Zašto mrzimo Izrael?

Post Reply
insomnia78

#726 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by insomnia78 »

Vidis ovo
Image
Ovo je tuga.

Ljudi koji su pocinili ovo i danas hodaju medju nama, odgajaju svoju djecu, rade, idu na odmore, forumaju, zajebavaju se, guze...

Ljudi koji negiraju sve ovo, kojih je jos vise i danas hodaju medju nama, odgajaju svoju djecu, rade, idu na odmore, forumaju, zajebavaju se, guze...

Nisam te vidio Kiki da otvoris temu o genocidu kod nas a ni vas ostale, pune brige za Palestinom da ucestvujete plaho na ovakvim temama

Bitniji su valjda Palestinci, Sirijci, Turci, Rusi, Kurdi i Jezidi. Time se mogu baviti besposleni zapadni balavci kojima je sve drugo u zivotu potaman.

Medju nama zive hodaju, odgajaju svoju djecu, rade, idu na odmore, forumaju, zajebavaju se, guze... hiljade zlocinaca. Hiljade djece ceka pravdu al jebo to haman
Kikibombona

#727 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Kikibombona »

cyprus wrote:Rastavi ih kiki ovdje na proste faktore, ubada milimetarski u centar, secira tačno kako jeste... Moram ovdje opalit lajk :-D :thumbup:
A moras priznati da nije narocito tesko. Ti lazni moralisti i svjetski pravednici, u stvarnosti vojnici nacije/vjere/rase, su potpuno providni. Nakon dvije recenice provalis ih.

Ja se sjecam jednog slucaju, dok sam bio mladji, 'nako impulsivan i silan, sklon verbalnoj, po potrebi fizickoj agresiji. Bila ekipica ispred zgrade. Medju njima jedan Srbin, uvlaciguz i ljigavac, koji se nicim izazvan volio dodvoravati. Bez ikakve, ikakve potrebe, samo eto da se dodvori. I tako on, oplete po cifutima. A meni pritisak skoci, vec mi od ranije muka od njega. Doslo je do toga da je prijetio da ce po pistolj otici. Idu po WBR, mater ti jebem ljigavu. :D Kada me prevrne mozes sa tenkom slobodno doci. :D Licemjeri su obicno picke, jaki na rijecima. Moze biti kao planina, ali dzaba kada muda nema. Licemjerstvo je karakterna osobina i obicno sa sobom povlaci kukavicluk. Zajebani su iskreni nacionalisti i vjernici. Kod takvih cesto nema povlacenja.

Na srecu, godine cine svoje pa sam poceo izbjegavati takve duele. Ne mozes nikoga mijenjati. Ljudi su takvi kakvi su. Samo si zdravlje mozes narusiti i eventualno popiti metak od nekakve pizde. A bezveze, ni radi cega.

A jeste zanimljivo, posebno u cetiri oko. Uhvati srati o nekome, a ti se slozis sa njim. Sve fino, sve pet, nadopunjavate se. Onda, kada provlis da je licemjer, opletes po njegovom stadu. Aaaaaaa, uuuuuuu... Odmah se uhinji i boje pocne mijenjati. Ma ja, u pravu si, vako-nako... a vidis da mu nije dobro! :izet: :D :lol:
Rampage

#728 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Rampage »

insomnia78 wrote:Vidis ovo
Image
Ovo je tuga.

Ljudi koji su pocinili ovo i danas hodaju medju nama, odgajaju svoju djecu, rade, idu na odmore, forumaju, zajebavaju se, guze...

Ljudi koji negiraju sve ovo, kojih je jos vise i danas hodaju medju nama, odgajaju svoju djecu, rade, idu na odmore, forumaju, zajebavaju se, guze...

Nisam te vidio Kiki da otvoris temu o genocidu kod nas a ni vas ostale, pune brige za Palestinom da ucestvujete plaho na ovakvim temama

Bitniji su valjda Palestinci, Sirijci, Turci, Rusi, Kurdi i Jezidi. Time se mogu baviti besposleni zapadni balavci kojima je sve drugo u zivotu potaman.

Medju nama zive hodaju, odgajaju svoju djecu, rade, idu na odmore, forumaju, zajebavaju se, guze... hiljade zlocinaca. Hiljade djece ceka pravdu al jebo to haman
E to je to.

