Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

zeina

#726 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by zeina »

LolaLola wrote:Tema je "Bosanke postaju druge ili trece supruge Arapima".

A ti otvori zasebnu temu o kurvalucima Srbijanskih starleta, sponzorusama, sponzorima, SugarDaddy..Itd.

p.s.
Nisi mi odgovorila na moja pitanja iznad, vrati se, ako ti nije sta.
Pa u tome i jeste problem sto se otvara tema selektivno samo zato sto se veze za odredjenu vjeru i naciju, selektivni napad iskljucivo iz tih razloga, ovakva tema treba pod "lock"

Odgovorila sam na sva pitanja koja su bila vrijedna odgovora
LolaLola

#727 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by LolaLola »

Naravno da nisi odgovorila na sva pitanja, nego vjesto izbjegavas ona pitanja kojih te sramota.

Nego koliko ti imas muzeva?
sha_ba

#728 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by sha_ba »

kolk'o para tol'ko muzike :izet: :mrgreen:
CaneBos

#729 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by CaneBos »

uglavnomja wrote:
CaneBos wrote: Ma daj ba..forsiras ovde nesto cemu realno nema mjesta koliko god to tebi godilo da tako definises. Nazivas prostitutkom zenu koja se udala vjerski za jednog covjeka (mene ovde ne interesuje njegov status vec ozenjenog covjeka).
Moze nama biti ovo prihvatljivo ili ne prihvatljivo, odvratno ili drago, moralno ili nemoralno, ali to nije ni blizu prostitucije i ne nagoni vise vodu na taj mlin, jer zena, a ni taj mudonja arapski nije prekrsio nikakve vjerske zakone, mozda gradjanske/civilne, ali vjerske ne i sa tog aspekta nema se sta vise pricati. Svaka prica dalje gdje forsiras etiketu prostitutki za takve zene postaje vid tvog licnog antagonizma prema samim propisima vjere. A mislim da vec postoji tema na PD koja diskutuje o Islamskom braku.
:shock:

nema veze sto je lik ozenjen ... :roll: mislim tebe to ne interesuje ... pa sto te interesuje ostalo? ono po defaultu branis svoje?

nema veze sto se ne postuju drzavni zakoni, vazno je da nisu prekrseni vjerski zakoni DRUGE drzava :roll: :shock: :?: (iz bih ne priznaje bi- poligamiju, znaci prekrseni su i bh vjerski zakoni)

fakat, odakle ljudima antagonizam prema pecinskim primitivnim obicajima sa drugog kontinenta, starim hiljadama godina ... :? u kojima je zena diskriminisana i obespravljena u svakom pogledu.

dalje, nije ona prostitutka nego je "stvar" koju je neko prodao arapu. ona je zrtva.
sam proces prodaje tijela se zove prostitucija. nije to samo gola zenska na strafti koja hvata musterije.

islamski brak je legalan ako je odradjen po zakonu, opstina, maticar pa dzamija .... a ovo sto ti pokusavas "braniti" nema veze sa brakom. cista prevara, trgovinom zenskim tijelom. zenu "vjencao" neki kozojeb sa vec ozenjenim covjekom ... mislim .... ponekad se pitam da li je onaj ceh bio cak i previse darezljiv :run:
Pravis digresije nacoravo, nemam volje crtat dalje. Bye
CaneBos

#730 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by CaneBos »

Gojeni H wrote:
CaneBos wrote: ... Moze nama biti ovo prihvatljivo ili ne prihvatljivo, odvratno ili drago, moralno ili nemoralno, ali to nije ni blizu prostitucije i ne nagoni vise vodu na taj mlin, jer zena, a ni taj mudonja arapski nije prekrsio nikakve vjerske zakone, mozda gradjanske/civilne, ali vjerske ne i sa tog aspekta nema se sta vise pricati. Svaka prica dalje gdje forsiras etiketu prostitutki za takve zene postaje vid tvog licnog antagonizma prema samim propisima vjere. A mislim da vec postoji tema na PD koja diskutuje o Islamskom braku.

Amra je deklarisani islamofob, tako da mi bas i ne godi kad se slazem s njom, ali ... :D
Neki muslimani se bas i ne bi slozili sa tvojom konstatacijom. Ili bolje receno definicijom serijatskog braka.

Od pocetka mi smeta sto ljudi previdjaju da je sam clanak ispod svakog normalnog novinarskog standarda.
"Prica jedna Sarajka ... A kaze da ima i drugih djevojaka". :shock: I djeca iz osnovne skole bi za domacu zadacu pokusali da pronadju te druge djevojke da ih intervjuisu.

Ne slazem se da je ovo klasicna prostitucija. Ako je ovo uopste istina i ako je samo izolovan slucaj, sama tema je bezveze.
Ukoliko zaista postoje desetine bosnjackih djevojaka koje su rupe za punjenje nekom Arapu, Turcinu ili Dancu, onda imam veliki problem s tim.

