Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
crazy_diamond wrote:
Za sedam mjeseci ove godine Turistička zajednica Kantona Sarajevo zabilježila je porast dolazaka iz arapskih zemalja u glavni grad BiH, potvrđuju posljednji podaci:
- 4.201 osoba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i 13.795 noćenja. Emirati se nalaze na trećem mjestu po broju dolazaka i zabilježen je porast za 288 posto u odnosu na isti period prošle godine
- 1.815 osoba iz Saudijske Arabije sa 5.483 noćenja
- 1.751 turista iz Kuvajta i čak 7.009 noćenja, što je ovu zemlju svrstalo na peto mjestu po ukupnom broju noćenja stranih turista u našoj zemlji
- 1.004 dolaska iz Bahreina i 3.510 noćenja turista iz ove zemlje
- 671 turista iz Omana je bio sa 2.181 noćenjem
Zaista zastrasujuci broj arapa dolazi heh
Ma ne kontam ovo fakat.
Oko 9 Milja Arapa u KS doslo za 7 mjeseci.
Ni Milja i po mjesecno a Frka se digla samo Tolka.
Ono KS ima oko 700 Milja Stanovnika a digla se tolka frka sto ni Milja i po Arapa dodze mjesecno.
Ono 9 Milja Arapa ce pokorit 700 Milja Sarajevskih SheherOvaca.
Jbt.
Nije ovolika ni u vezi Ceta nikad se dizala.
Jos da je Rat pa da Izbjeglice moraju primat mogu zamislit kolku bi Frku digli.
Al izgleda Saraj je zaseban neki svijet.
Sam svoj svijet.
Grebe te logika i statistika, ja ih 7000 vidim / sretnem u jednom danu na Ilidzi i Carsiji, ( ti ocito ili nisi iz Sarajeva ili ne zalazis na Ilidzu i u Stari Grad), ili se svjesno pravis budala? Carsijom iza aksama nemozes proci od Arapa !
Ako je 100.000 posjetilo Kanton Sarajevo avionom u augustu, najmanje je 35000 Arapa od tih 100.000 putnika, , (ako ukljucimo logiku), samo u augustu doslo u Sarajevo, a Kanton izvinut ces, nema 700.000 , nego nesto preko 400.000 stanovnika !
Evo nek onda neko statisticki ispravi.
Zar ne pise ovo za 7 mjeseci kolko ih je doslo.
Iz Sarajeva nisam al kad sam Bio u Sarajevu Arapa nisam vidio nikad.
Dok u ZE ih ima odavno.
Cak rade ko Doktori odavno.
Meni upravo Jedan taj Arap Doktor zivot spasio dok su me Bosnje Doktori zavlacili u lijecenju.
Imaju dva u Ze, znaju ih forumasi iz Ze.
Neki dan citam kako Bakir Izetbegovic rece-citat po sjecanju. " Bosna i Hercegovina naredne godine biti veliko gradiliste ......." Ako Bakir tako kaze, ja vjerujem da hoce.
Isto tako njegov otac svojevremeno rece - ope citat po sjecanju " dragim Bogom vam se kunem da muslimani nece biti kao Palestici". Kako je rekao ja sam tako i povjerovao, jer A. Izetbegovic dobro zna da je:
- 80% Palestinaca dobilo 40% teritorije Palestina a
- 20% Zidova cak 60% Palestine
Da li ima neke slicnosti? Ja mislim da ima.
- 44% Bosnjaka po Dejtonskom sporazumu dobi 22-23% teritirije BiH koju opet dijeli sa nasim susjedima,
- 32% Srba po Djtonskom sporazumu dobi 39% teritorije BiH ali gotovo etnicki ocescenu,
- 17% Hrvata po Dejtonskom sporazumu dobi 28 ili 29% teritirije BIh.
Dakle, u Palestini su Palestinci kao brojniji narod dobili manje. I Bosnjaci su u BiH kao najbrojniji narod takodje dobili najmanje.
