Boriša Falatar - predsjednik?
-
neon-x
#726 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Moze li mi neko reci od ovih koji zele glasati za nove neukaljane ljude zasto bi glasao prije za Falatara a ne za Mirsada Hadzikadica koji je po svim mjerilima kvalitetniji kandidat? Nakon odslusanih vise od dvije recenice javnog nastupa jednog i drugog mislim da bi to svakom trebalo biti jasno.
-
mnjonja
#727 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Zadeverali se oko Falatara i Covica, ko da Falatar ima ikakve sanse i ko da je Covic neka posebna finta
Niko ni ne spominje sto cemo sl mandat gledat fkn Dodika!
Dodika!
Dodika!
-
Seyfo
#728 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Dobro pitanje oko Hadžihkadića i Falatara, njih dvojica u suštini predstavljaju istu ciljnu grupu, s tim što se Hadžikadić kandidira za bošnjačkog a Falatar za hrvatskog člana.Ipak će se na taj način osipati glasovi. U suštini bi Falatar trebao pokušati da se približi hrvatskom glasačkom tijelu, ako je to moguće.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#729 Re: Boriša Falatar - predsjednik
zato sto u bilo kojem triju bez covica dodik nije toliko dominantan. ali naravno da i dodik mora pobijediti, a ova igranka oko malog davida mu bas i ne ide u prilog.mnjonja wrote:Zadeverali se oko Falatara i Covica, ko da Falatar ima ikakve sanse i ko da je Covic neka posebna finta
Dodika!
-
Tabijat
#730 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Ja vrijeđam i omalovažavam samo ove što po pamet idu u američku ambasadu a nama prodaju ove NGO ublehe o boljem sutra.SSemir wrote: Jedno je glasati za neke nove koji odstupaju od svakodnevnice, davati podrsku mladim i drugacijim. I uz to zakljuciti da necemo uspjeti da takvi dobiju izbore.
A drugo je vrijedjati nove drugacije, omalozavati, izmisljati svakakve nadimke i ubjedjivato sve da takvi nemaju sanse. Time se ubrajas u "ma haaaaaajte" "za nOroooood" "12 traka autoputa do aerodroma" itd.
Svima bi trebalo do sada biti jasno da mi nemamo više vremena za polupokušaje, šminku, NGO, eksperimente, hibride i slično.
Nije ovo olimpijada i "važno je učestvovati", došlo je do ne talasaj.
- kmirsad
#731 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Zato što ne mogu glasati za obadvojicu... a mislim da su rak rana i egzistencijalna prijetnja za BiH... Čović i Dodik... Dodiku,ovdje iz federacije ne možemo ništa... Čovića možemo spriječiti da dođe u Predsjedništvo i u saradnji sa Dodikom formira treči entitet i pripoji ga Hrvatskoj...neon-x wrote:Moze li mi neko reci od ovih koji zele glasati za nove neukaljane ljude zasto bi glasao prije za Falatara a ne za Mirsada Hadzikadica koji je po svim mjerilima kvalitetniji kandidat? Nakon odslusanih vise od dvije recenice javnog nastupa jednog i drugog mislim da bi to svakom trebalo biti jasno.
-
SSemir
#732 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Pa sta ti zelis ustvari cuti? Da ne postoji bolje sutra?Tabijat wrote:Ja vrijeđam i omalovažavam samo ove što po pamet idu u američku ambasadu a nama prodaju ove NGO ublehe o boljem sutra.SSemir wrote: Jedno je glasati za neke nove koji odstupaju od svakodnevnice, davati podrsku mladim i drugacijim. I uz to zakljuciti da necemo uspjeti da takvi dobiju izbore.
A drugo je vrijedjati nove drugacije, omalozavati, izmisljati svakakve nadimke i ubjedjivato sve da takvi nemaju sanse. Time se ubrajas u "ma haaaaaajte" "za nOroooood" "12 traka autoputa do aerodroma" itd.
U tom slucaju glasaj "protiv nekog" a ne "za nekog". Takvi ti dokazano nece donijeti bolje sutra.
