Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
svi u napad
#726 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Logovani nemoj brate zajebavati. I ja sam pitar i stalno sam navaljivao da Cimirot dobije sansu u repki al brate nije kvalitet za prvih jedanest da mi je brat rodjeni. Rezerva ulazak da se pojaca odbrana i sacuva rezultat i nsita drugo. Mozemo mi biti navijaci al kad je repka u pitanju onda nema klubova. Cimirot je bio bolji igrac u sarajevu od Sarica al u repki je Saric vise pokazao. Zasto ja ne znam.
-
Bazinga1234
#727 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
GojakFudo387 wrote:Ima li kakva opcija u mladoj reprezentaciji za njih dvojicu?channel10 wrote:Zar on nije otisao negdje na bliski istok iz Standarda? Saric u Kini, tako da nam je veza vezana u cvor
Ja ne vjerujem da se od njih dvojice moze biti gori, koga god da probaju.
Može i Loncar.
- Logovan
#728 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Ama ko je rekao da je Cimirot mlad? Čitaj živ bio sa razumijevanjem, neki dan si mi isto napisao.Bazinga1234 wrote:Odigrao pristojno protiv Crne Gore i to je to. U ostalim se gubio k'o abdest. Jedino ako utakmicu protiv velesile Gibraltara računaš.Logovan wrote:Ne, nego Zukanovića prije treba nabiti s noge na nogu, a ne Cimirota. Ne gledaj samo ovu utakmicu. Zukanovića već duže vrijeme trpimo, znamo da je spor i trom, znamo da nije baš upotrebljiv, znamo da možemo očekivati neki kiks od njega. Sa Cimirotom je drugačija situacija. Cimirot je dva, tri puta odigrao dobro, a ostalo slabo koliko se sjećam, ali je noviji igrač za razliku od Zukanovića.Bazinga1234 wrote: Logovani, slažem se da ne idu u isti kos, Zuka odigrao vrhunski, dok je Cimirot bio nevidljiv kao i obično.
I kakva crna mladost, za koji mjesec će imati 26, iz PAOK-a prešao u Standard. Prije ce mu karijera krenuti nizbrdo.
Više je Saric pokazao u prijateljskim tekmama.
Eto Zukanović sa svojih 30 i nešto godina imao bruku sjajnih utakmica, pa ga eto treba čuvati u ekipi.
- Mali_Vuk
#729 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Ma da sad malo hladne glave pogledam šta ono bi nakochannel10 wrote:Izadji i prosetaj, popij kafu itd. Sve bolje od snimka..Mali_Vuk wrote:Kaće snimak
A ovi Irci nisu pogriješili u dodavanju ni na dugim ni na kratkim loptama. Kolko god da smo mi bili loši, ono je previše. Teško da više mogu ponoviti ovakvu utakmicu.
-
Romanija
#730 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Pozitivno: rezultat, Besic, i licili smo na tim dok smo se branili ko na Zuci. Negativno: sve ostalo. Mozda je ovo fakat vrh koji ovi igraci mogu postici i koji Robi vidi, pa nas uigrava ko rafa Newactle United. O Pjanicu nemam snage.....samo se nadati nekom boljitku. Samo da moj drugi tim razbije furiju i skroz dobra Subota. 
-
Bazinga1234
#731 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Nebitno sasvim, aludirao si na to da je Cimirot budućnost reprezentacije i da ga treba trpiti. Ne moraš tražiti dlaku u jajetu. Realnost je da je bolje zvati Gojaka npr. koji ima potencijala da postane klasa.
- Logovan
#732 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Aludirao da je Cimirot budućnost reprezentacije, treba ga trpiti.
Ne trpaj mi u usta nešto što nisam rekao.
Gojaka spominjem, ali džaba.
Iskreno, jebe mi se jesi li pitar ili ne, nemoj oko ovoga. Raspravljam kao navijač reprezentacije, a ne navijač Sarajeva. Ako misliš drugačije, možeš me slobodno zaobići.svi u napad wrote:Logovani nemoj brate zajebavati. I ja sam pitar i stalno sam navaljivao da Cimirot dobije sansu u repki al brate nije kvalitet za prvih jedanest da mi je brat rodjeni. Rezerva ulazak da se pojaca odbrana i sacuva rezultat i nsita drugo. Mozemo mi biti navijaci al kad je repka u pitanju onda nema klubova. Cimirot je bio bolji igrac u sarajevu od Sarica al u repki je Saric vise pokazao. Zasto ja ne znam.