Nazad na instituciju serijatski zasnovanog braka ... ukoliko se rigidno uzima definicija, onda je i onaj sibicarski arapski jad sto je koristio rat i siromastvo u Bosni da prisvoji sebi mladu, dok odradjuje svoju turu u humanitarnoj organizaciji u Bosni, a zatim je bacao kao isluzenu krpu, cinio sve sto se zahtijevalo od njega po pitanju islamskog braka.

Ukoliko medjutim ukljucimo mozak, i razmislimo da nista u islamu nije i ne moze biti protiv covjeka, onda krsenje zakona zemlje u kojoj zivimo, ponizavanje zene zbog njene neimastine, nije bas tako islamska praksa, zar ne?
Potpuno si u pravu! I mislim da nije izolovan slucaj, vec prilicno rasiren. Poenta je da se ne moze poistovjetiti sa klasicnom prostitucijom i ici do te mjere nazvati te zene prostitutkama!
Moj licni stav je jedna stvar, a njihovi razlozi pristanka na status druge ili trece supruge je nesto drugo. Najcesce i skoro posve sigurno samo materijalne prirode da sebi i/ili svojoj djeci priskrbe egzistencijalnu sigurnost. Njima se moze, one tako hoce, ovde im to prolazi...
S druge strane, to sto arapska budz i sljam iskoristava siromastvo i socijalni jad ove zemlje, je prica za sebe i nesto o cemu bi ova drzava trebala da povede racuna, a nece! Tako da ja razumijem sta nas boli i sta nama smeta, ali da hanuma nije htjela sama dat', ne bi se njemu ni moglo, ali posto daju, nemamo mi tu sta palamuditi. A nazivati ih prostitutkama to zaista ne moze!
united bosnae

#731 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by united bosnae »

CaneBos wrote:
Potpuno si u pravu! I mislim da nije izolovan slucaj, vec prilicno rasiren. Poenta je da se ne moze poistovjetiti sa klasicnom prostitucijom i ici do te mjere nazvati te zene prostitutkama!
Moj licni stav je jedna stvar, a njihovi razlozi pristanka na status druge ili trece supruge je nesto drugo. Najcesce i skoro posve sigurno samo materijalne prirode da sebi i/ili svojoj djeci priskrbe egzistencijalnu sigurnost. Njima se moze, one tako hoce, ovde im to prolazi...
S druge strane, to sto arapska budz i sljam iskoristava siromastvo i socijalni jad ove zemlje, je prica za sebe i nesto o cemu bi ova drzava trebala da povede racuna, a nece! Tako da ja razumijem sta nas boli i sta nama smeta, ali da hanuma nije htjela sama dat', ne bi se njemu ni moglo, ali posto daju, nemamo mi tu sta palamuditi. A nazivati ih prostitutkama to zaista ne moze!

Image
Sta mislis dali ove hanume "same" (dragovoljno) daju i jesu li one prostitutke. Dali je ovo sto one rade materlijalne prirode i posljedica njihovog nastojanja da svojoj djeci priskrbe egzistencijalnu sigurnost.
KB9

#732 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by KB9 »

to lafo kod nas slikano, pa pojeli bi ih alfa maco muskarci da ih vide ovako u gacicama na ulici :mrgreen:
mehoxy

#733 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by mehoxy »

Sto vas realno, boli qurac, sto se bosanke udaju za arape ? Licno ih uopste ne krivim. Zasto bi ostale u BIH i siromastvu kad mogu imati bolje ?
Ludzak

#734 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by Ludzak »

mehoxy wrote:Sto vas realno, boli qurac, sto se bosanke udaju za arape ? Licno ih uopste ne krivim. Zasto bi ostale u BIH i siromastvu kad mogu imati bolje ?
Zašto ostajati u BIH kada mogu biti ropkinje arapima?
Donnie Smith

#735 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by Donnie Smith »

mirzaaa33 wrote:Image

Sarajevski muftija Enes Ljevaković tvrdi da Islamska zajednica u BiH nema nikakvih egzaktnih podataka o pojavi da Arapi vjenčavaju Bosanske kao svoje druge ili treće žene.

federalna.ba/BIRN
Ovakvih podataka i nema niko, ne samo on. Ah da, ima federalna. Jebote, kakvih sve izmišljenih priča na ovom forumu :lol:
Ako i ima neka jadnica da je otišla ili ostala da bude usputna nekome, to je dilajla, na koju ne treba trošiti vrijeme, kamoli novinske članke. Budala vazda bilo, mada je ovo meni sve k'o iz Dosije x :lol:
mehoxy

#736 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by mehoxy »

Ludzak wrote:
mehoxy wrote:Sto vas realno, boli qurac, sto se bosanke udaju za arape ? Licno ih uopste ne krivim. Zasto bi ostale u BIH i siromastvu kad mogu imati bolje ?
Zašto ostajati u BIH kada mogu biti ropkinje arapima?
Ako hoce da budu, nek budu - njihov problem. Sto se ropstva tice, barem pola stanovnistva u ovoj kvazi drzavi se komotno moze staviti u kategoriju legalnih robova.
Donnie Smith

#737 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by Donnie Smith »

united bosnae wrote:
CaneBos wrote:
Image
Sta mislis dali ove hanume "same" (dragovoljno) daju i jesu li one prostitutke. Dali je ovo sto one rade materlijalne prirode i posljedica njihovog nastojanja da svojoj djeci priskrbe egzistencijalnu sigurnost.
Kakav je ovo modni izričaj, dole gaćice gore dugi rukav :shock:
lijepa u dusi

#738 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by lijepa u dusi »

Meni samo ne idu u glavu ovi dusebriznici koji guraju noseve u tudje privatne stvari - ko se s kim jebe, vjencava i iz kojeg razloga, ne mogu vam opisati koliko me ne dira, a ne bi trebalo ni vas, sve dok ne dotakne licno vas.

