Pelješki most - ko koga zeza

Post Reply
zg1911

#726 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by zg1911 »

http://www.jutarnji.hr/globus/Globus-po ... a/6522508/

mostom protiv razotkrivanja radikalizacije :izet:

riješit će to šjor donald
dulekrele

#727 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by dulekrele »

Hafis wrote:
JThomas wrote:evo ni mađarskoj se ne sviđa presuda suda kojem je sama prišla. obrazac vrlo tipičan za katoličke kalifate, samo ono što nam se sviđa i što nam odgovara su evropske vrijednosti.
Tako je. Od svih kalifata najgori su oni katolički :thumbup:

Nije ni ova loša...možda bi je trebalo instalirati u školski mektabski progam. Nek djeca uče što je pravo zlo.
Madari, poljaci i hrvati su danas najveci fasisti u EU.
Hafis

#728 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

JThomas wrote:u čaršiji vidjeh navijačku naljepnicu velike mađarske, sa istrom na jednom kraju. ista dijagnoza kao kod vas, popelo se govno pa misli da je srce...
Kakve sam ja navijačke naljepnice ja po čaršiji viđao, i ne pade mi na pamet da ih upamtim a ne još i da komentiram.

Ma jebo to. Kani se ti ''nas'', ne pravimo ''mi'' most, već R Hrvatska uz odobrenje i financiranje od strane EU.
incognito071

#729 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by incognito071 »

Hafis wrote:
JThomas wrote:u čaršiji vidjeh navijačku naljepnicu velike mađarske, sa istrom na jednom kraju. ista dijagnoza kao kod vas, popelo se govno pa misli da je srce...
Kakve sam ja navijačke naljepnice ja po čaršiji viđao, i ne pade mi na pamet da ih upamtim a ne još i da komentiram.

Ma jebo to. Kani se ti ''nas'', ne pravimo ''mi'' most, već R Hrvatska uz odobrenje i financiranje od strane EU.
napravicete kurac moj
Hafis

#730 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

incognito071 wrote:
Hafis wrote:

napravicete kurac moj
Misliš ''oni'' će napraviti?
mO k3

#731 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by mO k3 »

i kako gledadti na narod koji zeli bolje drugoj drzavi od drzave u kojo su rodjeni...
Hafis

#732 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

dulekrele wrote:
Hafis wrote:
JThomas wrote:evo ni mađarskoj se ne sviđa presuda suda kojem je sama prišla. obrazac vrlo tipičan za katoličke kalifate, samo ono što nam se sviđa i što nam odgovara su evropske vrijednosti.
Tako je. Od svih kalifata najgori su oni katolički :thumbup:

Nije ni ova loša...možda bi je trebalo instalirati u školski mektabski progam. Nek djeca uče što je pravo zlo.
Madari, poljaci i hrvati su danas najveci fasisti u EU.
Ne sam Safete ;-)
mO k3

#733 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by mO k3 »

Pa vi idite na more u hrvatsku...
Hafis

#734 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

mO k3 wrote:i kako gledadti na narod koji zeli bolje drugoj drzavi od drzave u kojo su rodjeni...
To i ja govorim, ali oni Turska pa Turska.
Da hin vidiš kako navijaju sinoć :)
mO k3

#735 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by mO k3 »

Hafis, who is currently on your ignore list, made this post.

pljas :) :mrgreen:
incognito071

#736 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by incognito071 »

Hafis wrote:
mO k3 wrote:i kako gledadti na narod koji zeli bolje drugoj drzavi od drzave u kojo su rodjeni...
ciju putovnicu imas?
ti, sto navodno navijaju za stranu drzavu Tursku, sto izmisljas naravno, imaju jednu jedinu putovnicu BiH
Hafis

#737 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

incognito071 wrote:
Hafis wrote:
ciju putovnicu imas?
ti, sto navodno navijaju za stranu drzavu Tursku, sto izmisljas naravno, imaju jednu jedinu putovnicu BiH
Jesam li im ja kriv što nemaju još neku putovnicu?
Masu Bošnjaka i Srba znam, ne samo sa Cro putovnicom, već švedskom, norveškom, danskom, njemačkom i dr.
i kakve to veze ima s mostom? On će se napraviti, htjeli mi to ili ne i to nije smak svijeta.