Last edited by Logovan on 08/09/2018 18:59, edited 1 time in total.
- Artest
#733 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Samo da pohvalim ubjedljiv nastup Sehica. Aferim, majstore, da opravdas povjerenje i protiv Austrije i mislim da nema dileme ko ce biti starter i u oktobru.
I samo jos jedna packa za Robija. Ma kako zvucalo, par igraca s klupe U21 selekcije bi imalo mjesto u A timu. Konkretno, radije bih uveo Catakovic nego Kodru. Umjesto D.Milosevica, zvao bih Serbu; iako ima skromnu minutazu u svom timu. Recimo da je danas imao Serbecica na klupi, mozda bi se zaigrao pa izvadio Civica, ubacio Zuku na lijevog beka (utakmica karijere protiv Grcke, kad je uletio umjesto povrijedjenog Salihovica) a Serbecic bi, podjednako dominantno, mogao da cisti lopte u ho-ruk igri Sj. Irske.
I samo jos jedna packa za Robija. Ma kako zvucalo, par igraca s klupe U21 selekcije bi imalo mjesto u A timu. Konkretno, radije bih uveo Catakovic nego Kodru. Umjesto D.Milosevica, zvao bih Serbu; iako ima skromnu minutazu u svom timu. Recimo da je danas imao Serbecica na klupi, mozda bi se zaigrao pa izvadio Civica, ubacio Zuku na lijevog beka (utakmica karijere protiv Grcke, kad je uletio umjesto povrijedjenog Salihovica) a Serbecic bi, podjednako dominantno, mogao da cisti lopte u ho-ruk igri Sj. Irske.
- ljevoruki
#734 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
SehaArtest wrote:Samo da pohvalim ubjedljiv nastup Sehica. Aferim, majstore, da opravdas povjerenje i protiv Austrije i mislim da nema dileme ko ce biti starter i u oktobru.![]()
Iskreno, da je Asmir danas bio na golu mislim da bismo izgubili.
-
Bazinga1234
#735 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Napisao da Zuku treba otjerati, dok je sa Cimirotom drugačija situacija.Logovan wrote:Aludirao da je Cimirot budućnost reprezentacije, treba ga trpiti.![]()
![]()
Ne da mi se vise raspravljati o ovome, izgleda da Cimirot ima pravo na 30 loših partija u reprezentaciji, samo zato sto je eto mladji od Zukanovica.
-
Awakened
#736 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Ja ne mogu da vjerujem da bi neki da tjeraju Viscu na klupu. Pa znate li vi koliko taj momak posla odradi bez lopte? Krpio je za Besica cijelo prvo poluvrijeme. Hajrovic, koji mi nije mrzak, ne odradi onoliko posla u 3 utakmice. S druge strane, Besic totalno slab u prvom dijelu. U drugom, prva sansa za protivnika njegova losa reakcija...udje mu tip iza ledja na centarsut, ovaj se nije pomakao. Kasnije se popravio.
-
Awakened
#737 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Jos da dodam, Prosinecki je u prvom poluvremenu morao rotirati bekove, a nije. Nije bilo nikakvog balansa izmedju nase desne i lijeve strane u odbrani.Awakened wrote:Ja ne mogu da vjerujem da bi neki da tjeraju Viscu na klupu. Pa znate li vi koliko taj momak posla odradi bez lopte? Krpio je za Besica cijelo prvo poluvrijeme. Hajrovic, koji mi nije mrzak, ne odradi onoliko posla u 3 utakmice. S druge strane, Besic totalno slab u prvom dijelu. U drugom, prva sansa za protivnika njegova losa reakcija...udje mu tip iza ledja na centarsut, ovaj se nije pomakao. Kasnije se popravio.
- Logovan
#738 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Pa to ti je kada ne čitaš kako treba, nego samo pređeš preko posta.Bazinga1234 wrote:Napisao da Zuku treba otjerati, dok je sa Cimirotom drugačija situacija.Logovan wrote:Aludirao da je Cimirot budućnost reprezentacije, treba ga trpiti.![]()
![]()
Gojaka spominjem, ali džaba.Zuka kakav god bio, potrebniji je od Cimirota.
