LGBT parada

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Gojeni H

#726 Re: LGBT parada

Post by Gojeni H »

Pandakonda wrote:
Gojeni H wrote:
Ali gdje pise da je optimalan broj 1,5 - 2 milijarde? BTW Mi kazemo milijarde. Bilioni su kod nas x1000.
Ovo bi bio jedan veoma subjektivno izrecen broj na osnovu potreba stanovnistva i drustava u datoj eri.
Jedino sto jeste objektivno bi bio ljudski uticaj na dom koji zovemo planeta Zemlja.
Piše pod Estimations:

Various end-targets are often balanced together in estimating the optimum human population, and different emphasis on different end-targets cause variability among estimates.

The optimal world population has been estimated by a team co-authored by Paul R. Ehrlich.[6] End-targets in this estimation included:

Decent wealth and resources to everyone
Basic human rights to everyone
Preservation of cultural diversity
Allowance of intellectual, artistic, and technological creativity
Preservation of biodiversity

Based on this, the estimation of optimum population was to be roughly around 1.5 billion to 2 billion people
Kao sto rekoh, radi se o izuzetno subjektivnim procjenama koje se mogu razilaziti u milijardama na osnovu "procjena" sta su ljudske potrebe.
Analiza ustvari nema nikakvu naucnu vrijednost. Iliti ne moze se izreci u brojevima.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#727 Re: LGBT parada

Post by KatarinaKosaca »

Sara03 wrote:"Cisto na hetero osnovi sexualne opredjeljenosti..."
"da napada je sto je hetero "
naada je sto je zena i slaboji pol fizicki. Moze je napasti u prilici je napasti jer je sa njim u zajednici. Ali, to lazne branitelje gay populacije ne zanima...culi su da je in braniti gay populaciju...
Sara03

#728 Re: LGBT parada

Post by Sara03 »

KatarinaKosaca wrote:
Sara03 wrote:"Cisto na hetero osnovi sexualne opredjeljenosti..."
"da napada je sto je hetero "
naada je sto je zena i slaboji pol fizicki. Moze je napasti u prilici je napasti jer je sa njim u zajednici. Ali, to lazne branitelje gay populacije ne zanima...culi su da je in braniti gay populaciju...
:-)

Dušo draga, niko ne osporava niti umanjuje činjenicu takve vrste nasilja, za razliku od tebe koja to radi svojim selektivnim pristupom koristeći duple aršine, kada se radi o grupi kojoj nisi previše naklonjena.

Zar je toliki problem reći: "Jeste i gay populacija je žrtva nasilja uzrokovanog njihovom seksualnim opredjeljenjem, kao što su žene, djeca i drugi žrtve nasilja u porodici i okruženju iz tog i tog razloga..."

Opet, toliko o onoj tvojoj naraciji da je nasilje ozbiljan sociološki problem; bio bi i za tebe kada bi se napokon riješila te morbidne hipokrizije. Stoga nije IN, već ljudski, ne biti toliko licemjeran znajući da je većina od nas u životu iskusila diskriminaciju makar po jednom osnovu. Al' ti očigledno još nisi na tom stepenu da to u potpunosti razumiješ...
Connaisseur Karlin

#729 Re: LGBT parada

Post by Connaisseur Karlin »

exliberal-ex wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Nisam bio u SF kad je bila parada, ali da te nesto pitam.....zar je tako kriticno akp vidis nekog debeljucu sto se maskirao pa mase nekom kiticom sto nebi moglo posluzit kao posten mamac za ribu...zar je to tako strasno...uostalom ta parada je jedan dan u godini...ako je tako strasno taj dan se moze izbjec taj dio grada
Mislim jel gore gledat ubistva na tv svaki dan ( na vjestima, filmovima) nego paradu jedan dan godisnje...pravite neku famu zbog par ohrndalih kita
jeste kriticno, isto kao kad dnasnje feministkinje izbace sise za zenska prava :roll: kako ce njihoce sise probuditi svijest sredini da su zene jos uvijek ugorzene u pojedinim dijelovima svijeta :-)

jednsotavno,nema potrebe za golotinjom, jer borba golim tijelima, narocito u sredinama, gdje su prava LGBT potisgnuta, je jednsotavno farsa, fetishizam, cirkuziranje i omlaovzvanej vlastitie borbe za jednaka prava :)
Sanjarko

