Novi rat

Locked
Ripicipi

#726 Re: Novi rat

Post by Ripicipi »

palermo wrote:
BayrakTB wrote:Je li vi zaista mislite da je ikome osim onih koji se izjašnjavaju kao Bošnjaci stalo do Bosne i Hercegovine? Mislite li da ih tangira tendencija da sutra osvanu u velikoj srbiji ili velikoj hrvatskoj? Čak se raduju tome i priželjkuju takav rasplet. Kraj priče. Manite se tih gluposti o multietničnosti i sličnim kvaziutopijama.
Mulitetničnost nije glupost niti kvaziutopija. To je jedina realna budućnost Bosne i Hercegovine. Od nje nikada ne možeš pobjeći. Niti trebaš bježati.
Makar u rovu imao sto Bošnjaka i jednog Srbina i Hrvata.
Takvu zemlju NIKAKO ne mozes napraviti ratom.
hizo ramidovic

#727 Re: Novi rat

Post by hizo ramidovic »

shbc wrote:
Kako se BiH odvojila? Ja koliko se sjecam nisu Bosnjaci prvi zapucali. A to da Bosnjaci nece ciniti zlocine... Ma jok. Nismo mi, sami se poubijali. Sto li mi je ta prica poznata...
kako nisu, bre, sta pricas ti?
znas li ti, covece, koliko su islamisti srpske dece bacili lavovima? pa oni su prvi poceli otvarati konc logore za srbe u sarajevu a zna se da su ih otvorili vise od 300? pa njihove pevacice su cizmama gnecile srpska jaja po sarajevu!
opameti se, covece, i pazi s kim diskutujes!
Last edited by hizo ramidovic on 23/09/2016 18:41, edited 1 time in total.
palermo

#728 Re: Novi rat

Post by palermo »

Ripicipi wrote:
Takvu zemlju NIKAKO ne mozes napraviti ratom.
Da bi zemlju uopšte napravio multietničkom, multireligijskom, modernom, uspješnom, preduslov je da je sačuvaš. Makar i ratom (gluho bilo)
155_mm

#729 Re: RE: Re: Novi rat

Post by 155_mm »

insomnia78 wrote:
Herr Flick wrote:Nece biti rata,nista se nece destiti,ova anketa ce se dorzat,bice izbori i to je to..Uslova za rat nema,tako ne zele Amerika,Evropa i Rusija,oni su trenutno zaokupljeni bliskim istokom...Samo me interesuju s cime bi ratovali i jedni i drugi,s ono malo puskica i tenkova,para nema,sve je ovo poigravanje sa narodom i javnosti u cilju sticanja glasa na izborima.......1992 i 2016 se drasticno razlikuju po svemu
Shvatas da ekipa u Africi i dan danas, bukvalno ratuje lukom i strijelom?
Image
ma na slici se vidi na prvi pogled da je predizborna kampanja negdje u centralnom djelu afrike. nemoj paliti raju bez veze.
BayrakTB

#730 Re: Novi rat

Post by BayrakTB »

palermo wrote:
BayrakTB wrote:Je li vi zaista mislite da je ikome osim onih koji se izjašnjavaju kao Bošnjaci stalo do Bosne i Hercegovine? Mislite li da ih tangira tendencija da sutra osvanu u velikoj srbiji ili velikoj hrvatskoj? Čak se raduju tome i priželjkuju takav rasplet. Kraj priče. Manite se tih gluposti o multietničnosti i sličnim kvaziutopijama.
Mulitetničnost nije glupost niti kvaziutopija. To je jedina realna budućnost Bosne i Hercegovine. Od nje nikada ne možeš pobjeći. Niti trebaš bježati.
Aha. A znači republika hrvatska i srbija trebaju da budu etnički čiste zemlje? Tamo Bošnjaci ne trebaju da budu konstitutivni, niti da imaju svoje upravno-teritorijalne jedinice? Samo u Bosni treba da bude takvo ustrojstvo, gdje je, gle čuda, većinsko muslimansko stanovništvo.