A on se našao pametan nabijati Bošnjacima na nos Kurde, Turke, Palestince qrce palce i nazivati ih licemjerima i trpati ih u nekakve torove.
BHCluster

#729 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by BHCluster »

Image
Ovo je tuga.

Sad ce te optuziti dasi to postavio samo zato sto si ovaj ili onaj... BRE!
sorted

#730 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by sorted »

Lik sa hronicnom krizom identiteta na jedan diletantski i amaterski nacin uporan da nekog ubjedi da su zlocini i otimacina u palestini samo stvar propagande, i da zbog cinjenice sto je neko u svijetu dobro ili lose informisan o tome palestinci mogu biti presretni sto nisu jos uvijek do temelja satrani i da kvalitetno zive poluzivote u najvecem zatvoru otvorenog tipa na svijetu.

I jos ubjedjen i soli pamet da nepravdu u palestini suosjecaju samo islamisti iz iskljucivo vjerskih pobuda, a generalno svijest medju obicnom populacijom (ne mislim na zvanicnu politiku) o nepravdi u palestini vise je zastupljena u ovom dijelu svijeta i pojedinacno na terenu najvise aktivista dolazi iz zemalja eu. Nigdje muslimana iz bosne ili arapskog svijeta. Ili je ovo iz svedske, italije, irske takodje sve go islamista...ili reci da i oni to rade iz vjerskih pobuda i mrze zidove jer su im ubili isusa. :oops:
Sara03

#731 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Sara03 »

cyprus wrote:Rastavi ih kiki ovdje na proste faktore, ubada milimetarski u centar, secira tačno kako jeste... Moram ovdje opalit lajk :-D :thumbup:
Ubode, zaboli, te dobi kontraargument (po stoti put): Aha, troll, plaćenik!

Jbg, takav mentalni sklop, umjesto da čovjek sasluša i njihovu verziju, jelte, ista izostaje i ono već raspravlja o nekim imaginarnim ciframa. :lol:
Last edited by Sara03 on 30/05/2017 13:09, edited 1 time in total.
kakotakonikako

#732 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by kakotakonikako »

Rampage wrote:
Image
Ovo je tuga.

E to je to.

A on se našao pametan nabijati Bošnjacima na nos Kurde, Turke, Palestince qrce palce i nazivati ih licemjerima i trpati ih u nekakve torove.
Evo i ja da ponovim. Mozda Kikibombona i procita ovo. Mozda se i ljudski zapita. Ali cisto sumnjam. I dalje ce on spamovati i po onoj " ko nas zavadi BRE".
Kikibombona

#733 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Kikibombona »

Image
Ovo je tuga.

Ja sam o tome sve price ispricao i bezbroj puta si digao pritisak na maksimum. Trudim se izbjegavati lokalne teme. Ne bude mi dobro, sjebem si dan. Valjda mi temperament takav. Jbg jarane, nisam mazohista da se ubijam dozom svaki dan. Vec sam ti to rekao, makar dva - tri puta. Zbivanja par hiljada kilometara od nas ne primam k srcu kao zbivanja ovdje kod nas. To je prirodno, rekoh ti. Meni samo nije jasno zasto si ti tako nametljiv? Ne govorim ni ja tebi sta ces pisati. Boli me kita. Pisi o cemu hoces.

Veliki broj nacista nije odgovarao za svoje zlocine. Valjda ti je jasno da ne mogu svi biti uhvaceni. Ne moze se reci da nasi sudovi po ovom pitanju ne rade nista. Da mogu uraditi puno vise, to je sigurno. Kazne su skandalozno male. Al' sta reci na sve kada civilizovana Evropa pusti na slobodu ideologe zla, Biljanu Plavsic i Momcila Krajisnika!?? Sta reci? Sta mi tu mozemo? Izvrsiti kolektivni harakiri, svaki dan lupati glavom od zid. Mi sami ne moze nista, kao sto ne moze nijedan mali narod, sjeban raznim devajicijama. Oni smradovi sto su nam Dejton napravili su imali moralnu obavezu kazniti one koji su za zlo odgovorni. Nisu to uradili. Boli ih kurac za nas i nasu buducnost. Mi sami nemamo kapacitet nista napraviti. Mi bolan nemamo zatvore da potrpamo zlocince kamoli sta vise. Nemamo prostora ni za ove kriminalce koji hodaju slobodni nakon presude jer nemaju gdje lezati.
Kikibombona

