PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
gaius

#726 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by gaius »

Ricken wrote:
gaius wrote:mislim da će biti problema ako htjeli kažnjavati ljude..
Čl. 12. st. 1. zakona o prekršajima fbih:
Prekršaji i prekršajne sankcije mogu biti propisani zakonima Bosne i Hercegovine, Federacije, kantona ili drugim propisima Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Vlade Federacije, vlada kantona i odlukama gradskoga ili općinskoga vijeća.

Odluka o zaštiti je donesena od strane Skupštine kantona.. a nije zakon.. vlada kantona je mogla svojim propisom propisati prekršaje i kazne.. ali skupština kantona to može samo zakonom..

poslove inspekcijskog nadzora obavlja Kantonalna uprava za inspekcijske poslove - a ne MUP.. pa prema tome ako se prekršajni postupak pokrene po prekršajnom nalogu MUP-a ispade da nema ništa od tog jer sud u slučaju da se pokrene postupak bez zahtjeva ovlaštenog tijela (dakle KUIP a ne MUP) mora obustaviti postupak prema čl. 76. st. 1. tč. 3. Zakona o prekršajima, a za ovo prvo prema tč. 1. istog člana.

Izgleda da su ovi naši opet smrljali to - ili ja ne vidim nešto od propisa što bi vodilo drugačijem zaključku od ovog mog..

Cirkus država. Mogao si ti para zaradit na ovome, savjetujući privrednike. :D
znaš da već jesam :) doduše ne na ovom pitanju :)

sutra sam natrag u sarajevu sa nepar tablama.. ne mislim prihvatiti takvu idiotsku mjeru koja meni sa euro 5 motorom brani da se krećem i radim (a bez auta ne mogu) samo zato što imam neparne brojeve i ja i žena...

država ne može stavljati pretjeran teret na pojedinca time što će birati idiotsku mjeru.. treba zabraniti sve ispod euro 4 (ili šta ja znam već - postoje ljudi koji su za to stručnI), zabraniti uopšte prodaju ugljena i grijanje na ugalj (ali to se radi na vrijeme - prije sezone) a ne ove palijativne stupidne mjere provoditi koje nemaju blage veze sa zdravom pameću..

ja plaćam ove debile (kao i svi mi).. plaćam pdv, plaćam porez na dohodak, prireze, zareze itd.. i onda debili uvedu par-nepar iako i prosječna budala zna da nije problem u količini auta, nego u izduvnim gasovima tih auta, ali da je prevashodno problem u energentima koji se koriste za zagrijavanje..

da budem iskren volio bih da me zaustave, pa da idemo na sudsko odlučivanje, pa da dam punomoć nekom od kolega, pa da im još i naplatimo troškove zastupanja :) da i mi privatnici malo budžetskih para osjetimo :)

u suprotnom šta je naredno - problem penzionera rješavaju pomjeranjem dobne granice na 86 godina? probleme na porodilištu kineskim modelom? probleme sa vodom i dnevnim redukcijama? probleme u zdravstvu će sebija ionako riješiti seksualnim modelom.. kad se razboliš ako nemaš novaca za privatnike možeš se samo jebati.. pa jebote odem na KCUS na neki pregled, pa specijalista kaže treba još UZ, i onda me šalju natrag mom doktoru porodične da mi on napiše uputnicu za UZ koju je već dao specijalista.. dakle ja trebam izgubiti tri dana da bi me oni zajebavali birokratskim metodama.. i naravno odeš kod privatnika za 60 maraka riješiš sve isti dan..

dobro nam je kakvi smo...

onaj glavati balonja kojeg sam na proslavi 70 godina PFSA slušao kako poput riđobradog ("Na ovom fakultetu su diplomirali veliki pravnici Alija Izetbegović, Sulejman Tihić" itd.) bulazni za govornicom sada ništa ne govori kako su ugrožena prava studenata jer moraju učiti u gradu koji je ispunjen smogom.. jer mora napasti još jednog dobrog studenta poput njega (kiflu).. mislim tačno mi dođe da se samoubijem gdje sam se rodio...
mali_balon