Image

Kada ovo dopre do mozga, (nazovi)hrvatima i srbima onda će ovdje biti mira, selameta i prosperiteta, a do tada će se isključivo bošnjaci zalagati za imaginarnu multietničku Bosnu dok će je ostali parčati i tako u nedogled.
PM72

#731 Re: Novi rat

Post by PM72 »

palermo wrote:
Desnica Radivojević i Ivica Šarić.To je sva multietičnost za koju se zalaže SDA.Kad ih potroše odbaciće ih ko kurtone.
dječak sa šibicama

#732 Re: Novi rat

Post by dječak sa šibicama »

Nije tacno, imaju jos Miro Lazovic i onaj onaj Gradimir Gojer :oops: :D
palermo

#733 Re: Novi rat

Post by palermo »

PM72 wrote:
Desnica Radivojević i Ivica Šarić.To je sva multietičnost za koju se zalaže SDA.Kad ih potroše odbaciće ih ko kurtone.
I ? Zbog SDA ćeš odbaciti BOsnu i Hercegovinu ? Je li to poenta ovi brojnih upisa (ne mislim sad samo na tvoje) ? Je li poruka, onaj ko se danas bori za BOsnu i Hercegovinu, zapravo se bori za SDA ?

Mislim, ako je to poruka, onda se to jasno kaže....
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#734 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

Evo dodjosmo i da su Bosnjaci krivi za nepostojanje multietnicnosti. I Alija bezbel'. Mojne,.ba, @PM72 kako uvijek pisem ima SDA dovoljno aferima da im je suvisno dodavati nepostojece. Zna,se ko je htio i osrtvario etnicki ciste teritorije. Danas u PC specijalci setaju oko Bosnjackih povratnickih sela dok se u zloglasnom Sarajevu Srbi nalaze na glasackim listicima. Nemoj jednom narodu pa ni toj nesretnoj SDA natovarati ono sto nije. Odmah si navukao dezurne mrzitelje i islamofobe na post
Last edited by KatarinaKosaca on 23/09/2016 19:00, edited 1 time in total.
Prpa.ba

#735 Re: Novi rat

Post by Prpa.ba »

Multietnicnost je izlizana rijec. Ima da se postuju demokratske institucije i da postoji pravna drzava koja stiti prava nacionalnih manjina, tj. pravo na jezik, vjeroispovijest i kulturu, kao i zajamcenu minimalnu razinu zastupljenosti u demokratskim zakonodavnim institucijama. :thumbup:
palermo

#736 Re: Novi rat

Post by palermo »

BayrakTB wrote:
palermo wrote:
Aha. A znači republika hrvatska i srbija trebaju da budu etnički čiste zemlje? Tamo Bošnjaci ne trebaju da budu konstitutivni, niti da imaju svoje upravno-teritorijalne jedinice? Samo u Bosni treba da bude takvo ustrojstvo, gdje je, gle čuda, većinsko muslimansko stanovništvo.

Image

Kada ovo dopre do mozga, (nazovi)hrvatima i srbima onda će ovdje biti mira, selameta i prosperiteta, a do tada će se isključivo bošnjaci zalagati za imaginarnu multietničku Bosnu dok će je ostali parčati i tako u nedogled.
haj ne prdi, ko govori u ustrojstvo, znaš li uopšte šta znači multietničnost i kako se ona obezbjeđuje....
meni serbe

#737 Re: Novi rat

Post by meni serbe »

japin_mutapi wrote:Isti scenarij kao pred rat. Ugrozenost i referendum. Krsenje ustava. Mediji vriste i kukaju, podizu tenzije. Vucic isti Milosevic.

Ovaj referendum je poput osnivanja SAO, a slijedeci ce biti kao udruzivanje raznih SAO u Srpsku Republiku BiH, tj. odvajanje(mirno razdruzenje) RS od BiH. RS ce svoju „drzavnost" koju je u Dejtonu „unijela" u drzavnu zajednicu sa FBiH, mirnim putem, voljom naroda, izrazenom na referendumu, iznijeti iz BiH. Posle toga slijede referendumi u RS i Srbiji u ujedinjenju.

Dodik je najavio referendum o nezavisnosti 2018. Ovo treba ozbiljno shvatiti, jer to i jeste cilj velikosrpske politike.

Slijedeca faza su desavanja naroda, barikade i balvanijada. Uz izvjesne varijacije, prilagodjene okolnostima i potrebe za taktiziranjem, ako i kako odgovori suprotna strana.
Ne mogu da vjerujem da niko ali baš niko nije obratio pažnju na ovaj post.

