Crna hronika BH cesta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Ci-Nick
#726 Re: Crna hronika BH cesta
Vrijeme reakcije je 0,2 sec.
Vozač crvenog vozila je imao minimalno 2 sekunde da uradi nešto, da se pomakne bar malo desno ili bar da koči ali nije uradio ništa. Ili se radi o nekom starcu koji ima reflekse ko mrtav konj ili jednostavno ne prati šta se dešava ispred njega.
Vozač crvenog vozila je imao minimalno 2 sekunde da uradi nešto, da se pomakne bar malo desno ili bar da koči ali nije uradio ništa. Ili se radi o nekom starcu koji ima reflekse ko mrtav konj ili jednostavno ne prati šta se dešava ispred njega.
- vješalica
#727 Re: Crna hronika BH cesta
Ja sam odma na pocetku rekla (prije nego je pocela svađa) da ne branim skuteristu ni sekunde,ali se uocava da ovaj Kadet ili sta je vec se nepravilno krece po kolovozu.Neke ljude je to zaboljelo.Nisam vrtila mnogo puta snimak,ali neko je i napisao da kamion bi trebao smanjiti brzinu kad ganeko pretice sto i jeste tacno.I njegovog ucesca ima kaoniz faktora u dogadjaju.
Ako bi neko uzimao u obzir ovaj snimak more mu samo spucati kaznu da nije postupio po cl 39 stav1,2
Ako bi neko uzimao u obzir ovaj snimak more mu samo spucati kaznu da nije postupio po cl 39 stav1,2
-
530i
#728 Re: Crna hronika BH cesta
Motocikl je kriv za izazivanje nesreće, nema sumnje. Preticanje na punoj, krivina, vožnja skoro duplo preko ograničenja, u tuđoj traci.
Mogao je kadet da se skloni ali pitanje je kako je izgledalo iz njegove perspektive, izlaze iz krivine a motocikl dolazi velikom brzinom...ako ga je passat vidio ne znači da je u istoj situaciji i kadet.
Mogao je kadet da se skloni ali pitanje je kako je izgledalo iz njegove perspektive, izlaze iz krivine a motocikl dolazi velikom brzinom...ako ga je passat vidio ne znači da je u istoj situaciji i kadet.
- basicm
#729 Re: Crna hronika BH cesta
Kadet je kriv samo sto ima drvene reflekse. Inace cist kao “suza”.Throttle wrote:Kamion vozi 66, motorista je isao stotku, kakvo crno sklanjanje
Covjek je u svojoj traci, kakva desna ivica u lijevoj krivini
- xoklix
#730 Re: Crna hronika BH cesta
Ne znam je li čist pred zakonon,ali pažljiv nije definitivno.
Šta da je neko veće vozilo naletilo...2m pod zemlju,invalid...jebote zakon. Imao je on vremena da reaguje samo mu je mozak bio isključen.
Treba li reći da ni rastojanje nije držao,a da ga je držao do udesa ne bi došlo.
Šta da je neko treće lice stradalo? Bogami bi ga i crveni meni bio kriv.
Zakon je zakon,debil je debil...
Šta da je neko veće vozilo naletilo...2m pod zemlju,invalid...jebote zakon. Imao je on vremena da reaguje samo mu je mozak bio isključen.
Treba li reći da ni rastojanje nije držao,a da ga je držao do udesa ne bi došlo.
Šta da je neko treće lice stradalo? Bogami bi ga i crveni meni bio kriv.
Zakon je zakon,debil je debil...
- sheilak
#731 Re: Crna hronika BH cesta
Puna linija ko ocekuje drugo auto iz suprotne trake u krivini sa punom linijom i to ti dolazi kamion u susret?
Kadet nije kriv ni sekunde
Motociklista je jedini krivac (r)
Kadet nije kriv ni sekunde
Motociklista je jedini krivac (r)
- Bakir1
#732 Re: Crna hronika BH cesta
Ja sam bio uvjeren da je kadet, ne znam mogla bi biti trojka...Throttle wrote:Kakav kadrija, golf trica, kadilak je cvrsciBakir1 wrote:Kako se rasu kadrija ko riza u sudaru s motorom od 200 kg, i vidi kako mu zablokirase zadnji tockovi ili je drzao jednu ruku na volanu...
S druge strane kocnice na kamionu sa 60 u 10 metara.![]()
![]()
![]()
-
Throttle
#733 Re: Crna hronika BH cesta
Bakir1 wrote:Ja sam bio uvjeren da je kadet, ne znam mogla bi biti trojka...Throttle wrote:Kakav kadrija, golf trica, kadilak je cvrsciBakir1 wrote:Kako se rasu kadrija ko riza u sudaru s motorom od 200 kg, i vidi kako mu zablokirase zadnji tockovi ili je drzao jednu ruku na volanu...