Opsti zakljucak koji mozemo izvesti je, da su Bosnjaci u ovom pogledu prosli kao Palestinci, a po mom misljenju najvise zbog toga sto su muslimani. Istina svi Palestinci nisu muslimani a najveci broj jeste.
E sad dolazimo do Bakorove tvrdnje da ce BiH naredne godine biti veliko gradiliste"
Koliko smo mogli procitati na dvije lokacije graditce se manji gradovi, navodno za potrebe turizma. Kako je pocelo tu ce se njvjerovatnije trajno naseljavati Arapi. Dakle, svjesno radimo na naseljavanju Arapa.
Danas Zidovi komotno dolaze ne teritoriju koja je pripala Palestincima, obiljeze zemljiste i pocnu graditi kuce za zidovske doseljenike. Dakle, Palestincima bez problema otmu zemlju i stave u funkciju izgradnje naselja za doseljenike Zidove.
Naravno, to je velika tragedija ali je jos jedna isto tako velika. Naime, Palestinci zbog svoje bijede u kojoj su se nasli da bi prezivjeli grade naselja za doseljene Zidove.
I ova naselja za Arape navodno tusiste u sta sumnjam gradit ce Bosnjaci jer je to dobra prilika da u ovoj neimastini nesto zarade. Dobit je vazna ali bar po mom misljenju na kraci rok, dok je gubitak na duzi rok o cemu je govorio Prof. Dr. Esad Durakovic, a sto ste mogli procitati pod ovim naslovom
I na kraju zakljucak. Zadesila nas je ista sudbina kao i Palestince iako su neki nasi najodgovorniji politicarii tvrdili da tako nece biti. Pitam se koliko ce jos takvih naselja biti podignuto i ko to gleda trentni car na stetu svoje djece i potomaka, jer nas Bosnjaka ima bvise od 50% a zivimo na samo 22-23% teritorije BiH, za razliku od nasih susjeda koju imaju gotovo duplo vise teritorije u odnosu na broj stanovnika. Kako vidimo oni se bore da svoj posjed povecaju a mi da i ovo malo ucinimo jos manjim. Dobro ili lose kako za koga.
Fudo Bosna wrote:
Za sedam mjeseci ove godine Turistička zajednica Kantona Sarajevo zabilježila je porast dolazaka iz arapskih zemalja u glavni grad BiH, potvrđuju posljednji podaci:
- 4.201 osoba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i 13.795 noćenja. Emirati se nalaze na trećem mjestu po broju dolazaka i zabilježen je porast za 288 posto u odnosu na isti period prošle godine
- 1.815 osoba iz Saudijske Arabije sa 5.483 noćenja
- 1.751 turista iz Kuvajta i čak 7.009 noćenja, što je ovu zemlju svrstalo na peto mjestu po ukupnom broju noćenja stranih turista u našoj zemlji
- 1.004 dolaska iz Bahreina i 3.510 noćenja turista iz ove zemlje
- 671 turista iz Omana je bio sa 2.181 noćenjem
Zaista zastrasujuci broj arapa dolazi heh
Ma ne kontam ovo fakat.
Oko 9 Milja Arapa u KS doslo za 7 mjeseci.
Ni Milja i po mjesecno a Frka se digla samo Tolka.
Ono KS ima oko 700 Milja Stanovnika a digla se tolka frka sto ni Milja i po Arapa dodze mjesecno.
Ono 9 Milja Arapa ce pokorit 700 Milja Sarajevskih SheherOvaca.
Jbt.
Nije ovolika ni u vezi Ceta nikad se dizala.
Jos da je Rat pa da Izbjeglice moraju primat mogu zamislit kolku bi Frku digli.
Al izgleda Saraj je zaseban neki svijet.
Sam svoj svijet.