#734 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Kikibombona »

sorted wrote:Lik sa hronicnom krizom identiteta na jedan diletantski i amaterski nacin uporan da nekog ubjedi da su zlocini i otimacina u palestini samo stvar propagande, i da zbog cinjenice sto je neko u svijetu dobro ili lose informisan o tome palestinci mogu biti presretni sto nisu jos uvijek do temelja satrani i da kvalitetno zive poluzivote u najvecem zatvoru otvorenog tipa na svijetu.

I jos ubjedjen i soli pamet da nepravdu u palestini suosjecaju samo islamisti iz iskljucivo vjerskih pobuda, a generalno svijest medju obicnom populacijom (ne mislim na zvanicnu politiku) o nepravdi u palestini vise je zastupljena u ovom dijelu svijeta i pojedinacno na terenu najvise aktivista dolazi iz zemalja eu. Nigdje muslimana iz bosne ili arapskog svijeta. Ili je ovo iz svedske, italije, irske takodje sve go islamista...ili reci da i oni to rade iz vjerskih pobuda i mrze zidove jer su im ubili isusa. :oops:
Jebo bolan identitet. Koji ce mi to kurac. Ja se hranim lijepim zenama, druzenjima, kulturno-sportskim manifestacijama i sl. Identitet mi nije potreban. Uopste.

Svi zakljucici su pogresni.

Evo moj stav:

- Izrael je nastao na zlocinu, nepravdi i represiji, kao skoro svaka nacionalna drzava
- izraelska politika od nastanka do dana danasnjeg je zlocinacka
- palestinski narod je dosta propatio i sada pati
- veliki sam zagovornik nezavisne Palestine, kao i nezavisne Cecenije, nezavisnog Kurdistana, nezavisnog Kosova, nezavisnog Tibeta itd.

Aj sad probaj ponovo!
beni-bu-man

#735 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by beni-bu-man »

Image
stakasa

#736 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by stakasa »

beni-bu-man wrote:Image
Ove mape govore da Palestinci nisu zasluzili da imaju drzavu
beni-bu-man

#737 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by beni-bu-man »

stakasa wrote:
Ove mape govore da Palestinci nisu zasluzili da imaju drzavu
Sto nisu zasluzili ???
hrle1976

#738 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by hrle1976 »

Ko im je kriv sto su masovno 40ih prodavali zemlju.
aratet

#739 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by aratet »

Mapa nije tacna iz dva razloga.
1.Fali Jordan
2.Pustinju niko nije kontrolisao, na prvoj slici je obojena kao palestinska naselja sto je naravno pogresno.
and

#740 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by and »

cyprus wrote:
Kikibombona wrote:
cyprus wrote:Svaki incident gdje nekom Palestincu bar zafali dlaka sa glave bude itekako propraćen od Al Jazeere i sličnih medija... Sjećam se npr. trivijalnosti od prije godinu-dvije... Naslov vijesti je bio nešto u stilu "palestinski fudbaler suspendovan u Izraelu zato što je nastupao za palestinsku reprezentaciju"... U tekstu je međutim stajalo drugačije - suspenziju je popio u petoj izraelskoj ligi, zato što je paralelno nastupao i za jedan palestinski klub, što je i logično - gdje se to još može igrati za dva kluba u isto vrijeme... Vijest je naravno praćena salvom komentara o "prokletom" i "bolesnom" narodu, hvalospjevima o Hitleru i slično...

A svakodnevno izađe bar jedna vijest sa sličnom tematikom i sličnim komentarima...