Drito u glavu!
Poslije se pitamo kako su nam se mogle desiti 90e i zašto nismo spremni.

A oni koji misle da neće ratovati ako krene, varaju se. Imaju još manje izvora nego 92. Ili puška ili nestanak. samo što sad vrijedi i za nas i za anamO njihA.

Da MZ (zapadna) i rusija nisu baš zainteresirane za BiH, to stoji. Samo ih to neće spriječiti da dolijevaju goriva kad se njihova strana krene gasiti. Rezultat je Sirija i Libanon. Ratuje ko stigne u to do nedogled. Ne gine nam 10 godina rata, ako treba pa makar i kopljima.
PM72

#738 Re: Novi rat

Post by PM72 »

KatarinaKosaca wrote:Evo dodjosmo i da su Bosnjaci krivi za nepostojanje multietnicnosti. I Alija bezbel'. Mojne,.ba, @PM72 kako uvijek pisem ima SDA dovoljno aferima da im je suvisno dodavati nepostojece. Zna,se ko je htio ibosrtvario etnicki cisye teritorije. I danas u PC specijalci setaju oko Bosnjackih povratnickih sela dok se u zloglasnom Sarajevu Srbi nalaze na glasackim listicima. Nemoj jednom narodu pa ni toj nesretnoj SDA natovarati ono sto nije
Kato,

Alija i njegova klika su se samo deklarativno zalagali za multietičnost tj.šupljirali i vodali recimo Divjaka ili onog iz Pofalića pa ga pokazivali po svijetu ko bijelog međeda.Iza leđa su im jebavali vlašku mater.To sam čuo x puta.U mojoj jedinici je bilo na početku rata skoro 30 Srba i Hrvata.Kako je koji išao/bježao moj komandir pravio smješak i još im bez problema davao dozvole za obilazak familije,čak i i pasoše sređivao u nadi da se neće vratitit.Kad se jedan željko vratio ovaj ga blijedo gleda i kaže mu da nije normalan...meni i ostalim nije dao ni blizu pasoškog odjeljenja MUP-a.

Alija nikad nije izdao naredbu da se neko ubije ili neko područje etnički očisti.Ali kad poredaš vojsku pa prvo kažeš "selam" i kad tekbiraš na kraju,ja sam se glupo osjećao jer tad nisam ni znao šta je tekbir (kontam šta se ova budala dere) a kako je bilo nebošnjacima - samo su oni znali.Na kraju ih je ostalo dvojca.

To da specijalci hodaju po bošnjačkim selima je vjerovatno rezultat neke akcije ili potjere.ja sam stalno u RS i to nisam nikad doživio.Ljudi koji su se tamo vratili ponekad i požele da prohoda policijska patrola po selu.Vjerovala ili ne.
Danguba

#739 Re: Novi rat

Post by Danguba »

Image

ovi su gori od 84-ke... :lol:

samo brate, ko ce to hraniti. :roll:
insomnia78

#740 Re: RE: Re: Novi rat

Post by insomnia78 »

Danguba wrote:Image

ovi su gori od 84-ke... [emoji38]

samo brate, ko ce to hraniti. :roll:
Oni jedu zarobljenike. 2u1 :D
Sanjarko

#741 Re: Novi rat

Post by Sanjarko »

155_mm wrote:
shbc wrote:Ja samo ne znam otkud toliko zapomaganje "poklace nas Srbi ako ne budemo ratovali", kada rat ovaj put vecinom zagovara bosnjacka strana. Ni priblizno ovoliko komentara i ratobornih likova nema na, recimo, banjaluckom forumu. Ovdje je cak i citava tema posvecena tome. Je li vi fakat ne kontate da su se uloge obrnule? Da Srbi nemaju potrebe da prvi zapucaju? Da ce u slucaju rata Bosnjaci ovaj put, za razliku od devedesetih, ciniti zlocine zbog nadmocnije pozicije?
znam ja! iskustvo iz devedesetih i nista drugo.
Samo na krstaricu i sl. i sve ce ti se kazat.
Od Turke u Aziju itd.
Cast izuzetcima.
PM72

#742 Re: Novi rat

Post by PM72 »

palermo wrote:
PM72 wrote:
I ? Zbog SDA ćeš odbaciti BOsnu i Hercegovinu ? Je li to poenta ovi brojnih upisa (ne mislim sad samo na tvoje) ? Je li poruka, onaj ko se danas bori za BOsnu i Hercegovinu, zapravo se bori za SDA ?