S druge strane kocnice na kamionu sa 60 u 10 metara.![]()
![]()
![]()

Far i blenda i zmigavci ispod
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#734 Re: Crna hronika BH cesta
Ma trojka 100%.
I nek mu se nije sklonio.
I nek mu se nije sklonio.
-
ado_sar
#735 Re: Crna hronika BH cesta
Kako je moguce da ovaj kadet ili koja je vec ovo trulja ima one stare tablice?
- amar1994
#736 Re: Crna hronika BH cesta
iskreno , ko ga jebe kad ide preko pune .
vozac golfa se zbog sebe trebo sklonit al sta je tu je , budala pretice na punoj jer ona ne vrijedi za motore , samo za auta , oni se mogu "provuc"

PS. Valentino Rossi na aparatima
vozac golfa se zbog sebe trebo sklonit al sta je tu je , budala pretice na punoj jer ona ne vrijedi za motore , samo za auta , oni se mogu "provuc"
PS. Valentino Rossi na aparatima
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#737 Re: Crna hronika BH cesta
U Sarajevu 99,99% auta vozi nove. Kao da su nas natjerali na mijenjanje. Jel izadjes iz KS tona auta na starim tablicamaado_sar wrote:Kako je moguce da ovaj kadet ili koja je vec ovo trulja ima one stare tablice?
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#738 Re: Crna hronika BH cesta
Moj najbolji jaran još vozi na starim tablicama 
-
Ci-Nick
#739 Re: Crna hronika BH cesta
Ja moje stare nedam, 10 godina iste, mjenjao i saobraćajnu jer nije više bilo mjesta za produženje ali table nisam dao.mali_milojica wrote:U Sarajevu 99,99% auta vozi nove. Kao da su nas natjerali na mijenjanje. Jel izadjes iz KS tona auta na starim tablicamaado_sar wrote:Kako je moguce da ovaj kadet ili koja je vec ovo trulja ima one stare tablice?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#740 Re: Crna hronika BH cesta
uvijek ocekuj neocekivanosheilak wrote:Puna linija ko ocekuje drugo auto iz suprotne trake u krivini sa punom linijom i to ti dolazi kamion u susret?
- semirsar
#741 Re: Crna hronika BH cesta
Dje si pravnik, nijesam te prepozn'obitanga_sa_otesa wrote:to su ti pravnici ,sto se ne sklanjaju nikome,takvi vole vise da ih sasije neka budala iz suprotnog smjera nego da se pomjere desno...vješalica wrote:
Izmislja
Nego ne moze da se pomiri sa cinjenicom da nije procitao cl.39 detaljnije i pri tome nije ukljucio mozak
I ne moze da se pomiri sa cinjenicom da moze postojati i obostrane krivice kada se rasclani kompletan dogadjaj
salu na stranu, sjetih se nase rasprave od prije par godina o preticanju u tunelu, kad si tvrdio da se ne bi sklonio Bogu ocu pa makar svi zaginuli... moradoh malo, ne zamjeri
sto se tice ovog slucaja, debil na motoricu je kriv 100% , ali... nije niko ni od ostalih nevin, osim onog crnog passata.
Kamion vozi 65/67km u momentu udara, ogranicenje na tom dijelu je 50km/h
crvena trulja se vjerovatno spremala na onom pravcu poslije izlaska iz krivine preticati passata zato je bio preblizu i nije se drzao desne strane, mada mislim da i ne zna za to pravilo.
Pravilo desne strane postoji haman pa oduvijek kod nas, samo sto su ovi novi (mislim na generacije koje su polagali od 2000-te pa naovamo, svaka cast izuzecima) turbofolk novokomponovani takozvani vozaci pametniji od svega i svakoga i uvijek su u pravu. Sve do jednom.
- newklear
#742 Re: Crna hronika BH cesta
Ne pričajte gluposti o krivici vozača crvenog vozila. Vožnja crvenog vozila ne može nikako biti uzrok nezgode, može MOŽDA MOŽDA biti jedino doprinos, a i za to su jako male šanse.... ne postoji član u ZOBS-u kojim će neko teretiti vozača crvenog vozila, kakav član 39? Zna se za šta je član 39., ovdje to malo veze ima.... crveni bio regularno u svojoj traci, čak postoji mogućnost da motoristu nije ni vidio od passata dok se passat nije sklonio, ali je već tada kasno bilo jer je bio preblizu...
crveni ništa nije kriv, kriva je budala na motoru koja misli da će mu se svak sklanjati kao ovaj u Passatu... nadam se da je motorista dobro i da će naučiti iz ovoga nešto...
crveni ništa nije kriv, kriva je budala na motoru koja misli da će mu se svak sklanjati kao ovaj u Passatu... nadam se da je motorista dobro i da će naučiti iz ovoga nešto...