-
Tabijat
#733 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Tako je, sve navedeno tačno. Ne zelim čuti nikakve priče i ublehe o boljem sutra, dug je i mučan put a neprijatelj poznat, ja želim nekoga s planom.SSemir wrote:Pa sta ti zelis ustvari cuti? Da ne postoji bolje sutra?Tabijat wrote:Ja vrijeđam i omalovažavam samo ove što po pamet idu u američku ambasadu a nama prodaju ove NGO ublehe o boljem sutra.SSemir wrote: Jedno je glasati za neke nove koji odstupaju od svakodnevnice, davati podrsku mladim i drugacijim. I uz to zakljuciti da necemo uspjeti da takvi dobiju izbore.
U tom slucaju glasaj "protiv nekog" a ne "za nekog". Takvi ti dokazano nece donijeti bolje sutra.
I koliko god nam opcije bile ograničene, NS DEFINITIVNO nije jedna od njih.
p.s. i da, u pravu si. naravno da se glasa protiv nekog, jebeno je što nemaš tri glasa da glasaš protiv pa moraš kalkulisat.
Last edited by Tabijat on 25/04/2018 10:25, edited 1 time in total.
-
hujdur007
#734 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Ja koliko razumijem ovaj Falatar se nije vratio da živi u Bosni, što ga za mene diskvalifikuje kao ozbiljnog kandidata.
Kaže on u njegovom govoru da mu već dugo želi da se vrati da živi u Bosnu.
A vratit će se pod uslovom da postane predsjednik.
Da se on vratio da živi u Bosnu pa barem prije 1-2 godine ili barem na prije par mjeseci pa nakon toga odlučio da se aktivno uključi u politički život i da želi da promijeni društvo u kojem živi to bi bio razumljiv potez.
Ovako se čovjek nekako iz daljine kandidovao za člana predsjedništva, nema on šta izgubiti, a može puno dobiti.
Ipak postati predsjednik bilo koje države, pa koliko nakaradna ona bila, nije mala stvar.
On ako ne pobijedi, neće ostati da živi u bosni, nego nastavlja sa svojim životom u inostranstvu daleko od bosanskih problema.
Zaključak se logičan nameće da on tu gleda prvenstveno svoj interes, i mislim da veliki broj ljudi, uprkos mišljenju da je Falatar gledano kao osoba vjerovatno obrazovaniji, kulturniji i sposobniji od većine drugih kandidata, neće glasati za njega zbog te njegove iznenadne želje za povratkom u BiH par mjeseci pred izbore te istovremenom kandidaturom za člana predsjedništva.
Kaže on u njegovom govoru da mu već dugo želi da se vrati da živi u Bosnu.
A vratit će se pod uslovom da postane predsjednik.
Da se on vratio da živi u Bosnu pa barem prije 1-2 godine ili barem na prije par mjeseci pa nakon toga odlučio da se aktivno uključi u politički život i da želi da promijeni društvo u kojem živi to bi bio razumljiv potez.
Ovako se čovjek nekako iz daljine kandidovao za člana predsjedništva, nema on šta izgubiti, a može puno dobiti.
Ipak postati predsjednik bilo koje države, pa koliko nakaradna ona bila, nije mala stvar.
On ako ne pobijedi, neće ostati da živi u bosni, nego nastavlja sa svojim životom u inostranstvu daleko od bosanskih problema.
Zaključak se logičan nameće da on tu gleda prvenstveno svoj interes, i mislim da veliki broj ljudi, uprkos mišljenju da je Falatar gledano kao osoba vjerovatno obrazovaniji, kulturniji i sposobniji od većine drugih kandidata, neće glasati za njega zbog te njegove iznenadne želje za povratkom u BiH par mjeseci pred izbore te istovremenom kandidaturom za člana predsjedništva.
