Gavrilo današnjice, neda švapskoj čizmi (Nato) u Bosnu, propagira svesrbsko jedinstvo: "i Srbi iz Bosne su išli u Boj na Kosovu"
Tomahawk11
Globalni moderator

#729 Re: Draško Stanivuković

Post by Tomahawk11 »

Kikibombona wrote: 26/12/2019 12:51
Tomahawk11 wrote: 26/12/2019 12:35Daleko od toga.

I aktuelni politički predstavnici imaju međusobno dobre odnose, samo ne na način koji je dobar za bilo koji od naroda.

Neke nove zdravije političke alternative bi sigurno mogle graditi dobar partnerski odnos.
Mišljenja sam da takvo nešto trenutno nemamo niti je na putu da bude u skorije vrijeme.
I oni koji nešto pokušaju prikloniće se trenutnim strujama. Nisu dovoljno hrabri da pokrenu promjene, u narodu svakako vlada qrcobolja po tom pitanju.
Pogledaj recimo Srbe iz RS. Oni se uopste ne zanimaju za politiku u FBiH. Na ovom velikom forumu oni uopste ne pisu. Imamo vise Makedonaca nego Srba iz RS. Ne zanima ih.

Pogledaj recimo FB profile bosnjackih politicara, na njima se ne javljaju Srbi iz RS. Ne zanima ih.

Jedino gdje vidim komentare Srba iz RS su profili Nase stranke i narocito Damira Niksica. Valjda u Damiru Niksicu prepoznaju nekoga ko istinski zagovara ravnopravnost Srba u Sarajevu.

...

Bosnjaci se ne oglasavaju na profilima SNSD-a ili SDS-a. Ne zanima ih. Nemaju tu sta traziti.

U Drasku vide nadu i PRILIKU za normalnije odnose. Iskazuju mu postovanje, polazu nade u njega. Za mene je takav odnos patriotski, INTERGRATIVAN. Za mene je pokazatelj da Bosnjaci zele normalnu BiH i da CINE konkretne poteze tome u prilog. Kada Bosnjakinja zagrli i poljubi Draska u centru Sarajeva, za mene je to patriotski cin. Ona zeli savez sa Banjalukom, jacu BiH. Takav odnos ljudi utjece na Draska, produbljuje veze, povjerenje, stvara preduslove za normalnu BiH. Drasko je dosao u Sarajevo da iskaze podrsku djeci iz Pazarica sto je velika stvar u ovako podijeljenom drustvu.

...

Ja sam 100% siguran da ce se ovdje zivjeti normalno, samo ne znam da li ce to vrijeme doci za 20, 50, 100 ili 200 godina.
Jesi siguran da je ovo bold tačno?

Super sve, ali prva kolegica iz stranke mu javno objavi kako je prosvjetljena nakon onog filma sa Dražom i kako je konačno spoznala istinu.
Može li se preko toga preći?
I ova priča o genocidu...kad je već tako otvorena komunikacija i ako je on neka razumna opcija, valjda bi oni koji polažu neku nadu u njega, a dolaze iz Federacije da i postave pitanja zašto je to tako...ako će se žmiriti na neke stvari, nema tu hljeba.

Svaka mu čast na podršci skupu za djecu.
Ako već želi da gradi neku bolju BiH i bolje odnose na ovim prostorima, nek se fokusira na to. Nema potrebe da se eksponira u kontekstu kako to sve češće radi u posljednje vrijeme.
Zašto sada za njega svi znaju? On nastupa populistički, kad su bili protesti za Davida, tad je hapšen, onda ovi nastupi u parlamentu RS, pa onda gostovanja...nekako mi sve to ima oblik bombastične samopromocije političara u usponu.
Vidjećemo, vrijeme će pokazati. Nadam se da ne griješim da je on samo još jedan tipičan političar bh podneblja.
Kikibombona

#730 Re: Draško Stanivuković

Post by Kikibombona »

drogon2 wrote: 26/12/2019 12:43
Point. wrote: 26/12/2019 12:41 Ljudi, zaboravljate jednu stvar. Liku je 26 godina, znači rodio se 1994 godine i odrastao je u sredini gdje su zločinci eroji, rs država a zločine su činili svi podjednako te Haški Tribunal je politički sud koji radi protiv Srba. Da genocid u Srebrenici ne spominjem. Što bi on drugačiji bio? A i da jeste drugačiji, on radi u rs i cilj mu je biti gradonačelnik Banjaluke, da javno izjavi da je u Srebrenici bio genocid to bi mu bio politički kraj.