Ne da mi se vise raspravljati o ovome, izgleda da Cimirot ima pravo na 30 loših partija u reprezentaciji, samo zato sto je eto mladji od Zukanovica.
Ni u jednog se ne možeš pouzdati, s tim da je Gojko mlađi (ne, ne mislim da je mlad, da ti odmah kažem
- Laertes
#739 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Mi smo završili utakmicu sa bekovskim parom Višća-ZakarićAwakened wrote:Jos da dodam, Prosinecki je u prvom poluvremenu morao rotirati bekove, a nije. Nije bilo nikakvog balansa izmedju nase desne i lijeve strane u odbrani.Awakened wrote:Ja ne mogu da vjerujem da bi neki da tjeraju Viscu na klupu. Pa znate li vi koliko taj momak posla odradi bez lopte? Krpio je za Besica cijelo prvo poluvrijeme. Hajrovic, koji mi nije mrzak, ne odradi onoliko posla u 3 utakmice. S druge strane, Besic totalno slab u prvom dijelu. U drugom, prva sansa za protivnika njegova losa reakcija...udje mu tip iza ledja na centarsut, ovaj se nije pomakao. Kasnije se popravio.
- noiserr
#740 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Nema se ovim momcima sta reci.. jedino koje bas bio los je bio Civic.. recimo Besicu nemam sta reci jer on nije bek, dobro je i proslo kako to nije njegova pozicija. Civic je napravio puno gresaka u drugu ruku. Dobro jos je mlad pa mozda nauci.
Po meni Zukanovic i Sunjic odradise odlican posao. Pogotovo Zuka kojeg je ova repka par puta odbacila. Decko sasvim solidan igrac.
Po meni Zukanovic i Sunjic odradise odlican posao. Pogotovo Zuka kojeg je ova repka par puta odbacila. Decko sasvim solidan igrac.
-
Awakened
#741 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Ni ja nisam mogao da vjerujem. Nadam se da ce skontati pa a) izbalansirati dvije strane (bek/krilo) bolje od pocetka i b) brze reagovati kad te protivnik ubija po jednoj te istoj strani.Laertes wrote:Mi smo završili utakmicu sa bekovskim parom Višća-ZakarićAwakened wrote:Jos da dodam, Prosinecki je u prvom poluvremenu morao rotirati bekove, a nije. Nije bilo nikakvog balansa izmedju nase desne i lijeve strane u odbrani.Awakened wrote:Ja ne mogu da vjerujem da bi neki da tjeraju Viscu na klupu. Pa znate li vi koliko taj momak posla odradi bez lopte? Krpio je za Besica cijelo prvo poluvrijeme. Hajrovic, koji mi nije mrzak, ne odradi onoliko posla u 3 utakmice. S druge strane, Besic totalno slab u prvom dijelu. U drugom, prva sansa za protivnika njegova losa reakcija...udje mu tip iza ledja na centarsut, ovaj se nije pomakao. Kasnije se popravio.
- insaneinthebrain
#742 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
cimirot je qrcu za usi pao. nigdje ga nije bilo ovu utakmicu. kao i pola ostalih igracaLogovan wrote:Ne, nego Zukanovića prije treba nabiti s noge na nogu, a ne Cimirota. Ne gledaj samo ovu utakmicu. Zukanovića već duže vrijeme trpimo, znamo da je spor i trom, znamo da nije baš upotrebljiv, znamo da možemo očekivati neki kiks od njega. Sa Cimirotom je drugačija situacija. Cimirot je dva, tri puta odigrao dobro, a ostalo slabo koliko se sjećam, ali je noviji igrač za razliku od Zukanovića.Bazinga1234 wrote: Logovani, slažem se da ne idu u isti kos, Zuka odigrao vrhunski, dok je Cimirot bio nevidljiv kao i obično.
Ali dobro, vidim da pojedini stariji imaju daleko više kredita za razliku od mlađih/novijih, ali nije mi jasno na osnovu čega. Evo primjer Ćivića. Loše odigrao, sad je na meti navijača. Ako opet loše odigra, biće priča šta će nam ova taraba, ne treba ga više zvati. Iako već sad idu ove priče, ako ćemo iskreno.Pa jeste, slažem se, post je napisan više kao zajebancija.Dado dijasporitus wrote: Možeš brisati za ovu utakmicu ali vise nego zabrinjavajuće za iduću.
