Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Apsolutno NATO. jednom je neki politicar iz šumske rekao da ako BiH ude u NATO šumska se nece nikad odvojiti od BiH. sve jasno da je to prioritet prioriteta.
Za budućnost regiona je bolje da svi budu u NATO.
Umjesto ispravljanja povjesnih i istorijskih nepravdi, krivih tokova rijeka, svi će se zajedno boriti za demokratiju malo dalje od ovih prostora.
Srbija će vjerovatno ući prva, onda i BiH, tako da neće biti nikakvih blokada iz boljeg entiteta.
Ako zanemarimo prekodrinske tabloide, saradnja Srbije sa NATO je na relativno visokom nivou, zajedničke vježbe, mirovne misije, u njihovom generalštabu ima NATO kancelarija.
All the world's a stage,
And all the men and women merely players;
They have their exits and their entrances,
And one man in his time plays many parts,
His acts being seven ages. At first, the infant,
Mewling and puking in the nurse's arms.
Then the whining schoolboy, with his satchel
And shining morning face, creeping like snail
Unwillingly to school. And then the lover,
Sighing like furnace, with a woeful ballad
Made to his mistress' eyebrow. Then a soldier,
Full of strange oaths and bearded like the pard,
Jealous in honor, sudden and quick in quarrel,
Seeking the bubble reputation
Even in the cannon's mouth. And then the justice,
In fair round belly with good capon lined,
With eyes severe and beard of formal cut,
Full of wise saws and modern instances;
And so he plays his part. The sixth age shifts
Into the lean and slippered pantaloon,
With spectacles on nose and pouch on side;
His youthful hose, well saved, a world too wide
For his shrunk shank, and his big manly voice,
Turning again toward childish treble, pipes
And whistles in his sound. Last scene of all,
That ends this strange eventful history,
Is second childishness and mere oblivion,
Sans teeth, sans eyes, sans taste, sans everything.
dovoljno je tri reda pročitati
dakle ne zabijajte glavu u pesak
ratovi postoje i postojat će dok su društva postavljena na ovakvim temeljima
punoljetni građani mogu dragovoljno stupiti u vojnike
većina vojnika preživi nekoliko ratova i odu u mirovinu
to je posao kao i svaki drugi
Ima li BiH novca za članstvo i naoružanje, koje mora BiH izvuć iz džepa poreznih obveznika
Ili ćemo imati kakav poseban status (ako postoji) obzirom da nemamo novca?
Odakle ti to da nemamo novca?
A koliko ga to imamo?
da se vratim na prethodni post o Sloveniji...moraju do 2025 istresti 1,2 milijarde€ ... pa i ako moramo dati pola okad toga nakon ulaska,
pitam koliko ga imamo? Imamo ali od komercialnih banaka..."zaduži me zaduži"...ako ne od njih onda "poseban status" (ako postoji) onda sve džaba.
Dobra konstatacija prethodnika..."Nato će uć u BiH i ne BiH u Nato". Odlično!
Nisam do sada upratio ovu temu, ali da ponovim kada je vec tu. Ulazak u NATO je nama nacionalni interes, ali ono, svima nama. Bez NATO-a cemo se porokati kad tad.
mogu biti sporadični sukobi na određenim područjima
mislim da nema kritičke mase da dragovoljno krene u prvim tjednima pucarati
a znaju se i teritorije tako da
možemo mi manjine najebati ali to je mali broj ljudi
Black swan wrote:rokat se nećemo jer nema para za oružje
mogu biti sporadični sukobi na određenim područjima
mislim da nema kritičke mase da dragovoljno krene u prvim tjednima pucarati
a znaju se i teritorije tako da
možemo mi manjine najebati ali to je mali broj ljudi
neponovljivi su uvjeti 1992.
Znas kako kazu, ko ne nauci istoriju, ponovit ce je. Necemo sutra ni prekosutra, ali daj jos jedno 20 godina ove bijede i bezperspektivnosti...
GandalfSivi wrote:Nisam do sada upratio ovu temu, ali da ponovim kada je vec tu. Ulazak u NATO je nama nacionalni interes, ali ono, svima nama. Bez NATO-a cemo se porokati kad tad.
Tako je. Bolje da par brigada vojske gine za demokratiju po bliskom istoku i ostalim lavojebinama nego narodi i narodnosti zbog ispravljanja historijsko-istorijski-povijesnih nepravdi.
GandalfSivi wrote:Nisam do sada upratio ovu temu, ali da ponovim kada je vec tu. Ulazak u NATO je nama nacionalni interes, ali ono, svima nama. Bez NATO-a cemo se porokati kad tad.
Tako je. Bolje da par brigada vojske gine za demokratiju po bliskom istoku i ostalim lavojebinama nego narodi i narodnosti zbog ispravljanja historijsko-istorijski-povijesnih nepravdi.
Imali smo mi trupe i u Afganistanu i po Africi vec, a jos smo daleko od NATO-a. I nema te nepravde koja je vrijedna i jednog zivota na Balkanu...
Imali smo mi trupe i u Afganistanu i po Africi vec, a jos smo daleko od NATO-a. I nema te nepravde koja je vrijedna i jednog zivota na Balkanu...
Nema život cijenu, ali opet bolje relativno mali rizik nego da se ponavlja svakih par decenija neki novi rat sa preko 100 000 mrtvih.