Grebe te logika i statistika, ja ih 7000 vidim / sretnem u jednom danu na Ilidzi i Carsiji, ( ti ocito ili nisi iz Sarajeva ili ne zalazis na Ilidzu i u Stari Grad), ili se svjesno pravis budala? Carsijom iza aksama nemozes proci od Arapa !
Ako je 100.000 posjetilo Kanton Sarajevo avionom u augustu, najmanje je 35000 Arapa od tih 100.000 putnika, , (ako ukljucimo logiku), samo u augustu doslo u Sarajevo, a Kanton izvinut ces, nema 700.000 , nego nesto preko 400.000 stanovnika ![/quote]
Evo nek onda neko statisticki ispravi.
Zar ne pise ovo za 7 mjeseci kolko ih je doslo.
Iz Sarajeva nisam al kad sam Bio u Sarajevu Arapa nisam vidio nikad.
Dok u ZE ih ima odavno.
Cak rade ko Doktori odavno.
Meni upravo Jedan taj Arap Doktor zivot spasio dok su me Bosnje Doktori zavlacili u lijecenju.
Imaju dva u Ze, znaju ih forumasi iz Ze.[/quote]
Onda tada nisi svracao na Ilidu , na Vrelo Bosne, Carsiju , to, kada si dolazio u Sarajevo, jer ih je tu vise nego samih Sarajlija?
U augustu na Aerodromu promet 118.000 putnika, meni ogroman broj rodbine dodje ljeti u BIH, automobilima, preko Dubrovackog, ni 1/3 preko sarajevskog , znaci najmanje1/4, samo u augustu, Arapi !
Haman wrote:Neki dan citam kako Bakir Izetbegovic rece-citat po sjecanju. " Bosna i Hercegovina naredne godine biti veliko gradiliste ......." Ako Bakir tako kaze, ja vjerujem da hoce.
Isto tako njegov otac svojevremeno rece - ope citat po sjecanju " dragim Bogom vam se kunem da muslimani nece biti kao Palestici". Kako je rekao ja sam tako i povjerovao, jer A. Izetbegovic dobro zna da je:
- 80% Palestinaca dobilo 40% teritorije Palestina a
- 20% Zidova cak 60% Palestine
Da li ima neke slicnosti? Ja mislim da ima.
- 44% Bosnjaka po Dejtonskom sporazumu dobi 22-23% teritirije BiH koju opet dijeli sa nasim susjedima,
- 32% Srba po Djtonskom sporazumu dobi 39% teritorije BiH ali gotovo etnicki ocescenu,
- 17% Hrvata po Dejtonskom sporazumu dobi 28 ili 29% teritirije BIh.
Dakle, u Palestini su Palestinci kao brojniji narod dobili manje. I Bosnjaci su u BiH kao najbrojniji narod takodje dobili najmanje.
Opsti zakljucak koji mozemo izvesti je, da su Bosnjaci u ovom pogledu prosli kao Palestinci, a po mom misljenju najvise zbog toga sto su muslimani. Istina svi Palestinci nisu muslimani a najveci broj jeste.
E sad dolazimo do Bakorove tvrdnje da ce BiH naredne godine biti veliko gradiliste"
Koliko smo mogli procitati na dvije lokacije graditce se manji gradovi, navodno za potrebe turizma. Kako je pocelo tu ce se njvjerovatnije trajno naseljavati Arapi. Dakle, svjesno radimo na naseljavanju Arapa.
Danas Zidovi komotno dolaze ne teritoriju koja je pripala Palestincima, obiljeze zemljiste i pocnu graditi kuce za zidovske doseljenike. Dakle, Palestincima bez problema otmu zemlju i stave u funkciju izgradnje naselja za doseljenike Zidove.
Naravno, to je velika tragedija ali je jos jedna isto tako velika. Naime, Palestinci zbog svoje bijede u kojoj su se nasli da bi prezivjeli grade naselja za doseljene Zidove.
