Jel ovo neki iranski Željko Komšić, lojalni kršćanin koji naravno podržava najbolji režim na svijetusalik79 wrote:animals wrote:Ovi sto se brinu za Palestinu su toliko mudri, da bi dali citavu Bosnu za
njiovu slobodu...ili su vecina Arapi ili vehabije sto se sjatili ovdje..
Da samo znas koliki je ovaj insan "vehabija" bio...Vidi mu samo brade!
Proveo godine po izraelskim kazamatima, na odvikavanju od "vehabizma"....
A, druzio se i s nekom rajom iz Irana...
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hilarion_Capucci
Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
-
oakville
#726 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
- cvrčak_na_hedonizmu
#727 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Tako kući možeš da komuniciraš, možda. Nismo skupa čuvali ovce da se tako bahatiš.jeza u ledja wrote:Na koji nacin "branim Ameriku"? Ne lupetaj.cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Idemo ovako, Salik brani Iran, ti braniš Ameriku i to godinama na forumu. On je plaćenik, a ti nisi. To je verbalna vratolomija![]()
Nešto ne štima
Skačeš na svaku kritiku Amerike ima deset godina. Nema nijednog, kritičkog, posta s tvoje strane prema vanjskoj politici USA. Nijednog. Čitam odavno klix aka sax i zanima me politika pa sam upratio, Sve su opravdanja i objašnjenja. Radiš, u bobu Isto, ono što drugima zamjeraš. Ti, jefferson u prošlosti, a sada se pojavilo nekoliko novih nickova.
Vođen tvojim rezonom zaključujem, ili si blećak da ne vidiš pravu sliku ili si plaćenik. Nema trećeg objašnjenja.
Ovo je tvoj način komunikacije, prijatno, zar ne
- salik79
#728 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Aha, da, opet standardna propagandna suplja...Kao sto sam i pretpostavio....jeza u ledja wrote: Pa laz je samo to sto si napisao u prvoj recenici smijesni covjece.Gdje sam ja tvoje piskaranje nazvao istinom?
Laz je i sto si napisao u prvoj recenici posta iznad, da "Iran zeli pomoci svim ugnjetavanim i napadnutim muslimanima" kada ugnjetavaju vlastiti jebeni narod.
Inace:
jeza u ledja wrote:Kakav ba prijedlog? Nije poenta u tome da li je netacno nesto je neki ajatolah izjavio ili neki propagandni poster koji si postavio, vec je poenta u tome da si ti zaduzen da nam sve to fino prenosis. Nisi tu da iznosis misljenje vec da siris propagandu.salik79 wrote:Kao sto sam pretpostavio, ista suplja, nista konkretno. A bas sam ti fer prijedlog dao, da me se kutarises za sva vremena na ovom forumu. Je li tako?![]()
Inace, ponavljao sam vise puta, pa cu opet - svakome ko je vrbovan od bilo koga da prosipa neciju i nekakvu propagandu na ovome (pod)forumu zelim da mu se obije o glavu, a ako jos pride biva placen za to zelim mu da svaki zaradjeni fening, zajedno s najmilijima, potrosi na lijecenje i lijekove. Isto to zelim svima koji to preko facebooka cine.
Tako da - mani me svoje suplje.
- salik79
#729 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Eh, tooakville wrote:Jel ovo neki iranski Željko Komšić, lojalni kršćanin koji naravno podržava najbolji režim na svijetusalik79 wrote:animals wrote:Ovi sto se brinu za Palestinu su toliko mudri, da bi dali citavu Bosnu za
njiovu slobodu...ili su vecina Arapi ili vehabije sto se sjatili ovdje..
Da samo znas koliki je ovaj insan "vehabija" bio...Vidi mu samo brade!
Proveo godine po izraelskim kazamatima, na odvikavanju od "vehabizma"....
A, druzio se i s nekom rajom iz Irana...
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hilarion_Capucci
- Sanjarko
#730 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Joj opet ti mantras. Pitam te da ti sad ja u tvoju kucu dodzem sve ti otmem, prisvojim sebi, tebe drzim prakticno kao roba, uradim zlocine tebi i tvojim najmilijima bi li ti to prihvatio. Ti ko biva bi.oakville wrote:
Ubjedio si me. Ne bi nikad to prihvatio. I probudio bi se za 70 godina i rekao - eh, da sam uzeo šta su mi onda davali, a sad me ni ne zovu, a kamoli da mi nešto nude. Tačnije rečeno, Palestincima su ponudili veliku nagradu - Jordan. Eto vas tamo, u pustinji, nek vas handre vaši muslimani.