#727 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by mali_balon »

gaius wrote:
Ricken wrote:
gaius wrote:mislim da će biti problema ako htjeli kažnjavati ljude..
Čl. 12. st. 1. zakona o prekršajima fbih:
Prekršaji i prekršajne sankcije mogu biti propisani zakonima Bosne i Hercegovine, Federacije, kantona ili drugim propisima Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Vlade Federacije, vlada kantona i odlukama gradskoga ili općinskoga vijeća.

Odluka o zaštiti je donesena od strane Skupštine kantona.. a nije zakon.. vlada kantona je mogla svojim propisom propisati prekršaje i kazne.. ali skupština kantona to može samo zakonom..

poslove inspekcijskog nadzora obavlja Kantonalna uprava za inspekcijske poslove - a ne MUP.. pa prema tome ako se prekršajni postupak pokrene po prekršajnom nalogu MUP-a ispade da nema ništa od tog jer sud u slučaju da se pokrene postupak bez zahtjeva ovlaštenog tijela (dakle KUIP a ne MUP) mora obustaviti postupak prema čl. 76. st. 1. tč. 3. Zakona o prekršajima, a za ovo prvo prema tč. 1. istog člana.

Izgleda da su ovi naši opet smrljali to - ili ja ne vidim nešto od propisa što bi vodilo drugačijem zaključku od ovog mog..

Cirkus država. Mogao si ti para zaradit na ovome, savjetujući privrednike. :D
znaš da već jesam :) doduše ne na ovom pitanju :)

sutra sam natrag u sarajevu sa nepar tablama.. ne mislim prihvatiti takvu idiotsku mjeru koja meni sa euro 5 motorom brani da se krećem i radim (a bez auta ne mogu) samo zato što imam neparne brojeve i ja i žena...

država ne može stavljati pretjeran teret na pojedinca time što će birati idiotsku mjeru.. treba zabraniti sve ispod euro 4 (ili šta ja znam već - postoje ljudi koji su za to stručnI), zabraniti uopšte prodaju ugljena i grijanje na ugalj (ali to se radi na vrijeme - prije sezone) a ne ove palijativne stupidne mjere provoditi koje nemaju blage veze sa zdravom pameću..

ja plaćam ove debile (kao i svi mi).. plaćam pdv, plaćam porez na dohodak, prireze, zareze itd.. i onda debili uvedu par-nepar iako i prosječna budala zna da nije problem u količini auta, nego u izduvnim gasovima tih auta, ali da je prevashodno problem u energentima koji se koriste za zagrijavanje..

da budem iskren volio bih da me zaustave, pa da idemo na sudsko odlučivanje, pa da dam punomoć nekom od kolega, pa da im još i naplatimo troškove zastupanja :) da i mi privatnici malo budžetskih para osjetimo :)

u suprotnom šta je naredno - problem penzionera rješavaju pomjeranjem dobne granice na 86 godina? probleme na porodilištu kineskim modelom? probleme sa vodom i dnevnim redukcijama? probleme u zdravstvu će sebija ionako riješiti seksualnim modelom.. kad se razboliš ako nemaš novaca za privatnike možeš se samo jebati.. pa jebote odem na KCUS na neki pregled, pa specijalista kaže treba još UZ, i onda me šalju natrag mom doktoru porodične da mi on napiše uputnicu za UZ koju je već dao specijalista.. dakle ja trebam izgubiti tri dana da bi me oni zajebavali birokratskim metodama.. i naravno odeš kod privatnika za 60 maraka riješiš sve isti dan..

dobro nam je kakvi smo...

onaj glavati balonja kojeg sam na proslavi 70 godina PFSA slušao kako poput riđobradog ("Na ovom fakultetu su diplomirali veliki pravnici Alija Izetbegović, Sulejman Tihić" itd.) bulazni za govornicom sada ništa ne govori kako su ugrožena prava studenata jer moraju učiti u gradu koji je ispunjen smogom.. jer mora napasti još jednog dobrog studenta poput njega (kiflu).. mislim tačno mi dođe da se samoubijem gdje sam se rodio...
De koji broj od kolega ako dodjem do suda....