-
SSemir
#735 Re: Boriša Falatar - predsjednik
To je do tebe, da procijenis ko od takve dvojice zasluzuje tvoj glas. Biti neodlucan i porediti takvu dvojicu je nesto idealno. Da vecina o takvim kandidatima razmislja, imali bi se cemu nadati.neon-x wrote:Moze li mi neko reci od ovih koji zele glasati za nove neukaljane ljude zasto bi glasao prije za Falatara a ne za Mirsada Hadzikadica koji je po svim mjerilima kvalitetniji kandidat? Nakon odslusanih vise od dvije recenice javnog nastupa jednog i drugog mislim da bi to svakom trebalo biti jasno.
Ali ako si neodlucan izmedju hadzikadica i sda kandidata onda je to zalosno.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#736 Re: Boriša Falatar - predsjednik
"mladi" i "drugačiji" sigurno ne ide uz falatara, jer čovjek ima 43 godine, ušao u petu deceniju života, a u ovih par intervjua nije ponudio apsolutno ništa ni novo, a bome ni drugačije. možda ovo nisam ni trebao napisati, jer će ispasti da ga omalovažavam ili da mu namjerno tražim mane, ali ja sam samo realan.SSemir wrote: Jedno je glasati za neke nove koji odstupaju od svakodnevnice, davati podrsku mladim i drugacijim. I uz to zakljuciti da necemo uspjeti da takvi dobiju izbore.
a ti ako misliš drugačije, demantuj me i reci mi šta je rekao što mi već ranije nismo znali i šta je novo u njegovoj politici što mi ranije nismo vidjeli?
Last edited by malakh on 25/04/2018 10:32, edited 1 time in total.
-
neon-x
#737 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Covic i Dodik uopce nisu sustina problema etno-nacionalizma u BiH. Problem je puno dublji i nikako se ne moze lijeciti nekakvom manipulacijom i nacionalnim "preglasavanjem". Biranjem "podobnog" Hrvata taj problem ce samo dodatno narasti i tako uvecan biti kanalisan nekim narednim Covicem i svaki put sve jacim HDZ-om. Ako se vec Bosnjaci zele baviti izbornim inzenjeringom, sto nikako ne bih preporucio, mudriji izbor bi bilo podrzati kandidat HDZ1990 koji ipak predstavlja jednu drzavotvorniju politiku Hrvata u BiH.kmirsad wrote:Zato što ne mogu glasati za obadvojicu... a mislim da su rak rana i egzistencijalna prijetnja za BiH... Čović i Dodik... Dodiku,ovdje iz federacije ne možemo ništa... Čovića možemo spriječiti da dođe u Predsjedništvo i u saradnji sa Dodikom formira treči entitet i pripoji ga Hrvatskoj...neon-x wrote:Moze li mi neko reci od ovih koji zele glasati za nove neukaljane ljude zasto bi glasao prije za Falatara a ne za Mirsada Hadzikadica koji je po svim mjerilima kvalitetniji kandidat? Nakon odslusanih vise od dvije recenice javnog nastupa jednog i drugog mislim da bi to svakom trebalo biti jasno.
Najprobosanskija politika u ovom trenutku je dodatno jacanje i potpuno ozdravljivanje onog iole zdravijeg dijela drzave koje ce svojim jacanjem i sirenjem prenositi se i na ostale dijelove, ali samo primjerom i prirodnim putem a nikako nekakvim toboze nadmudrivanjem, preglasavanjem i slicno. Ako zelimo sebi dobro moramo prvo pocistiti u svojoj avliji da bismo mogli potaknuti druge da ucine isto.
- Roccohljup
#738 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Al sta znači podoban iz te perspetkive? Jel to ako kandidat zagovara građansku opciju, unitarnu državu, bori se protiv podjela, itd., onmda je podoban, a ako vuce na stranou svog korpusa i zahebava onda je legitimni predstavnik?
Ja se slažem donekle da su Čović i Dodik samo rezultat puno dubljih problema a to je prihvatanje od strane većine Hrvata i Srba iz BiH da im je ista jedina domovina i da bez obzira na sve jedni sa drugima moramo živjeti pa što onda ne bi i sarađivali da nam svima bude bolje. Eh tek kad se to u narodu i glasačima promjeni, onda ce nestati i svi čovići, dodici, bakiri i ostale ublehe i kriminalci koji samo opstaju na političkoj i javnoj sceni igrajući na strah i osjećanja običnih građana.