Demografija se pika, ali nije ubitačna ni sekunde. Zadnjih 2000 godina vladaju manjine. Bjelci - globalna manjina, vladaju. Evropljani - danas ne čine ni 10% stanovništva planete, vladaju. Otomanski Turci - nisu bili ni 20 posto stanovništva u svojoj imperiji, kao ni Britanci - vladali. Amerika nije ni 5% svjetskog stanovništva, pa vlada. S druge strane - Afrika milijardu i nešto ljudi, i ne vlada ni sama sobom.
Ne vladaju brojevi, nego organizacija i kvalitet, to je ono što Izrael ima i na čemu im Arapi zavide. Da su brojevi dovoljni, Bošnjaci bi vladali s BiH
Tacno je da nekada manjine vladaju ali gdje su sada te manjine sto su vladale. U JAR bijelaca skoro da ni nema, Turci spali na skoro saku jada i demografski ce ih Kurdi pregaziti izgleda, Rusima se isto lose pise, Europljane migranti zamjenjuju polako vec stoljece jedno prije iz Istocne Europe sada iz Sjeverne Afrike, Amerikance isto tako prije iz Zapadne Europe a sada iz Latinske Amerike itd. Ispusili skoro svi koji su tiraniju radili. A ako pukne recimo radi Al Akse kako mislis da ce 12 miliona izdrzati nalet milijardu ljudi. Pa krstaski i vjerski ratovi su se vodili stoljecima oko Jerusalema i svetinja raznih. Je li stvarno neko misli da takav rat ne moze se opet voditi, kada ga vam vec najavljuju godinama pod Sukobom Civilizacija sto ce biti Apokalipticno.
Kazem boli me briga. Kod mene je nek Rim gori ako mu je to sudbina.
- jeza u ledja
#731 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Komuniciracu s tobom kako mi je ceif.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Tako kući možeš da komuniciraš, možda. Nismo skupa čuvali ovce da se tako bahatiš.jeza u ledja wrote:Na koji nacin "branim Ameriku"? Ne lupetaj.cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Idemo ovako, Salik brani Iran, ti braniš Ameriku i to godinama na forumu. On je plaćenik, a ti nisi. To je verbalna vratolomija![]()
Nešto ne štima
Skačeš na svaku kritiku Amerike ima deset godina. Nema nijednog, kritičkog, posta s tvoje strane prema vanjskoj politici USA. Nijednog. Čitam odavno klix aka sax i zanima me politika pa sam upratio, Sve su opravdanja i objašnjenja. Radiš, u bobu Isto, ono što drugima zamjeraš. Ti, jefferson u prošlosti, a sada se pojavilo nekoliko novih nickova.
Vođen tvojim rezonom zaključujem, ili si blećak da ne vidiš pravu sliku ili si plaćenik. Nema trećeg objašnjenja.
Ovo je tvoj način komunikacije, prijatno, zar nea ne bahatim se, nema potrebe
Samo na ovoj temi sam kritikovao vanjsku politiku Amerike vise puta. Kritikovao sam je sto puta i haman u svakoj raspravi. To sto tebi i slicnima to zvuci kao nekriticko branjenje Amerike moze biti jedino proizvod manjka sposobnosti racionalnog razumijevanja bosanskog jezika ili prije ce biti drskost i bezobrazluk.
- salik79
- jeza u ledja
#733 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Ja, i? Je li ovo propagandno izvrtanje napisanog, lekcija 101 ili sta? Ili ti je citanje perzijskog vise nego bosanskog izbrisalo poznavanje rijeci?salik79 wrote:Aha, da, opet standardna propagandna suplja...Kao sto sam i pretpostavio....jeza u ledja wrote: Pa laz je samo to sto si napisao u prvoj recenici smijesni covjece.Gdje sam ja tvoje piskaranje nazvao istinom?
Laz je i sto si napisao u prvoj recenici posta iznad, da "Iran zeli pomoci svim ugnjetavanim i napadnutim muslimanima" kada ugnjetavaju vlastiti jebeni narod.