Draško je pragmatičar, mora balansirati i paziti šta govori prvenstveno ljudima u manjem entitetu, jer pogledajte kako se optužuju tamo za izdaju za svaku moguću rečenicu. Sa ovim, ne branim ni njega ni njegovo političko djelovanje, samo pokušavam skontati iz kakve sredine dolazi i iz tog ugla gledati njegove izjave.
Pa sta ja imam od toga bgti? Trebam navijat za njegovu politicku karijeru? On ako ovakvim izjavama dodje do fotelja on ce citav zivot govorit isto da bi ostao na istim.Samim tim ovdje nikad nece bit bolje.
Jarane, ne odlaze Bosnjaci iz BiH radi priznavanja ili nepriznavanja genocida u BiH, odlaze radi kriminala i korupcije, radi ekonomske situacije i besperspektivnosti. Isto je sa Srbima i Hrvatima. Odlaze Srbi i Hrvati iz Srbije i Hrvatske u velikim brojevima.

BiH je jedna drzava. Ono sto se desava u Sarajevu ima direktan utjecaj na Banjaluku i obratno. Nas najveci problem su kriminalac i korupcija, masovno iseljavanje kao posljedica.

Ako Drasko srusi kriminalnu hobotnicu u RS, ako se pokaze kao drugaciji u tom pogledu, bice to velika pobjeda za BiH. Ja za to navijam.

Iako sam iz Zenice, po prvi put u zivotu zanimam se za Vladu KS, jer vidim dobru namjeru u borbi protiv kriminala i korupcije. Ako u Sarajevu padne kriminalna mreza, po automatizmu ce, sistemom spojenih posuda, pasti u Banjaluci.

BiH ce ostati bez stanovnika ako se promjena uskoro ne desi. I sam razmisljam o odlasku i pitanje je koliko jos mogu izdrzati.
sinuhe

#731 Re: Draško Stanivuković

Post by sinuhe »

Cime te je to Drasko osvojio? Nije bistar, nije obrazovan. Obicni galamdzija iz zadnje klupe kakvu god politiku da vodi.
Thorgerson

#732 Re: Draško Stanivuković

Post by Thorgerson »

Momak gradi karijeru, pa ajde pustimo ga. Neka ga. Mlad je. Polako. I takav treba da bude uzor?

Pa upravo ovakve treba sasjeci u korjenu. Mrs eto ti BN, eto RTRS i tamo četuj. Sta ga promoviras ovdje.

Zvati normalne ljude sa normalnim razmisljanjima.

Npr. Dragan Bursac, usred Banja Luke, pa opet opstaje, bori se. I nije to fazon jer on pise sto nama odgovara, nego pise objektivno. Napise on i o zlocinama Armije BiH, bilo ih je. Ali je fazon sto su to bili incidenti.

Pa mi smo se u jeku agresije borili sa izrodima i zlocincima u nasoj armiji. S druge strane VRS je takve nagrađivao.
strucnjakdemagog

#733 Re: Draško Stanivuković

Post by strucnjakdemagog »

tandmand wrote: 26/12/2019 12:57
strucnjakdemagog wrote: 26/12/2019 00:09 Znao sam da će nakon ovog Pressinga odmah biti proglašen za četnika. :lol:
Ma jok, mladobosanac, Gavrilo današnjice, neda švapskoj čizmi (Nato) u Bosnu, propagira svesrbsko jedinstvo: "i Srbi iz Bosne su išli u Boj na Kosovu"
I to pod komandom vojvode Vlatka Vukovića.

Nije čovjek slagao. :D
Thorgerson

#734 Re: Draško Stanivuković

Post by Thorgerson »

Kikibombona wrote: 26/12/2019 13:01 Jarane, ne odlaze Bosnjaci iz BiH radi priznavanja ili nepriznavanja genocida u BiH, odlaze radi kriminala i korupcije, radi ekonomske situacije i besperspektivnosti. Isto je sa Srbima i Hrvatima. Odlaze Srbi i Hrvati iz Srbije i Hrvatske u velikim brojevima.

BiH je jedna drzava. Ono sto se desava u Sarajevu ima direktan utjecaj na Banjaluku i obratno. Nas najveci problem su kriminalac i korupcija, masovno iseljavanje kao posljedica.

Ako Drasko srusi kriminalnu hobotnicu u RS, ako se pokaze kao drugaciji u tom pogledu, bice to velika pobjeda za BiH. Ja za to navijam.