Ja se slažem donekle da su Čović i Dodik samo rezultat puno dubljih problema a to je prihvatanje od strane većine Hrvata i Srba iz BiH da im je ista jedina domovina i da bez obzira na sve jedni sa drugima moramo živjeti pa što onda ne bi i sarađivali da nam svima bude bolje. Eh tek kad se to u narodu i glasačima promjeni, onda ce nestati i svi čovići, dodici, bakiri i ostale ublehe i kriminalci koji samo opstaju na političkoj i javnoj sceni igrajući na strah i osjećanja običnih građana.
-
SSemir
#739 Re: Boriša Falatar - predsjednik
A mozda da razmisljas: mlad je, obrazovan, svhetski priznat, medjunarodno iskustvo, ima volju, zeli raditi na poboljsanju uslova u bosni. Zasad postoje sve osnove da vjerujem da moze nesto uciniti. Po svemu ovome se razlikuje od klasicnog politicara u bosni.Sacekat cemo da vidimo njegov plan i ideje, tek je predstavljen kao kandidat. Pa da donesemo neki konacan sud. Hajmo mu pruziti sansu u narednih nekoliko mjeseci da vidimo sta ce pricati o konkretnim planovima i idejama. Zasad je konkretno da je kulturan, da ne vidi bosnu kroz naocale nacionaliste, razmislja o normalnoj nekoj buducnosti bosne, ne planira na osnovu nacionalizma dobiti izbore.malakh wrote:"mladi" i "drugačiji" sigurno ne ide uz falatara, jer čovjek ima 43 godine, ušao u petu deceniju života, a u ovih par intervjua nije ponudio apsolutno ništa ni novo, a bome ni drugačije. možda ovo nisam ni trebao napisati, jer će ispasti da ga omalovažavam ili da mu namjerno tražim mane, ali ja sam samo realan.SSemir wrote: Jedno je glasati za neke nove koji odstupaju od svakodnevnice, davati podrsku mladim i drugacijim. I uz to zakljuciti da necemo uspjeti da takvi dobiju izbore.
a ti ako misliš drugačije, demantuj me i reci mi šta je rekao što mi već ranije nismo znali i šta je novo u njegovoj politici što mi ranije nismo vidjeli?
Ili: levaaaat, dje bio u ratu, nista novo nije rekao, ublehas, nije muzevan, jebo ga njegovi fakulteti, taaaaa ce on, fuj prica da se stanje u bosni moze popravit, fuj nece da pljuje po drugim politicarima, fuj kandidovao se protiv komsica.
Koju si ti opciju izabrao?
- kmirsad
#740 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Odlazak u Njemačku, sa ženom i djecom... 
-
julisiz es grant
#741 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Pa evo rekoše da je već išao u Prozor-Ramu (odakle mu je inače porijeklo).Seyfo wrote:Dobro pitanje oko Hadžihkadića i Falatara, njih dvojica u suštini predstavljaju istu ciljnu grupu, s tim što se Hadžikadić kandidira za bošnjačkog a Falatar za hrvatskog člana.Ipak će se na taj način osipati glasovi. U suštini bi Falatar trebao pokušati da se približi hrvatskom glasačkom tijelu, ako je to moguće.
