1/8 Hrvatska - Danska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
smijesni_ste
#726 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Njima je sad laknulo pravo i sigurno će igrati mnogo bolje protiv Rusije, ali ne usudjujem se ništa prognozirati 
- Kikibombona
#727 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Da, balkanski mentalitet, proradila je psiholoska barijera. Danaci su u vecem dijelu utakmice bili bolji iako Hrvatska ima daleko bolje pojedince.dječak sa šibicama wrote:Dzankovic dobar komentator, pristran
Kako su se usrali Hrvati pobjede, kakva psiholoska barijera... sad je njima 14 tona palo sa ramena.
Rakitic i Modric posebno... a Rebic zvijer, kakav igrac, ko da je stijena. Malo prtljav ali dosadan ko neman.
Da li ce se ovom pobjedom Hrvatska osloboditi kompleksa i strahova, ostaje da vidimo.
- p206
#728 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Bili su bolji za taj jedan odbranjeni penal i to je to. Mislim da će Ruse lahko izbaciti
- Better Man
#729 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Ono nije crveni karton. Evo Beusan je to fino objasnio.last mohicans wrote:Ma kakva linija, dvije sekunde prije udarca se krene bacati i izlazi naprijed da skrati ugao. Sudija je i crveni trebao dati onom sto je oborio Rebica. Komsije zasluzeno, mukotrpno, iako su mogli puno ranije i na laksi način završiti pitanje pobjednika. Vaznost utakmice je učinila svoje, a sad umor prilikom sutanja nakon 120 minuta. Vrlo lahko mogu najmanje do medalje,mozda i finala. Poklopile su im se neke stvari.studeni76 wrote:Nekad je važilo pravilo da golman ne smije šetat po liniji, kod ovog Argentinca to ne važi
Last edited by Better Man on 01/07/2018 23:06, edited 1 time in total.
- zomri
#730 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Stoji dijelom i to što kažeš, ali #treba biti realan Đakma, satrali su ljudi Grčku, pobijedili Island i prošli evo Dansku koje nisu željele igrati. Treba dati kredite where credit is dueMuhamed Đakmić wrote:Čime su ba potvrdili klasu, opet potvrdili da ne znaju diktirati tempo, to im je boljka decenijama već sa svim selektorima.Better Man wrote:Šta reći nakon svega. Svaka čast Subašiću na 3 odbranjena penala, ali jednako isto tako i Kasperu. Potvrdio je da je pravi nasljednik oca. Odbraniti tri penala nije jednostavno u jednoj utakmici. Luki kapa do poda na hrabrosti da ponovo izvede penal. I posebno kapa do poda Rakitiću. Majstorski je izveo penal i odveo repku dalje. Hrvatska nakon ovog večeras potvrdila klasu i sve im je otvoreno.
Njima bi tačno bolje bilo da igraju sa Španijom nego sa Rusijom koja je domaćin i ne želi igrati fudbala
- mist
#731 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Samo toistra_hr wrote:i opet Hrvatska nezasluženo dobila – protivnici opet sami sebe pobijedili.
Nigerija autogolom, Argentinci bili na drogama, Islanđani jeli pokvarenu ribu ...
a večeras je Schmeichel "upropastio" Dansku
- Zejnep
#732 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Što se golman Danske bunio nakon izvođenja, čini mi se, drugog penala?
- Edin H.
#733 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Sreću određuje stanje našeg duha, a ne događaji. – Dalaj Lamaistra_hr wrote:i opet Hrvatska nezasluženo dobila – protivnici opet sami sebe pobijedili.
Nigerija autogolom, Argentinci bili na drogama, Islanđani jeli pokvarenu ribu ...
a večeras je Schmeichel "upropastio" Dansku
-
smijesni_ste
#734 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Kad je Rakitić pogodio, čulo se slavlje iz lokalnih kafića...značajna razlika u odnosu na 2008. ako znate na šta mislim

- Edin H.
#735 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Zbog zastajkivanjaZejnep wrote:Što se golman Danske bunio nakon izvođenja, čini mi se, drugog penala?
- pizarro
#736 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
kad onaj sto puca krene prema lopti ne smije se zaustaviti.Zejnep wrote:Što se golman Danske bunio nakon izvođenja, čini mi se, drugog penala?
-
Korisničkoime
#737 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Proce Hrvaska Rusiju, sumnjao sam da ce Dance ali ce proci Ruje jer su Rusi ekipa ko dlake.
Jest da su domacini i da odbijaju da igraju fudbal na SP u fudbalu ali nije to nista novo ( Grcka, Italija svaki put kad povede, mi protiv Spanije itd).
Danska je dosta bolja ekipa kako igracki tako i po pitanju psihe i mentalitetata neka HR uvali Rusima rano gol ima da se pola ruske ekipe u mislima objesi i to je kraj price.
Jest da su domacini i da odbijaju da igraju fudbal na SP u fudbalu ali nije to nista novo ( Grcka, Italija svaki put kad povede, mi protiv Spanije itd).
Danska je dosta bolja ekipa kako igracki tako i po pitanju psihe i mentalitetata neka HR uvali Rusima rano gol ima da se pola ruske ekipe u mislima objesi i to je kraj price.
- Zejnep
#738 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Aha. E hvala.pizarro wrote:kad onaj sto puca krene prema lopti ne smije se zaustaviti.Zejnep wrote:Što se golman Danske bunio nakon izvođenja, čini mi se, drugog penala?
- uglavnomja
#739 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Better Man wrote:Mislim da je jedan naš forumaš prolaskom Hrvatske doživio nervi slom i da že mu trebati malo duži oporavak
puno duzi
- dječak sa šibicama
#740 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Ma guzovaca cista, ali tako su Talijani uzimali titule, ili Portugal prije dvije godine.
Nije da je ni Danska nesto zasluzila, ali nije ni Hrvatska odusevila, vezni red se pogubio, Modric blijed ko krpa. Jos u tunelu se vidjelo da su nervozni do neba, usrali se uspjeha. Jos kad Modric promasi penal, ja sam mislio gotovi.
Sretno i spretno sto se kaze. Danska odigrala sjajnu utakmicu u defanzivi, majstori su, nijedne greske maltene nisu imali. Strasno tvrda ekipa. Ali naprijed malo znaju, srecom.
Nije da je ni Danska nesto zasluzila, ali nije ni Hrvatska odusevila, vezni red se pogubio, Modric blijed ko krpa. Jos u tunelu se vidjelo da su nervozni do neba, usrali se uspjeha. Jos kad Modric promasi penal, ja sam mislio gotovi.
Sretno i spretno sto se kaze. Danska odigrala sjajnu utakmicu u defanzivi, majstori su, nijedne greske maltene nisu imali. Strasno tvrda ekipa. Ali naprijed malo znaju, srecom.
- studeni76
#741 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Zbog zastajkivanja izvođača, kad se krene nema trzanja golmana. Ovaj sudija nije to gledao, kao ni šetanje golmana po liniji kod izvođenja penalaZejnep wrote:Što se golman Danske bunio nakon izvođenja, čini mi se, drugog penala?
- SmokingMan
#742 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Ovako Stanisalv palnira taktiku za naredni meč sa kroatima.Edin H. wrote:SmokingMan wrote:Đeće na Rusiju vaki....
Odbrana