Mislim, ako je to poruka, onda se to jasno kaže....
Evo da i tebi odgovorim,ne volim biti dužan. ;-)

Ne odbacujem ja Bosnu i Hercegovinu ,ne znam samo odakle ti to? Ja samo kažem (i imam gomilu dokaza) da je Alija i njegova politika sjebala bošnjački narod.Nije Mile kriv što u Sarajevu nema tramvaja,nema vode,nema posla...pa sve do paščadi,prosjaka,nepotizma i lopovluka.Ono par nebošnjaka u SDA je tamo iz čistog interesa i radi ministarski ili poslaničkih stolica.A to da se SDA borila za Bosnu i Hercegovinu je šupljak samo za plakata.Recimo,kandidat iz SDA za poziciju načelnika opštine Centar je general Ajnadžić.Firma čiju je šteku dohvatio otišla je u helać.Kao general bio nula a piše da je član SDA od 1991.A bio u JNA sve do juna 1992 kad su ga razjmjenili.Dakle,samo laž,prepravljanje,falsifikovanje...daj podobne a ne sposobne.I zato smo došli dovde.
KatarinaKosaca

#743 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

Nebosnjacima je bilo kao tebi, a ne «samo oni znaju» ili kao meni ateisti na tevhidu. To nije nikakav ukaz da je Alija kriv za nedostatak multietnicnosti. Dok su jedni klali, ubijali i protjerivali, drugi su ganjal pasose svojim suborcoma...@PM ti si.mi gotivan forumas, zato sam ovako i blaga, ali malo razmisli o napisanom. Predstavnici Srba i Hrvata decenijama ponavljaju kako BIH kao gradjanska.nije moguca, a netko ocekuje da Sarajevo u svemu tome bude izolirani otok. Nemoguce. Ode svatko svom. A dezurni mrzitelj svega Bosanskog i cuveni srbofil @djecak sa zigicama se, naravno, odmah nakaci na tvoj post. I ekipa takvih
PM72

#744 Re: Novi rat

Post by PM72 »

KatarinaKosaca wrote:Nebosnjacima je bilo kao tebi, a ne «samo oni znaju» ili kao meni ateisti na tevhidu. To nije nikakav ukaz da je Alija kriv za nedostatak multietnicnosti. Dok su jedni klali, ubijali i protjerivali, drugi su ganjal pasose svojim suborcoma...@PM ti si.mi gotivan forumas, zato sam ovako i blaga, ali malo razmisli o napisanom. Predstavnici Srba i Hrvata decenijama ponavljaju kako BIH kao gradjanska.nije moguca, a netko ocekuje da Sarajevo u svemu tome bude izolirani otok. Nemoguce. Ode svatko svom. A dezurni mrzitelj svega Bosanskog i cuveni srbofil @djecak sa zigicama se, naravno, odmah nakaci na tvoj post. I ekipa takvih
znači,radi ovih što skeniraju i vade stvari iz konteksta da ne pišem kako je bilo i šta se radilo? Dobro Kato,radi dušmana ću odsad hvaliti Aliju,SDA,njihovu multietičnost i zalaganje za suživot.
Bodkin

#745 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

palermo wrote:
Bodkin wrote:
Izvini ja ovo citam kao bla bla. Naivan nisam, a ti me smatras idiotom. Danas u bosni postoje tri strane. Cetvrta se zatire svakodnevno i na nivou je statisticke greske (popis pokazao). Dakle ti si na bosnjackoj i borio bi se za bosnjacku bosnu. To je to.
93 je druga prica bila i nije se borilo za bosnjacku bosnu nego za republiku bih
Ja zaista ne vidim nikakvog razloga da ti mene ili ja tebe u nešto ubjeđujemo. Ti si našao razlog zašto nećeš da se boriš za Bosnu i Hercegovinu,je li on ispravan ili nije stvarno nije na meni da sudim.

