Zasto ste napustili BiH?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jeza u ledja

#726 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by jeza u ledja »

@ uglavnomja, pa eto to sam ja vidio, 550 kruna, govorimo o dugotrajnom parkingu. A normalno da ovisi sto je dalje od aerodroma, ali ako imas besplatan satl zar je bitno?
Bajdvej, u Americi kad gledas cijene parkinga aerodroma obicno nisu izlistani privatni parkinzi van aerodroma, koji su dalje i obicno jeftiniji, i naravno imaju usluge prevoza do terminala. Ne znam je li tako i u Evropi, ali ako jeste, znaci da postoje i jeftinije ponude.
uglavnomja

#727 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by uglavnomja »

jeza u ledja wrote:@ uglavnomja, pa eto to sam ja vidio, 550 kruna, govorimo o dugotrajnom parkingu. A normalno da ovisi sto je dalje od aerodroma, ali ako imas besplatan satl zar je bitno?
Bajdvej, u Americi kad gledas cijene parkinga aerodroma obicno nisu izlistani privatni parkinzi van aerodroma, koji su dalje i obicno jeftiniji, i naravno imaju usluge prevoza do terminala. Ne znam je li tako i u Evropi, ali ako jeste, znaci da postoje i jeftinije ponude.

semica dana na najudaljenijom parkingu je 550 kr. sad je i podnosljivo, ali kad dodjes na -20 i cekas autobus sa koferima, bilo do zgrade ili do auta :cry: . a autobosi imaju red voznje, ne znam tacno je li svakih 20 mminuta :?: znaci moras doci jos sat ranije na aerdorm. a i taj najjeftiniji je obicno bukiran puno unaprijed.
da ti ne pricam da je putarina (prolaz kroz oslo) preko 5 eura u jednom smjeru :D i jos je aerdrom pofino daleko ...u sumi i ne postoji nista drugo okolo. totalni monopol.
Zoya

#728 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Zoya »

Ima uvijek taksi :D
. Danas baš gledam cijene iz ovog grada ovdje udaljenog cirka 80km od aerodroma 1800 kr = 400 maraka u jednom pravcu. :skoljka:
uglavnomja

#729 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by uglavnomja »

Zoya wrote:Ima uvijek taksi :D
. Danas baš gledam cijene iz ovog grada ovdje udaljenog cirka 80km od aerodroma 1800 kr = 400 maraka u jednom pravcu. :skoljka:
imam, imam :D

30 eur za par km nocne voznje od zeljeznicke stanice (ili bus, isto je), plus 20 eura voz :izet:

a karta da saraj'va isto toliko
Zoya

#730 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Zoya »

uglavnomja wrote:

30 eur za par km nocne voznje, plus 20 eura voz :izet:

Karta do Tuzle 25 eura al' zato taksi 200 :D

Sve je platama prilagodjeno inače.
jeza u ledja

#731 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by jeza u ledja »

Ma Norveska plate zara. Palko jaja, hljeb, sir i ne znam jos nesto bezze doslo zeni 50 dolara. :run:
Bas me zanima jel kod vas isto stisla guza malo sad kad je nafta jeftina?
Tercius

#732 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Tercius »

Gojeni H wrote:
Tercius wrote:
prog321 wrote:Po čemu je SA aerodrom odron odrona? ? :shock:
Prvo po njuskama koje te sa umjesto dobro jutro docekaju sa recenicom "...halo momcino znas li ti citat...", pa se okrenes lijevo desno i skontas da tebi govori, jer ako prodjes kroz carinski prolaz na kojem pise " za prijaviti" narusavas stabilnost ove posrane drzave, da ne spominjem onog gubara za sankom sto donosi kafe ko da ih on tebi placa da ih pijes i da ne spominjem onog dole pred ulazom sa puskom gdje cekam svaki put da raznese stopalo jal sebi jal meni jal nekom trecem onim Steyerom.
Stoji da ima takvih ali ima kulturnih i finih radnika.
Konobara ima raznih i od onog celavog na kapijama kojeg nervira kad gost pita da li ima flasiranu vodu, do nekoliko sasvim okej ljudi u restoranu prije carinske kontrole.
"onaj s puskom" je sad standard skoro svugdje u Evropi, od Glazgova, preko Pariza, do Rima.

