Rat u BiH zbog referenduma?
-
benjen
#726 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
U petak pocinje ponovno sa centralnim dnevnikom 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#727 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Od Mladićevog štaba do NATO baze
31 august 2016 Izmijenjeno 11:23 CEST
Odluka Suda Bosne i Hercegovine da se kasarna u Han Pijesku uknjiži na državu Bosnu i Hercegovinu izazvala je uzbunu u bh. entitetu Republika Srpska.
Veliki Žep' je jedan od najvećih vojnih objekata u Bosni i Hercegovini [Oružane snage BiH]
ovo da rusHe Migove u nisHu
- Bullet Tooth Tony
#728 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
ovo se raja fakat prepala

- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#730 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
koga guja ujede taj i od gustera zazireBullet Tooth Tony wrote:ovo se raja fakat prepala![]()
-
PM72
#731 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ja što me nasmija.Iskreno.Prije 25 godina nisam shvatao stihove Bore Čorbe "za ideale ginu budale".Sad znam da je 100% u pravu.radostan dan wrote:nece oni otici ni kad (ako) pukne...ostace tu, mrsiće sebi u bradu, jebaće sve zivo svakom da nista ne ostane, u nekim prilikama na javno, u nekim opet sebi u bradu... ostace tu i zaduziti opremu...nece im se ratovati, neće letiti kao nekad, gledace da zastite ledja, gledace da pripaze mladje oko sebe, da ih sacuvaju svojim iskustvom i savjetima...Tomahawk11 wrote:Necete vi nikad (Dozer, PM72) otici budete li cekali da pukne.
To je ono ko ona dva lika sa balkona iz mapet soua...imaju 300 godina zajedno, imaju iskustva, uopste im se -iskreno- ne svidja sto su u pozoristu, stalno -iskreno-gundjaju na predstavu, al nikako da izadju iz njega/nje...
Zašto ne izlaze? U ovom slucaju, i teorijski i prakticno se dokazuje da ima istine u onoj - tako grah pao, jebat ga...
-
radostan dan
#732 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ali lafe, ja nigdje nisam ideale pomenuo, da bi ti ostao zbog njih...druge stvari su u pitanju.
PS
A mozda si i skontao, nego ja ne skontah tvoj odgovor...
PS
A mozda si i skontao, nego ja ne skontah tvoj odgovor...
- Ludzak
#733 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Zašto se jednostavno prije ratovanja ne krene sa matematikom??
Koliko ukupno Bošnjaka ima? koliko će ih stati u odbranu? koliko ih je vojno sposobnih?
Omladina sigurno neće jer nisu sposobna pertle svezati, a ne uzet pušku.
U prvom ratu je bilo lakše jer su većinom borci prije tog rata služili vojsku JNA pa su znali držati puške i formirat strategiju. A ko danas zna?
Koliko ukupno Bošnjaka ima? koliko će ih stati u odbranu? koliko ih je vojno sposobnih?
U prvom ratu je bilo lakše jer su većinom borci prije tog rata služili vojsku JNA pa su znali držati puške i formirat strategiju. A ko danas zna?
- Danguba
#734 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
idi ba klikera razbaci prije kise.Ludzak wrote:Zašto se jednostavno prije ratovanja ne krene sa matematikom??
-
Boskero
#735 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ne razumijem poentu ovih forumaša koji bi se pak opredjelili da napuste BiH ukoliko dodje do rata, da li je to neko promovisanje "zdravog razuma" ili cisto da ubjede sami sebe kako je to ispravna odluka i mozda usput pokupe kojeg istomišljenika.
Zeznuto je na ovom forumu proturiječiti se nekim ljudima, primitivni nacin komunikacije u kojem je najcesca osnovica opštenje sa necijom rodbinom je manja greška od iznošenja svog stava ma kakav on bio, pogrešan ili ispravan, sve dok je u granicama normale.
Zeznuto je na ovom forumu proturiječiti se nekim ljudima, primitivni nacin komunikacije u kojem je najcesca osnovica opštenje sa necijom rodbinom je manja greška od iznošenja svog stava ma kakav on bio, pogrešan ili ispravan, sve dok je u granicama normale.
- Ludzak
#736 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
A je li ti znaš diskutovat?Danguba wrote:idi ba klikera razbaci prije kise.Ludzak wrote:Zašto se jednostavno prije ratovanja ne krene sa matematikom??
Kakav ti je to komentar? Daj mi jedan razlog koji će opogvrnuti moje činjenice??
Ko će ti ratovat osim poljine hills brigade?