Danas isao na planinu i ispred mene g2, doduse neparan je bio, i kad krenu uzbrdo to je zadimilo ko lokomotiva.....i sad ja kontam njega boli neka stvar a ja se grizem i nerviram a vozim euro5
Innovation

#728 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Innovation »

O'zone wrote:
Innovation wrote:
:-)

https://www.klix.ba/vijesti/bih/proglas ... /151217137

Svi ostali mediji.
Izvinjavam se nisam upratio. Međutim to ne mijenja činjenicu da su vozila koja ne zadovoljavaju euro 3 norme bila na ulicama svo to vrijeme pa evo čak i na današnji a slikama na Klixu iz grada smo mogli vidjeti vozila koja ne zadovoljavaju ni euro 1 normu.

VII
NADZOR
Nadzor nad provođenjem mjera utvrđenih u ovom Planu vrše resorna ministarstva Kantona, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove, protupožarna inspekcija, prometna inspekcija, općinske, urbanističko-građevinske i komunalne inspekcije, kroz primjene propisanih mjera zaštite zraka u izdatim dozvolama iz njihove nadležnosti, nadzor nad radom i organizacijom gradilišta, održavanja i čišćenja saobraćajnica, a posebno kontrolu uklanjanja posipnog materijala za sprečavanje poledice, te drugih poslova definisanih Zakonom o komunalnoj čistoći. Nadzor vrše i komunalni redari u
okviru djelatnosti koja se odnosi na provođenja mjera prevencije i ograničenja emisije u saradnji sa
Kantonalnom upravom za inspekcijske poslove.
Osim navedenih inspekcijskih organa, za vršenje nadzora su zaduženi i saobraćajna policija, te civilna zaštita u smislu pružanja informacija o potrebi preduzimanja utvrđenih mjera i neposredno koordiniranje aktivnosti sa općinskim štabovima civilne zaštite, a u skladu sa Uredbom o organizovanju službi zaštite i spašavanja Kantona Sarajevo ("Službene novine KS" , broj2/08).

Operativni telefoni za prijave u vezi sa provođenjem ovog Plana su: Eko-telefon br. 033/66 00 00 ili
telefon Kantonalnog operativnog centra civilne zaštite br: 121[/quote]
gaius

#730 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by gaius »

rekoh ja..
mirzet87sa

#731 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by mirzet87sa »

gaius wrote:rekoh ja..
Postoji li osnova za pokretanje tuzbe?
tempuser

#732 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by tempuser »

prof. wrote:
care do sad si bio smiješan ali sad si već žalostan :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pa ako argumenti ne valjaju zašto nisi pobio ni jedan?! navedi konkretno šta od ovoga što sam ja naveo nije tačno!

a u ovom što si citirao ti tvoj stručnjak navodi loženje na padinama kao uzork zagađenja :lol: :lol: :lol: :lol:

i opet nisi naveo kontra-argument za navode stručnjaka iz mojih linkova? kao što neko već reče samo nek' je kontra pa makar sam protiv svih :-)

a da ne budem isti evo ja ću te opet pitati: ako je zagađenje uzrokovano smanjenim protokom zraka zbog zgrada izgrađenih uz tok rijeke miljacke zašt je onda bilo zagađenja prije njihove izgradnje?! :izet:
Kad vec pominjes zalosno, mislis na ove argumente? :lol:

gasifikacija - zbog visoke cijene dosta ljudi je odustalo od gasa i vratilo se na ugalj
savremenija vozila - da ali ih zato ima više pa smo tu 'na nuli'
cisca goriva - da ali se danas troši više goriva zbog većeg broja vozila
industrija- nema je ali zato ima minimalno 20 hiljada malih kotlovnica pa je s tog aspekta situacja barem 10 puta gora