Moj izbor je jednostavno drugačiji od tvoga
Pa i nema razloga. Ti si prvi poceo. Zelis u rat? Ok, tvoj izbor. Nista protiv do onog trenutka kad meni zbog mog prebacis nekakvo izdajnistvo i slicne gluposti.
palermo

#746 Re: Novi rat

Post by palermo »

PM72 wrote:
Evo da i tebi odgovorim,ne volim biti dužan. ;-)

Ne odbacujem ja Bosnu i Hercegovinu ,ne znam samo odakle ti to? Ja samo kažem (i imam gomilu dokaza) da je Alija i njegova politika sjebala bošnjački narod.Nije Mile kriv što u Sarajevu nema tramvaja,nema vode,nema posla...pa sve do paščadi,prosjaka,nepotizma i lopovluka.Ono par nebošnjaka u SDA je tamo iz čistog interesa i radi ministarski ili poslaničkih stolica.A to da se SDA borila za Bosnu i Hercegovinu je šupljak samo za plakata.Recimo,kandidat iz SDA za poziciju načelnika opštine Centar je general Ajnadžić.Firma čiju je šteku dohvatio otišla je u helać.Kao general bio nula a piše da je član SDA od 1991.A bio u JNA sve do juna 1992 kad su ga razjmjenili.Dakle,samo laž,prepravljanje,falsifikovanje...daj podobne a ne sposobne.I zato smo došli dovde.
Sve je tako kao što kažeš. I šta onda ?

Odustati od Bosne i Hercegovine, čekati da SDA izgubi vlast pa da se priključiš onima koji bi se za nju borili. Eto, detektovao si stvari i šta sad.....stvarno pitam
Ludzak

#747 Re: Novi rat

Post by Ludzak »

PM72 wrote:
KatarinaKosaca wrote:Evo dodjosmo i da su Bosnjaci krivi za nepostojanje multietnicnosti. I Alija bezbel'. Mojne,.ba, @PM72 kako uvijek pisem ima SDA dovoljno aferima da im je suvisno dodavati nepostojece. Zna,se ko je htio ibosrtvario etnicki cisye teritorije. I danas u PC specijalci setaju oko Bosnjackih povratnickih sela dok se u zloglasnom Sarajevu Srbi nalaze na glasackim listicima. Nemoj jednom narodu pa ni toj nesretnoj SDA natovarati ono sto nije
Kato,

Alija i njegova klika su se samo deklarativno zalagali za multietičnost tj.šupljirali i vodali recimo Divjaka ili onog iz Pofalića pa ga pokazivali po svijetu ko bijelog međeda.Iza leđa su im jebavali vlašku mater.To sam čuo x puta.U mojoj jedinici je bilo na početku rata skoro 30 Srba i Hrvata.Kako je koji išao/bježao moj komandir pravio smješak i još im bez problema davao dozvole za obilazak familije,čak i i pasoše sređivao u nadi da se neće vratitit.Kad se jedan željko vratio ovaj ga blijedo gleda i kaže mu da nije normalan...meni i ostalim nije dao ni blizu pasoškog odjeljenja MUP-a.

Alija nikad nije izdao naredbu da se neko ubije ili neko područje etnički očisti.Ali kad poredaš vojsku pa prvo kažeš "selam" i kad tekbiraš na kraju,ja sam se glupo osjećao jer tad nisam ni znao šta je tekbir (kontam šta se ova budala dere) a kako je bilo nebošnjacima - samo su oni znali.Na kraju ih je ostalo dvojca.

To da specijalci hodaju po bošnjačkim selima je vjerovatno rezultat neke akcije ili potjere.ja sam stalno u RS i to nisam nikad doživio.Ljudi koji su se tamo vratili ponekad i požele da prohoda policijska patrola po selu.Vjerovala ili ne.
Najgora stvar koja se desila Bosni i Bošnjacima su upravo Izetbegovićevci. Nesposoban otac, još nesposobniji sin i što je najgore i dalje vladaju državom.
Alija je jedan religijski fundametalista koji je od multietničke ABiH, kakva je bila na početku rata, stvarao jednonacionalnu i monoreligijsku armiju. Poslije uvodi selame i tekbiranja u armiju. A da ne govorim o dovođenju mudžahedina i tih sranja.
Da na kraju remiziramo, on kada je shvatio da Bošnjaci polako preuzimaju prevlast protiv četnika, od multietničara krenuo je stopamaje stvaranja muslimanske džamahirije.
Sanjarko

#748 Re: Novi rat

Post by Sanjarko »

meni serbe wrote:
japin_mutapi wrote:Isti scenarij kao pred rat. Ugrozenost i referendum. Krsenje ustava. Mediji vriste i kukaju, podizu tenzije. Vucic isti Milosevic.

