Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
pizarro wrote:prosli vikend pocela svedska 1. liga i gledam rezultate kad ima nekakav novi klub koji se zove dalkurd, mislio prvo da je to tamo neki svedski grad dok nisam vidio grb
kurdski klub koji je osnovan 2004. kao socijalni projekat i ljudi vec dogurali do vrha.
Imaš u Švedskoj nekoliko sličnih (a)sirijskih klubova... Najpoznatiji su Syrianska i Assyriska mislim da su i oni znali igrat u Allsvenskanu...
poznato mi ovo syrianska zvuci, sad sam pogledao igrali su od 2011. do 2013. u prvoj ligi.
i ovdje sam cijelo vrijeme mislio da je syrianska neki svedski grad
nista cudno, u Australiji su grcki, hrvatski, srpski ili talijanski klubovi uredni clanovi i prve lige, istina prije par godina vecina klubova je uredbom morala promijeniti imena u 'engleskiji' prizvuk tipa United, Knights i slicno.
pizarro wrote:prosli vikend pocela svedska 1. liga i gledam rezultate kad ima nekakav novi klub koji se zove dalkurd, mislio prvo da je to tamo neki svedski grad dok nisam vidio grb
kurdski klub koji je osnovan 2004. kao socijalni projekat i ljudi vec dogurali do vrha.
Imaš u Švedskoj nekoliko sličnih (a)sirijskih klubova... Najpoznatiji su Syrianska i Assyriska mislim da su i oni znali igrat u Allsvenskanu...
Trener Dalkurda je Azrudin Valentić, nekadašnji fudbaler Sarajeva. Zimus su kupili Irfana Jašarevića iz Krupe