Ne vidim nikakvog razloga za krajnju negativnost.
Obicno nisam pobornik stavova tipa vidi nas a vidi njih, ali tacno se osjeti taj javasluk i krajnja negativnost cim pomolis nos iz tunela.Naravno da nisu svi takvi i to bi bilo glupo reci, medjutim prenosim samo svoja iskustva...jos nisam dozivio nikakav ljubazan gest od konobara koji me redovno odere za kafu, jos nisam dozivio ljubazan gest od one tete sto radi u trafici, carinike su izgleda malo pohapsili koliko su trebali jer valjda kontaju ako nose neku uniformu da im to daje za pravo da budu pasivno agresivni i arogantni...a onaj ispred ulaza nije sporan radi puske, vec je sporan sto mu je jedna ruka u djepu, drugom jal pusi jal copa nos jal se cese po guzici, i prebacuje onu pusku cas na jednu cas na drugu stranu e vidis po mom misljenju to je jedan odron aerodrom da gori ne moze biti...
prog321

#733 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by prog321 »

Poredite kruške i jabuke.
Nije isto parking koji je do pješačkog ulaza u airport i parking negdje u nedodjiji medju kukuruzom gdje se još pola sata morate vozikati busom. :-D
jefferson

#734 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by jefferson »

jeza u ledja wrote:
Gojeni H wrote:
Fudo387 wrote:Ni ja ne kontam ovo za aerodrom, jebaji ga, aerodrom k'o aerodrom...sletis, odletis, k'o se to tamo parkira pa da je parking bauk?
Odvratne njuske izignorisem, fin svijet pozdravim i haj' Fudo svojim poslom.

Bilo bi lijepo da ima direktan let za Ameriku, al' to nemaju ni puno veci gradovi, tako da, sta je tu je.
Samo, jest' ga majku mu usicalo medju ona brda, fakat me vazda strah da ga ne promasi i zvekne me nedje u sumu.
:thumbup: Za boldirano.

Volio bih i ja da ima let za LA, Hjuston ili Ricmond. Tamo mi je raja. :D
Ali ne kontam ovo ... poredimo se s Chemerikom, Francuskom, ... :shock: Zemlja sa jedva 3 i po miliona stanovnika? Jedna od slabije razvvijenih u Evropi? Daaaaaj, ba ...

Ovo sto @jez govori za puteve je zaista prijeko potrebno.