E sad što netko kroz zabrinutost o nekakvoj budućoj luci gradi političku kampanju i podiže predizborni rejting, to je njegov problem a ne moj.
Sve i da R Hrvatska i uđe u nekakve pregovore s BiH o granicama, i malo dijete zna da, obzirom kako smo sređeni, integrirani i jednoglasni, da bi taj proces bio beskonačan i nikada se ne bi završio.
Ljudi se snašli, grade na svom teritoriju, pitali EU mogu li to praviti i zatražili sredstva i dobili.
Da je nekome u BiH istinski bilo stalo do toga, reagirao bi davno, još u vremenu kada je EU razmatrala hrvatski prijedlog, a ne sada kada se čeka realizacija dogovorenih sredstava. Čisto politikanstvo unaprijed osuđeno na propast.
spreca

#738 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by spreca »

Ova dvojica direktno u sridu :mrgreen: ....a nek jebu tako i treba...dosta vise one njihove kobilinde glupace :mrgreen:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bih-pis ... /170906057
Hafis

#739 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

Eto sutra i pisma od predsjedavajućeg u kojem kaže da ovi zamjenici predsjedavajućih nemaju pojma.
spreca

#740 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by spreca »

Cirilo nemoze sam pisati bez ElBaketa i Ivanica...jedino ako mu El bake da zeleno svjetlo ali cini mi se da cirilo nevoli zelenu boju a crveno mu totalno netreba
Hafis

#741 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

spreca wrote:Cirilo nemoze sam pisati bez ElBaketa i Ivanica...jedino ako mu El bake da zeleno svjetlo ali cini mi se da cirilo nevoli zelenu boju a crveno mu totalno netreba
Kuku meni s ovim prašinarima. Standardno: ono pobrkalo državne organe.

Ne govorim o članu predsjedništva, već o predsjedavajućem Doma naroda. Kad se njegov zamjenik može oglasiti, valjda može i on.
512MB

#742 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by 512MB »

Hafis wrote:Ovako mi svejedno, ni u džep ni iz džepa, ali Hrvatska će izgraditi taj most.
Jedino ako ne bude kakav iznenadni financijski lom ili neko drugo čudo pa EU ne uplat obećani iznos.

Nešto kontam, kada bi nekim čudom za neki određeni broj desetljeća, BiH imala stvarno potrebu za većom visinom mosta koji bi stvarno onemogućavao ulazak brodova takve veličine koji bi uplovljavali u neku neumsku luku u nekoj (ne)doglednoj budućnosti, mislim da i to njegovo ''dizanje'' u vis za nekoliko metara ne bi predstavljalo neki ogroman financijski trošak u odnosu na takve potrebe. - Pod tim mislim na stalni proces usavršavanja mostogradnje i kakva će ona izgledati za nekih 50 i više godina.
E jebiga Hafize, ko spominje vise most, radi se o granici na moru, onih 55m smo vam halalili
volta dzontra

#743 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by volta dzontra »

spreca wrote:Ova dvojica direktno u sridu :mrgreen: ....a nek jebu tako i treba...dosta vise one njihove kobilinde glupace :mrgreen:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bih-pis ... /170906057

Ovo nece proci bez Sabora u Vijecnici! Zvati Sakiba i podjoniti mu ono ovlastenje iz Haga pa se cerat u Hamburgu.
spreca

#744 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by spreca »

Hafis wrote:
spreca wrote:Cirilo nemoze sam pisati bez ElBaketa i Ivanica...jedino ako mu El bake da zeleno svjetlo ali cini mi se da cirilo nevoli zelenu boju a crveno mu totalno netreba
Kuku meni s ovim prašinarima. Standardno: ono pobrkalo državne organe.