Iako sam iz Zenice, po prvi put u zivotu zanimam se za Vladu KS, jer vidim dobru namjeru u borbi protiv kriminala i korupcije. Ako u Sarajevu padne kriminalna mreza, po automatizmu ce, sistemom spojenih posuda, pasti u Banjaluci.

BiH ce ostati bez stanovnika ako se promjena uskoro ne desi. I sam razmisljam o odlasku i pitanje je koliko jos mogu izdrzati.
Haha cuj Drasko da srusi kriminalnu hobotnicu.

Pa bolan ti ocito zaboravljas da je Drasko u PDP.

Zar ti fakat vjerujes u njegovu pricu o nekakvoj borbi protiv korupcije. Gdje mu je program, ciljevi i plan. Da cujemo.

:-)

:lol: :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#735 Re: Draško Stanivuković

Post by Tomahawk11 »

Thorgerson wrote: 26/12/2019 13:05
Npr. Dragan Bursac, usred Banja Luke, pa opet opstaje, bori se. I nije to fazon jer on pise sto nama odgovara, nego pise objektivno. Napise on i o zlocinama Armije BiH, bilo ih je. Ali je fazon sto su to bili incidenti.
Bursać je čovjek sa jasnim stavovima koje nije niti će promijeniti.
Onakav kakav je, praktično je persona non grata u BL, gradu u kojem živi.
Za to treba imati hrabrosti i biti čovjek prije svega.

Danas su takvi manjina s obje strane.
drogon2

#736 Re: Draško Stanivuković

Post by drogon2 »

Tomahawk11 wrote: 26/12/2019 13:09
Thorgerson wrote: 26/12/2019 13:05
Bursać je čovjek sa jasnim stavovima koje nije niti će promijeniti.
Onakav kakav je, praktično je persona non grata u BL, gradu u kojem živi.
Za to treba imati hrabrosti i biti čovjek prije svega.

Danas su takvi manjina s obje strane.
Pa sta ako je. Uz takve primjere ce se mozda kroz koju godinu pojaviti jos neki kome ce recimo Bursac bit primjer. Sa ovakvima kao sto je Drasko i ovom nkegovom retorikom mozes samo dobit nove generacije ovog sto vec imas i tako u nedogled.
Kikibombona

#737 Re: Draško Stanivuković

Post by Kikibombona »

Velkoski wrote: 26/12/2019 12:54Zadnjih 100 godina se orgija na prostorima Bosne i Hercegovine, upravo zbog nekakvog merhametluka
A kako bi se odvijala situacija da Bosnjaci nisu bili 'merhametli'?

Aj kreni od Balkanskih ratova, JugoslavijA, Prvog i Drugog SR...!?

Sta su Bosnjaci mogli uraditi drugacije?

...

Kakve su bile okolnosti i raspored snaga na terenu, veliko je cudo sto je BiH opstala kao drzava.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#738 Re: Draško Stanivuković

Post by Velkoski »

Kikibombona wrote: 26/12/2019 13:14
Velkoski wrote: 26/12/2019 12:54Zadnjih 100 godina se orgija na prostorima Bosne i Hercegovine, upravo zbog nekakvog merhametluka

...

Kakve su bile okolnosti i raspored snaga na terenu, veliko je cudo sto je BiH opstala kao drzava.
Ne znam, ne bavim se šbb kbb pričama, samo činjenicama, a one su više nego jasne. Samo jedan narod ovdje vjeruje u bratsvo, jedinstvo, svi su krivi i ko nas bre zavadi priče.

Šta bi bilo da se jedan narod kroz historiju nije naguzio svakom okupatoru? Ko zna...
Point.

#739 Re: Draško Stanivuković

Post by Point. »

drogon2 wrote: 26/12/2019 12:43

Draško je pragmatičar, mora balansirati i paziti šta govori prvenstveno ljudima u manjem entitetu, jer pogledajte kako se optužuju tamo za izdaju za svaku moguću rečenicu. Sa ovim, ne branim ni njega ni njegovo političko djelovanje, samo pokušavam skontati iz kakve sredine dolazi i iz tog ugla gledati njegove izjave.
Pa sta ja imam od toga bgti? Trebam navijat za njegovu politicku karijeru? On ako ovakvim izjavama dodje do fotelja on ce citav zivot govorit isto da bi ostao na istim.Samim tim ovdje nikad nece bit bolje.
Ne treba naravno, samo se ne treba čuditi ovoj Draškovoj retorici.
Point.

