NVZ: A kako ste se vi danas pripremali za rat?

Post Reply
Lord Vader

#726 Re: NVZ: A kako ste se vi danas pripremali za rat?

Post by Lord Vader »

Alfons Kauders wrote:
Lord Vader wrote:
Alfons Kauders wrote:
Dobro Predsjednice, ima spisak zelja, ali kamo pare?

Nismo SDA jebo ga ti!
Treba malo članovima dotične stranke pokucat na vrata, našlo bi se već para za opremu.
To cemo naplatiti retroaktivno, kada dodjemo na vlast.

Ko nema para - ima organa za transplantaciju!
Ko nema para, može pouditi člana porodice za dijelova. Da vidimo koliko su spremni čuvati svoje dupe. Naravno strijeljanje im ne gine, ali to ne moraju znati.
Alfons Kauders

#727 Re: NVZ: A kako ste se vi danas pripremali za rat?

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:
Alfons Kauders wrote:
madner wrote:
Imas gore spisak, Carl Zeiss, otto von. Zato i nisam stavio PVS na spisak, kosta ko Dacia :D

Bitno je da ono sto imamo radi. :D
Dobro Predsjednice, ima spisak zelja, ali kamo pare?

Nismo SDA jebo ga ti!
Rekoh, imamo zeleno svjetlo za zavrnemo 2-3 tendera.

NVZ Holding sa
NVZ Inzinjering,
NVZ Teleinzinjering
NVZ Strujaexport

Treba nam spiskak za vojsku 100 000 ljudi, grupa je 10 ili 13 ljudi, vod 39 - 52, ceta 160-214, bataljon 600-1070.

Racunaj da 30% nisu u borbenim jedinicama. :D
A to? Nisam upratio.

Ma ne sikiraj se za tender. Stavimo da ide preko zadruge i studentske, tako da zalbe ne odgadjaju izvrsenje.

Plus, taman da preko studentske usput rijesimo sav suficitarni VSS kadar u zemlji - tj. da im svima damo unosan posao u drzavnoj sluzbi... To je 100,000 novih ratnih mjesta, povrh Baketovih 100,000 radnih mjesta!

Ako su vam starci srali sto ste upisali reziju ili komparativnu knjizevnost, govoreci da nema posla - NVZ ce vam ga osigurati! Postoje i razne mogucnosti napredovanja, recimo oklopno-mehanizovano, pjesadijsko ili zracno-mobilno... A nikad se ne moze nazadovati u karijeri. Zapravo, mogu napredovati cak i nakon smrti, ako se dokazu u "reziji"
Alfons Kauders

#728 Re: NVZ: A kako ste se vi danas pripremali za rat?

Post by Alfons Kauders »

Lord Vader wrote:
Alfons Kauders wrote:
Lord Vader wrote:
Treba malo članovima dotične stranke pokucat na vrata, našlo bi se već para za opremu.
To cemo naplatiti retroaktivno, kada dodjemo na vlast.

Ko nema para - ima organa za transplantaciju!
Ko nema para, može pouditi člana porodice za dijelova. Da vidimo koliko su spremni čuvati svoje dupe. Naravno strijeljanje im ne gine, ali to ne moraju znati.
Previse pricamo o strijeljanju, a ne vodimo dovoljno racuna o obuci streljackih odjeljenja.

Ljudstvu se mora staviti do znanja da se u cilju ostvarivanja usteda (trazenih od strane IMF-a), svako strijeljanje ima ograniciti na jedan metak. Dakle budite precizni ako necete da vam minderashi kmeche i skakucu kad ih pogodite u guzicu... Onda ih valja priklat radi komsiluka, a to brate lose izgleda!

Znam sta sad mislite - "pa nek nisane u srce" - ali kurac! Srce se moze iskoristiti, kao i pluca, bubrezi, jetra... Tako da ne bi smijeli pucati u torzo.

Trenutna uputa je da se iskljucivo gadja u glavu, barem dok ne pronadjemo dovoljno musterija za roznjache (dobro ocuvane, jer prijasnji korisnici nisu citali ni radili na racunaru).

Stoga se u upotrebu uvode nove mete, prilagodjene za kockaste glave:

Image
Lord Vader

#729 Re: NVZ: A kako ste se vi danas pripremali za rat?

Post by Lord Vader »

A da pokušamo s pucanjem u natkoljenicu, ima tu fino prolazi arterija. Samo uzeti malo veći kalibar, da se ne promaši.