Ne govorim o članu predsjedništva, već o predsjedavajućem Doma naroda. Kad se njegov zamjenik može oglasiti, valjda može i on.
Kuku tebi to se zna...sam si na pisao...predsjedavujuceg....nisi napisao cega
Hafis

#745 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

512MB wrote:
Hafis wrote:Ovako mi svejedno, ni u džep ni iz džepa, ali Hrvatska će izgraditi taj most.
Jedino ako ne bude kakav iznenadni financijski lom ili neko drugo čudo pa EU ne uplat obećani iznos.

Nešto kontam, kada bi nekim čudom za neki određeni broj desetljeća, BiH imala stvarno potrebu za većom visinom mosta koji bi stvarno onemogućavao ulazak brodova takve veličine koji bi uplovljavali u neku neumsku luku u nekoj (ne)doglednoj budućnosti, mislim da i to njegovo ''dizanje'' u vis za nekoliko metara ne bi predstavljalo neki ogroman financijski trošak u odnosu na takve potrebe. - Pod tim mislim na stalni proces usavršavanja mostogradnje i kakva će ona izgledati za nekih 50 i više godina.
E jebiga Hafize, ko spominje vise most, radi se o granici na moru, onih 55m smo vam halalili
Jebat ga. Znači tu je caka.
Da pojednostavim: oba kopnena ''kraja'' planiranog mosta će biti na hrvatskom državnom teritoriju, ali ni u kojem slučaju ne smiju biti povezana mostom, jer presjecaju koridor, neškodljivi prolaz ili što već. Hoću reći sve da bude visok i 1000 metara on se tu ne bi smio nalaziti. Jesam li otprilike tu u pravu?
dječak sa šibicama

#746 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by dječak sa šibicama »

Iz povjerljivih izvora sam cuo da je EU stopirala puste milione koje je vec namijenila izgradnji mosta, kazu dobili nako pismo iz Sarajeva i jos cekaju misljenje Sakiba Softica, njega duboko uvazavaju.
Jos ako Trnka iznese svoje argumente, Hrvatska je najebala. Ima sve pare da odu na gradnju luke u Neumu.
GeeTnT

#747 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by GeeTnT »

dječak sa šibicama wrote:Iz povjerljivih izvora sam cuo da je EU stopirala puste milione koje je vec namijenila izgradnji mosta, kazu dobili nako pismo iz Sarajeva i jos cekaju misljenje Sakiba Softica, njega duboko uvazavaju.
Jos ako Trnka iznese svoje argumente, Hrvatska je najebala. Ima sve pare da odu na gradnju luke u Neumu.
Jok ba...pare ce biti preusmerene u NATO kako bi se obezbijedila mts za borbu protiv 10.000 radikalnih islamista iz BiH...
The 51st State

#748 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by The 51st State »

Sarajevski kroasani za most, bas gotivno. Do posljednjeg vatahr spremni.
Hafis

#749 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

GeeTnT wrote:
dječak sa šibicama wrote:Iz povjerljivih izvora sam cuo da je EU stopirala puste milione koje je vec namijenila izgradnji mosta, kazu dobili nako pismo iz Sarajeva i jos cekaju misljenje Sakiba Softica, njega duboko uvazavaju.
Jok ba...pare ce biti preusmerene u NATO kako bi se obezbijedila mts za borbu protiv 10.000 radikalnih islamista iz BiH...
Ja sam za odgojno-sociološki pristup.
Znači,treba im otvoriti radna mjesta ne bi li se resocijalizirali.
A dio sredstava uložiti u KP domove i uvođenje alternativnih programa obrazovanja i educiranja povratnika s ratišta BI i na taj način spriječili njihovu daljnju regresivnu inoktrinaciju.
The 51st State

#750 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by The 51st State »

Antu crnomanjastog arijevca preodgajaj I takve slicnjake, ako treba javni PayPal da doniramo.
Post Reply