#730 Re: LGBT parada

Post by Sanjarko »

Gojeni H wrote:
Pandakonda wrote:
U ogromnom broju slučajeva i finansije igraju ulogu u tome što neko neće da ima djecu, lagano je napravit djete ali ga valjda izdržavati kasnije. Ja bi radije da neko nikako nema djete nego da ga odgaja u lošim uslovima. Ima tu i medicinskih stvari, ja znam osobu koja ne želi da ima biološku djecu jer ima dosta medicinskih problema (genetskih) i postoji velika šansa da se to prenese na djete, mada to se može rješit usvajanjem. Prvo to da se ne rodi niko narednih 100 godina je nemoguće, drugo znanstvenici su odredili da je optimalan broj ljudi na planeti zemlji od 1.5 do 2 biliona, nas trenutno ima 7, i sve projekcije kažu da će populacija još više eksplodirati i da od lgbt osoba ima koristi jer drže populaciju da ne ode previše. Zemlja nema dovoljno resursa i mjesta za sve nas :-)
Mozes li malo pojasniti, molim te? Koji naucnici, na osnovu kojih parametara, itd.? Hvala
2 Milijarde ljudi skoro Amerika moze da izdrzava sa istim sadasnjim standardom. Nisam uopste ni htjeo komentarisati. Nedostaje vam 'I' slovo u temi. Evo i danas svi spominju sta sam ja vec spomenuo, "Interseks". Znaci LGBTI.

Mrsko mi trazit post.
Sanjarko

#731 Re: LGBT parada

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote: 2 Milijarde ljudi skoro Amerika moze da izdrzava sa istim sadasnjim standardom. Nisam uopste ni htjeo komentarisati. Nedostaje vam 'I' slovo u temi. Evo i danas svi spominju sta sam ja vec spomenuo, "Interseks". Znaci LGBTI.

Mrsko mi trazit post.
http://forum.klix.ba/lgbt-parada-p13613 ... #p13613285

Ovdje je bilo seruckanja, pa sam pito gdje ovi spadaju itd. Ono sta je se spominjalo vec od devijacija, poremecaja pa nadalje. Ne kazem nista u vezi toga, ne znam ja jel ili nije, ali pito sam gdje oni spadaju itd.
MyTao

#732 Re: LGBT parada

Post by MyTao »

KatarinaKosaca wrote:
MyTao wrote:Znaci kada se neki degen napije, dodje kuci i opali jedan samar svojoj zeni... to je napad na hetero populaciju :lol: :lol: :lol: :lol:

Kao sto reko, argumenti postaju smijesniji i smijesniji...
ne, nego je nasilje prema kojem treba imati jednako senzibilnosti i srcanosti kao prema nasilju nad gay populacijom, brojnije je u Bosni, a posljedica je hetero odnosa izmedju dvoje ljudi. Izvrcete svjesno sve napisano, jer na vasu zalost ne mozete dokazati sto pisete ni manje ni vise nego navodni FASIZAM prema homosexualcima...
Draga zeno razmisli malo... ovo je specificna tema na kojoj se pise o specificnim problemima... Ako je sve sto ti imas reci na tu temu to kako postoje i drugi problemi onda bolje da nisi nista rekla.

Nasilje u porodici je tema za sebe i nema veze sa ovim... ali znam ja takve kao vi... da je ovo tema o nasilju u porodici ti bi nam sada pisala kako ne treba o tom pricati dok se ne rjesi problem sa Bliskom Istoku i Tibetu, a na temi o bliskom Istoku i Tibetu bi pricala o Africi i njihovim problemima...

Takvi kao ti ne nude nista raspravi vec su samo jedna vrsta trola koja prica puno i zatrpava temu a ustvari ne govore nista... cilj je promjeniti pricu a ne doprinjeti nesto pozitivno i pametno.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#733 Re: LGBT parada

Post by KatarinaKosaca »

MyTao wrote:
KatarinaKosaca wrote:
MyTao wrote:Znaci kada se neki degen napije, dodje kuci i opali jedan samar svojoj zeni... to je napad na hetero populaciju :lol: :lol: :lol: :lol:

Kao sto reko, argumenti postaju smijesniji i smijesniji...
ne, nego je nasilje prema kojem treba imati jednako senzibilnosti i srcanosti kao prema nasilju nad gay populacijom, brojnije je u Bosni, a posljedica je hetero odnosa izmedju dvoje ljudi. Izvrcete svjesno sve napisano, jer na vasu zalost ne mozete dokazati sto pisete ni manje ni vise nego navodni FASIZAM prema homosexualcima...
Draga zeno razmisli malo... ovo je specificna tema na kojoj se pise o specificnim problemima... Ako je sve sto ti imas reci na tu temu to kako postoje i drugi problemi onda bolje da nisi nista rekla.