Lokacija aerodroma katastrofa ... vazda magla. Ako letim u oktobru ili februaru, samo kontam kad ce onaj levat sto mu je neko stavio sako i kravatu jal u Becu jal u Istanbulu reci: "FLight to Sarajevo has been cancelled ... zbog magle" :evil:
Al' sta sad, to je glavni grad? Ko bi osim Sarajlija zivio u onom loncu? :D
Mislim da su letovi iz SJJ do Amerike nemoguci, nek me ispravi jeff. Ni Beograd ni Zagreb nemaju direktne preko bare.
No evo ja sam usporedio cijene sa okolnim glavnim gradovima i Sarajevo je najskuplje. Znaci Skoplje, Podgorica, Tirana i Pristina su jeftiniji. :zid:
Naravno da je moguce.
Prvo, aerodrom ima dovoljno dugu pistu da prihvati odredjene sirokotrupne avione (Airbus 330, B767, vejrovatno 787). JAT je nekada na SJJ (redovno nekoliko mjeseci prije i poslije olimpijade) sletao sa DC-10-30 na aerodrom.
Drugo, iako bi se trebalo malo potruditi, dobila bi se dozvola FAA za let do SAD. Najveca stvaka je tu osiguranje (koje je na SJJ dobro) i ne bi bio problem da se ispune svi uslovi. Trebalo bi uloziti u sluzbe spasavanja na aerodromu (vatrogasna jedinica mora imati bar jedno navalno auto sa tkz. prodirucom iglom. Beograd morao uzeti prije par mjeseci novo vozilo da bi ispunili FAA uslove).
Medjutim, najveci problem je korupcija. Beograd krece sa letom za JFK 23 juna. Air Serbia je uzela na lizing A330-200. Sve je to rezultat privatizacije i ulaska Etihada u vlasnicku strukturu. Air Serbia ne racuna na srbijance iz Nisa da ce ici posjecivati NYC, nego dijasporu u SAD, prvensvteno Bosance. Dajem prste ruke ako Air Serbia ne poveca frekvenciju za SJJ nakon sto krenu letovi za JFK ili uvedu umjesto ATR-72, Airbus A320.
Mi smo imali sansu, svaka vlast koja je dosla je htjela partnera za BH Airlines, ali da se Federalna vlada pita, tj. da stranka postavlja direktora i vuce konce. E pa niko nije glup (iako mi mislimo da samo najpametniji narod).
Sve se moze, mogla se uvesti i linija za SAD (iako je zima malo problem) da je kompanija razgranal mrezu, da se BiH bolje gura kao turisticka destinacija, da taxisti ne globe zbog par km voznje i pljackaju turiste itd, itd.
Iako ova lokacija aerodroma uopste nije perspektiva i normalni ljudi bi trebali razmisljati da jednog dana Sarajevo ima direktnu vezu sa JFK. Medjutim, posto kod nas gledanju u buducnost podrazumjeva novi kredit od MMF-a da se pokrpe budzetske rupe, jos malo pa cemo i u Minhen preko Zagreba a ne direktno.
Last edited by jefferson on 29/05/2016 04:47, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#735 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by jeza u ledja »

prog321 wrote:Poredite kruške i jabuke.
Nije isto parking koji je do pješačkog ulaza u airport i parking negdje u nedodjiji medju kukuruzom gdje se još pola sata morate vozikati busom. :-D
Sta hoces da kazes? Moze propjesaciti do Aerodromskog Naselja pa kroz C5 do trole? :roll:
Stavi se u ulogu stranca koji dolazi u SA, jedina prava opcija mu je taksi, koji kosta jako puno za nase uslove. Plus je vjerovatno i avionsku kartu platio jako puno s obzirom koliko smo blizu Evrope.

Mah...mislim odosmo od teme.
Gojeni H

#736 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Gojeni H »

jeza u ledja wrote:
Gojeni H wrote: Boldirano ne kontam, odnosno ne znam.
Sta ne kontas? Povezanost Sarajeva sa BI, Malezijom, Turskom, itd je bila veca od kad znam za sebe. Sto ekonomski, sto evo sad i turisticki. Evo Al Dzazira je otvorila sjediste za Balkan u Sarajevu, ne u Beogradu, Zagrebu, i slicno.
Kako je Sarajevo povezano sa KL-om? Sa Turskom da, ali nije ranije bilo letova za Dubai.
U periodu 2003. do mozda 2006. Kuvajt je sa Beogradom bio povezan direktnim letom ... s Bosnom nikad. Ali ovo ima vise veze sa JAT-om i bivsom zemljom.
Gojeni H

#737 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Gojeni H »

jeza u ledja wrote:
Sta hoces da kazes? Moze propjesaciti do Aerodromskog Naselja pa kroz C5 do trole? :roll:
Stavi se u ulogu stranca koji dolazi u SA, jedina prava opcija mu je taksi, koji kosta jako puno za nase uslove. Plus je vjerovatno i avionsku kartu platio jako puno s obzirom koliko smo blizu Evrope.