Ovaj referendum je poput osnivanja SAO, a slijedeci ce biti kao udruzivanje raznih SAO u Srpsku Republiku BiH, tj. odvajanje(mirno razdruzenje) RS od BiH. RS ce svoju „drzavnost" koju je u Dejtonu „unijela" u drzavnu zajednicu sa FBiH, mirnim putem, voljom naroda, izrazenom na referendumu, iznijeti iz BiH. Posle toga slijede referendumi u RS i Srbiji u ujedinjenju.

Dodik je najavio referendum o nezavisnosti 2018. Ovo treba ozbiljno shvatiti, jer to i jeste cilj velikosrpske politike.

Slijedeca faza su desavanja naroda, barikade i balvanijada. Uz izvjesne varijacije, prilagodjene okolnostima i potrebe za taktiziranjem, ako i kako odgovori suprotna strana.
Ne mogu da vjerujem da niko ali baš niko nije obratio pažnju na ovaj post.

Drito u glavu!
Poslije se pitamo kako su nam se mogle desiti 90e i zašto nismo spremni.

A oni koji misle da neće ratovati ako krene, varaju se. Imaju još manje izvora nego 92. Ili puška ili nestanak. samo što sad vrijedi i za nas i za anamO njihA.

Da MZ (zapadna) i rusija nisu baš zainteresirane za BiH, to stoji. Samo ih to neće spriječiti da dolijevaju goriva kad se njihova strana krene gasiti. Rezultat je Sirija i Libanon. Ratuje ko stigne u to do nedogled. Ne gine nam 10 godina rata, ako treba pa makar i kopljima.
To se vec dogadza.
Evo u Nedelju hodaju sa dugim cijevima.
Narod se prepo boje se ici bilo gdje poslovno al takvi smo mi i u ratu smo pod granatama svugdje isli.
Ovo je ujedno i odgovor na ovo.

http://forum.klix.ba/novi-rat-t144288s7 ... #p12893273
palermo

#749 Re: Novi rat

Post by palermo »

Bodkin wrote:
Pa i nema razloga. Ti si prvi poceo. Zelis u rat? Ok, tvoj izbor. Nista protiv do onog trenutka kad meni zbog mog prebacis nekakvo izdajnistvo i slicne gluposti.
O, pa ne prebacujem ja tebi ništa druže moj, niti ja tebe izdajnikom ne proglašavam , ti si samo na suprotnoj strani od moje......konstatujem samo činjenicu
KatarinaKosaca

#750 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

PM72 wrote:
KatarinaKosaca wrote:Nebosnjacima je bilo kao tebi, a ne «samo oni znaju» ili kao meni ateisti na tevhidu. To nije nikakav ukaz da je Alija kriv za nedostatak multietnicnosti. Dok su jedni klali, ubijali i protjerivali, drugi su ganjal pasose svojim suborcoma...@PM ti si.mi gotivan forumas, zato sam ovako i blaga, ali malo razmisli o napisanom. Predstavnici Srba i Hrvata decenijama ponavljaju kako BIH kao gradjanska.nije moguca, a netko ocekuje da Sarajevo u svemu tome bude izolirani otok. Nemoguce. Ode svatko svom. A dezurni mrzitelj svega Bosanskog i cuveni srbofil @djecak sa zigicama se, naravno, odmah nakaci na tvoj post. I ekipa takvih
znači,radi ovih što skeniraju i vade stvari iz konteksta da ne pišem kako je bilo i šta se radilo? Dobro Kato,radi dušmana ću odsad hvaliti Aliju,SDA,njihovu multietičnost i zalaganje za suživot.
Ne, jedno je pisati sta je bilo, cime si upravo favorizirao nehtijuci Aliju oko nenaredjivanja ubijanja. Da li je izdavao naredbe da,se ubiju civili? Dakle, nikako ova strana nije odgovorna za stanje nemultietnicnosti
Locked