- newklear
#743 Re: Crna hronika BH cesta
amar1994 wrote:iskreno , ko ga jebe kad ide preko pune .
vozac golfa se zbog sebe trebo sklonit al sta je tu je , budala pretice na punoj jer ona ne vrijedi za motore , samo za auta , oni se mogu "provuc"![]()
- semirsar
#744 Re: Crna hronika BH cesta
Njemu u najgorem scenariju po njega mogu prilijepiti da nije drzao dovoljno odstojanje jer da jeste ne bi doslo do udara jer bi vidio motoristu, kuzisnewklear wrote:Ne pričajte gluposti o krivici vozača crvenog vozila. Vožnja crvenog vozila ne može nikako biti uzrok nezgode, može MOŽDA MOŽDA biti jedino doprinos, a i za to su jako male šanse.... ne postoji član u ZOBS-u kojim će neko teretiti vozača crvenog vozila, kakav član 39? Zna se za šta je član 39., ovdje to malo veze ima.... crveni bio regularno u svojoj traci, čak postoji mogućnost da motoristu nije ni vidio od passata dok se passat nije sklonio, ali je već tada kasno bilo jer je bio preblizu...
- newklear
#745 Re: Crna hronika BH cesta
kužim ja sve to,... vozač je dužan držati sigurno rastojanje od vozila ispred sebe, voditi računa o stanju i svojstvima ceste, saobraćajnim znacima i dr... ovaj crveni je sve ok uradio, držao je rastojanje (doduše malo ali bezbjedno) od vozila ispred sebe, prilagodio se vožnji passata, nije mahnitao... ne možeš ti nikad predvidjeti budalu koja ti dolazi kao raketa i bubne te, i onda kažu ti kriv... šta je trebalo - da ovaj vozač crvenog auta ostane kući i jedino je tada siguran... ne, crveni nije kriv ma ni jedan promil, kriv je ovaj što je umislio da je Rossisemirsar wrote:Njemu u najgorem scenariju po njega mogu prilijepiti da nije drzao dovoljno odstojanje jer da jeste ne bi doslo do udara jer bi vidio motoristu, kuzisnewklear wrote:Ne pričajte gluposti o krivici vozača crvenog vozila. Vožnja crvenog vozila ne može nikako biti uzrok nezgode, može MOŽDA MOŽDA biti jedino doprinos, a i za to su jako male šanse.... ne postoji član u ZOBS-u kojim će neko teretiti vozača crvenog vozila, kakav član 39? Zna se za šta je član 39., ovdje to malo veze ima.... crveni bio regularno u svojoj traci, čak postoji mogućnost da motoristu nije ni vidio od passata dok se passat nije sklonio, ali je već tada kasno bilo jer je bio preblizu...
- bitanga_sa_otesa
#746 Re: Crna hronika BH cesta
ne zamjerim ja nista,kod mene je bio drugi slucaj ,jer je mene preticao idiot preko duple pune u tunelu,ogranicenje 60 ja idem 80 i spor sam mu ,a on vozi passata lubenicara kojem je maximala 83,a u susret mu dolazi kamion.naravno nemam se gdje skloniti jer kroz beton ne moze proc auto..trebao ga je zalijepiti kamion kad je debil.semirsar wrote: Dje si pravnik, nijesam te prepozn'o![]()
salu na stranu, sjetih se nase rasprave od prije par godina o preticanju u tunelu, kad si tvrdio da se ne bi sklonio Bogu ocu pa makar svi zaginuli... moradoh malo, ne zamjeri![]()
-
kakabanja213
#747 Re: Crna hronika BH cesta
Znaci ovaj vozio u svojoj traci, vjerovatno dozvoljenom brzinom i kriv a ti 20 preko ogranicenja i nebi bio kriv????
- bitanga_sa_otesa
#748 Re: Crna hronika BH cesta
za sta bi ja bio kriv? sto me on nije mogao pretec s nekom kantom?
- spree
#749 Re: Crna hronika BH cesta
Ovaj u sorcu kriv 100% mada eto da je iole normalan vozač u ovoj trulji od trice mogao ga je izbjeći. Jbt nisam jednom pobjegao skroz desno da izbjegnem sudar. Boli me briga za zakon i bilo sta drugo. Generalno napravim dosta ustupaka u saobracaju, jer necu radi budala da sebi stetu pravim. Jbt ko bi se peglao gubeci vrijeme, cekajuci drotove, pa osiguranja, pa skuplju registraciju, pa ko zna kakve misli, a o nekim povredama da ne govorim. Mislim da bi i ovom u trulji bilo draze da je bio vise desno.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#750 Re: Crna hronika BH cesta
Čisto da umanjite tenzije u raspravi, motorista je poginuo.