Ovo je istina. Nema apsolutno nikakvog razloga da nema autobusne linije svakih recimo pola sata od aerdoroma do grada.
jefferson

#738 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by jefferson »

Gojeni H wrote:
jeza u ledja wrote:

Ovo je istina. Nema apsolutno nikakvog razloga da nema autobusne linije svakih recimo pola sata od aerdoroma do grada.
Taxisti. Nema vecih ublehasa od njih i GRAS-a.
Na kraju sto nema autobusna linija Zenica-aerodrom? Auto put cijelo vrijeme, stane u kakanj, Visoko itd, pokupi putnike i eto. Ne znam mozda ne bi bilo isplativo, a mozda i bi, ko zna.
Problem je sto se u BiH ljudi pretvaraju da je kapitalizam. U sustini je i dalje dogovorna ekonomija. Taxisti prakticno sputavaju razvoj ekonomija. Da moze ko god hoce uvesti liniju za aerodrom, mozda bi neko otovrio i parking i besplatni satl do aerodroma itd.
Ali jok...
Gojeni H

#739 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Gojeni H »

Tercius wrote:
Obicno nisam pobornik stavova tipa vidi nas a vidi njih, ali tacno se osjeti taj javasluk i krajnja negativnost cim pomolis nos iz tunela.Naravno da nisu svi takvi i to bi bilo glupo reci, medjutim prenosim samo svoja iskustva...jos nisam dozivio nikakav ljubazan gest od konobara koji me redovno odere za kafu, jos nisam dozivio ljubazan gest od one tete sto radi u trafici, carinike su izgleda malo pohapsili koliko su trebali jer valjda kontaju ako nose neku uniformu da im to daje za pravo da budu pasivno agresivni i arogantni...a onaj ispred ulaza nije sporan radi puske, vec je sporan sto mu je jedna ruka u djepu, drugom jal pusi jal copa nos jal se cese po guzici, i prebacuje onu pusku cas na jednu cas na drugu stranu e vidis po mom misljenju to je jedan odron aerodrom da gori ne moze biti...
Mozda nisi obicno, ali u u ovom slucaju jesi. :D

Ja taj javasluk nisam osjetio, osim kao sto sam rekao u slucaju jednog konobara u kaficu kod kapija ... lika puca kriza srednjih godina, smeta samom sebi ...

Konobar te odrao za kafu?!? Na kojim to aerodromima Allaha ti pijes kafu? Kafa na aerodromu Sarajevo je najjeftinija od svih aerdoroma na kojima sam bio ... a bio sam na barem 40 svjetskih aerodroma.

Teta sto radi na trafici me nikada nije ruzno pogledala. Ja uzmem novine, platim, izvolite-hvala i zavrsena prica.

Meni su radnici obezbjedjenja na beckom aerodoromu katastrofa.
Uvijek se u Parizu zadesim kad salju vojsku da pojaca obezbjedjenje jer ocekuju nekakav teroristicki napad pa se osjecam kao da sam na liniji fronta.
U Istanbulu se uvijek osjecam kao da me neko zavrnuo bilo na razmjeni novca, bilo na cijeni kafe i kolaca.
U Americi sam se osjecao kao u filmu Opsada uzivo.
U Rimu u WC-u puse jer hebeni aerodrom nije ljudima obezbijedio pusionu.
U Beogradu mi oduzmu Cedevitu :D . Sta veli srpska guzla: "1 kg je previse." Ma nemoj ... koliko je dovoljno?

I ... mogao bih ovako do aksama. Kao sto ti rece, samo na osnovu vlastitog iskustva.
Gojeni H

#740 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Gojeni H »

jefferson wrote: Taxisti. Nema vecih ublehasa od njih i GRAS-a.
Na kraju sto nema autobusna linija Zenica-aerodrom? Auto put cijelo vrijeme, stane u kakanj, Visoko itd, pokupi putnike i eto. Ne znam mozda ne bi bilo isplativo, a mozda i bi, ko zna.
Problem je sto se u BiH ljudi pretvaraju da je kapitalizam. U sustini je i dalje dogovorna ekonomija. Taxisti prakticno sputavaju razvoj ekonomija. Da moze ko god hoce uvesti liniju za aerodrom, mozda bi neko otovrio i parking i besplatni satl do aerodroma itd.
Ali jok...
:thumbup:
Mada, dogovorna ekonomija implicira da se neko s nekim dogovara. A, ustvari radi se o obicnom monopolu i onemogucivanju sirenja ekonomije na duze staze.
Gojeni H