-
Seyfo
#742 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Bio je,kaze,i u Busovaci i tad mu se upalila lampica. Koliko se time priblizio hrvatskom glasackom tijelu...hmm
- malakh
#743 Re: Boriša Falatar - predsjednik
slažem se da mu treba pružiti šansu da se dokaže i pokaže, pa da ga onda hvalimo ili kudimo. samo mi nije jasno na osnovu čega tvrdiš da je mlad i da je svjetski priznat? otkud mi to znamo? samo zato što je radio u un-u i bio sekretar visokom funkcioneru, ili zato što samo piše da je radio u humanitarnim i mirovnim misija, a ne piše šta je konkretno radio?SSemir wrote: A mozda da razmisljas: mlad je, obrazovan, svhetski priznat, medjunarodno iskustvo, ima volju, zeli raditi na poboljsanju uslova u bosni. Zasad postoje sve osnove da vjerujem da moze nesto uciniti. Po svemu ovome se razlikuje od klasicnog politicara u bosni.Sacekat cemo da vidimo njegov plan i ideje, tek je predstavljen kao kandidat. Pa da donesemo neki konacan sud. Hajmo mu pruziti sansu u narednih nekoliko mjeseci da vidimo sta ce pricati o konkretnim planovima i idejama. Zasad je konkretno da je kulturan, da ne vidi bosnu kroz naocale nacionaliste, razmislja o normalnoj nekoj buducnosti bosne, ne planira na osnovu nacionalizma dobiti izbore.
ja sam izabrao opciju da sačekam par mjeseci i da vidim ko je i šta je, ako se još šta ima vidjeti i saznati o njemu. ovo što je prezentirano su paušalnosti, bez konkretnih objašnjenja i sve kada se skupi, može stati na pola stranice a4 formata, što nije dovoljno, jer kako moj predsjednik može biti neko o kojem znam samo pet prosto proširenih rečenica.Koju si ti opciju izabrao?
možda sam jedan od rijetkih koji je izvukao pouku o preuranjenom donošenju odluka.
-
Trebam te
#744 Re: Boriša Falatar - predsjednik
kmirsad wrote:Odlazak u Njemačku, sa ženom i djecom...
-
Tabijat
#745 Re: Boriša Falatar - predsjednik
"Rođena je 29. travnja 1968. u Rijeci gdje pohađa osnovnu školu, a srednju školu završava u Los Alamosu u Sjedinjenim Američkim Državama.
Godine 1993. diplomira engleski i španjolski jezik na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a osim toga usavršava se i u području portugalskog jezika. Naredne godine u Beču završava Diplomatsku akademiju, a 2000. stječe akademski naziv magistre međunarodnih odnosa na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Od 2002. do 2003. boravi na Sveučilištu „George Washington“ u Sjedinjenim Američkim Državama kao dobitnica Fulbrightove stipendije za preddoktorsko istraživanje iz međunarodnih odnosa i sigurnosne politike. U to vrijeme dodijeljena joj je Predsjednikova medalja za znanstveni, društveni i politički rad. Dobitnica je i stipendije Lukšić za usavršavanje u području upravljanja u visokim strukturama vlasti na Kennedy School of Government Sveučilišta „Harvard“ u Sjedinjenim Američkim Državama 2009. godine.
Karijeru započinje 1992. u Ministarstvu znanosti i tehnologije Republike Hrvatske, a 1993. prelazi u Ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske. U Ministarstvu vanjskih poslova obnaša razne dužnosti - 1995. postaje pročelnica Odjela za Sjevernu Ameriku, a 1997. odlazi u Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kanadi na mjesto savjetnice, a potom i ministrice savjetnice i zamjenika šefa misije.
Od 2001. do 2003. obnaša dužnost ministrice savjetnice u Ministarstvu vanjskih poslova, a u studenom 2003. izabrana je u Hrvatski sabor u 7. izbornoj jedinici. Iste godine prisegnula je na dužnost ministrice europskih integracija Republike Hrvatske, a potom 2005. ministrice vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske i tu je dužnost obnašala do 2008. godine. Glavni cilj njenog mandata bio je voditi Hrvatsku na putu euroatlantske integracije te je vodila i Državno izaslanstvo za pregovore o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji.
2008. postaje veleposlanica Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama. Na dužnost pomoćnice glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju imenovana je 2011. i na toj dužnosti ostaje do 2014., kao prva žena u povijesti NATO-a koja je obnašala dužnost pomoćnice glavnog tajnika i najviše rangirana žena u NATO-u.
Udana je i majka dvoje djece. Tečno govori engleski, španjolski i portugalski jezik te se služi talijanskim, francuskim i njemačkim jezikom."