#740 Re: Draško Stanivuković

Post by Point. »

Thorgerson wrote: 26/12/2019 12:55
Pa zato sto se on tako predstavlja. Koji qrac hoda onda Sarajevom i fura se da ima pricu koja svima odgovara. NEMAŠ.

Kako te nije ba stid hodati gradom gdje je ubjieno 1500 djece i pri tome govoriti da ne priznajes sud, ono svi smo pucali, jebiga. Jel Armija BiH ubijala djecu u Banja Luci?

I polako, otkrit ce on svoje pravo lice. Polako vec razotkriva.
On je možda drugačiji za srpski narod, ali eto priznaje BiH kao svoju državu i ne priča o samostalnoj rs pa je time automatski drugačiji i kod jednog dijela Bošnjaka, koji su navikli na bivolovu Laktašensko retoriku o rs kao državi, Srbiji kao domovini, nepostojeće i neodržive BiH i slično.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#741 Re: Draško Stanivuković

Post by Velkoski »

jes, ovaj da ima vlast ne bi zagovarao referendum :mrgreen:

Dodik je bio ljepši s riječima prije nego je zajahao, zapravo je bio savršen, pričao o genocidu, pljuvao Karadžića itd :mrgreen:
Last edited by Velkoski on 26/12/2019 13:30, edited 1 time in total.
mishic

#742 Re: Draško Stanivuković

Post by mishic »

Totalno brkamo pojmove. Sistem vrijednosti je na Balkanu odavno u kolapsu. Izgubili su se pojmovi pravda-nepravda. Istina-laž.
Svi principi su pogaženi a moral jednak nuli.
Nije svijet ono što ja vidim i istina ono što ja kažem i mislim.
Da Srbi nisu postigli visok stepen konsenzusa oko nekih ključnih pitanja nebi ni bilo moguće raditi ono što su radili. Da ih i danas ogromna većina ne misli onako kako misli Dodik ili bilo koji drugi stranački (bilo koje stranke) funkcioner, nebi ni bili na vlasti, dobijali glasove itd.
U odnosu prema BiH, Bošnjacima, agresiji, Hagu i mnogim drugim ključnim pitanjime misle kao jedan.
Razlikuju se samo po tome što se međusobno otimaju za vlast. Odnosno postoji samo nijansa između lične i pojedinačne pohlepe i kolektivne, nacionalne ili entitetske. Ni u jednom ni u drugom slučaju nema truna morala, nema pravde, iskrenosti.
To su te kolektivne šizofrenije u kojima interes zaslijepi ljudskost, a takve bolesti su dugotrajne, opasne, teško se lijeće, nedaju mirovati, pokreću na akciju, projiciraju mržnju i u sebi nose i suicidne klice.
Da nebismo na isti način bili zaraženi mora se referirati na trajne i univerzalne vrijednosti, dobra, istine, pravde, morala, ljudskosti...
I naravno biti jako oprezni, jer Stanivuković i Dodik, i stotine hiljada onih koji stoje između njih, imaju mnogo toga zajedničkog što nas mora brinuti. A ta briga mora biti djelatna, aktivna, činiti nas produktivnim i nedati da se zavaramo i uspavamo.
Ne činimo sve što možemo kao da će vječno trajati mir i ne pripremamo se... Mi navikli da nas iznenadi sve što nam se dogodi.
A iza velikodržavnih projekata sa obje strane još stoje ideje i ideologije koje ih i te kako čine aktuelnim, opasnim, živim i pripravnim. Fali samo izgovor (opravdanje) i malo povoljnije poslagivanje globalnih okolnosti. A izgovor se uvijek lahko nađe.
Ne mora svaki put biti svat. Ovaj put može biti i Wat jer milione i milione wati nam se odavno krade. Donatori smo velikodušni.
Kikibombona

#743 Re: Draško Stanivuković

Post by Kikibombona »

Tomahawk11 wrote: 26/12/2019 12:58Jesi siguran da je ovo bold tačno?

Super sve, ali prva kolegica iz stranke mu javno objavi kako je prosvjetljena nakon onog filma sa Dražom i kako je konačno spoznala istinu.
Može li se preko toga preći?
I ova priča o genocidu...kad je već tako otvorena komunikacija i ako je on neka razumna opcija, valjda bi oni koji polažu neku nadu u njega, a dolaze iz Federacije da i postave pitanja zašto je to tako...ako će se žmiriti na neke stvari, nema tu hljeba.