Međutim, evo gledam i ne mogu nigdje da nađem ovu vijest:

http://www.haaretz.com/israel-news/1.792194

Znači, 15 hiljada Izraelaca na ulicama Tel Aviva, koji traže priznanje palestinske države i okončanje okupacije... Zašto se ne stavlja fokus na tu vijest? Ne uklapa se baš u projiciranu sliku o bolesnom narodu ili o krvožednim čifutima gdje nema niko normalan... Jer fakat, takva je percepcija prosječnog muslimana u BiH, a čini mi se i u svijetu o Izraelcima/Jevrejima...
Ja sve to vidim kao pozitivnu propagandu. Uprkos svemu tome, Palestinci itekako pate. Da nema jake propagande, bilo bi im jos gore.

Ako nema pritiska javnosti, zlikovac ce ispuniti sve svoje mracne teznje. Jedan od takvih primjera je Turska koja je 100 puta veci zlikovac od Izraela. Neki dan su celnici trece stranke po snazi osudili na 14 mjeseci zatvora radi vrijedjanja predsjednika. Tiranija najgore vrste. I mediji o tome veoma malo pisu. Da se sve to radi Palestincima, gorili bi mediji.

Imamo sada primjer ludjaka Duardea na Filipinima. Lik otvoreno poziva na silovanje zene. Jedan-dva clanka i aj zdravo.

Rohinja muslimani? Ni oni nisu vrijedni.

O Afrikancima da ne govorim, skoro da se ne dozivljavaju kao ljudi.

Princip je jasan, koliko para toliko muzike. I svako navija za svoje i glumi da je moralan.
Tačno... Dobro je da je Izrael pod lupom svjetske javnosti... Sigurno je da bi Palestincima bilo još teže da nije tako...

Međutim, zašto se mora Izrael tako uniformno posmatrati i zašto se forsiraju samo one vijesti koje idu u prilog predrasudama? Izraelsko društvo je vrlo šaroliko, zasigurno jedno od najšarolikijih u političkom pogledu na svijetu, i tamo postoji jedan veliki broj ljudi sa normalnim i zdravim stavovima/pogledima... A slika koju prosječan konzument ovdašnjih medija može steći je da je tamo sve go krvolok... Stavljena je preslaba ograda između osude poteza izraelske vlasti i osude čitavog naroda...
pa mislim da se ljudi u osudama koncentrišu na vlast ne toliko na narod a ta ograda između vlasti i naroda je prejaka poput alkatraza i postavljena je od vlasti tamo.te ljude ja gledam kao da su u zarobljeništvu te vlasti.
činjenica je da potezi koje rade neke vlasti stavljaju pečat na neki narod za vjeke vjekova i taj narod se sam mora izdići i sam skinuti pečat sa sebe kao što su to učinili nijemci, talijani...
vezano za naslov teme, teška je riječ mržnja.prije bi rekao da se radi o nepodržavanju nekih stvari koje se tamo rade i nejasno je da neko to može podržavati.
nažalost kako kiki piše nisu svi ljudi isti,a mjesto gdje bi se te stvari trebale rješavati je generalna skupština un, a tek tamo vidimo te navijačke poglede na neke stvari.
vidjeli smo to i vidimo na primjeru bih kada rusi blokiraju rezolucije i sl. bez obzira na činjenice i na milion drugih primjera.
njih činjenice i istina ne zanimaju.
insomnia78

#741 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
Image
Ovo je tuga.

Ja sam o tome sve price ispricao i bezbroj puta si digao pritisak na maksimum. Trudim se izbjegavati lokalne teme. Ne bude mi dobro, sjebem si dan. Valjda mi temperament takav. Jbg jarane, nisam mazohista da se ubijam dozom svaki dan. Vec sam ti to rekao, makar dva - tri puta. Zbivanja par hiljada kilometara od nas ne primam k srcu kao zbivanja ovdje kod nas. To je prirodno, rekoh ti. Meni samo nije jasno zasto si ti tako nametljiv? Ne govorim ni ja tebi sta ces pisati. Boli me kita. Pisi o cemu hoces.