#741 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Gojeni H »

uglavnomja wrote:

30 eur za par km nocne voznje od zeljeznicke stanice (ili bus, isto je), plus 20 eura voz :izet:

Jesi l' pashinica ili nisi? :D
Gojeni H

#742 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Gojeni H »

jeza u ledja wrote:Ma Norveska plate zara. Palko jaja, hljeb, sir i ne znam jos nesto bezze doslo zeni 50 dolara. :run:
Bas me zanima jel kod vas isto stisla guza malo sad kad je nafta jeftina?
Ne znam je l' Amric i bosanske Norvezane, ali rodjene Norvezane koje ja poznajem jeste stislo. Snalazljiviji su se obezbijedili za naredne 2-3 teske godine, ali su ostali na ledu.
jefferson

#743 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by jefferson »

Gojeni H wrote:
Tercius wrote:
Mozda nisi obicno, ali u u ovom slucaju jesi. :D

Ja taj javasluk nisam osjetio, osim kao sto sam rekao u slucaju jednog konobara u kaficu kod kapija ... lika puca kriza srednjih godina, smeta samom sebi ...

Konobar te odrao za kafu?!? Na kojim to aerodromima Allaha ti pijes kafu? Kafa na aerodromu Sarajevo je najjeftinija od svih aerdoroma na kojima sam bio ... a bio sam na barem 40 svjetskih aerodroma.

Teta sto radi na trafici me nikada nije ruzno pogledala. Ja uzmem novine, platim, izvolite-hvala i zavrsena prica.

Meni su radnici obezbjedjenja na beckom aerodoromu katastrofa.
Uvijek se u Parizu zadesim kad salju vojsku da pojaca obezbjedjenje jer ocekuju nekakav teroristicki napad pa se osjecam kao da sam na liniji fronta.
U Istanbulu se uvijek osjecam kao da me neko zavrnuo bilo na razmjeni novca, bilo na cijeni kafe i kolaca.
U Americi sam se osjecao kao u filmu Opsada uzivo.
U Rimu u WC-u puse jer hebeni aerodrom nije ljudima obezbijedio pusionu.
U Beogradu mi oduzmu Cedevitu :D . Sta veli srpska guzla: "1 kg je previse." Ma nemoj ... koliko je dovoljno?

I ... mogao bih ovako do aksama. Kao sto ti rece, samo na osnovu vlastitog iskustva.
Amerika je specificna. TSA oni sto pregledaju veze sa policijom nemaju. Ne do bog da se nadjes ti u opasnosti i da nema prave policije (aerodromske) i da ti oni trebaju pomoci. Sistem je takav, veliki aerodromi, guzva, masa onih TSA, ali kada ih prodjes nema sta vidjeti osim par policajaca. Naravno sve se motri, video ovo ono. Ali zbot onih TSA sve izgleda kao opsada.
Medjutim, ima i tu svega. Ali pasoska kontrola im je deset puta bolja od bilo koje nase.I dok sam bio na vizi za SAD, teze mi je bilo Arzano proci da odem kafu popiti u Baske Vode nego ATL ili JFK. Kako ste, gdje idete, uslika te, dovidjenja. On na pasoskoj napise u sustini da li carina treba obratiti paznju na tebe ili ne. Postoje vrlo JASNE upute da se sir, mes itd ne mogu unositi. Hajde sto to pise, alis to nasi to vrlo dobro znaju, i xxx puta cuo: ma ko ih jebe, probat cu ja.
Na SJJ, jbt, prvo, na pasoskoj kontroli ni muuuuu, meeee. Da mi bar kaze: konju kako si. Jok, samo uzme pasos ko da ga je neko natjerao/la da radi tu. Carina: gospodine, mozel malo. Imal sta za prijaviti: nema. jestel sigurni: ja sta sam nego siguran, otvori pa vidi. Ima par poklona, nista posebno. Gdje radite? (to mi je najbolje pitanje) ja odmah puni naziv firme i lokaciju. A carinik, aha dobro (kao zna on i firmu i gdje je).
Italija? Ma balkanci 1/1. Sjecam se jednom iz Milana za SJJ. Snjeg u Sarajevu, zatvorilo aerodrom hem u Sarajevu hem u ZAG i BEG. Puno "jugoslovena" na aerodromu. Hem neka baba iz Srbije izvadi rakiju, mi pijemo vec za sankom, kad smo sve popili sto je bilo u sanku, uzmemo rakiju, naidjose karabinjeri. Pitanje: odakle ste: pocese odgovori: Srbija, BiH, Hrvatska, oni samo odmahnuse rukom kao ono: ne petljaj se sa budalama.
Alitalia? to je posebna prica, ali su pizzu imali u avionima strava (iako fali nekih djelova unutar kabine).
Pariz? Niko engleski nece da prica. Sagradili aerodrom ko da su se takmicili kako da naprave najkomplikovaniji aerodrom. Gatovi? ja mislio od jednog gata da je wc, bukvalno.
Ali nista nece prevazici JAT par godine prije gasenja.
Last edited by jefferson on 29/05/2016 06:11, edited 1 time in total.
jefferson

