Nova agresija na BIH?

Post Reply
General War

#726 Re: Nova agresija na BIH?

Post by General War »

Bloo wrote:
archi_a wrote:
Bloo wrote: Ti mene zajebavas.
Niko jadan tamo nije znao sta se desava. Alija pogotovo, jel da?
Apsolutno ne zajebavam. Sumnjalo se na najgore, bilo je djelimičnih informacija, nisi imao crno na bijelo dokaze.
Nakon rata i početka otkopavanja masovnih grobnica, nakon pronalaska mnogih dokaza i saslušavanja mnogih svjedoka, međunarodni istražitelji su ostajali zaleđeni strahotama koje su saznavali i vidjeli na mjestima masovnih egzekucija. Na kraju krajeva svi ti dokazi su i prikazani na međunarodnim i domaćim sudovima i rezultirali su optužnicama i kaznama doživotnih i dugotrajnih robija.
Znaš, normalan svijet optužuje i osuđuje tek sa prikupljenim dokazima i na osnovu toga zarezuje kazne. Dodik i co. osuđuju i presuđuju na osnovu rekla kazala. I to komentarišu stranci, koji vide i ne mogu da vjeruju. Eto pusti šta mi pišemo i komentarišemo u Bosni i Hercegovini, pogledaj kako svijet komentariše.
Naravno, lakše je zatvoriti uši i reći, bla,bla,bla. nas ne vole, bombardovali nas nako! :wink:
Stvarno mislis da Alija ne bi potpisao sporazum, da je znao sve sta se desava, a ako podemo od pretpostavke da nije?
Pa potpisao bi,svime su im ruke zavrnute... vrijeme rata je zavrseno jer bi samo produzivala se agonija. medjutim stvarne razmjere zlocina tada nisu bile poznate tj. dokazane.
markomilanov

#727 Re: Nova agresija na BIH?

Post by markomilanov »

Čovek tvrdi da od 3000 hiljade strdali srba u srebrenici,90 % su bili vojnici,a kad ja kažem da treba odvojiti civilne žrtve i vojnike od 8000 strdalih,ja sam četnički smrad, nečovek.
jao_situacije

#728 Re: Nova agresija na BIH?

Post by jao_situacije »

Bloo wrote:
jao_situacije wrote:
za kazane se ne "priča" za kazane se zna
ne znam da li su sve žrtve izvađene iz jame ali caco je ubijen za razliku od presvetih nebeskih komandanata koji i dalje šetaju među republiko-srpskijanskim zvaničnicima i građanima
Ko jos.sluzi kaznu osim.suada omanovica?
Nije caco sam divljao
to ne znam
onome jednom se ponavlja suđenje koliko znam, prvo je osuđen pa oslobođen
Bloo
Globalna šefica

#729 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Bloo »

General War wrote: Pa potpisao bi,svime su im ruke zavrnute... vrijeme rata je zavrseno jer bi samo produzivala se agonija. medjutim stvarne razmjere zlocina tada nisu bile poznate tj. dokazane.
Pa archi je postavio tezu da bi Alija razmislio da je znao. Nije bas bio u izolaciji. Stvarne razmjere nismo znali, ali je valjda dobijao stanje sa terena, pa makar polovicno.
Sumnjam da ne bi potpisao.
horkesh

#730 Re: Nova agresija na BIH?

Post by horkesh »

Duka Dizel wrote:
archi_a wrote:
I građani i ambasade. Pa doživljavajte! Poštujte zakone. Nije švedski stol. :wink:
Srbi u BiH ne mogu da dožive 1.mart kao svoj praznik ni uz pomoć najsavremenijih tehnika koncentracije, meditacije i milovanja obrva i trepavica.
Obzirom da su Srbi podnijeli apelaciju Ustavnom sudu BiH, a koju je ta institucija odbila, važeći zakoni o ta dva praznika su legalno i dalje na snazi.

Naravno, šta Srbima znače zakoni, pravila i ustavi? Ništa.

Uostalom, mogao se davno donijeti državni zakon o novim praznicima koji bi bili isti za sve, ali jok. Neće Srbi ni to. Kao ni tekst himne.
jao_situacije

#731 Re: Nova agresija na BIH?

Post by jao_situacije »

markomilanov wrote:Čovek tvrdi da od 3000 hiljade strdali srba u srebrenici,90 % su bili vojnici,a kad ja kažem da treba odvojiti civilne žrtve i vojnike od 8000 strdalih,ja sam četnički smrad, nečovek.
jesi ti glup ?
u srebrenici nije bilo vojnika osim holanđana zato se i zove zaštićena zona un
horkesh

#732 Re: Nova agresija na BIH?