Ovo nisu argumenti nego pausalne tvrdnje bez dokaza.
Ja sam svoju tvrdnju da je protok zraka kroz kotlinu vjestacki zaustavljen zbog neplanske gradnje argumentom potvrdio. Ako ti se ne svidja ili ako se ne slazes obrati se Nasihi Pozder sa Arhitektonskog fakulteta, katedra za urbanizaciju. Pokusaj isto, znaci tvrdis - dokazi, do tad je sve sto pises je forumska palamodologija.
Kad to uradis prelazimo na ostala pitanja.
mali_balon

#733 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by mali_balon »

Pa i ja kontam da sa ovim zabrnama nesta nije ok, jer se i dalje vozaju vozila isod euro 3 i 1, pa prvo bi nestalo g2 da je to nesta ozbiljno i da im mogu ista
L u c i f e r

#734 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by L u c i f e r »

"Nakon redukcija vode, ukidanja Centrotransove linije Vijećnica - Hrasnica, vožnje u neispravnim GRAS-ovim vozilima, nerješavanja pitanja pasa lutalica, odvoza smeća...ovo je još jedan neuspjeli eksperiment i "mjera terora" Vlade Kantona Sarajevo nad građanima glavnog grada."
mirzet87sa

#735 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by mirzet87sa »

Ne znam za vas ali ja pokrecem tuzbu protiv kantona, samo da mi se javi advokat.. :D
Innovation

#736 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Innovation »

-Ta odluka uopšte nije u registru novčanih kazni. Nemamo način da izričemo prekršajne sankcije. Odluka nikad nije razrađena do kraja i policajci na terenu nemaju na osnovu čega da kažnjavaju vozače, saznaje Patrija u MUP-u Kantona Sarajevo.

Sarajevska policija dobila je uputstvo da vozače samo opominje i to isključivo prilikom redovne kontrole. To znači da bez obzira da li je neko prekršio mjeru zabrane vožnje par-nepar, policajac ga ne smije zaustaviti samo zbog toga.
Imaju pravo, napraviti zapisnik i proslijediti PROMETNOJ INSPEKCIJI na postupanje. :oops:
Alfons Kauders

#737 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Alfons Kauders »

muha_sa wrote:
to je to wrote:
Alfons Kauders wrote:Opet peticije i aktivizam? :D

Da ponovim?

AKO GLASATE ZA JEBENU SDA

ONDA ĆE SDA BITI NA VLASTI

TO JE JEDINA SVRHA IZBORA

Vlast se bira na izborima, ne na fejsbuku. Izabrali ste ih. Uzivajte narednih 45 mjeseci.
A šta je sa ovim koji nisu glasali za SDA?
njih su zajebali apstinenti u koje ubrajamo i Alfonsa kojeg si citiro :lol:
Alfons nemre glasat u dva grada... :D A u onom prvom, u kojem nisam glasao, se ovaj problem rjesava godinama, zapravo decenijama... Da nije tako, odn. da je kao u Sarajevu, glasao bih, pa kako bilo, barem bi kurcinu nacrtao. :)

Nova gradnja, efikasnija, sve na toplovodu. I ide se dalje s toplifikacijom, radi se stara gradnja, prikljucuje dosta individualnih objekata, (ovo je problematicno radi cijene i to bi npr. trebalo subvencionirati)... I nije samo Tuzla, vec i Lukavac, Zivinice i sve izmedju... A tu zivi ljudi kao na 2-3 sarajevske opstine.