Nasilje u porodici je tema za sebe i nema veze sa ovim... ali znam ja takve kao vi... da je ovo tema o nasilju u porodici ti bi nam sada pisala kako ne treba o tom pricati dok se ne rjesi problem sa Bliskom Istoku i Tibetu, a na temi o bliskom Istoku i Tibetu bi pricala o Africi i njihovim problemima...

Takvi kao ti ne nude nista raspravi vec su samo jedna vrsta trola koja prica puno i zatrpava temu a ustvari ne govore nista... cilj je promjeniti pricu a ne doprinjeti nesto pozitivno i pametno.
A ti si paraletar «pameti» i ti odredjujes sta,je «pametno»? Ja sam se jasno izrazila o nasilju prema «specificnoj» grupi. Sto to netko nece da cita, nego sve smjesta u svoj crno bijeli mozak da pametni, napredni i dobri kao brane, a losi primitivni fasisti kao napadaju, odraz je njegove «pameti»
karanana

#734 Re: LGBT parada

Post by karanana »

Sta je intersex?
Sanjarko

#735 Re: LGBT parada

Post by Sanjarko »

karanana wrote:Sta je intersex?
Ko ovo T=transdzender samo od rodzenja.
Pandakonda

#736 Re: LGBT parada

Post by Pandakonda »

karanana wrote:Sta je intersex?
Evo šta wikipedija kaže

Intersex people possess any of several variations in sex characteristics including chromosomes, gonads, sex hormones, or genitals that, according to the UN Office of the High Commissioner for Human Rights, "do not fit the typical definitions for male or female bodies".[1][2] Such variations may involve genital ambiguity, and combinations of chromosomal genotype and sexual phenotype other than XY-male and XX-female.[3][4]
karanana

#737 Re: LGBT parada

Post by karanana »

Evolucija.
Za 500-1000 godina ce mozda ovo biti veliki broj ljudi. I sta cemo tada? Je li bolest?
Jesmo li mi bolesni jer smo iz glodara i majmuna evoluirali u covjeka? Mozda je ovo dolazeci sljedeci korak evolucije?
Idemedosumom

#738 Re: LGBT parada

Post by Idemedosumom »

Nije bolest, već zdravlje :-D

Temu hitno pod katanac.
Sara03

#739 Re: LGBT parada

Post by Sara03 »

Idemedosumom wrote: Temu hitno pod katanac.
Šta je bilo, ponestalo ti argumenata? :D
Idemedosumom

#740 Re: LGBT parada

Post by Idemedosumom »

Sara03 wrote:
Nažalost je. Odoh koju epizodu Criminal Mindsa odgledat, da budem spremniji idući put :)
Sara03

#741 Re: LGBT parada

Post by Sara03 »

Idemedosumom wrote:
Sara03 wrote:
Nažalost je. Odoh koju epizodu Criminal Mindsa odgledat, da budem spremniji idući put :)
Super, ja inače ne gledam te serije, radije pročitam neku dobru knjigu. :)
Idemedosumom

#742 Re: LGBT parada

Post by Idemedosumom »

Narafno, svijet se oko tebe okreće. Ti si naš role model :thumbup:
Sara03

#743 Re: LGBT parada

Post by Sara03 »

Idemedosumom wrote:Narafno, svijet se oko tebe okreće. Ti si naš role model :thumbup:
Pa očekuj takav odgovor na ovo tvoje konstantno, izlizano da gledam kriminalističke serije. narafno

Vidovita Džemka, kakve su mi kašike? :kiss:
Edin H.