Zvuči poznato?
Godine 1993. diplomira engleski i španjolski jezik na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a osim toga usavršava se i u području portugalskog jezika. Naredne godine u Beču završava Diplomatsku akademiju, a 2000. stječe akademski naziv magistre međunarodnih odnosa na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Od 2002. do 2003. boravi na Sveučilištu „George Washington“ u Sjedinjenim Američkim Državama kao dobitnica Fulbrightove stipendije za preddoktorsko istraživanje iz međunarodnih odnosa i sigurnosne politike. U to vrijeme dodijeljena joj je Predsjednikova medalja za znanstveni, društveni i politički rad. Dobitnica je i stipendije Lukšić za usavršavanje u području upravljanja u visokim strukturama vlasti na Kennedy School of Government Sveučilišta „Harvard“ u Sjedinjenim Američkim Državama 2009. godine.
Karijeru započinje 1992. u Ministarstvu znanosti i tehnologije Republike Hrvatske, a 1993. prelazi u Ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske. U Ministarstvu vanjskih poslova obnaša razne dužnosti - 1995. postaje pročelnica Odjela za Sjevernu Ameriku, a 1997. odlazi u Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kanadi na mjesto savjetnice, a potom i ministrice savjetnice i zamjenika šefa misije.
Od 2001. do 2003. obnaša dužnost ministrice savjetnice u Ministarstvu vanjskih poslova, a u studenom 2003. izabrana je u Hrvatski sabor u 7. izbornoj jedinici. Iste godine prisegnula je na dužnost ministrice europskih integracija Republike Hrvatske, a potom 2005. ministrice vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske i tu je dužnost obnašala do 2008. godine. Glavni cilj njenog mandata bio je voditi Hrvatsku na putu euroatlantske integracije te je vodila i Državno izaslanstvo za pregovore o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji.
2008. postaje veleposlanica Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama. Na dužnost pomoćnice glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju imenovana je 2011. i na toj dužnosti ostaje do 2014., kao prva žena u povijesti NATO-a koja je obnašala dužnost pomoćnice glavnog tajnika i najviše rangirana žena u NATO-u.
Udana je i majka dvoje djece. Tečno govori engleski, španjolski i portugalski jezik te se služi talijanskim, francuskim i njemačkim jezikom."
Zvuči poznato?
- malakh
#746 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Tabijat wrote:"Rođena je 29. travnja 1968. u Rijeci gdje pohađa osnovnu školu, a srednju školu završava u Los Alamosu u Sjedinjenim Američkim Državama.
Zvuči poznato?

masoni
Last edited by malakh on 25/04/2018 13:26, edited 1 time in total.
-
putokaz1
#748 Re: Boriša Falatar - predsjednik
U Americi Melani
u Hrvatsoj Kolinda
u Srbiji Brnabićka
u RS Cvijanovićka
u Bošnja Hanuma SVEBIJA
u Hrvatsoj Kolinda
u Srbiji Brnabićka
u RS Cvijanovićka
u Bošnja Hanuma SVEBIJA
-
Tabijat
#749 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Jezik pregrizo.
-
putokaz1
#750 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Pa koje ozbiljan protiv kandidat Hanumi SVEBIJI za PrdesjedništvoTabijat wrote:Jezik pregrizo.
Fahro Radončić Niko ga ne ferma više,postoje smao u Sarajevu
Jerlagić ni prag nema preći
Bećirević je KUKAVICA nesmije SVEBIJI na MEGDAN
Šepić svi ga stavljaju kao autsajdera
Mirsad Hadžikadunić s 1000 glasova Sarajevske raje
Sefer i sin satelit SDA
Babin neko
Adil Bakirov Žigić-ko fol Nezavisni
Se nabrojani će toliko podijeliti glasove da bi Hnauma s 18,64% mogla dabude Ubjedljivo Prva kao dokaz uzimam situaciju iz Općine Centar 2016
NEMA KONKURENCIJE isto ko što je Čović NEMA