Smrcak15 wrote:a evo i da nije tako kao sto oni tvrde da je on nudio kceri licno svoje, onda to moze jedino da znaci da je nudio da se udaju za njih, da se drze normalnih brakova a okane homosexualizma.
Ali opet nisi odgovorio kako misliš da se svi ti muškarci obuzdaju ako samo dvoje od njih dobiju žene? Jedino logično objašnjenje je da su se ovi napalili kada su videli anđele i hteli su da ih napastvuju, pa im je Lot ponudio svoje ćerke da se isprazne i poštede anđele. Tako i Biblija kaže. Da je odvratno, odvratno je, ali ako je vć tako šta sad možemo. Da se lažemo? Da ulepšavamo?
Ja razumem zašto ti guraš sve ove nelogične priče, jer si ovde govorio kako su poslanici u Islamu lepi, dobri, pošteni, mudri, časni... i sada imaš ogroman problem da to odbraniš. Glavni problem je stvoren kada je Islam uzdigao Lota na nivo poslanika. Da to nije učinjeno sve bi bilo okej.
Smrcak15 wrote:muhammed nije pisao Kuran po svom ceifu nego ono sto mu dodje od Boga to prenese
Opet, ti imaš pravo da veruješ u sve to, ali ja mislim da sam veoma ubedljivo dokazao da se kuranskom Isusu ne može verovati i da je u potpunosti izmišljen. Tvoj nedostatak argumenata samo potvrđuje moje reči.
Smrcak15 wrote:Bog ucini da Juda lici na isusa u oirginalu, pa uhvate Judu i razapnu ga na krst, pa on jadan pocne kukati na BOga na krstu gdje govori Boze Boze zasto si me ostavio
Ovo ne piše u Kur'anu. Zapravo ne piše nigde. Zašto bi se Juda uopšte i pozivao na Boga ako se svesno odrekao njegovo poslanika? Otkud mu pravo na to?
Smrcak15 wrote:zar mislis da bi Isus ovako o Bogu govorio, zasto si me ostavio.
Ovo pitanje treba da postaviš verniku, a ne meni. Ja ne verujem ni da je Isus bio običan prorok, a kamoli nešto više. A da li je to govorio ili ne, sa moje tačke gledišta je potpuno nebitno.
Smrcak15 wrote:da oni misli da je to samo madjinicarski trik, ali nije to bio madjionicarski trik.
Kako čoveče oživljavanje mrtvog čoveka može biti mađioničarski trik?
Smrcak15 wrote:zar nije vece cudo dati mrtvoj prirodi govor , da ozivi mrtva priroda ,recimo da progovori kamen ili panj drveta
ili je vece cudo da se ozivi mrtav covjek? sta je vece
Oživljavanje mrtvog čoveka. A za ove što razgovaraju sa kamenjem i panjevima danas postoje specijalne ustanove.
Smrcak15 wrote:ili sta je vece, raspoloviti mjesec na dva dijela ili ozivjeti mrtvog covjeka? sta djeluje vece cudo?
Ja ne znam da li si ti svestan, ali se Mesec svakog trenutka vidi sa pola Zemljine površine. Da je Mesec zaista bio prepolovljen o tome bi se pričalo do danas i postojalo bi na stotine različitih zapisa o tome, pogotovo što Arabija ima istu ili sličnu vremensku zonu sa najnaprednijim civilizacijama tog vremena. To nije fenomen koji može tek tako da prođe nezapaženo.
Smrcak15 wrote:da m ivjerujemo u isusovo evandjelje, a to sto je barnaba zapisivao sto je isus govorio iz evandjelja i ono sto je barnaba vidio i cuo u tom vremenu..u cemu je problem.
Čoveče, jel ti razumeš kada ti lepo kažem da je dokazano da je to Varnavino jevanđelje podvala, da nema nikakve veze sa onim Varnavom, niti vremenom u kojem je on živeo, da je to delo nastalo u Evropi u srednjem veku i da ga niko ne smatra autentičnim, čak ni muslimani? Eto u čemu je problem.
Smrcak15 wrote:kazes podvala...ni jedan musliman nebi pisao onako kako je barbabino evandjelje napisano jer ima i nekih gresaka..vjerovatno plod ljudskih gresaka, svakome se omakne da pogrijesi pa tako i barbani.
Znači muslimani ne greše? Ne razumem.
Uostalom ne postoji nikakav dokaz da je Isus i poznavao tog Varnavu. Koji je razlog da se Isus ispovedi njemu, a ne Petru koji je proglašen za lidera hrišćana ili Jakovu koji je bio lider jerusalimske crkve ili nekom trećem od originalnih apostola? Ko je bre Varnava uopšte?
Smrcak15 wrote:a sto se tice da je pdovala, nevjeruje ni jedne sekunde, jer citajuci ga daleko daleko i milion puta daleko vise je barnabino evandjelje logicnije nego i jedna biblija danasnja.
samo kad bi sudili bibliji i barnabinom evandjelju sta je logicnije, barnabino evandjelje bi pobijedilo na daleko i siroko.
To šta ti veruješ nije bitno u odnosu na ono šta kažu eksperti. Tvoj problem je što sve posmatraš samo kroz prizmu Kur'ana, pa ti je zato Varnava logičniji od ostalih, jer se on poklapa sa Kur'anom za razliku od ostalih. A ja sam više puta ovde dokazao zašto se Kur'anu ne može verovati kada govori o Isusu, ali ne vredi. Kada je mozak već ispran ne vredi. Ne možeš ti da ukapiraš da je nauka oko Hrišćanstva i njegovih spisa potpuno drugačija i nezavisan svet u odnosu na Islam i Kur'an, drugi svet, druga istorija... Jednostavno ne možeš da postavljaš Kur'an kao temelj logičnosti i istinitosti kada proučavaš Isusa. Ne možeš, jer Kur'an nema nikakvih dodirnih tačaka sa pravim Isusom, niti sa njegovom zemljom, jezikom, učenjima, vremenskim periodom. Kur'anski Isus je u potpunosti plagijarizovan i to iz zapisa koji opet nemaju nikakve veze sa istorijskim Isusom sa čime se svi eksperti slažu. Kraj priče.
Biću iskren, nemam sad baš ni snage, ni volje, a ni vremena da nastavim ovu raspravu sa tobom. Mislio sam da ću imati, ali kada vidim kako razgovor teče i sa kojim stvarima ja moram da se bavim i stalno ih ponavljam istog momenta gubim želju. Evo ti ako hoćeš napiši poslednji odgovor, ja ću ga iz poštovanja pročitati i tu ću stati.
Sve najbolje.