I ova naselja za Arape navodno tusiste u sta sumnjam gradit ce Bosnjaci jer je to dobra prilika da u ovoj neimastini nesto zarade. Dobit je vazna ali bar po mom misljenju na kraci rok, dok je gubitak na duzi rok o cemu je govorio Prof. Dr. Esad Durakovic, a sto ste mogli procitati pod ovim naslovom
I na kraju zakljucak. Zadesila nas je ista sudbina kao i Palestince iako su neki nasi najodgovorniji politicarii tvrdili da tako nece biti. Pitam se koliko ce jos takvih naselja biti podignuto i ko to gleda trentni car na stetu svoje djece i potomaka, jer nas Bosnjaka ima bvise od 50% a zivimo na samo 22-23% teritorije BiH, za razliku od nasih susjeda koju imaju gotovo duplo vise teritorije u odnosu na broj stanovnika. Kako vidimo oni se bore da svoj posjed povecaju a mi da i ovo malo ucinimo jos manjim. Dobro ili lose kako za koga.
Slazem se sa vecinom posta, samo greska u proracunu , "Bosnjackog dijela BIH", pred Dayton Armija BIH je oslobodila 29% BIH, poslije su Bosnjackom dijelu pripali reintegrisani dijelovi Sarajeva, Bosnjaci se vratili u Brcko koje je postalo distrikt i tamo su najbrojniji, u Srebrenicu i sl; Bosnjaci su vecina na oko 31-32 % BIH !
Sve drugo stoji i slazem se sa vecinom napisanog !
Ajmo malo realno bez palamudjenja sagledati stvari kroz brojke pa da vidimo kako nas to arapi mogu poklopiti gruntovno
Vidimo da par hiljada arapa dodje,cifre nisu ni izbliza velike ko sto se misli, vidis puno ih sarajevo, normalno da to vara oci, jer sarajevo je malo,a arapi izgledaju karakteristicno i upadljivo, i kad ih je hiljadu u sarajevu,to izgleda puno za golo oko, vrte se na par lokacija i tu ih se dosta moze vidjeti, al sve je to 100 na vrelu bosne,200 na carsiji, tamo vamo,vrte se,u mnogim dijelovima grada ne mozes vidjeti ni jednog,sve to zavara oci, a realno kad vidis koliko ih je uslo u drzavu,to je malo,ta evidencija je tacna, prijavljeni broj boravaka je dosta manji od realnog jer mnogi se ne prijavljuju
u evidenciji broja arapa broje se i zene i djeca, u konacnici glava porodica koji mogu kupovati je dosta manji od ukupnog broja koji dodju,koliko zena i djece imaju mozemo reci da je svaki peti kupovno sposoban uopste. Eh onda idemo dalje,od tog ukupnog broja koji bi mogli nesto kupovati teoretski,znaci samo jedne petine od ukupnog broja, sad valja vidjeti koliko je njih finansijski potkovano da osim sto trosi ko turist sad i kupuje zemlju u drugoj drzavi,pa tu jos jednom podijelimo sa najmanje tri, pa ono sto ostane koliko ih je sad koji mogu ali ne zele kupiti nista, pa opet podijelimo sa trii najmanje, i onda od tih koji mogu i zele koliko ih uspije provesti u djelo, znaci opet podijelimo najmanje sa dva
Eh ovako se moj fudo sagledava realno broj onih od kojih strahujes, iako je ovo sagledano pod najgorom pretpostavkom za tebe, jer realno sa vecim brojevima treba dijeliti i na kraju broj onih sto stvarno kupuju je dosta manji,al eto haj nek bude ovako u tvom duhu
Znaci, ako sto hiljada arapa udje u zemlju,izodbijamo hanume i djecu, one koji nemaju pare ili volju za kupovinu, i one koji ne uspiju da im se poklopi prodavac,lokacija,cijena i procedura, ostane samo hiljadu pravih musterija, svaki stoti je dakle musterija i to u najboljem slucaju
Eh hajmo s drugog aspekta, nek se desi sad jos zesca navala, nek dva miliona arapa prodefiluju, nek se pojavi nevjerovatnih 20 hiljada musterija u prosjeku nekom, nek svaki kupi u prosjeku 5 dununa, ode 100 hiljada dunuma u arapski grunt,zastrasujuce izgleda, 100 miliona metara kvadratnih, ili ti ga sveukupno 100 kilometara kvadratnih, ili ti ga 0.1 hiljada kvadratnih kilometara
Ajmo dalje, bih ima povrsinu 51 hiljadu kvadratnih kilometara,bosnjaci su na trecini teritorije otprilike,znaci na negdje oko 17 hiljada kvadratnih kilometara, kad ih arapi ugroze za 0,1 hiljadu kvadratnih kilometara koliko bosnjacima ostane ????