Svaka mu čast na podršci skupu za djecu.
Ako već želi da gradi neku bolju BiH i bolje odnose na ovim prostorima, nek se fokusira na to. Nema potrebe da se eksponira u kontekstu kako to sve češće radi u posljednje vrijeme.
Zašto sada za njega svi znaju? On nastupa populistički, kad su bili protesti za Davida, tad je hapšen, onda ovi nastupi u parlamentu RS, pa onda gostovanja...nekako mi sve to ima oblik bombastične samopromocije političara u usponu.
Vidjećemo, vrijeme će pokazati. Nadam se da ne griješim da je on samo još jedan tipičan političar bh podneblja.
Nisam siguran, ali ne vidim ih. Jedino forumas Radostan dan, ako je on iz RS. Nisu zainteresovani, ne zanima ih. I ako se pojavi neko, dodje da podjebava, nema ozbiljnih forumasa.

...

Nebitno je druze hocemo li ja ili ti preci preko necega. Ni ti ni ja necemo glasati za Draska. Necemo i ne mozemo. Ja mu ne mogu ni pomoci ni odmici.

Zapravo, ako sagledamo, nasa eventualna podrska njemu odmaze. U tom slucaju ekstremni banjalucki krugovi pisu da je miljenik Sarajeva, da je adut i nada Bosnjaka, da je izdajnik itd itd.

...

Da li je Samru Cosovic Hajdarevic briga sta o njenoj sovinistickoj izjavi misle Srbi i Hrvati? Nije je briga. Za nju svakako nijedan Srbin i Hrvat nece glasati. Isto je sa Jelenom Trivic. Ona je tom izjavom pokusala pridobiti ekstremne srpske glasace. I pogledaj bgt na profilu sta joj na to kazu anti-cetnicki raspolozeni Srbi. Prijatno sam se iznenadio koliko ju je Srba osudilo radi te izjave. Nije sve TOTALNO crno.

...

Drasko direktnim priznavanjem genocida u Srebrenici dobija aplauz Bosnjaka i kraj politicke karijere. Ja bih to uradio na njegovom mjestu, taman odmah zavrsio karijeru. Medjutim, on je politicar, a ti znas kakvi su politicari i sta im je cilj.
Thorgerson

#744 Re: Draško Stanivuković

Post by Thorgerson »

Draško bi bio obični qrac da nije Dodika.

Dakle, pojedinim bošnjacima bosancima je drag čisto zato jer prca Dodika. Ništa više. Zato se žmiri na jedno oko na njegove druge izjave, koje su puno ozbiljnije i nisu zajebancija.
Thorgerson

#745 Re: Draško Stanivuković

Post by Thorgerson »

Point. wrote: 26/12/2019 13:27 On je možda drugačiji za srpski narod, ali eto priznaje BiH kao svoju državu i ne priča o samostalnoj rs pa je time automatski drugačiji i kod jednog dijela Bošnjaka, koji su navikli na bivolovu Laktašensko retoriku o rs kao državi, Srbiji kao domovini, nepostojeće i neodržive BiH i slično.
Mali lupa i izjavljuje kontradiktorne stvari.

Znači u jednoj rečenici kaže da je za nezaisnu BIH, potom izjavi da moramo pratit Srbiju, a onda da nije za nikakvu vojnu granicu sa Srbijom. Ma sta to znacilo.
DonieBrasco

#746 Re: Draško Stanivuković

Post by DonieBrasco »

Zato negira genocid i protiv je NATO, priznaje BiH ali da enititet budi jaki ne na drzavnom nivou, sto je opet prostor za razne manipulacije.
muha_sa

#747 Re: Draško Stanivuković

Post by muha_sa »

Thorgerson wrote: 26/12/2019 13:33
Point. wrote: 26/12/2019 13:27 On je možda drugačiji za srpski narod, ali eto priznaje BiH kao svoju državu i ne priča o samostalnoj rs pa je time automatski drugačiji i kod jednog dijela Bošnjaka, koji su navikli na bivolovu Laktašensko retoriku o rs kao državi, Srbiji kao domovini, nepostojeće i neodržive BiH i slično.
Mali lupa i izjavljuje kontradiktorne stvari.