Toga u Sarajevu nema, osim nove gradnje (ali neplanske, ili planske koja nije na toplanama). To je problem, ne auta. Zapravo auta sve manje zagadjuju, vise ih je ali su dosta "cisca" nego prije 10 ili 15 godina, a tad nije bilo ovih problema. I ovi sad uzmu provadat raji pricu o nekakvim par-nepar danima, koji se naravno ne odnose na njihova sluzbena vozila. :-)

Ovo je ugalj drug. Vjeruj Tuzlaku. Ako dovoljno dugo stojim u jednoj mahali, mogu ti nakon nekoliko minuta reci koji ugalj, koje kaloricnosti, iz koje jame... I maticni broj rudara koji ga je tovario bagerom na kopu. :lol:
muha_sa

#738 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by muha_sa »

ma znam Alfonse---nabro sam ja hejbet godina :D
P308

#739 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by P308 »

Podaci mjernih stanica: U većem dijelu Sarajeva u nedjelju smanjeno zagađenje zraka
Ako je suditi prema podacima s mjernih stanica u Kantonu Sarajevo, nivo zagađujućih čestica danas je smanjen te se samim tim kvalitet zraka poboljšao, kazao je za Klix.ba stručnjak za kvalitet zraka Martin Tais.

Prema njegovim riječima, skoro na svim mjernim stanicama je došlo do smanjena zagađenja zraka te je tako danas na mjernoj stanici na Otoci registrirano 320 mikrograma po metru kubnom prašine, na mobilnoj stanici na Ilidži 299, dok je na Vijećnici izmjereno 495.

"Na Vijećnici je danas izmjereno 495 mikrograma po metru kubnom prašine, to je i dalje mnogo, ali je na ostalim mjernim stanicama drugačije. Na Otoci i na mobilnoj stanici na Ilidži izmjereno je oko 300, a na Ivan Sedlu 80. Važno je napomenuti i smjer vjetra koji koji je trenutno sjeverozapadni. Inače, zapadni vjetrovi u poslijepodnevnim satima prašinu preko Otoke i Centra vraćaju na Vijećnicu i to je prirodno strujanje", pojašnjava Tais.

Kada se današnji podaci uporede s jučerašnjim, primjetan je pad zagađujućih čestica u zraku, a stručnjak za kvalitet zraka Martin Tais ističe da sistem par-nepar već ima efekta.

Tako je jučer u 15 sati na mjernoj stanici na Ilidži izmjereno 600 mikrograma po metru kubnom prašine, što je duplo manje.

"Gledajući generalno može se reći da je smanjeno zagađenje, što se posebno odnosi na mjernu stanicu na Otoci i mobilnu na Ilidži, koje su danas 258 i 264, a jučer 350 i 400. Zagađenost zraka najviše je smanjena u centralnim dijelovima grada", kazao je Tais.

Ovome treba dodati da nivo zagađujućih čestica na mjernoj stanici na Vijećnici još uvijek nije drastično opao, a jučer je izmjereno 495 mikrograma po metru kubnom prašine.
Haris.ba

#740 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Haris.ba »

Innovation wrote:
-Ta odluka uopšte nije u registru novčanih kazni. Nemamo način da izričemo prekršajne sankcije. Odluka nikad nije razrađena do kraja i policajci na terenu nemaju na osnovu čega da kažnjavaju vozače, saznaje Patrija u MUP-u Kantona Sarajevo.

Sarajevska policija dobila je uputstvo da vozače samo opominje i to isključivo prilikom redovne kontrole. To znači da bez obzira da li je neko prekršio mjeru zabrane vožnje par-nepar, policajac ga ne smije zaustaviti samo zbog toga.
Imaju pravo, napraviti zapisnik i proslijediti PROMETNOJ INSPEKCIJI na postupanje. :oops:
I šta može prometna inspekcija? Izreći novčanu kaznu na osnovu čega? Na osnovu prekršaja koji je propisan Odlukom Kantona?