Ne znam ni izracunati niti ima potrebe koliko je to zanemarivo sa stanovista posjeda,grunta i mogucnosti da nas arapi poklope, iako je i ovo dosta vise u odnosu na realno stanje i perspektivu, po ovom scenariju najcrnjem za oni koji vjeruju da ce toliko kupovati samo 0.2 posto teritorije bih ukupno bi bilo prodano, ili ti ga ajmo reci pola posto bosnjacke teritorije ako nad to sikira, dakle jedan posto teritorije da bosnjaci izgube sve ove ionako lude cifre bi morali poduplati, dakle zanemarivo,zanemarivo,zanemarivo
Al sta nije zanemarivo, ajmo i sa treceg aspekta, da se ovo sve i desi da prosjecno 20 hiljada musterija arapskih sa cvrstim nijetom imamo,i da u prosjeku po 5 dunuma kupuju, normalno neko ce pola dunuma, neko 50 dunuma, ajmo tu respektabilnu opet dunumazu uzeeti za prosjek, sta dalje kaze matematika, cijena dunuma varira normalno,negdje je 2 hiljade,negdje 100 hiljada, ajmo uzeti za prosjek 10 hiljada,mada bi u slucaju te expanzije vrtoglavo rasla cijena, no da se drzimo 10 maraka po kvadratu ili 10 hiljada po dunumu, sta dobijamo, 100 hiljada dunuma prodatih arapima donijeli bi bh vlasnicima,cek da vidimo 100 000 dunuma x 10 000 maraka jednako je,uh 1 000 000 000 maruna, slovima milijarda maraka moj fudaro,golema je milijarda za svakoga, pogotovo za nas
Hajmo jos dalje, tih 20 hiljada musterija kad kupe nesto ce i sagraditi, skromno cemo reci vikendicu, dok je sagrade,sa prikljuccima, uredjenjem, namjestajem i svim zahebancijama prosjecno 50 hiljada da ikako valja za zivot jedne porodice, i na osnovu toga jos jedna milijarda
Dvije milijarde dakle ulivanja u bh sistem, i kako nazvati to osim bogovska investicija, a i to je samo jedan dio, tih 20 hiljada musterija sa prosjecno jos cetiri clana porodice ako su tu, moraju jesti,piti,placati rezije,gorivo,izlete,zahebancije, tih 100 hiljada uzurpatora bi dnevno u bih ostavljali u prosjeku 10 maraka po glavi minimum, dakle dnevno milioncek, u pola godine 170 miliona takodje arapskih para koje postaju bosanske, u pet sest godina i to nagura na milijardu, pa kad dodas jos i one koji ostaju po hotelima, potrosnju malo luksuzniju kojoj su arapi skloni,raznorazne zahebancije na koje trose, odose cifre u tacku
Ako gledamo nacionalno, i poredjenja neka smijesna kako su bosnjaci prije ostajali bez zemlje i siromasili,ovaj eventualni gubitak 100 hiljada dunuma zemlje koji nadomjesti minimum milijarda maraka,porediti to sa gubitkom od 2 i po miliona dunuma zemlje bosnjacke u kraljevini i titovoj jugoslaviji,nadoknadjeno mudom marijanovim,sta reci osim smijesno
Mrsko mi je dalje zbrajati, uglavnom vidimo da su pozitivna strana price milijarde najljepseg kapitala sa strane za koji nemas nikakav rizik ni obavezu, ak sta propadne njima je steta, a ti se novci ne vracaju ko kredit, a sva steta je u 0.2 posto grunta bih koji ide u strane ruke, ne znam sta reci i koju poruku poslati,ako to nije investicija onda ne znam sta jest
Ovo mora da je predizborna Memiceva, da se, " balije , ne dosjete", (kao da su mu SAFF ovci ili oni sa VIJESTI UMMETA, napravili ovu fotku, jer oni i najvise gotive dolazak brace Arapa , hanbelija sa slicnom wehabijskom ideologijom), i da nam ovo malo Bosnjackoga jada /zemlje pokupuju?