Inace:
jeza u ledja wrote:Kakav ba prijedlog? Nije poenta u tome da li je netacno nesto je neki ajatolah izjavio ili neki propagandni poster koji si postavio, vec je poenta u tome da si ti zaduzen da nam sve to fino prenosis. Nisi tu da iznosis misljenje vec da siris propagandu.salik79 wrote:Kao sto sam pretpostavio, ista suplja, nista konkretno. A bas sam ti fer prijedlog dao, da me se kutarises za sva vremena na ovom forumu. Je li tako?![]()
Inace, ponavljao sam vise puta, pa cu opet - svakome ko je vrbovan od bilo koga da prosipa neciju i nekakvu propagandu na ovome (pod)forumu zelim da mu se obije o glavu, a ako jos pride biva placen za to zelim mu da svaki zaradjeni fening, zajedno s najmilijima, potrosi na lijecenje i lijekove. Isto to zelim svima koji to preko facebooka cine.
Tako da - mani me svoje suplje.
Nije poenta u raspravi oko detalja sta je koji ajatolah lupao, vec je poenta da nam ti to prenosis. Ulaziti u tacnost/netacnost svake gluposti koju si postavio svih ovih godina je eksperiment u koji bi samo debil ulazio.
To ne znaci da je sve sto si napisao istina ili tacno, a dovoljan je samo jedan post da pokaze jednu neistinu. Citirano iznad.
Hoces li se sad lafo samobanovati? Muahahaa
- salik79
#734 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Rekoh, argumentuj barem jednu neistinu, kako jucer, tako i danas...Mani suplju!
I, sta bi, je li Miko Peled Ajatollah? Felicia Langer Ajatollahovica?
- cvrčak_na_hedonizmu
#735 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Jašta si, sve pršti od kritika. Al ne znam gdje, to je možda onaj drugi što piše na temi PL BiH, ti si hokejaška izmjena i ne zanima te soccerjeza u ledja wrote:
Komuniciracu s tobom kako mi je ceif.
Samo na ovoj temi sam kritikovao vanjsku politiku Amerike vise puta. Kritikovao sam je sto puta i haman u svakoj raspravi. To sto tebi i slicnima to zvuci kao nekriticko branjenje Amerike moze biti jedino proizvod manjka sposobnosti racionalnog razumijevanja bosanskog jezika ili prije ce biti drskost i bezobrazluk.
Usput, ne držim stranu Rusima, jebem ih u usta zbog kompletnog opusa na prostorima ex Yu, sa posebnim osvrtom na BIH.
-
sumirprimus
#736 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
cvrcak ko na pl.u
nije tacno za jeza i kritiku us politike...
jedne od interesantnijih a ozbiljnih rasprava su na "njihovim" murickim temama izuzimajuc onog trola sto prati sf filmove.
jedne od interesantnijih a ozbiljnih rasprava su na "njihovim" murickim temama izuzimajuc onog trola sto prati sf filmove.
- cvrčak_na_hedonizmu
#737 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Vanjske, agresivne, politike, nađi mi jednu kritiku. NeJma. I nije jedini.sumirprimus wrote:cvrcak ko na pl.u![]()
A poenta priče je da optužuješ druge, a ti isto radiš. Ma hajde. Treba se fino igrati, biti normalan, nije neka nauka
- asurbanipal
#738 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Sorry but the truth is the truth.
Palestinian leaders (terrorist Hamas, etc) claim that their nation is poor and oppressed. The population of Palestinians in Palestine is around 5 million people ONLY. These crooks (one dead) are sitting on 28 BILLION DOLLARS. If each of them gave a decent donation to their own people, there would be nothing left to complain about; and the leaders would still be multi-billionaires. But no, this gang of unqualified barbaric leaders want to rob their nation and put the blame on USA, Israel and UK.
https://www.facebook.com/TheImamofPeace ... 4601173884
-
Fudo387
#739 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Evo i fudbalskog strucnjaka na temu.
Jerusalem moze odahnuti.
Jerusalem moze odahnuti.
-
sumirprimus
#740 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
i sarajevo i alaksu za jednu titulu. ne pucamo previse visoko valjda...pasha078 wrote:I sta je zakljucak? Dajemo Sarajevo za al aksu? Rusi i Putin su nasi stari haveri i dobrocinitelji a Ameri nas mrski neprijatelj?