Veliki broj nacista nije odgovarao za svoje zlocine. Valjda ti je jasno da ne mogu svi biti uhvaceni. Ne moze se reci da nasi sudovi po ovom pitanju ne rade nista. Da mogu uraditi puno vise, to je sigurno. Kazne su skandalozno male. Al' sta reci na sve kada civilizovana Evropa pusti na slobodu ideologe zla, Biljanu Plavsic i Momcila Krajisnika!?? Sta reci? Sta mi tu mozemo? Izvrsiti kolektivni harakiri, svaki dan lupati glavom od zid. Mi sami ne moze nista, kao sto ne moze nijedan mali narod, sjeban raznim devajicijama. Oni smradovi sto su nam Dejton napravili su imali moralnu obavezu kazniti one koji su za zlo odgovorni. Nisu to uradili. Boli ih kurac za nas i nasu buducnost. Mi sami nemamo kapacitet nista napraviti. Mi bolan nemamo zatvore da potrpamo zlocince kamoli sta vise. Nemamo prostora ni za ove kriminalce koji hodaju slobodni nakon presude jer nemaju gdje lezati.
Da, valjda zato ti je 99% postova o Kurdima. Cak si otvorio temu o genocidu nad Jezidima
Kikibombona

#742 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Kikibombona »

aratet wrote:
1.Fali Jordan
2.Pustinju niko nije kontrolisao, na prvoj slici je obojena kao palestinska naselja sto je naravno pogresno.
Znali se kakvo je raspolozenje Jordana da ustupi dio teritorije Palestincima?

Haja, sta ima veze, svakako su jedni i drugi Arapi, suni muslimani. Dace brat bratu. :D

Dace isto kao kao sto Pakistan i Iran daju Beludzima. Za ovaj narod vjerovatno vecina nije ni cula, iako su meta stalnih napada, narocito Pakistana.

Ovo je vjerovali ili ne skola u Beludzistanu a ovo su Beludzi djeca!

Image

Do ovoga je doslo tako sto je pakistanska vojska preuzela skolu i od nje napravila vojno uporiste.

Beludzi su suni muslimani po vjerovanju, hanefijski mezheb, ako je nekome vazno. To im nije od pomoci posto o njihovoj tragediji niko ne izvjestava. Mogu ih sve pobiti i nista se nece desiti. Kamo srece da ovaj narod uziva paznju, da su reflektori upereni na Pakistan kao sto su na Izrael.

Image

Image

Manje vrijedni ljudi, prakticno na nivou zivotinja za svjetsku javnost!
Rampage

#743 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Rampage »

sorted wrote:Lik sa hronicnom krizom identiteta na jedan diletantski i amaterski nacin uporan da nekog ubjedi da su zlocini i otimacina u palestini samo stvar propagande, i da zbog cinjenice sto je neko u svijetu dobro ili lose informisan o tome palestinci mogu biti presretni sto nisu jos uvijek do temelja satrani i da kvalitetno zive poluzivote u najvecem zatvoru otvorenog tipa na svijetu.

To je to.

Doduše, nije jedini, nađe se još pokoji guslač na temi da iskoristi ukazanu priliku za prodavanje muda pod bubrege.

A na kilometar se vide njihovi stvarni motivi.
aratet

#744 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by aratet »

Kikibombona wrote:
To pitanje ne postoji, iako su uzeli vecinu zemlje oni.
Ta se zemlja ne smatra ukradenom jer je Jordan muslimanska zemlja, da li si ikad igdje procitao u medijima da im je Jordan ukrao zemlju ili nesto slicno?

Jordanci i Palestinci se danas razlikuju, prvi vrse represiju nad drugima, vjerovatno su cinili i gore zlocine nad njima nego Izraelci samo sto je sukob krace trajao.
Oni nisu nijedni, a ni drugi do kraja britanskog mandata Palestine ni postojali, sve su to bili Arapi nastali doseljavanjem iz Arabije i mijesanjem sa domicilnim islamiziranim stanovnistvom.

Sto se tice Pakistana, ta je drzava u potpunosti nastala na vjeri, to je nesto totalno neprirodno i zato su imali problema od njenog postanka, sekularni Banglades se svojevremeno odvojio od nih.
seln

#745 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by seln »

Zašto mrzimo Izrael?
'nako.
Kikibombona

#746 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Kikibombona »

aratet wrote:
Kikibombona wrote:
Ta se zemlja ne smatra ukradenom jer je Jordan muslimanska zemlja, da li si ikad igdje procitao u medijima da im je Jordan ukrao zemlju ili nesto slicno?
Neka im vrate zemlju onda, svakako su istog entickog porijekla i iste vjere. :D

Mogli bi ih jedino tenkovima pregaziti. Sigurno ne bi radili ovako kao Izraelci, na kvarno, metar po metar. Oni bi to rijesili za par sedmica.