Onome od vas kome se sestra/zena/majka/tetka/kcerka udala za Arapa i to kao nelegalna 2., 3., 10. supruga, njemu skidam kapu i pruzam podrsku u tim teskim trenucima i razumijem ogorcenost. Ostali... Gluho bilo.
Ne znam ni koji me q natjerao da pisem po ovakvim temama :-)
SkyLimit

#739 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by SkyLimit »

Ono što definitivno nije istina je tvrdnja IZ BiH da ne dopuštaju šerijatsko vjenčanje bez potvrde o prethodnom svjetovnom. Možda je to tako u teoriji, ali u praksi nije. U stvari ja još nisam čuo za slučaj da je imam odbio iz tog razloga da obavi šerijatsko vjenčanje, a znam ih mnogo koji su se "vjenčali" na taj način.
Gojeni H

#740 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by Gojeni H »

SkyLimit wrote:Ono što definitivno nije istina je tvrdnja IZ BiH da ne dopuštaju šerijatsko vjenčanje bez potvrde o prethodnom svjetovnom. Možda je to tako u teoriji, ali u praksi nije. U stvari ja još nisam čuo za slučaj da je imam odbio iz tog razloga da obavi šerijatsko vjenčanje, a znam ih mnogo koji su se "vjenčali" na taj način.
Ne mogu reci da ne postoji imam/hodza koji takvo nesto radi, ali mogu reci da ces takvog hodzu tesko pronaci na teritoriji tuzlanskog muftijstva.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#741 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by -LIBERO- »

Banned user for reason “Uvrede.” -trajni-
» Kaćunak
cenecimoveocino

#742 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by cenecimoveocino »

Evo pitajte nju,manje više isto kao i kod bosanski i ostalih :izet:
https://youtu.be/oh5Ic5EFpKY?t=27m10s
Nisam_fin

#743 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by Nisam_fin »

Ne znam u cemu je problem ako postaju zene nekome iz svoje dobre volje, kao sto mi nije problem sto se nase cure sexaju uokolo i mijenjaju momke.

Ove prve su mozda i "postenije" i "karakternije"
Montana

#744 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by Montana »

Nisam_fin wrote:Ne znam u cemu je problem ako postaju zene nekome iz svoje dobre volje, kao sto mi nije problem sto se nase cure sexaju uokolo i mijenjaju momke.

Bil ti bio "treći,četvrti" muž?
Nisam_fin

#745 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by Nisam_fin »

Montana wrote:
Nisam_fin wrote:Ne znam u cemu je problem ako postaju zene nekome iz svoje dobre volje, kao sto mi nije problem sto se nase cure sexaju uokolo i mijenjaju momke.

A ko mi garantuje da se necu zaljubiti u neku koja se dva put udavala?
Poenta je "pustite ljude da rade ono sto oni smatraju da je za njih ispravno"

Ko sam ja da nekome sudim?
Montana

#746 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by Montana »

Nisam_fin wrote:
Montana wrote:

A ko mi garantuje da se necu zaljubiti u neku koja se dva put udavala?
Poenta je "pustite ljude da rade ono sto oni smatraju da je za njih ispravno"

Ko sam ja da nekome sudim?
Znam to...al kakve su to žene,bolan...ta koja sama na to pristane?Za onu prodanu,prinuđenu,mogu svatit al se pitam,što ne utekne..
Nisam_fin

#747 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by Nisam_fin »

a jebi ga.... sto zena, dvjesto sisa.....
Montana

#748 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by Montana »

:lol: Jest vala
Nisam_fin

#749 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by Nisam_fin »

Montana wrote::lol: Jest vala
a nejasniji su mi muskarci..... cuj 2,3,4...... kakav mazohist moras biti
Altsa

#750 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by Altsa »

animals wrote:Ti su Arapi stvarno glupavi..
koji ce im klinac vise zena..i jedna je previse.. :-)
Naprotiv oni su pametni a nase cure su glupe ko neka stvar.To su sve dobrostojeci kozojebi koji imaju sredstva da izdrzavaju tolike zene. To je sve cisti materijalizam. Jel mislite da ce visokoobrazovana bosnjakinja sa pristojnim poslom to uraditi. Hoce al u qurcu. Sve se svodi na ruralne sredine gdje te zene nemaju ni za hljeba. Normalno to ne opravdava njihove postupke.
Ali sto kazu sam pao sam se ubio.
Post Reply