Post by horkesh »

Bloo wrote: Erm...od koga je vojska RSa branila kuce?
Misliš na kuće po Prijedoru, Srebrenici, Višegradu, Kotor-Varoši, Posavini, Hercegovini?

Duhovita replika. Srbi nisu vodili odbrambeni, nego osvajački rat.
LBVIEW

#733 Re: Nova agresija na BIH?

Post by LBVIEW »

markomilanov wrote:
Lopez1981 wrote:
markomilanov wrote:Svakako da je srpska politika 90 bila pogrešna,rat bukti u hrvatskoj,jna na strani srba,vi se odlučite za savez sa hrvatima,pobegli od srba iz jugoslavije,a zovete srbe u zajednici sa hrvatima ,zašto je odbijen kutiljerov plan,doveli ste mudžahedine da prave gradjansku bih,zar je moguće da niko od vas ne pomene nijedu žrtvu drugih naroda,sve rekla ,kazala.
Što da 20+ godina ponavljamo nas stav po pitanju drugih zrtava?, pa bolan Bosnjaci nikad nisu negirali zlocine, dabogda se raspado svaki vojnik Armije BiH koji je namjerno ubio jednog civila, ili ko je naredio da se ubije jedan civil. Nikad sa tim nismo imali problem, mi smo se i za vrijeme rata obracunavali sa zlocincima iz Armije BiH. Ali ne možeš nikako porediti jednu i drugu stranu, jedan dan Srpski politicari kukaju kako "niko" ne odgovara za ubistvo preko 20 hiljada Srba u BiH, pa onda za 9 januar odu u kasarnu u BL i odaju počast vojnicima RS koji su poginuli u ratu, po Bosanskim cukama na zidu ispisana imena njih preko 20hiljada.Nije zlocin ubiti vojnika na bojnom polju, zlocin je ubiti civila ili ratnog zarobljenika koji se predao, sad fino nadji zvanicne podatke ubijenih civila sve tri strane pa da nastavimo pricati. Meni je jasno da vas bombarduju pricama o 3hiljade Srba ubijenih oko Srebrenice 1992, ali preko 90% takvih je ubijeno na liniji u direktnim borbama prilikom pokusaja osvajanja Bosnjackih enklava. Niko i od Srba ne odgovara za ubistva Bosnjaka na Zuci iznad Sarajeva, ni Hrvati ne odgovaraju za ubistva Bosnjaka u Santicevoj ulici u Mostaru itd, odvoji civile i vojnike ubijene u direktnim borbama. Rahmet i pokoj dusi svakoj civilnoj žrtvi rata u BiH, a izvinjenje porodicama svakog civila ubijenog od moje Armije BiH.
Podržavam,i svakako odvojiti civilne žrtve i vojnike za tri hiljade poginulih srba,kao i za 8 hiljada poginulih bošnjaka.
Za ovo ces, nadam se, fasovati ban.
Bloo
Globalna šefica

#734 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Bloo »

jao_situacije wrote:
Bloo wrote:
jao_situacije wrote:
za kazane se ne "priča" za kazane se zna
ne znam da li su sve žrtve izvađene iz jame ali caco je ubijen za razliku od presvetih nebeskih komandanata koji i dalje šetaju među republiko-srpskijanskim zvaničnicima i građanima
Ko jos.sluzi kaznu osim.suada omanovica?
Nije caco sam divljao
to ne znam
onome jednom se ponavlja suđenje koliko znam, prvo je osuđen pa oslobođen
Puno vise od dvojice
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/33 ... _sina.html
LBVIEW

#735 Re: Nova agresija na BIH?

Post by LBVIEW »

Bloo wrote:
Pa tako i bosnjaci...kontinuirana mrznja prema srbima i RSu potpaljivana od strane politickih voda.
Nema se jesti, ali bitno je da se mrzi.
Od ugrozenog nacionalnog interesa zna se ko profitira.
A kad su to Bosnjaci pocinili genocid nad Srbima?
horkesh

#736 Re: Nova agresija na BIH?

Post by horkesh »

markomilanov wrote:Čovek tvrdi da od 3000 hiljade strdali srba u srebrenici,90 % su bili vojnici,a kad ja kažem da treba odvojiti civilne žrtve i vojnike od 8000 strdalih,ja sam četnički smrad, nečovek.
To su propagandne brojke, potpuno, ali potpuno netačne.

Inače si već dokazao preko stvari poput Kutiljerovog plana da si tome dosta podložan. Vjerovatno ni ti ne znaš šta znači džamahirija, ali znaš da je to nešto loše čega se Srbi trebaju bojati.