Image
Alfons Kauders

#730 Re: NVZ: A kako ste se vi danas pripremali za rat?

Post by Alfons Kauders »

Lord Vader wrote:A da pokušamo s pucanjem u natkoljenicu, ima tu fino prolazi arterija. Samo uzeti malo veći kalibar, da se ne promaši.

Image
Dobra ideja, ali mislim da si odabrao los kalibar.

Prevelika masa metka, nece se dovoljno deformisati i napraviti dovoljno veliku supljinu prije no sto prodje kroz metu.

Imali bi bolje rezultate sa standardnim 5.56, ili cak sa pistoljskim hollow-point kalibrima :)
Lord Vader

#731 Re: NVZ: A kako ste se vi danas pripremali za rat?

Post by Lord Vader »

Ma kalibar ćemo već dogovoriti, bitno je da skotamo modus operandi, kako sačuvati vitalne dijelove za crno tržište.
Alfons Kauders

#732 Re: NVZ: A kako ste se vi danas pripremali za rat?

Post by Alfons Kauders »

Lord Vader wrote:Ma kalibar ćemo već dogovoriti, bitno je da skotamo modus operandi, kako sačuvati vitalne dijelove za crno tržište.
Nece biti crno.

Sve cemo mi to fino provuci kroz papire... Nesto kao u fazonu da sva imovina kao i posmrtni ostaci osudjenih za veleizdaju i sluzbu u neprijateljskim snagama prelaze u vlasnistvo drzave.
Lord Vader

#733 Re: NVZ: A kako ste se vi danas pripremali za rat?

Post by Lord Vader »

Alfons Kauders wrote:
Lord Vader wrote:Ma kalibar ćemo već dogovoriti, bitno je da skotamo modus operandi, kako sačuvati vitalne dijelove za crno tržište.
Nece biti crno.

Sve cemo mi to fino provuci kroz papire... Nesto kao u fazonu da sva imovina kao i posmrtni ostaci osudjenih za veleizdaju i sluzbu u neprijateljskim snagama prelaze u vlasnistvo drzave.
Nađi nekog ko će odradit pravni dio posla, ekonomiju prepusti meni. Papir sve trpi i sve se može ušuškati ako se dovoljno isplati. :D
Alfons Kauders

#734 Re: NVZ: A kako ste se vi danas pripremali za rat?

Post by Alfons Kauders »

Lord Vader wrote:
Alfons Kauders wrote:
Nece biti crno.

Nađi nekog ko će odradit pravni dio posla, ekonomiju prepusti meni. Papir sve trpi i sve se može ušuškati ako se dovoljno isplati. :D
Ma odradim ja, nije problem. :wink:

Ja sam legalista. Sve sto uradimo mora biti u skladu sa medjunarodnim, kao i domacim pravnim normama.

Kad mogu Kinezi - mozemo i mi!
madner

#735 Re: NVZ: A kako ste se vi danas pripremali za rat?

Post by madner »

Pa sto ne kazes da si ekonomista, treba nam bas takav.

Moze li se ovo na brzinu sabrati, moram tacno reci koliko zavrcemo sebi, koliko vojski a koliko njima. :D
Lord Vader

#736 Re: NVZ: A kako ste se vi danas pripremali za rat?

Post by Lord Vader »

madner wrote:Pa sto ne kazes da si ekonomista, treba nam bas takav.

Moze li se ovo na brzinu sabrati, moram tacno reci koliko zavrcemo sebi, koliko vojski a koliko njima. :D
Sve se može sabrati, dajder samo tačne cifre, ne bavimo se statistikom pobogu. :-D
Dozer

#737 Re: NVZ: A kako ste se vi danas pripremali za rat?

Post by Dozer »

madner wrote:Dozer, nas strucnjak na polju oruzja mi je rekao da je Glock za metroseksualce.

CZ i XD :D
Ispravi se - ČZ i XDM :D
Dozer

#738 Re: NVZ: A kako ste se vi danas pripremali za rat?

Post by Dozer »

Alfons Kauders wrote:
Lord Vader wrote:A da pokušamo s pucanjem u natkoljenicu, ima tu fino prolazi arterija. Samo uzeti malo veći kalibar, da se ne promaši.

Image
Dobra ideja, ali mislim da si odabrao los kalibar.

Prevelika masa metka, nece se dovoljno deformisati i napraviti dovoljno veliku supljinu prije no sto prodje kroz metu.