Napad

Last edited by SmokingMan on 01/07/2018 23:13, edited 2 times in total.
-
LSD
#743 Re: 1/8 Hrvatska - Danska

Telegraf nikad ne zakaže
- Hasan006
#744 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
A on trčo tamo-vamo po liniji kod 2 penala... što ne mogu proseravanjaZejnep wrote:Aha. E hvala.pizarro wrote:kad onaj sto puca krene prema lopti ne smije se zaustaviti.Zejnep wrote:Što se golman Danske bunio nakon izvođenja, čini mi se, drugog penala?
- Mis mekinjas
#745 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Utakmica je objektivno bila za “ne gledati je”. Usrana do bola. Danci nisu za 1/8 finala. Golman nije ekipa.
Los tim za usrati se. Igraju na penale.
S druge strane najbolja veza svijeta ne ide po loptu vec je ceka.
Vida uzme loptu ili je doda protivniku ili u blizi aut izbacuje.
Sta god vrli znalci pricaju i pisu Hrvati su itekako zasluzeno tu gdje jesu. Jebes igru za zemlju, drzavu sta vec, pokazi da si u glavi jak. Hvala ipak Realu i Barceloni sto na tom polju rade sa svojim placenicima. I svaka cast i Modricu i Rakiticu. Neymar, pored Ronalda i Messija treba isto ici kuci. Vise mi je zao sto je Island otisao kuci nego bilo ko drugi.
Los tim za usrati se. Igraju na penale.
S druge strane najbolja veza svijeta ne ide po loptu vec je ceka.
Vida uzme loptu ili je doda protivniku ili u blizi aut izbacuje.
Sta god vrli znalci pricaju i pisu Hrvati su itekako zasluzeno tu gdje jesu. Jebes igru za zemlju, drzavu sta vec, pokazi da si u glavi jak. Hvala ipak Realu i Barceloni sto na tom polju rade sa svojim placenicima. I svaka cast i Modricu i Rakiticu. Neymar, pored Ronalda i Messija treba isto ici kuci. Vise mi je zao sto je Island otisao kuci nego bilo ko drugi.
-
last mohicans
#746 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Sta je kazao, nisam upratio. Zar nije bio posljednji igrač? Pomogao svom timu, spasio ih cistog gola, samo sa zutim.Better Man wrote:Ono nije crveni karton. Evo Beusan je to fino objasnio.last mohicans wrote:Ma kakva linija, dvije sekunde prije udarca se krene bacati i izlazi naprijed da skrati ugao. Sudija je i crveni trebao dati onom sto je oborio Rebica. Komsije zasluzeno, mukotrpno, iako su mogli puno ranije i na laksi način završiti pitanje pobjednika. Vaznost utakmice je učinila svoje, a sad umor prilikom sutanja nakon 120 minuta. Vrlo lahko mogu najmanje do medalje,mozda i finala. Poklopile su im se neke stvari.studeni76 wrote:Nekad je važilo pravilo da golman ne smije šetat po liniji, kod ovog Argentinca to ne važi
- dječak sa šibicama
#747 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
I nije penal na Rebicu, po tim novim pravilima to je borba za loptu, nije namjerno. Iako je zadnji igrac.
- Zejnep
#748 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
Pa vidim ja nešto ne štimastudeni76 wrote:Zbog zastajkivanja izvođača, kad se krene nema trzanja golmana. Ovaj sudija nije to gledao, kao ni šetanje golmana po liniji kod izvođenja penalaZejnep wrote:Što se golman Danske bunio nakon izvođenja, čini mi se, drugog penala?
Hvala i tebi
- Edin H.
#749 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
SmokingMan wrote:Ovako Stanisalv palnira taktiku za naredni meč sa kroatima.Edin H. wrote:SmokingMan wrote:Đeće na Rusiju vaki....
Odbrana
Napad
- dječak sa šibicama
#750 Re: 1/8 Hrvatska - Danska
I da, jedan zanimljiv detalj, Daniel Subasic je Srbin iz Zadra