Ne mogu ovo non stop pratit, ali ako moze neko da me pinguje kad pocnu rehabilitirati Mladica i cetnike.
-
sumirprimus
#741 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
tu bar nema neodumica oko agresije genocida i ruskog neprijateljstva...al tema je ambasada muricka u jerusalemu...oftopicarite opako.-.. 
- sunceKOtepsija
#742 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
sarajevoxxxx wrote:
Palestinci su i te kako učestvovali u masakrima nad sirijskim civilima i tako pokazali da se mnogi od njih ne razlikuju ili su gori od izraelskih vojnika. Hamas i druge palestinske organizacije podržali Iran i Hezbollah u pokolju nad civilima Haleba, Damaska i drugih sirijskih gradova.
Nema više one podrške kao nekada, Hezbollah je tek jedna jadna zločinačka organizacija čijim liderima će se ako Bog da suditi.
kao sto rekoh krenulo je kolega, samo polako,
he he
- sunceKOtepsija
#743 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
oakville wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:sunceKOtepsija wrote:vratimo se temi, molim vas
ako je ko branio i stitio prava Palestinaca i Palestine, i cini to i dan danas, onda je to Jordan na celu sa casnom kraljevskom porodicom-vecina stanovnistva Jordana su ispaceni palestinci, Jordan je ucestvovao u svim ratovima protiv Izraela, desetine hiljada sehida, hiljade invalida su podsjetnik na to...Jordan upravlja al-Aksom i na castan nacin izvrsava emanet koji im je ostavljen Neka je selam i mir na Kralja Abdullaha i Njegovu casnu porodicu. Hvala mu za sve u ime svih nas. Kralj Jordana r.a. u Srijedu dolazi u Istanbul na kongres OICaU ovome gore što si napisao jedino je tačno da je 60% stanovništva u Jordanu palestinskog porijekla (potomci izbjeglica koje je Izrael protjerao 1948, ili 1967). Ti Palestinci u Jordanu Imaju uticaj koliko i onih 60% Šita u Bahreinu - nula posto.
Većina palestinskog političkog vođstva na čelu s genijem Arafatom je iz Jordana protjerana nakon Crnog Septembra 1970 u Libanon, nakon što su pokušali da svrgnu Hašemitskog kralja (oca današnjeg kralja Jordana) i naprave državu u državi. U Libanonu su uradili isto odmah po dolasku i stvorili uslove za građanski rat, iz kojeg je na kraju kao dugoročno najjača strana izašao - Hezbollah.
https://en.wikipedia.org/wiki/Black_SeptemberIstim sistemom su Palestinci istjerani ranije iz Sirije (Hafez AlAsad je likvidirao svakog politički aktivnog Palestinca u Siriji ukoliko je ovaj održavao veze s PLOom, da ne bi došli na ideju da prave državu u državi), i iz Kuvajta nakon Zaljevskog rata kad je Amerika istjerala Sadama. Ovo zadnje se desilo pošto je palestinsko vođstvo, mudro i pošteno kakvo je i inače (čitaj: PLO je najkorumpiranija politička organizacija na svijetu za koju SDA izgleda kao prvi razred osnovne škole u korupciji), podržalo Sadama tokom napada na Kuvajt, pa su po ponovnom uspostavljanju kuvajtske vlasti svi palestinci grupno protjerani. Prije Zaljevskog rata Palestinci u Kuvajtu su obavljali 70-80% svih ljekarskih i učiteljskih poslova, pošto su za arapski prosjek bili natprosječno obrazovani. Nakon Zaljevskog rata, nisu više mogli ni ući a kamoli dobiti posao.Black September was the conflict fought in Jordan between the Jordanian Armed Forces (JAF), under the leadership of King Hussein, and the Palestine Liberation Organisation (PLO), under the leadership of Yasser Arafat, primarily between 16 and 27 September 1970, with certain actions continuing until 17 July 1971.Jordan allowed the fedayeen to leave for Lebanon via Syria, and they later became a combatant in the 1975 Lebanese Civil War. The Black September Organization was founded during the conflict to carry out reprisals. The organization claimed responsibility for the assassination of Jordanian Prime Minister Wasfi Al-Tal in 1971, and the highly publicized 1972 Munich massacre of Israeli athletes.