-
svi u napad
#743 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Logovani ovo je forum i ovdje ima svako pravo da diskutuje. To su osnovi demokratije. Kako covjek da protumaci (vjerovatno u nervozi i ljutnji napisano) "Ako misliš drugačije, možeš me slobodno zaobići."
Zaista ne mogu da vjerujem da si ti ovo napisao. Imajuci u vidu tvoje ranije komentare i kvalitet istih vjeruj mi da se ne ljutim (znam da mozes odgovoriti bas me briga ljutis li se ili ne) na ovu glupost od recenice i smatram to zaista brzinom i previdom. Ja cu te zaobici ali onako ljudski mislim da ovo nije korektno i da ne lici na tebe. Zivio.
Zaista ne mogu da vjerujem da si ti ovo napisao. Imajuci u vidu tvoje ranije komentare i kvalitet istih vjeruj mi da se ne ljutim (znam da mozes odgovoriti bas me briga ljutis li se ili ne) na ovu glupost od recenice i smatram to zaista brzinom i previdom. Ja cu te zaobici ali onako ljudski mislim da ovo nije korektno i da ne lici na tebe. Zivio.
-
palermo
#744 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
ma dobro drug moj, al zašto bi zvao rezervnog stopera mlade reprezentacije a ne bi zvao standardne stopere iz te mlade reprezentacije......ili zašto Čatakovića a ne Demirovića......Artest wrote:Samo da pohvalim ubjedljiv nastup Sehica. Aferim, majstore, da opravdas povjerenje i protiv Austrije i mislim da nema dileme ko ce biti starter i u oktobru.![]()
Ono što je mislim sada već sasvim sigurno je da Gojak ima mjesta među prvih 11 ove reprezentacije.......vjerujem da je upravo on taj treći vezni kojeg dugo tražimo (Bešić-Pjanić- ? (sada Gojak)
- irac300
#745 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Ubili smo vas k'o mraz papriku. 
- AmiĐa_Idriz
#746 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Cimirot je OK za rotacije, ništa više od toga. Radije bi Sarića forsirao iako svakako nisu isti tip igrača.
Last edited by AmiĐa_Idriz on 08/09/2018 19:56, edited 1 time in total.
- cyprus
#747 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Šabanadžović i onaj Denis voditelj poslije utakmice su konstatovali da je ovo bila teška, ali zaslužena pobjeda
Dakle, ako tako struka kaže, ko smo mi da kažemo drugačije
Šalu na stranu, ovo je bila naša najparadoksalnija utakmica ikad... Pobjedu realno nisam očekivao, jer znam koliko ovi znaju biti tvrd orah zadnjih godina, ali nisam ni mogao pretpostaviti da će igra biti onako grozna
Nisam očekivao istina ni neku našu dominaciju, nego ono nešto k'o ravnopravnu utakmicu... Jesmo mi jači, ali samo zbog Džeke i Pjanića... Ostalih naših devet igrača je nivo Sjeverne Irske, ili čak ispod toga... Eh sad, kako oni imaju prednost domaćeg terena, a mi sa druge strane kao adut imamo Pjanića koji poslovično ne pokazuje ono što pokazuje u Juventusu (ili nema sposobnost preuzimanja uloge pokretača naše igre, whatever), za pretpostavit je bilo da će utakmica biti neizvjesna, uz možda našu blagu inicijativu... Ali jebemu mater, van svake logike je bilo da od nas naprave Žepu
Korneri 18-1
Btw, ja tek sad skonto da onaj Čivić uopšte ne igra za prvi tim Sparte
Dobro, kontam da je dobio neki kredit kod Robija zbog solidne partije protiv Koreje, ali evidentno je da mu nije mjesto na ovom nivou... Bar zasad... Ne treba mu skroz zatvoriti vrata i otpisivati za sva vremena, možda se nekad i izbori za svoje mjesto pod suncem, ali trenutno on nema šta tražiti u reprezentaciji... Cimirot postaje sve veće razočarenje - Krunić bi morao dobiti prednost... Pjanić - ma kako god okreneš, da ga jebeš, mora bolje... Sarić - hajd izvadio se malo golom, ali nije logično da zbog njeg Prcić iz Primere sjedi na klupi (iako ni Prcić dosad u reprezentaciji nije pokazao skoro ništa)... Pohvalio bih Šehića, Šunjića, majstora Džeku... Čestitke i Dulji za gol
A sad malo optimizma... Mislim da dvije ovako grozne utakmice zaredom ne možemo odigrat... Vjerujem da će sljedeća biti kudikamo bolja, a one prijateljske utakmice proljetos su pokazale da možemo bolje... Volio bih da vidim kako to izgleda sa Krunićem i/ili Prcićem... Međutim, treba izgubiti iluzije i očekivanja da možemo opet igrat ko onda kad smo otišli u Brazil... Ovaj roster je osjetno tanji od tog... Realno jeste očekivati plasman na EP, ali da možemo rastavljati na proste faktore ove ekipe poput Sjeverne Irske - ne možemo...