- Ludzak
#737 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Jok eto trebalo bi postati šehid za Bakira i njegove pulene. Zdravi razumi i napuštaju ovu zemlju.Boskero wrote:Ne razumijem poentu ovih forumaša koji bi se pak opredjelili da napuste BiH ukoliko dodje do rata, da li je to neko promovisanje "zdravog razuma" ili cisto da ubjede sami sebe kako je to ispravna odluka i mozda usput pokupe kojeg istomišljenika.
- pirpa
#738 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ludzak wrote:Zašto se jednostavno prije ratovanja ne krene sa matematikom??
- MikroBelaj
#739 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Gledam ,haman si iz Gorazda,tvoj pacifisticki pogled na aktuelna desavanja je jako naivan,ali imas pravo da pises sto mislis,a u drugu ruku ,blizu si Srbije,pa probaj jos jednom razmisliti...Ludzak wrote:A je li ti znaš diskutovat?Danguba wrote:idi ba klikera razbaci prije kise.Ludzak wrote:Zašto se jednostavno prije ratovanja ne krene sa matematikom??
Kakav ti je to komentar? Daj mi jedan razlog koji će opogvrnuti moje činjenice??
- Danguba
#740 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Je li ti mislis da ce te neko nesto pitati a najmanje da li znas ovo ili ono?Ludzak wrote:A je li ti znaš diskutovat?Danguba wrote:idi ba klikera razbaci prije kise.Ludzak wrote:Zašto se jednostavno prije ratovanja ne krene sa matematikom??
Ako ne znas rukovati oruzjem, imat ces kratku obuku, dobijes oruzje i pet metaka(ako dobijes) i snalazi se.
Ako ne znas rukovati oruzjem ili ne zelis a jos teren nepristupacan, ostaje ti da kopas rovove, transee i valjas balvane.
Rat se ne najavljuje. On sam dodje. Snalazi se svako kako zna i umije. Ako ne ubijes, bit ces ubijen. Jednostavno, ne?
- Danguba
#741 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Lahko je njemu. Samo prijedje most i kaze ''ja braco necu ratovati''.MikroBelaj wrote:Gledam ,haman si iz Gorazda,tvoj pacifisticki pogled na aktuelna desavanja je jako naivan,ali imas pravo da pises sto mislis,a u drugu ruku ,blizu si Srbije,pa probaj jos jednom razmisliti...Ludzak wrote:A je li ti znaš diskutovat?Danguba wrote:
idi ba klikera razbaci prije kise.
- Bullet Tooth Tony
#742 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Hahahaha Kaze ne do Bog da se zarati, ko bi opet Hendu slus'o hahahha
- 512MB
#743 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Gdje se moze prelistat taj blog?Dozer wrote:A kako ti znas da su to bile potpuno pogresne tvrdnje, matere ti?freeme1 wrote: Ti si prije nekog vremena pisao blog o svojim iskustvima i u njemu si opisao one borbe u Azicima i okolini, i tu su opisao situaciju kako su srbi dovlacili pojacanja transporterima, vi ih pustali da se usetaju u kucu , i tu ih tukli PAM-o a kada bi ovi poceli da bjeze vi bi docekali 84-om i snajperom ( mislim da si bas ti bio iza tog snajpera). I tako ti opisujes, ono bio tu i vidio sve , kako ih vi tamanite, ono bas momacki...i ispada da ste ih pobili bas na toj lokaciji mnogo vise nego sto su imali gubitaka na citavom tom podrucju u citavoj toj operaciji.
Ako nisi ti bio taj koji je opisivao onda sam pogrijesio ali onda je neko drugi pod " ja sam bio tu, ja sam viio " iznosio potpuno pogresen tvrdnje.![]()
![]()
![]()
P.S. Te tvrdnje su jos na tom blogu potvrdjene od strane ucesnika s druge strane, zatim nekog istoricara iz BG, a i na jednoj temi na ovom forumu, takodjer od pripadnika s druge strane.
Samo 1 primjer ovog tvog:Kako je SDA predala magacine oruzja TO BIH srbima , a SDA nije bila ni blizu vlasti kada su komunjare to uradile. Jedan primjer.
Skladiste TO na Nahorevu (ne znas gdje je to, znam, ali nema veze. Blizu Pionirske, valjda znas gdje je to...). Sredinom marta '92 ( ko je tada bio na vlasti?) PL iz naselja trazila pojasanje da zauzmu to skladiste koje je bilo krcato dugim cijevima, a cuvala ga samo 2 JNA vojnika. Odgovor stigao da se to ne dira. 2-3 dana kasnije dosli kamioni JNA, sve potovarili i odvezli.