Znači u jednoj rečenici kaže da je za nezaisnu BIH, potom izjavi da moramo pratit Srbiju, a onda da nije za nikakvu vojnu granicu sa Srbijom. Ma sta to znacilo.
strikan dao život u otadzbinskom ratu

susjedi vodili domovinski rat

jedino mi (Bosanci) vodili nakav agresorski-šta li :-) :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#748 Re: Draško Stanivuković

Post by Tomahawk11 »

muha_sa wrote: 26/12/2019 13:40
jedino mi (Bosanci) vodili nakav agresorski-šta li :-) :lol:
Mi se branili napadajući druge.
Kikibombona

#749 Re: Draško Stanivuković

Post by Kikibombona »

Velkoski wrote: 26/12/2019 13:17
Kikibombona wrote: 26/12/2019 13:14

...

Ne znam, ne bavim se šbb kbb pričama, samo činjenicama, a one su više nego jasne. Samo jedan narod ovdje vjeruje u bratsvo, jedinstvo, svi su krivi i ko nas bre zavadi priče.

Šta bi bilo da se jedan narod kroz historiju nije naguzio svakom okupatoru? Ko zna...
Hocu reci da 'bosnjacki merhametluk' nije kriv nizasta.

Raspored snaga na terenu je odredio sudbinu BiH i bosnjackog naroda. Nema to nikakve veze sa merhametlukom.

I nisu se Bosnjaci nikome naguzili. Nisu imali drugog izbora. Mali narod na turbulentnom prostoru, u turbulentnim zbivanjima. Umjetnost je da su opstali. Mnogi veliki narodi su zauvijek nestali, Bosnjaci su jos uvijek tu. Veoma zilav i otporan narod.

- Bosnjaci su porazeni od Otomana kao mnogi drugi, visestruko veci i jaci narodi. Pokazali su zilavost i ocuvali identitet. Mnogi drugi mali narodi su se utopili u tursku naciju i danas ne postoje.

- nakon poraza Otomana Bosnjaci su ostali na ledini, islamski narod predan na milost i nemilost krscanskom gorostasu, Austro-Ugarima. Da su se kofrcili, svi bi bili najureni u Tursku.

- nakon srpske pobjede na Otomanima, oni su bili na vrhuncu moci, a vecinu stanovnistva BiH su cinili Srbi. Tu je vrebala ogromna opasnost da BiH postane dio Velike Srbije. Postojale su takve ideje koje su uzivale podrsku velikih sila. Na srecu, Srbi su imali puno vece ambicije i zeljeli su puno veci teritorij, pa se pravila Jugoslavija, u kojoj je BiH sacuvala granice.

- Iz 1SR rata Srbi izlaze kao pobjednici i miljenici zapada. Opet je BiH bila u opasnosti. Opet je srpska politika izabrala 'panslavenizam' umjesto Velike Srbije. Zeljeli su veci teritorij pod svojom dominacijom.

- iz 2SR rata slicno...

- i zadnji rat, Bosnjaci su se odbranili protiv nadmocnog protivnika. MZ bi zazmirila da su srpske snage uspjele brzo zavrsiti posao

- danas Bosnjaci po prvi put nakon odlaska Otomana imaju natpolovicnu vecinu i diktiraju politicke procese u BiH

...

Kada sve sagledas, Bosnjaci, kao politicki narod, BiH kao drzava, su imali dosta mudrosti ili srece. Po meni, ovo je maksimum, ne znam kako je moglo vise. Moglo je jedino u zadnjem ratu, da je Alija zaigrao ostrije i odbio potpisati Dejton. Mozda se tu moglo nesto uraditi. U ranijim ratovima apsolutno ne.

...

Dakle, nisu se Bosnjaci nikome naguzili. Dobro su se izborili i prezivjeli nekoliko uragana pete kategorije.
Seyfo

#750 Re: Draško Stanivuković

Post by Seyfo »

Treba biti realan pa priznati da bilo koji političar u RS, ako ima realne i objektivne stavove kao npr.Bursać, neće dobiti ni 100 glasova. Možete milsiti i govoriti o Stanivukoviću šta hoćete, ali se on trudi da osvoji vlast ! Šta mislite, da on sutra javno prizna genocid, eventualno se izvine u ime svog naroda, pristane za članstvo u NATO, odjebe Vučića i Srbiju, odrekne se zločina i zločinaca iz svog naroda, izjavi da ne želi da RS ikad bude samostalna ili dio Srbije, šta bi to učinilo njegovoj političkoj karijeri?? Samoubistvo !
Svaki političar i javna ličnost u BiH mora, bar malo, podilaziti glasačkom tijelu, većinski polupismenom, nacionalistički zadojenom, ratom ispamećenom, poraćem izluđenom i izmanipuliranom, ili ga nema na mapi na narednim izborima.
To možda nekom ne zvuči ugodno,ali tako je!
Post Reply