Samo je zaboravljena BITNA STVAR : Za vrijeme Titinog otimanja , mi smo bili samo vjerska skupina/Muslimani, nismo imali skoro pa nikakvu vlast i slabo se sta pitali u SFRJ.Ono sto je Tito oduzeo, pripalo je drzavi, Bosni/SFRJ, a ono sto Memic i klika daju da se kupi pripada strancu, stranom drzavljaninu !
Za vrijeme Memicevog i otimanja u reziji nacelnika drugih Bosnjackih opcina na krvavo odbranjenom dijelu BIH, otimacinu/nelegalnu kupovinu omogucuje Bosnjacka vlast i moze to da sprijeci ali .nece , vec to namjerno/ svjesno i nelegalno omogucavaju !
Tako da fotka nije smijesna nego izuzetno perfidna i obmanjuje nas Bosnjake i ostale Bosance kojima je BIH ojedina Domovina !!!
Last edited by Fudo Bosna on 12/09/2016 09:47, edited 2 times in total.
Jesu li ovi Arapi umjereni, neumjereni poput onih u Siriji što ljetuju?
Trebalo bi čisto zbog ravnoteže uvesti omanju količinu Hezbolaha da se ovi umjereni ne bi previše raskomotili.
Opet da ne dođe odmah do sukoba i zbog bliskosti sa Rusijom, Hezbolahovce smjestiti u manji entitet, taman je istočnosarajevsko romanijsko područje pusto, par hiljada manje više ništa ne znači, a babo im dođe Putin kao i našim sugrađanima iz drugog entiteta.
Pristalice podjele BiH ne treba puno ubjedjivati. Oni svakako ne misle na BiH nego na S.Arabiju. Ona ima dostavlja novac od koga lijepo zive. BiH im za sada nista ne moze ponuditi. Nije tacno da je Distrik Brcko pripao Bosnjacima, niti je Srebrenica u FBiH bez obzira sto jedan komentator napisa da Bosnjaka ima vise u Srebrenici nego onih drugih.. Isto tako nije tacno da Bosnjaci imaju oko 30% teritorije BiH. Pa i da imaju to je malo za nasu brojnost preko 5o0% stanovnika BiH.
Pogledajte gdje Bosnjaci prave kuce. Bacite pogled prema Trebevicu ili Kovacima. Kouca na kucu bas tamo gdje smo nekad mislili da kuca nikako ne moze biti. Dok se covjek popne do kuce dusa u nosu. Tako je i u selima teritorije BiH. Sve to ukazuje na politike sadasnje vlasti.
Republika Saudijska Bosna i Svetosavka Hercegovina, možda ovako po prvi put osvojimo Eurosong, ili nedajbože kakvu medalju na Olimpijadi...makar broncu u disciplini, bacanje grunta u dalj...