Evo, službene brojke Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i obradu dokumentacije RS-a:
"Od početka do kraja rata u BiH na teritoriji opština Zvornik, Srebrenica, Bratunac, Vlasenica, Milići, Kalesija, Osmaci i Šekovići poginulo je 2.385 Srba. Ukupno je stradalo 387 srpskih civila, dok se 24 lica vode pod "nepoznat status". Od proglašenja Srebrenice "zaštićenom UN zonom“ desili su se 'napadi' na tri srpska sela: Osmače, Srebrenica i Tamburića Kosa u kojima je stradalo TROJE ljudi!"
Pošto si već par puta naveo da komuniciraš s Bosancima srpske nacionalnosti, molim te da im ukažeš i na ove činjenice koje nisu propaganda Bakirove strane, nego službene brojke Vlade RS-a.
Last edited by horkesh on 13/01/2018 19:40, edited 2 times in total.
markomilanov

#737 Re: Nova agresija na BIH?

Post by markomilanov »

jao_situacije wrote:
jesi ti glup ?
u srebrenici nije bilo vojnika osim holanđana zato se i zove zaštićena zona un
Verovatno je poginuo neki vojnik u borbi,prilikom osvajanja srebrnice i povlačenju vojkse prema žepi,svakako ubijenje zarobljenika i civilnog stanovništa gnusan zločin,gde us pojedinci obruklai srpski narod i srpskog borca i stavili senku nad rs.
Bloo
Globalna šefica

#738 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Bloo »

LBVIEW wrote:
Bloo wrote:
Pa tako i bosnjaci...kontinuirana mrznja prema srbima i RSu potpaljivana od strane politickih voda.
Nema se jesti, ali bitno je da se mrzi.
Od ugrozenog nacionalnog interesa zna se ko profitira.
A kad su to Bosnjaci pocinili genocid nad Srbima?
Ne kontas me dobro. Kolektivizacija i ugrozeni nacionalni interesi.
Jel ti onaj alijin srbin iz par postova ranije pocinio genocid? Nije.
Ima i normalne raje u RSu. Nisu svi srbi genocidni.
Bitno je kolektivizirati i prikupiti poene na ugrozenim nacionalnim interesima od naroda koji ocito jos nije dovoljno gladan.
horkesh

#739 Re: Nova agresija na BIH?

Post by horkesh »

markomilanov wrote:
Verovatno je poginuo neki vojnik u borbi,prilikom osvajanja srebrnice i povlačenju vojkse prema žepi,svakako ubijenje zarobljenika i civilnog stanovništa gnusan zločin,gde us pojedinci obruklai srpski narod i srpskog borca i stavili senku nad rs.
Povlačenje prema Žepi :-) Bolan, ako ne znaš šta se tada tamo dešavalo, barem iz nekih objektivnih informacija, nemoj forsirati svoje neznanje.
Lopez1981

#740 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Lopez1981 »

Smradu, imaš zvanicne brojke ubijenih civila, imas Hasku knjigu ubijenih. Nadji mi samo jedan relvantan izvor o 8hiljada Bosnjackih civila pa makar i Srpski. Sam kažeš smradu 3000ubijenih Srpskih civila u BiH tokom rata šta hoćeš da kazes da je u Bratuncu ubijeno vise Srpskih civila 1992 nego za 4 godine rata na ostalim mjestima? :lol:
LBVIEW

#741 Re: Nova agresija na BIH?

Post by LBVIEW »

Bitno je kolektivizirati i prikupiti poene na ugrozenim nacionalnim interesima od naroda koji ocito jos nije dovoljno gladan.
Ne kontas ti dobro tekst - radi se o sistematici kako u ratu, tako i u miru. Ne kaze niko da su drugi imuni na tu pricu, no na, uvjetno receno, srpskoj strani to je na level^n.
markomilanov

#742 Re: Nova agresija na BIH?

Post by markomilanov »

Kakvo je to obraćanje,zašto moderator ne reaguje,ja nisam sporio tvoju tvrdnju da medju ubijenim srbima 90% su vojnici,samo kažem da medju 8000 ubijenih u srebrenici i bilo vojnika koji su učestvovali u borbi.
Maraschino

#743 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Maraschino »

markomilanov wrote:
Podržavam,i svakako odvojiti civilne žrtve i vojnike za tri hiljade poginulih srba,kao i za 8 hiljada poginulih bošnjaka.
A sada predje i crvenu liniju. Cijeli dan bulaznis pa bi malo mirio, malo izjednacavao, relativizirao i na kraju se prosu k'o riza.