Odluka Kantona je donesena na osnovu člana 30. Zakona o zaštiti zraka.
Situacije izuzetnog zagaivanja (SMOG)
Kanton donosi Interventni plan kada postoji rizik prekoraenja praga upozorenja navodei mjere
radi smanjenja rizika od prekoraenja i ogranienje trajanja takvih pojava.
Planovima se mogu predvidjeti mjere kontrole, obustava aktivnosti, ukljuujui motorni
saobraaj, koje doprinose prekoraenju pragova upozorenja.
U sluaju da problem zagaenja zraka koje je prouzrokovano drumskim saobraajem ne može biti
rješen na drugi nain, kanton može zabraniti korišenje odreenih drumova za odreene vrste
vozila.
U sluaju da su pragovi uzbune utvreni u provedbenim propisima prekoraeni, kantoni
preduzimaju neophodne korake kako bi javnost bila obaviještena (npr. putem radija, televizije,
štampe ili na nain uobiajen u datoj sredini).
Gdje se ovdje spominje Odluka Kantona? Spominje se Interventni plan. A, I Odlukom ne mogu propisivati prekršajne sankcije.
Innovation

#741 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Innovation »

mali_balon wrote:Pa i ja kontam da sa ovim zabrnama nesta nije ok, jer se i dalje vozaju vozila isod euro 3 i 1, pa prvo bi nestalo g2 da je to nesta ozbiljno i da im mogu ista
Njima je zabrana samo kroz grad i to jos od epizode "PRIPRAVNOST", a ne potpuna zabrana.
AmirBaa

#742 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by AmirBaa »

evo tek dodjoh sa puta i citam i ne vjerujem...po njihovoj logici, ja otisao u cetvrtak, danas se vracam i da sam "paran" dobio bi kaznu 500 KM ? Isplanirao sve za novu, idem autom u petak, taj dan ne pada moj broj i kao trebam otici dan prije ili dan poslije? Ja se nekad iznenadim, pomislim da sam sve vidio i cuo od ovih glavonja ali su nadjebali sami sebe...Pa koji je strucnjak sjeo i ovo smislio ? Golf 1 koji nece danas zagaditi zrak, zagadit ce ga sutra, i to je rjesenje problema ? :run:
O'zone
Globalni moderator

#743 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by O'zone »

Ma kakva zabrana evo sad od Hrasnice do Grbavice grobova na ulici koliko hoćeš, vozila sa parnim tablicama također. Policija vozi pored mene a ispred njih Golf III sa parnim tablicama i nikom ništa

Sent from my HUAWEI SCL-L21 using Tapatalk
prof.

#744 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by prof. »

tempuser wrote:
prof. wrote:
care do sad si bio smiješan ali sad si već žalostan :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pa ako argumenti ne valjaju zašto nisi pobio ni jedan?! navedi konkretno šta od ovoga što sam ja naveo nije tačno!

a u ovom što si citirao ti tvoj stručnjak navodi loženje na padinama kao uzork zagađenja :lol: :lol: :lol: :lol:

i opet nisi naveo kontra-argument za navode stručnjaka iz mojih linkova? kao što neko već reče samo nek' je kontra pa makar sam protiv svih :-)

a da ne budem isti evo ja ću te opet pitati: ako je zagađenje uzrokovano smanjenim protokom zraka zbog zgrada izgrađenih uz tok rijeke miljacke zašt je onda bilo zagađenja prije njihove izgradnje?! :izet:
Kad vec pominjes zalosno, mislis na ove argumente? :lol:

gasifikacija - zbog visoke cijene dosta ljudi je odustalo od gasa i vratilo se na ugalj
savremenija vozila - da ali ih zato ima više pa smo tu 'na nuli'
cisca goriva - da ali se danas troši više goriva zbog većeg broja vozila
industrija- nema je ali zato ima minimalno 20 hiljada malih kotlovnica pa je s tog aspekta situacja barem 10 puta gora