Tako da nije Izrael jedini koji je protjerivao Palestince. Ostali Arapi nisu zaostajali.
a sta je to kolega napisao? -pamflet pun proizvoljnih izjava izvucenih iz kontekstajeza u ledja wrote: Hvala kurcu pa neko izdvoji minutu da i ovo napise.
Jel cinjenica da je Jordan ratovao i dao deseine hiljada momaka u najboljim godinama kako bi Palestinci imali kakva takva prava?
Jeste
Jel cinjenica da imaju hiljade invalida, djece sehida, PTSPovaca?
Jeste
jel cinjenica da je taj isti Jordan po kojem se ovdje pljuje iz ko zna kojih razloga i ko zna zbog cega pruzio dom miliuonima protjeranih Palestinaca i dao im krov nad glavom tako da danas vecinu stanovnistva cine Palestinci
Jeste i to priznaje i kolega ali iznosi pausalne procjene o njihovom politickom uticaju koji se navodno mnozi s nulom
Je l istina da se kompleks al-akse nalazi pod zastitom Kralja Jordana r.a.?
Jeste
pa o cemu mi onda pricamo, mogu i ja ako treba zapalit jedan i onda pisat poput kolege gore-zanemarujuci i izvrcuci cinjenice...-radije cu se odjavit s foruma nego da to sebi dopustim-obraz je najvazniji-a nekom je đon obraz ( ne mislim ni a kog konkretno govorim uopsteno)...
a sto se tice Jordana i Palestinaca mogu samo reci-ko nije zahvalan na orahu nije ni na tovaru-a Jordan je zasigurno i odgovorno to tvrdim pomogao palestince i palestinsku stvar s vise od jednog oraha
-
sumirprimus
#744 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
hej mister suncekotepsija man, role one for me,ajm not slipi end vejting for hodajuce dead... 
- jeza u ledja
#745 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Sta ba da argumentujem? Da je laz da se Iran bori za prava ugnjetavanih muslimana? To je laz, jer ugnjetavaju muslimane u vlastitoj drzavi. Za to su potrebni argumenti koliko su potrebni za dokazivanje da je nebo plavo. Sam iranski narod to tako misli, ucesnici revolucije tako misle, postoje i ajatolasi koji tako misle. Ne treba neki pajac da mi objasnjava drukcije.salik79 wrote:Rekoh, argumentuj barem jednu neistinu, kako jucer, tako i danas...Mani suplju!
- jeza u ledja
#746 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Nadji mi na jednoj temi da si ti pisao o fudbalu. Znamo li se? Tamo nema tvojih postova, nijednog.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Vanjske, agresivne, politike, nađi mi jednu kritiku. NeJma. I nije jedini.sumirprimus wrote:cvrcak ko na pl.u![]()
A poenta priče je da optužuješ druge, a ti isto radiš. Ma hajde. Treba se fino igrati, biti normalan, nije neka nauka
To je otprilike taj level negiranja.
Eno na temi o Trumpu svaki dan virtuelno izdrkam kurac na doticnog.
-
sarajevoxxxx
#747 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Inače, preko 100 000 Palestinaca radi u Izraelu i prima platu u izraelskim firmama:

- salik79
#748 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
pasha078 wrote:Nekoliko puta procitah ono sto Salik napisa o Rusima, pa ako se ovakvi ko on namnoze, za 20 godina ce djeca ucit da su nas ameri ubijali u Srebrenici, a omarska bila podruznica mosada....
Da je samo budala pa haj, al koja destruktivna budala.....
Nagradna igra - pronadji Rusa
-
sumirprimus
#749 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
pa nisu ni ameri nego hol bat.. i ako cemo pravo ameri su jedva cekali da ih bombarduju..a kocio je un.. zbog...
- salik79
#750 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
sarajevoxxxx wrote:Inače, preko 100 000 Palestinaca radi u Izraelu i prima platu u izraelskim firmama:
Preko 150000 jevreja i polujevreja je sluzilo u Wehrmachtu, medju njima i mnogi visokorangirani oficiri. Dobivali place, sve uredno. Imali clanove porodice koji su radili i primali placu.

https://kansaspress.ku.edu/978-0-7006-1358-8.html

Werner Goldberg, Hitlerova ikona Arijevca
http://www.jewishmag.com/158mag/hitler_ ... ldiers.htm