Imali bi bolje rezultate sa standardnim 5.56, ili cak sa pistoljskim hollow-point kalibrima :)
Prije ce biti da je prebrz metak. Masa mu i nije neka (10-12,5 g.) :D
Mada, opet zavisi i od daljine :D
5.56 je jos brzi, ali ima HS efekat :)
Last edited by Dozer on 19/01/2017 12:46, edited 1 time in total.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#739 Re: NVZ: A kako ste se vi danas pripremali za rat?

Post by JoseMujica »

Alfons Kauders wrote:
Previse pricamo o strijeljanju, a ne vodimo dovoljno racuna o obuci streljackih odjeljenja.

Ljudstvu se mora staviti do znanja da se u cilju ostvarivanja usteda (trazenih od strane IMF-a), svako strijeljanje ima ograniciti na jedan metak. Dakle budite precizni ako necete da vam minderashi kmeche i skakucu kad ih pogodite u guzicu... Onda ih valja priklat radi komsiluka, a to brate lose izgleda!

Znam sta sad mislite - "pa nek nisane u srce" - ali kurac! Srce se moze iskoristiti, kao i pluca, bubrezi, jetra... Tako da ne bi smijeli pucati u torzo.

Trenutna uputa je da se iskljucivo gadja u glavu, barem dok ne pronadjemo dovoljno musterija za roznjache (dobro ocuvane, jer prijasnji korisnici nisu citali ni radili na racunaru).

Stoga se u upotrebu uvode nove mete, prilagodjene za kockaste glave:

Image

samo pucanj u ćelo...tu se ostvaruju najveće uštede jer je mozak svakako neupotrebljiv
Lord Vader

#740 Re: NVZ: A kako ste se vi danas pripremali za rat?

Post by Lord Vader »

Dozer wrote:
madner wrote:Dozer, nas strucnjak na polju oruzja mi je rekao da je Glock za metroseksualce.

CZ i XD :D
Ispravi se - ČZ i XDM :D
U proglašenju Glocka pederskim i nepodobnim, pristajem i na XDM. :-D
madner

#741 Re: NVZ: A kako ste se vi danas pripremali za rat?

Post by madner »

Pa ima sve u linkovima.

Ali haj nije meni tesko.

Dakle
1. Cizme: 229 eura.
2. Sljem: 219 dolara.
3.a. Vreca za spavanje: 240 dolara.
3.b. Podloga za spavanje: 239 eura
4-6 Escajg: 150 eura
7. Filter: 100 dolara
8. Baterija: 70 dolara
9. Kemijska: :D
10. Halat: 70 eura.

Plus ide jos uniforme (ljeto, zima, paradna), gasmaska, rukavice, cvike, koji sator i slicno.

Ovo za vise nivoe ide u drugom tenderu, a oruzje u trecem. :D
Alfons Kauders

#742 Re: NVZ: A kako ste se vi danas pripremali za rat?

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Pa ima sve u linkovima.

Ali haj nije meni tesko.

Dakle

Plus ide jos uniforme (ljeto, zima, paradna), gasmaska, rukavice, cvike, koji sator i slicno.

Za oruzje u Tuzli sam sve vec dogovorio s kolegom MirkoBelaj.

90 minuta po izdavanju naredbe, kasarna je nasa...
Na +120 minuta, radi se uvid zatecenog stanja i organizacione pripreme...
Na +150 do 180 minuta, iz kruga kasarne polaze prvi kamioni s opremom za ostatak jedinica...
Na +240 minuta na jarbol se dize zastava RBiH, a ispod jarbola vojska skida Varte i stavlja grb Kotromanica

(dobro, more ostat onaj patch rendzerskog puka jer vec ima liljane).

NVZ Do Groba - Dušmanskog!
Lord Vader

#743 Re: NVZ: A kako ste se vi danas pripremali za rat?

Post by Lord Vader »

Ali haj nije meni tesko.

Dakle

Evo sad ćemo izvesti računicu za pobrojano, nek ovo ide u prvi krug nabavki.

Ukupno imamo 629$ i 688€. Po današnjem kursevima $ dođu na 1.154,22KM a € 1.345,61KM.

Znači ukupni trošak nabavke osnovne opreme po vojniku izađe na 2.499,83KM.

Koliko vojnika imamo da odradim i zadnju računicu?

