znaš da već jesamRicken wrote:gaius wrote:mislim da će biti problema ako htjeli kažnjavati ljude..
Čl. 12. st. 1. zakona o prekršajima fbih:
Prekršaji i prekršajne sankcije mogu biti propisani zakonima Bosne i Hercegovine, Federacije, kantona ili drugim propisima Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Vlade Federacije, vlada kantona i odlukama gradskoga ili općinskoga vijeća.
Odluka o zaštiti je donesena od strane Skupštine kantona.. a nije zakon.. vlada kantona je mogla svojim propisom propisati prekršaje i kazne.. ali skupština kantona to može samo zakonom..
poslove inspekcijskog nadzora obavlja Kantonalna uprava za inspekcijske poslove - a ne MUP.. pa prema tome ako se prekršajni postupak pokrene po prekršajnom nalogu MUP-a ispade da nema ništa od tog jer sud u slučaju da se pokrene postupak bez zahtjeva ovlaštenog tijela (dakle KUIP a ne MUP) mora obustaviti postupak prema čl. 76. st. 1. tč. 3. Zakona o prekršajima, a za ovo prvo prema tč. 1. istog člana.
Izgleda da su ovi naši opet smrljali to - ili ja ne vidim nešto od propisa što bi vodilo drugačijem zaključku od ovog mog..
Cirkus država. Mogao si ti para zaradit na ovome, savjetujući privrednike.
sutra sam natrag u sarajevu sa nepar tablama.. ne mislim prihvatiti takvu idiotsku mjeru koja meni sa euro 5 motorom brani da se krećem i radim (a bez auta ne mogu) samo zato što imam neparne brojeve i ja i žena...
država ne može stavljati pretjeran teret na pojedinca time što će birati idiotsku mjeru.. treba zabraniti sve ispod euro 4 (ili šta ja znam već - postoje ljudi koji su za to stručnI), zabraniti uopšte prodaju ugljena i grijanje na ugalj (ali to se radi na vrijeme - prije sezone) a ne ove palijativne stupidne mjere provoditi koje nemaju blage veze sa zdravom pameću..
ja plaćam ove debile (kao i svi mi).. plaćam pdv, plaćam porez na dohodak, prireze, zareze itd.. i onda debili uvedu par-nepar iako i prosječna budala zna da nije problem u količini auta, nego u izduvnim gasovima tih auta, ali da je prevashodno problem u energentima koji se koriste za zagrijavanje..
da budem iskren volio bih da me zaustave, pa da idemo na sudsko odlučivanje, pa da dam punomoć nekom od kolega, pa da im još i naplatimo troškove zastupanja
u suprotnom šta je naredno - problem penzionera rješavaju pomjeranjem dobne granice na 86 godina? probleme na porodilištu kineskim modelom? probleme sa vodom i dnevnim redukcijama? probleme u zdravstvu će sebija ionako riješiti seksualnim modelom.. kad se razboliš ako nemaš novaca za privatnike možeš se samo jebati.. pa jebote odem na KCUS na neki pregled, pa specijalista kaže treba još UZ, i onda me šalju natrag mom doktoru porodične da mi on napiše uputnicu za UZ koju je već dao specijalista.. dakle ja trebam izgubiti tri dana da bi me oni zajebavali birokratskim metodama.. i naravno odeš kod privatnika za 60 maraka riješiš sve isti dan..
dobro nam je kakvi smo...
onaj glavati balonja kojeg sam na proslavi 70 godina PFSA slušao kako poput riđobradog ("Na ovom fakultetu su diplomirali veliki pravnici Alija Izetbegović, Sulejman Tihić" itd.) bulazni za govornicom sada ništa ne govori kako su ugrožena prava studenata jer moraju učiti u gradu koji je ispunjen smogom.. jer mora napasti još jednog dobrog studenta poput njega (kiflu).. mislim tačno mi dođe da se samoubijem gdje sam se rodio...