Dobro, sve zapadne drzave uvoze strance zbog demografskih problema smanjivanja stanovnistva sto opet rezultira slabijom proizvodnjom, ekonomijom itd. U balkanskim drzavama to je tek najveci nadolazeci problem demografije jer je u velikom i brzom opadanju. BiH ce uvozom stranaca kao arapa i drugih ojacati svoju buducu demografiju a sa time i svoju ekonomiju jer ce drzava dobiti povecanje BDP-a i puno vise inkasiranja od poreskih obveznika. Stranci u BiH automatski finansiraju svoje projekte i ostavljaju novac u drzavi u kojoj stalno ili privremno zive. Privlace turizam i finansiranje projekata iz njihovih maticnih drzava, pokrecu privredu i ostalo a na osnovi toga otvaraju se i nova radna mjesta, kao i privatne ili mjesovite firme koje ce opet raditi sa uvozom i izvozom proizvoda i usluga iz i u BH. Jer dzaba svakoj drzavi bez skolovanog, radnog i demografski zdravog i veceg naroda. Takve drzave i njihovi narodi su osudjene na propast i nestajanje u periodu od slijedecih 100 god.
Dobro, sve zapadne drzave uvoze strance zbog demografskih problema smanjivanja stanovnistva sto opet rezultira slabijom proizvodnjom, ekonomijom itd. U balkanskim drzavama to je tek najveci nadolazeci problem demografije jer je u velikom i brzom opadanju. BiH ce uvozom stranaca kao arapa i drugih ojacati svoju buducu demografiju a sa time i svoju ekonomiju jer ce drzava dobiti povecanje BDP-a i puno vise inkasiranja od poreskih obveznika. Stranci u BiH automatski finansiraju svoje projekte i ostavljaju novac u drzavi u kojoj stalno ili privremno zive. Privlace turizam i finansiranje projekata iz njihovih maticnih drzava, pokrecu privredu i ostalo a na osnovi toga otvaraju se i nova radna mjesta, kao i privatne ili mjesovite firme koje ce opet raditi sa uvozom i izvozom proizvoda i usluga iz i u BH. Jer dzaba svakoj drzavi bez skolovanog, radnog i demografski zdravog i veceg naroda. Takve drzave i njihovi narodi su osudjene na propast i nestajanje u periodu od slijedecih 100 god.
Ovi što kukaju za gruntom, čovjek bi pomislio da neko stvarno otima njihovu zemlju.
98% zemlje koja je prodana arapima je privatno vlasništvo, tako da to niti je kad bilo vaše niti će biti.
Ili da, ako ste baš toliko zabrinuti za grunt, ponudite veću cijenu od arapa pa će ljudi vama prodati.
Ovo je tipican primjer nerazumijevanja problema. Nije stvar u cijeni zemlje, nego u posledicama prodaje zemlje za Bosnjake i BiH. Cudno je to koliko neko moze biti nerazuman. U BiH smo imali tri naroda i klali smo se cim se pruzila bar mala prilika. U Bosni smo imali muslimane hanefijskog reda a danas imao:ahmedije, site, selafije i ateiste. Sta nam donose Arapi? Donose nam sacicu para i masu nam pred nosom, a mi gladni pa pruzimo ruku, uzmemo pare a ne razmisljamo o poledicama.
Ovo nije slucajno, ovo je dobro isplaniran postupak. Nece se vise velike zemlje mijesati u smjene vlada onako kako su to ranije cinile. Nece vise nasi susjedi priljati ruke nasom krvlju. Zasto to ciniti kad se sve drukcije moze organizirati. One ce uz pomoc S. Arabije, Katara i drugih zalivskih zemalja koje imaju naftu kao Allahov dar zametnuti kavgu medju muslimanima kao sto je to ucinjeno u: Avganistanu, a pocelo je i u Pakistanu, Iraku, Siriji, Jemenu, Somaliji, Libiji, Siriji itd. Zar je nas pamet toliko plitka da mi to ne mozemo primijetiti. Sta imamo danas u pomenutim zemljama, klanje i ubijanje do poslednjeg muslimana za tudje interese. Tako je to kad nemamo pameti da mislimo dugorocno o potezima nasih i svjetskih politicara.