Palestinci ce dobiti drzavu, kad-tad. Sporan je Jerusalem. Islamski lideri tu vrse strasan pritisak, zrtvuju Palestince radi svojih interesa.

Da su Palestinci u Turskoj, Iranu ili Pakistanu, znas kada bi dobili drzavu?
BHCluster

#747 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by BHCluster »

aratet wrote:
1.Fali Jordan
Rezolucija 181(II) i Rezolucija ES-10/14.
sorted

#748 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by sorted »

Kikibombona wrote:

Jebo bolan identitet. Koji ce mi to kurac. Ja se hranim lijepim zenama, druzenjima, kulturno-sportskim manifestacijama i sl. Identitet mi nije potreban. Uopste.

Svi zakljucici su pogresni.

Evo moj stav:

- Izrael je nastao na zlocinu, nepravdi i represiji, kao skoro svaka nacionalna drzava
- izraelska politika od nastanka do dana danasnjeg je zlocinacka
- palestinski narod je dosta propatio i sada pati
- veliki sam zagovornik nezavisne Palestine, kao i nezavisne Cecenije, nezavisnog Kurdistana, nezavisnog Kosova, nezavisnog Tibeta itd.

Aj sad probaj ponovo!

Sve vrijeme uporno fulas da su podrska i saosjecanje prema palestini zasnovani iskljucivo na vjerskom identitetu i sad kad sam te raskovo na tom polju uzeo si nabrajat cinjenice koje vec svi znamo. :mrgreen:
Kikibombona

#749 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Kikibombona »

sorted wrote:Sve vrijeme uporno fulas da su podrska i saosjecanje prema palestini zasnovani iskljucivo na vjerskom identitetu i sad kad sam te raskovo na tom polju uzeo si nabrajat cinjenice koje vec svi znamo. :mrgreen:
Nikada ovo nisam rekao niti napisao.

Reci ti meni, zasto se mrzi, ako se mrzi, Izrael, a ne mrze se Amerika, Velika Britanija, Turska, Kina ili Rusija?

Zasto ne nesretnim Beludzima niko ne govori?
Jesi ikada cuo za ovaj narod?
Znas li ista o njima?

Sta znas o Jezidima?
Je li ti tesko radi njihove sudbine?
Koliko si paznje posvetio stradanju jezidi naroda?

Aj bas da cujem odgovore, zeljno iscekujem...
aratet

#750 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by aratet »

Kikibombona wrote:
aratet wrote:
Kikibombona wrote:
Neka im vrate zemlju onda, svakako su istog entickog porijekla i iste vjere. :D

Mogli bi ih jedino tenkovima pregaziti. Sigurno ne bi radili ovako kao Izraelci, na kvarno, metar po metar. Oni bi to rijesili za par sedmica.

Palestinci ce dobiti drzavu, kad-tad. Sporan je Jerusalem. Islamski lideri tu vrse strasan pritisak, zrtvuju Palestince radi svojih interesa.

Da su Palestinci u Turskoj, Iranu ili Pakistanu, znas kada bi dobili drzavu?
Pa ne mogu vratiti, to je i njihova zemlja, i oni su Arapi britanskog mandata Palestine kao i Palestinci, ista masa ljudi.

Palestinci su imali pobunu u Jordanu, tzv. Crni Septembar ili Jordanski gradjanski rat, od tad su definitivno dva razlicita naroda. :D

Nije samo pitanje Jeruzalema nerijeseno, postoji i pitanje nepovezanosti teritorija, Gaza i Zaadna obala nisu fizicki povezani, a Izrael nikad nece dopustiti da se razni militanti slobodno secu kroz Izrael.
Plan o pripajanju Zapadne obale Jordanu i Pojasa Gaze Egiptu su Palestinci odbili, razmjena teritorija nije moguca jer to stanovnici ne zele.
Tesko je problem rijesiti ono realno, najveci je problem sto ljudi ne vide sam problem, vide kroz prizmu vjere, a to nije problem, to su neke nebitne stvari.
Post Reply