Slicna prica ti je bila i na Faleticima, pa s kasarnama, itd.
I, da - licno sam prisustvovao nekim od tih desavanja, ako te bas toliko zanima. Tako i znam sta je i kako je bilo.
Zar i sam Kuki nije rekao da su nam sve uzeli ispod nosa? Nije slagao.
I, please, prestani s lupetanjem
Toliko od mene tebi. Sad pravac ogledalo i slobodno nastavi
-
julisiz es grant
#744 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
NeJma takvog mosta prije Bajine BašteDanguba wrote:
Lahko je njemu. Samo prijedje most i kaze ''ja braco necu ratovati''.
Ma ovo je neki serator, kakav on i Goražde.
Goražde nije palo ni 1992-1995, i neće nikad i uvijek će im biti trn u oku na Drini.
Ja sam reko: više mi četalj na moje neće doći i zapaliti ko '92, prije toga ćemo moju zemlju (koja je blizu četniteta) ili ja ili on svojim leševima pođubriti. Pa, bujrum čedo...
-
julisiz es grant
#745 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Bullet Tooth Tony wrote:Hahahaha Kaze ne do Bog da se zarati, ko bi opet Hendu slus'o hahahha
- MikroBelaj
#746 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Danguba wrote:Lahko je njemu. Samo prijedje most i kaze ''ja braco necu ratovati''.MikroBelaj wrote:Gledam ,haman si iz Gorazda,tvoj pacifisticki pogled na aktuelna desavanja je jako naivan,ali imas pravo da pises sto mislis,a u drugu ruku ,blizu si Srbije,pa probaj jos jednom razmisliti...[quote="Danguba" wrote:
idi ba klikera razbaci prije kise.
A je li ti znaš diskutovat?
A oni zabradatili sa subarama i noz im se u rukama presijava na septembarskom suncu,....podlo se smiju ,i vicu dodji kod srbaaa,necemo ti nista...
- pirpa
#747 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
JAVNO SAOPŠTENJE:
31.08.2016. - SARAJEVO
U sarajevskom hotelu Evropa odrzan konsultativni sastanak za osnivanje pokreta "Stop podjeli BiH". U narednim danima ce se odrzati javni inicijativni sastanak na na kojem ce ugledne javne licnosti uci u inicijativni odbor pokreta, iz kulturnog, naucnog, politickog i vjerskog zivota. Prva aktivnost je jedan od niza mitinga koji ce biti odrzan devetog septembra u Sarajevu.
Pozivamo sve zainteresovane da dođu u nedelju 04.sep.12 sati u hotelu Evropa na sastanak inicijativnog odbora i press konferenciju!
Krenulo je!!! — sa: Admir Dugalija, Sejfudin Tokic Privatni, Adnan Bajrić i Nihad Alickovic.Muhamed Mahmutovic
![]()
-
Zgoljo
#748 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ovi mi lice na Grebine mitingase 92,bezbeli ce i oni apelovati na Bakira da ne bude rata kao sto su Grebini apelovali na Aliju dok je Karadzic vec masakrirao Bosnjake po Bijeljini i Visegradu.pirpa wrote:JAVNO SAOPŠTENJE:
31.08.2016. - SARAJEVO
U sarajevskom hotelu Evropa odrzan konsultativni sastanak za osnivanje pokreta "Stop podjeli BiH". U narednim danima ce se odrzati javni inicijativni sastanak na na kojem ce ugledne javne licnosti uci u inicijativni odbor pokreta, iz kulturnog, naucnog, politickog i vjerskog zivota. Prva aktivnost je jedan od niza mitinga koji ce biti odrzan devetog septembra u Sarajevu.
Pozivamo sve zainteresovane da dođu u nedelju 04.sep.12 sati u hotelu Evropa na sastanak inicijativnog odbora i press konferenciju!
Krenulo je!!! — sa: Admir Dugalija, Sejfudin Tokic Privatni, Adnan Bajrić i Nihad Alickovic.Muhamed Mahmutovic
![]()
Nema od mitingasenja nista,stroj nam treba.Ko,kad,gdje,s cime.....u detalje.
-
Ripicipi
#749 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Dosta nam je svega... dostaaapirpa wrote:JAVNO SAOPŠTENJE:
31.08.2016. - SARAJEVO
![]()
Dosta nam je suplje... dostaaa
- BarbaDue
#750 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ako treba i u rat!!!