Maksimom samo nek je nas, logicnoTomahawk11 wrote:Vala baš, Dozer, stid te i sram bilo, umjesto da liniju i pušku zamijeniš internet busijom, ti tako
Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
- triconja
#726 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
-
sumirprimus
#727 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
ma ja krivi su nam hrvati
predajem se jaci ste
predajem se jaci ste
- Dozer
#728 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
decembar2017 wrote: komunjare su bili na vlasti od 1945-1991 i komunjarski kadrovi su smislili, isplanirali, naredili i sproveli sve ono sto je dovelo do agresije.
Medju njima i tvoj omiljeni mladomusliman Alija, koji je ranije pusten iz zatvora (sto li, pitam se...), a onda vise boravio kod Cosica u BG nego u BiH, kao i njegov prestolonasljenik Bakir, inace Titov pionir.
Dobar zajeb. Naravno, ne kontas da si upravo komunjarama nazvao tadasnju SDA, koja je vec tada bila na vlasti duze od godinu dana. Jer - SDA im je ostavila sve magacine.komunjare su predale oruzje TO RbIH i ostavile narod nenaoruzan.
Ko, kad i gdje tacno...? SDP? Nemas ti pojma kako ovdje stvari ferceraju, ocito.komunjare su bile na vlasti nekoliko mandata i za to vrijeme su isli cetnicima niz dlaku.
Valjda vidjeli od ovih "pravovjernih" kako to treba...komunjare su plackale i krale cim im se pruzila prilika dok su bili na vlasti na bilo kojem nivou.
Zar nije Alija (SDA) potpisao Dayton i sve sto je u njemu...? Mora da sam bio na nekoj drugoj planeti tog decembra 1995... Jesi ti bio uopste rodjen tada...?komunjare su doveli do stanja da se Dejton morao da potpise, bez oruzja TO, bez ekonomije koja je bila unistena vec prije 1991 i koje nas prati sve do sada.
Last edited by Dozer on 18/10/2018 13:10, edited 3 times in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#729 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
I to je ista stvar.djevojka bez imena wrote:Kao 70% firmi u Kreševu, recimo.Tomahawk11 wrote:Kao NK Široki Brijeg? Doduše, sad im je trener Makedonac, mislim prvi čovjek koji nije katolik u tom klubu.djevojka bez imena wrote:Kad neka firma zapošljava isključivo Hrvate, Jel to onda bojkot svih ostalih?
To je teški oblik fašizma i nacionalizma, šalju jasnu poruku da su njima tamo nepoželjni i Srbi i Bošnjaci.
Ja ne bih volio biti kao oni. Ono, samo svoje, samo mi Bošnjaci, ovo ostalo prezirem, ako mogu i ubio bih, zid podigao, žicu stavio....to mi je bolesno stanje tijela i duha.
- Dozer
#730 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
To je nekada bilo bolesno. Danas to spada u domen "u zdravom tijelu, zdrav duh". Na sve 3 strane.
-
sumirprimus
#731 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
al samo ovi drugi ne valjaju

- MarlboroGold
-
sumirprimus
#733 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
kod mene vecina u kontruMarlboroGold wrote:
![]()
nikakav patriota priznajem
- Dozer
#734 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Pa...logicno, jbg tisumirprimus wrote:al samo ovi drugi ne valjaju![]()
"Ja i moji smo ispravni" je mantra koju tupe svi redom, a istovremeno uopste ne kontaju da svi rade identicne stvari. Lobotomija, matere mi...
- Bloo
- Globalna šefica
#735 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Cak i Dukatove proizvode koji se pune u Gradaccu?sumirprimus wrote:kod mene vecina u kontruMarlboroGold wrote:
![]()
![]()
![]()
Btw zar krovna firma nije francuski Lactalis?
-
sumirprimus
#736 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
a da mi objavimo rat njemackoj i onda se odma predamo???Dozer wrote:Pa...logicno, jbg tisumirprimus wrote:al samo ovi drugi ne valjaju![]()
"Ja i moji smo ispravni" je mantra koju tupe svi redom, a istovremeno uopste ne kontaju da svi rade identicne stvari. Lobotomija, matere mi...