#744 Re: LGBT parada

Post by Edin H. »

J.... ga vremena se mijenjaju, ali plebs uvijek trazi nekoga da diskriminira.
Na Zapadu je uglavnom danas prihvatljivo da si gay, pa i da usvajas djecu,ali zato u Francuskoj zabrane burke.
Diskriminacija nad crncima je postala neprihvatljiva i nezamisliva, zato sada diskriminiraju i lose tretiraju azilante...
Connaisseur Karlin

#745 Re: LGBT parada

Edin H. wrote:J.... ga vremena se mijenjaju, ali plebs uvijek trazi nekoga da diskriminira.
Na Zapadu je uglavnom danas prihvatljivo da si gay, pa i da usvajas djecu,ali zato u Francuskoj zabrane burke.
Diskriminacija nad crncima je postala neprihvatljiva i nezamisliva, zato sada diskriminiraju i lose tretiraju azilante...
ne mogu se zabrane jednako tretirati u svakoj drzavi, postoje opravadni razlozi za takav akt
Edin H.

#746 Re: LGBT parada

Post by Edin H. »

Edin H. wrote:J.... ga vremena se mijenjaju, ali plebs uvijek trazi nekoga da diskriminira.
ne mogu se zabrane jednako tretirati u svakoj drzavi, postoje opravadni razlozi za takav akt

Zar :zzzz:
Connaisseur Karlin

#747 Re: LGBT parada

Edin H. wrote:

Zar :zzzz:
da :)

jer nije ni svaka drzava na jednakom nivou razvoja i fleksibilnosti :)
Edin H.

#748 Re: LGBT parada

Post by Edin H. »

Ne meresh bona of ljudskih prava uzimati ono sto ti se svidja, a oduzimati ono sto ti se ne svidja.

Zato i postoji Konvencija o ljudskim pravima da zemlje poput recimo Hrvatske ujeraju u suru. :oops:
Connaisseur Karlin

#749 Re: LGBT parada

Edin H. wrote:

Ne meresh bona of ljudskih prava uzimati ono sto ti se svidja, a oduzimati ono sto ti se ne svidja.

Zato i postoji Konvencija o ljudskim pravima da zemlje poput recimo Hrvatske ujeraju u suru. :oops:
nema to nikakve veze sa svidjanjem ili nesvidjanjem :kiss:

postoje univerzalna osnovna prava , no LGBT tema ili tema o hidzabu nisu iskljucivo dio univerzlanih osnovnih prava , zato se zakoni odificiraju interesima svake drzave radi niza uzrocno-posljedicnih faktora unutar drzave :)
exliberal-ex

#750 Re: LGBT parada

Post by exliberal-ex »

exliberal-ex wrote:
Nisam bio u SF kad je bila parada, ali da te nesto pitam.....zar je tako kriticno akp vidis nekog debeljucu sto se maskirao pa mase nekom kiticom sto nebi moglo posluzit kao posten mamac za ribu...zar je to tako strasno...uostalom ta parada je jedan dan u godini...ako je tako strasno taj dan se moze izbjec taj dio grada
Mislim jel gore gledat ubistva na tv svaki dan ( na vjestima, filmovima) nego paradu jedan dan godisnje...pravite neku famu zbog par ohrndalih kita
jeste kriticno, isto kao kad dnasnje feministkinje izbace sise za zenska prava :roll: kako ce njihoce sise probuditi svijest sredini da su zene jos uvijek ugorzene u pojedinim dijelovima svijeta :-)

jednsotavno,nema potrebe za golotinjom, jer borba golim tijelima, narocito u sredinama, gdje su prava LGBT potisgnuta, je jednsotavno farsa, fetishizam, cirkuziranje i omlaovzvanej vlastitie borbe za jednaka prava :)
Cekaj malo, jel to prbolem ....golotinja?....ako se vide sise ili neka cuna malo iskoci zar je to tako strasno...znas ko je strikno protiv golotinje...vjerske institucije.... :D

Golotinja u sredinama koja su dala pravo lgbt zajednici kao sto su dala svima drugima nije znak neke specificne farse ili fetisizma....ljudi protesvuju na svaki moguci nacin, neki protestvuju protiv crkve pa se obuku kao papa...ili kao casne seste...oni sto hoce zivotinje da zastite obuku kostime ko te zivotinje...pa do onih najeksrtemnij slucajeva gdje se monasi na tibetu samospaljuju,

u sustini svako pokusava da privuce paznju na sebe na neki nacin...i ako mene pitas nema potrebe da se covjek frapira ako vidi golo tijelo...tako smo svi dosli na svijet ......gologuzi... :wink:
Post Reply