Tehnički je sve uredu sa tom logikom, ali suštinski ništa nije... Isto kao i naprimjer kao da neko dođe i opsuje mater smrdljivim Bošnjacima... Tehnički gledano, nemaju Bošnjaci razloga da se nađu uvrijeđeni, jer uvreda je upućena samo onim Bošnjacima koji su smrdljivi, ne svim, jelde?Maraschino wrote:Haj molim te objasni kako se Cedomir Jovanovic proziva plocom ''srpski zlocinci''?cyprus wrote:Pa fazon je što je najviše krivo upravo onima koji se nisu odazvali ni tada, a koji se ovom pločom ipak (in)direktno prozivaju... Ispada da bi bilo bolje da jesu, tada bi bar znali zašto ih se proziva...LBVIEW wrote:...a kome je krivo nek' se, sljedeci put kad vozdovi pozovu u rat za "ispravljanje vekovnih nepravdi", "srpske zemlje i grobove", "osvetu Kosova", ne odazove, ha ja...
Samo onaj ko je ukaljao ruke ovako ili onako moze se identifikovati sa natpisom ove ploce.
"'Srpski seljak'' ne znaci ''svi Srbi'' nego covjek koji obradjuje zemlju, ''zlocinac'' je onaj ko je pocinio zlocin...akcenat nije na ''srpski''.
Kada sam sve ovo ponovo procitao mozda bih samo promijenio i prosirio natpis na ''velikosrpski zlocinci potpomognuti domacim izdajnicima, pripadnicima paravojnih, parapolicijskih i dobrovoljackih falangi''
Ukratko, ja ne znam niti jednog sarajevskog Srbina kojem je ova tabla OK i koji nije uvrijeđen istom... Mnogi istina o tome šute, ali ja dosada niti jednog nisam čuo da se o istoj izrazio afirmativno... Toliko o tome da ova tabla vrijeđa samo zločince...
Ustvari, stvarne zločince boli kurac... Oni su ovom tablom sakriveni iza cijelog naroda... Dodik i slični vjerovatno mole Boga da ova tabla nikada ne bude promijenjena... Dok je tako, oni će u nju gledati kao u krunski dokaz za teztu da je današnje Sarajevo ustvari antisrpski Teheran... Teza koja je njima temelj na kojoj grade čitavu svoju antidržavnu politiku...
Nego, ne reče mi, šta tebi i sličnima smeta sa navođenjem Vojske Republike Srpske kao krivca? Zašto je branite? Ja sam rekao šta meni smeta sa navođenjem Srba i zašto branim Srbe... Sad - zašto vi branite Vojsku Republike Srpske? To nikako ne mogu da shvatim...