-
sumirprimus
#737 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
vjeruj nemam ni pojma..vjerovatno uzimamo i jedne i drugeBloo wrote: Cak i Dukatove proizvode koji se pune u Gradaccu?
- SaraFina
#738 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
beni-bu-man wrote:@animals I mene bi ovo interesovaloanimals wrote:Nisi odgovorila, kako ces ti bojkotovati Hrvatske proizvode..SaraFina wrote:
Kraći IQ test bolje. 10 pitanja. 6 tačnih registracija odobrena. Sve ispod toga, nema ulaza
Ni na lj/s
lako je tudjim gloginje mlatiti..
tebe bojkot ionako ne pogadja..
Bojkot neće pogoditi nikoga. To su nebuloze. Proizvodjač iz EU (pa i hrvatski) bosanskohercegovačko tržište zbog bojkota posrednika neće ostaviti drugima da ubiru kajmak i plasiraju svoje proizvode.
EVO primjer Saponia Osijek, isporučiće u Širokom Brijegu distributeru naručenu robu.
Bojkot je počeo i ta roba stoji na policama trgovinskih lanaca... Saponia u prvom tromjesječju 2019, obzirom na promet koji ostvarila u 2018 u istom periodu, pregleda tromjesečni uspjeh svojih drugih distributera ( Srbiji, C Gori) i uočava, da posluju manje više isto kao u prvom tromjesečju 2018...
Dakle, nije problem u proizvodu i cijenama, može biti u tržištu..
Šalje se upit distributeru u Široki Brijeg, ili se sačeka još jedno tromjesječje da utvrdi problem.
Nakon toga menadžeri proizvodjača.... Oni će naravno uočiti problem i povratna informacija će doći do Saponie..
Kad dodje, razmatraju se mjere i distributeru se daje odredjeni rok da vidi kako će regulisati svoj problem...
Distributerska tvrtka iz Širokog, zajedno sa ostalim koji imaju sličan problem zbog bojkota, poziva Čovića i HDZ na odgovornost. HDZ im obavezu prema ljudima koji im pune budžet... i htjeli ne htjeli pozabaviće se istim... Inače će distributeri biti prisiljeni da izvrše odredjeni pritisak takodjer.. Zastupništva su zlata vrijedna i svi gledaju da se fiksiraju.
Ogluše li se distributeri i ne ispune uvjete o zastupništvu, te ne prodaju odredjenu količinu robe u periodu( preciziranom ugovorom) gube ga.
Proizvodjač iz HR Saponia traži drugog distributeraaaaaaa u BiH
Tako i sa ostalim proizvodima
Jbg... Što reći i koju poruku porati?
Niko vas ne zove u SA da budete za vrijeme opsade.. Nego da učinite napor prevrnete proizvod i vidite uvoznika. Za svoje dobro.
A vama je bitno da mene pogodi
Pa eto bojkotovati ću slatkiše HR u BILA i merkatoru. Paštete ne jedem. Suhovinu takodjer.. Jesam se žrtvovala dovoljnooo?
- MarlboroGold
#739 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Yep.Bloo wrote:Cak i Dukatove proizvode koji se pune u Gradaccu?sumirprimus wrote:kod mene vecina u kontruMarlboroGold wrote:
![]()
![]()
![]()
-
sumirprimus
#740 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
dobar je dukat pogotov ako se u gradaccu puni 
- Dozer
#741 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Zapravo - odlicna idejasumirprimus wrote:a da mi objavimo rat njemackoj i onda se odma predamo???Dozer wrote:Pa...logicno, jbg tisumirprimus wrote:al samo ovi drugi ne valjaju![]()
- triconja
#742 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Bojkotujemo naseg francuza bonaBloo wrote:Cak i Dukatove proizvode koji se pune u Gradaccu?sumirprimus wrote:kod mene vecina u kontruMarlboroGold wrote:
![]()
![]()
![]()
- SaraFina
#743 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Tomahawk11 wrote:Jasno je meni da bi ti da se bojkotuju posrednici, ali si i sama rekla da odnos proizvođač-posrednik traje malo duže i zasnovan je na povjerenju...svjesna si da je naša ekonomija još uvijek u povoju, mladunče koje ništa nije sposobno samo uraditi, pitanje je kako bi se to sve odrazilo na komplet situaciju u BiH. Mi smo mali i nemamo baš prostora za neki dugoročni ekonomski hladni rat.SaraFina wrote:
Proizvodjač će sam naći alternativu... Njemu je takodjer u interesu da plasira proizvedeni proizvod i dodje do kupca. U početku alternativa može biti neko slovenačko zastupništvo privremeno koje će plasirati robu u BiH. Kasnije bi našli opciju za probni period bekog opet iz BiH... Ali Z. Hercegovina ne bi imala monopol...Opskrba takodjer ne bi stala.