Ako pobjedimo Austriju, to bi značilo da smo skoro riješili pitanje pobjednika grupe, ali ne liči na nas da to odradimo odmah
Zato, mislim da ni remi ne bi bio katastrofa... Gombaće se Irci dobro i sa Austrijancima...
PS Već mi fali Velid
Dakle, ako tako struka kaže, ko smo mi da kažemo drugačije
Šalu na stranu, ovo je bila naša najparadoksalnija utakmica ikad... Pobjedu realno nisam očekivao, jer znam koliko ovi znaju biti tvrd orah zadnjih godina, ali nisam ni mogao pretpostaviti da će igra biti onako grozna
Btw, ja tek sad skonto da onaj Čivić uopšte ne igra za prvi tim Sparte
A sad malo optimizma... Mislim da dvije ovako grozne utakmice zaredom ne možemo odigrat... Vjerujem da će sljedeća biti kudikamo bolja, a one prijateljske utakmice proljetos su pokazale da možemo bolje... Volio bih da vidim kako to izgleda sa Krunićem i/ili Prcićem... Međutim, treba izgubiti iluzije i očekivanja da možemo opet igrat ko onda kad smo otišli u Brazil... Ovaj roster je osjetno tanji od tog... Realno jeste očekivati plasman na EP, ali da možemo rastavljati na proste faktore ove ekipe poput Sjeverne Irske - ne možemo...
Ako pobjedimo Austriju, to bi značilo da smo skoro riješili pitanje pobjednika grupe, ali ne liči na nas da to odradimo odmah
PS Već mi fali Velid
Last edited by cyprus on 08/09/2018 19:59, edited 1 time in total.
- bingov buraz
#748 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Da dodam i tjeranje Salihamidžića iz reprezentacijeKaligrafija wrote:Kad bi bilo da u danu ima vise nekih protesta, recimo protiv povecanja akciza, boracki protest, protesti protiv aktuelnih vlasti i protesti protiv Bahe, mislim da bi na ove zadnje navedene, doslo najvise raje i to sa takvim zarom, transparenti, megafon, baklje, ma sve....i pred Pink, dole Baaaho...dole Baho, ostavka, uaaaaaaa....!![]()
![]()
Ja mu ono branjenje onih govana iz saveza, nikad halaliti necu i kad je pljuvao po navijacima sto pale baklje, da otjeraju one supke...!! A o njegovom pesimizmu, ne treba ni trositi rijeci...
U rukometu mu je njegov jaran delegat obećao da prolazimo 100%
- AmiĐa_Idriz
#749 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Baho je obična fudbalska i sportska neznalica. Šokiraju me neke njegove izjave. To što si bio na Camp Nou i slikao se sa Bekamom ne znači da si ne znam ti šta.
- O'zone
- Globalni moderator
#750 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
"Sretan sam zbog prvijenca, ali najsretniji sam zbog pobjede. Prvo poluvrijeme je bilo veoma loše, ali smo se uspjeli malo popraviti u drugom poluvremenu. Sve u svemu, ovo nije nivo kojem mi težimo, ali se nadam da ćemo nastaviti bolje. Ovo je velika pobjeda za nas, prva tri boda u Ligi nacija kako god da smo igrali. Najvažnija su tri boda", rekao je Duljević.
Jedva čekam da Dulja pregleda snimak utakmice i vidi kako su se "popravili" u drugom poluvremenu.