Ovo nisu argumenti nego pausalne tvrdnje bez dokaza.
Ja sam svoju tvrdnju da je protok zraka kroz kotlinu vjestacki zaustavljen zbog neplanske gradnje argumentom potvrdio. Ako ti se ne svidja ili ako se ne slazes obrati se Nasihi Pozder sa Arhitektonskog fakulteta, katedra za urbanizaciju. Pokusaj isto, znaci tvrdis - dokazi, do tad je sve sto pises je forumska palamodologija.
Kad to uradis prelazimo na ostala pitanja.
opet nisi rekao šta od navedenog nije tačno? profesorica nigdje nije rekla da je protok zaustavljen, pročitaj pažljivije a posebno dio gdje spominje loženje u padinskim dijelovima grada! ili čitaš samo ono što ti odgovara?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#745 Re: RE: Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by konektovan »

mk ultra wrote:
konektovan wrote:Hebo me svak, ako iko postuje ovu odluku vlade, par-nepar. Zivim u olimpijskom, i evo, cijeli dan auta trkeljaju na sve strane, a ja k'o budala camim u stanu, postujuci je, umjesto da se zaputim na cistu havu, van Sarajeva.

Sent from my C6603 using Tapatalk
Postuje i to u visokom procentu
Nisi u pravu, 100%, pogotovo kako raja cita ova svakodnevna obavjestenja, da mup ne moze kaznjavati, jer nema zakonske osnove.

Sent from my C6603 using Tapatalk
saabsa

#746 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by saabsa »

Mozda je u policijskom vozilu bio Ante iz Mostara pa prepozna po izgledu ko je hrvat a ko ne :D
Heller

#747 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Heller »

Alfons Kauders wrote:
Alfons nemre glasat u dva grada... :D A u onom prvom, u kojem nisam glasao, se ovaj problem rjesava godinama, zapravo decenijama... Da nije tako, odn. da je kao u Sarajevu, glasao bih, pa kako bilo, barem bi kurcinu nacrtao. :)

Nova gradnja, efikasnija, sve na toplovodu. I ide se dalje s toplifikacijom, radi se stara gradnja, prikljucuje dosta individualnih objekata, (ovo je problematicno radi cijene i to bi npr. trebalo subvencionirati)... I nije samo Tuzla, vec i Lukavac, Zivinice i sve izmedju... A tu zivi ljudi kao na 2-3 sarajevske opstine.

Toga u Sarajevu nema, osim nove gradnje (ali neplanske, ili planske koja nije na toplanama). To je problem, ne auta. Zapravo auta sve manje zagadjuju, vise ih je ali su dosta "cisca" nego prije 10 ili 15 godina, a tad nije bilo ovih problema. I ovi sad uzmu provadat raji pricu o nekakvim par-nepar danima, koji se naravno ne odnose na njihova sluzbena vozila. :-)

Ovo je ugalj drug. Vjeruj Tuzlaku. Ako dovoljno dugo stojim u jednoj mahali, mogu ti nakon nekoliko minuta reci koji ugalj, koje kaloricnosti, iz koje jame... I maticni broj rudara koji ga je tovario bagerom na kopu. :lol:
Sommalier za cumur.
afroshoxx

#748 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by afroshoxx »

Kaže Tais pad zagađenja evidentiran :) A sve zbog parnepar. Šta nam ovo rade Nedime dragi...
Edin H.

#749 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Edin H. »

afroshoxx wrote:Kaže Tais pad zagađenja evidentiran :) A sve zbog parnepar. Šta nam ovo rade Nedime dragi...

Gdje ste sada, misevi? :D

http://www.klix.ba/vijesti/bih/podaci-m ... /161225057
afroshoxx

#750 Re: RE: Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by afroshoxx »

Edin H. wrote:
afroshoxx wrote:Kaže Tais pad zagađenja evidentiran :) A sve zbog parnepar. Šta nam ovo rade Nedime dragi...

Gdje ste sada, misevi? :D

http://www.klix.ba/vijesti/bih/podaci-m ... /161225057
Šta ti želiš reći?
Nemoj samo da vjeruješ u ovu nadnaravnost izrečenu.
Post Reply