Ne bojkotujemo proizvodjač, nego posrednike...shvataš?
Evo upravo u predhodnom postu sam opisala da neće te biti praznih polica, kao pod opsadom
- Bloo
- Globalna šefica
#744 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Aha...cilj je sjebat bageta..triconja wrote: Bojkotujemo naseg francuza bona
-
Fudo387
#745 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
I nije dugo trebalo da pocne,
Al se nekad dobro jelooooo...bas.
Al se nekad dobro jelooooo...bas.
- SaraFina
#746 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
mk ultra wrote:ja sam vrlo pozitivan i optimističanSaraFina wrote:mk ultra wrote:bogami rijetko ko ovdje ima dodira sa realnim![]()
upoznate li kad nekog bošnjaka vlasnika nečega, ili bošnjaka sa parama![]()
bojkotujte onda i montanu piceriju
95% klima uređaja dobave hrvati, gasi klime
bošnjačko razmatranje rada i ekonomije često se svodi na nivo Esed Radeljaš i slični. To nije kriva isključivo SDA, kriv je nakaradan mentalni sklop i generalno neznanje.
Pisao sam to i ranije na temu Mepas mall VS SCC koji se porediti ne mogu u kvaliteti izrade.
uostalom, zašto ste pobjegli u minken, napravite nam ovdje bolje![]()
![]()
Ja ne volim ni ovakve prognozere... Poput tebe. Oprosti. Može se itekako. Uz trud.. Malo pozitive može biti ponekad od presudne važnosti. A pozitiva nam je potrebna... Obzirom na stanje i okruženje. I ideje. Jbg.
mogao sam i ja otići pa nisam, vjerovatno što sam u crnilu
ali obiđi koliko sam ja obišao firmi i objekata u državi i onda sve ispričaj![]()
domaća industrija i prodaja, opet kažem, ide u potpuno drugom pravcu (težem). dobavljanje roba, kladionice i ostali načini za lagano uzimanje novca kod bošnjaka skoro da ne postoje. zašto, mogu samo pretpostaviti i to je moje mišljenje koje ne želim da obrazlažem ovdje.
naš čovjek u varešu otvara punionicu vode, i projektom je predvidio priključak na gradski vodovod![]()
jel ja trebam njegovu vodu da kupim?
Temu dovodite do apsurdnosti... Oprosti jer nisi samo ti... Jasno je valjda bit i suština tema... Čemu ubacivanje stvari koje apsolutno nemaju veze?
Može makar malo koncentracije?
-
sumirprimus
#747 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
ja cu biti iskren bojim se gladi tako da necu podrzat vas bojkot.
prazna ne puca.dakle ne podrzavam bojkot
- SaraFina
#748 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Oprosti, ali ako ti kao ekonomski stručnjak ne možeš detektirati: Uzroke, tok i posljedice ovakvih i sličnih akcija, bojim se da ni okupacija Japana ne bi pomogla. A ne NjemačkeDozer wrote: Zapravo - odlicna ideja
Nažalost!
-
sumirprimus
#749 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
da oni nas hoce okupirat, pa da onda brinemo o posljedicama iste
zar i eu nije neka vrsta predaje suvereniteta a ka eu tezimo ne?
zar i eu nije neka vrsta predaje suvereniteta a ka eu tezimo ne?
- SaraFina
#750 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
sumirprimus wrote:ja cu biti iskren bojim se gladi tako da necu podrzat vas bojkot.
Nisi u TZ gladovao za vrijeme rata, nećeš ni zbog bojkota. DITA! Gdje ti je lokalpatriotizam? Hoćeš Saponiu i Niveu?