Bosnjaci Srebrenice bez obzira bili vojnici ili civili su u vecini slucajeva bukvalno strijeljani za razliku civila iz Kravice i drugih mjesta koji su poginuli u ratnim dejstvima.
Sudovi su davno presudili sta se gdje radilo i nema potrebe tvrditi suprotno izuzev ako tamo nisi bio u datom momentu.
Last edited by Maraschino on 13/01/2018 19:37, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#744 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Bloo »

LBVIEW wrote:
Ne kontas ti dobro tekst - radi se o sistematici kako u ratu, tako i u miru. Ne kaze niko da su drugi imuni na tu pricu, no na, uvjetno receno, srpskoj strani to je na level^n.
I kamo dalje nakon tog saznanja?
RS hoce van iz BIH, Fed ne da, zajednickim snagama ptedstavnici politicke troglave azdahe raspiruju animozitet ugrozenim nac. interesima dok zive kao bubreg u loju.
Po tebi, koje je rjesenje dugorocno ove situacije?
General War

#745 Re: Nova agresija na BIH?

Post by General War »

Sto bi se reklo, naletio si na forumsku minu, uvjek je jedan spreman da to na najgori nacin interpretira kako bi te onda diskreditovali a onda natjerali admina da reaguje...a cijelo vrijeme potenciraju tu pricu.
Dasi

#746 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Dasi »

markomilanov wrote: Verovatno je poginuo neki vojnik u borbi,prilikom osvajanja srebrnice i povlačenju vojkse prema žepi,svakako ubijenje zarobljenika i civilnog stanovništa gnusan zločin,gde us pojedinci obruklai srpski narod i srpskog borca i stavili senku nad rs.
Pojedinci velis, to mehanizacija, to sekundarne to tercijalne grobnice. Ma ja ba pojedinci Rade i Milan kupili po lopatu pa se zadali u pos'o.
markomilanov

#747 Re: Nova agresija na BIH?

Post by markomilanov »

Maraschino wrote:
markomilanov wrote:
A sada predje i crvenu liniju. Cijeli dan bulaznis pa bi malo mirio, malo izjednacavao, relativizirao i na kraju se prosu k'o riza.

Bosnjaci Srebrenice bez obzira bili vojnici ili civili su u vecini slucajeva bukvalno strijeljani za razliku civila iz Kravice i drugih mjesta koji su poginuli u ratnim dejstvima.
Sudovi su davno presudili sta se gdje radilo i nema potrebe tvrditi suprotno izuzev ako tamo nisi bio u datom momentu.
Srpska propaganda
https://www.youtube.com/watch?v=iPmU1bSzwug
LBVIEW

#748 Re: Nova agresija na BIH?

Post by LBVIEW »

Bloo wrote:
LBVIEW wrote:
I kamo dalje nakon tog saznanja?
RS hoce van iz BIH, Fed ne da, zajednickim snagama ptedstavnici politicke troglave azdahe raspiruju animozitet ugrozenim nac. interesima dok zive kao bubreg u loju.
Po tebi, koje je rjesenje dugorocno ove situacije?
Pa sta ja znam, mozda "svi Bosnjaci u jednoj drzavi", sve sa prelaskom Drine i pripajanjem Sandzaka. Mislim, po cemu bi se to razlikovalo od raspada po sadasnjim granicama nastalim genocidim, koji ti zagovaras?
Maraschino

#749 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Maraschino »

markomilanov wrote:
Sad se pravis i lud.
Sud je presudio da se desio genocid. Genocid ne mogu pociniti pojedinci nego samo institucije.
General War

#750 Re: Nova agresija na BIH?

Post by General War »

Bloo wrote:
General War wrote: Pa potpisao bi,svime su im ruke zavrnute... vrijeme rata je zavrseno jer bi samo produzivala se agonija. medjutim stvarne razmjere zlocina tada nisu bile poznate tj. dokazane.
Pa archi je postavio tezu da bi Alija razmislio da je znao. Nije bas bio u izolaciji. Stvarne razmjere nismo znali, ali je valjda dobijao stanje sa terena, pa makar polovicno.
Sumnjam da ne bi potpisao.
Kako nije znao, barem okvirno, pa htio je srebrenicane naseliti na predjelu Vozuce odmah nakon pada dijela Ozrena..i vise puta ponavljao je li sigurno, da im se nebi ista sudbina desila posto su svasta prezivjeli...a potpisao bi, u to nema sumnje...i milosevic je potipsao sa ociglednih 200 hiljada srba manje u hrvatskoj.
Post Reply