@Alfons: Ja sam na 5 minuta od postaje specijalne policije i kasarne. Po zapovijedi lako mogu odraditi organizaciju preuzimanja opreme i prostorija.
madner

#744 Re: NVZ: A kako ste se vi danas pripremali za rat?

Post by madner »

Dodaj jos 1000 KM za ove uniforme (uzet cemo domace), te da je dio potrosni materijal. Ciljamo oko 100 000 ljudi, od viska tendera glava ne boli. :D
Alfons Kauders

#745 Re: NVZ: A kako ste se vi danas pripremali za rat?

Post by Alfons Kauders »

Lord Vader wrote:

Ali haj nije meni tesko.

Dakle

Evo sad ćemo izvesti računicu za pobrojano, nek ovo ide u prvi krug nabavki.

Ukupno imamo 629$ i 688€. Po današnjem kursevima $ dođu na 1.154,22KM a € 1.345,61KM.

Znači ukupni trošak nabavke osnovne opreme po vojniku izađe na 2.499,83KM.

Koliko vojnika imamo da odradim i zadnju računicu?

@Alfons: Ja sam na 5 minuta od postaje specijalne policije i kasarne. Po zapovijedi lako mogu odraditi organizaciju preuzimanja opreme i prostorija.
Nece biti potrebno. Specijalna je vec nasa, i vec su se organizovali... :) Mozes skoknut do njih ako zafali ljudstva (valja tu dosta piskarati, hapsiti, i nosati sanduke), ali za organizaciju ne brini. Samo se ceka pogodan trenutak iliti izgovor.

Naime, jos uvijek se nismo usaglasili oko Dana Treće Republike. Trazimo neki jebacki datum... Po mogucnosti kad prodju minusi...

1. mart je bio jedan od prijedloga, al jebiga hoce raja na skijanje, pa da im ne propadnu aranzmani na Jahorini
madner

#746 Re: NVZ: A kako ste se vi danas pripremali za rat?

Post by madner »

6. April, moze i ova SS i partizanska struja da nadje nesto pozitivno. :D
GeeTnT

#747 Re: NVZ: A kako ste se vi danas pripremali za rat?

Post by GeeTnT »

madner wrote:Dodaj jos 1000 KM za ove uniforme (uzet cemo domace), te da je dio potrosni materijal. Ciljamo oko 100 000 ljudi, od viska tendera glava ne boli. :D
...boli te taki..ti sve kupit mozes od klikova..
Lord Vader

#748 Re: NVZ: A kako ste se vi danas pripremali za rat?

Post by Lord Vader »

Alfons Kauders wrote: Nece biti potrebno. Specijalna je vec nasa, i vec su se organizovali... :) Mozes skoknut do njih ako zafali ljudstva (valja tu dosta piskarati, hapsiti, i nosati sanduke), ali za organizaciju ne brini. Samo se ceka pogodan trenutak iliti izgovor.

Naime, jos uvijek se nismo usaglasili oko Dana Treće Republike. Trazimo neki jebacki datum... Po mogucnosti kad prodju minusi...

1. mart je bio jedan od prijedloga, al jebiga hoce raja na skijanje, pa da im ne propadnu aranzmani na Jahorini
Ja predlažem 3 maj. Taman da se nadovežemo na prvi, a dovoljno je toplo da se zalomi gdje u prirodi.
madner wrote:Dodaj jos 1000 KM za ove uniforme (uzet cemo domace), te da je dio potrosni materijal. Ciljamo oko 100 000 ljudi, od viska tendera glava ne boli. :D
Znači za sad 3.500 po vojniku x 100.000 vojnika = 350.000.000 KM.

Ugovorimo s određenim dobavljačem da prolazi tender 100%, on nam odradi sve ovo za 250.000.000, ostalo dijelimo kako pripada.
madner

#749 Re: NVZ: A kako ste se vi danas pripremali za rat?

Post by madner »

Dobro znaci nama treba 350 000 000. NVZ gradi ovaj blok 7 u Tuzli, jako povoljno. :D
Last edited by madner on 19/01/2017 13:12, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#750 Re: NVZ: A kako ste se vi danas pripremali za rat?

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:6. April, moze i ova SS i partizanska struja da nadje nesto pozitivno. :D
Svidja mi se... April lijepo zvuci, a nema skijanja ni kopanja rovova po snijegu

6. april - Dan Republike

Posto ce to biti Treća Republika BiH... Ni Hrvati se vjerovatno nece buniti...
Post Reply