#744 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by jefferson »

Gojeni H wrote:
jefferson wrote: Taxisti. Nema vecih ublehasa od njih i GRAS-a.
Ali jok...
:thumbup:
Mada, dogovorna ekonomija implicira da se neko s nekim dogovara. A, ustvari radi se o obicnom monopolu i onemogucivanju sirenja ekonomije na duze staze.
Ma i monopol, i dogovorna ekonomija sta god, samo kapitalizma nema.
Svi bi da je njemacka a da se radi kao u SFRJ, a da je sistem kao sada u BiH (korupcija).
TRANCE

#745 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by TRANCE »

Zanimljiv video o našem aerodromu, kaže wi-fi internet na aerodromu se plaća što je danas rijetkost u svijetu, al' ne možeš ni kupiti, jer neki Halid kojeg je stranka uhljebila da radi na aerodromu nije donio vaučere za internet :lol: I onda neko upoređuje naš aerodrom sa svjetskim aerodromima :-)

Bodkin

#746 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Bodkin »

Pa nije bas da na svim aerodromima ima wifi. Poredis se sa zemljama u okruzenju. I zg i bg daju 15 min besplatno pa onda placanje.

U principu sa aerodrom je ok. Mali lokalni aerodromcic. Dobro je sto je blizu pa krenem 45 min ranije od kuce. Nije komplikovan i nikad nema guzve.

Ljudi su generalno ok. Ovi na check-inu su uvijek ljubazni. Oni levati na pregledanju pasosa su uvijek na drkani.

Jebote zalite se na parking a ostavite za pr maraka auto pred ulaznim vratima aerodroma. Pa sta hocete vise?

A i poredite neuporedivo. Nema logike porediti CDG ili VIE sa sarajevom. Oni imaju svoje probleme veikih aerodroma, mi svoje.

Najveci problemi su nedostatak prevoza i nedostatak letova. Prvo ne smiju napraviti zbog tala sa taksistima, drugo zbog tala medju politicarima. Drze visoke takse zbog uhljeba i boli ih kurac za dobrobit grada. Nisu uveli novu liniju ne pamtim, a evropa puna dijaspore. Zato sto smo sup** evrope su nam i letovi skupi itd itd.
insomnia78

#747 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by insomnia78 »

Dibidus usraste temu koja se pretvori u ja bio, ja vidio
Co'ek bi rek'o ne izlazite se iz aviona
Bodkin

#748 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Bodkin »

Avion? Sta je to?
Gojeni H

#749 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Gojeni H »

jefferson wrote: Amerika je specificna. TSA oni sto pregledaju veze sa policijom nemaju. Ne do bog da se nadjes ti u opasnosti i da nema prave policije (aerodromske) i da ti oni trebaju pomoci. Sistem je takav, veliki aerodromi, guzva, masa onih TSA, ali kada ih prodjes nema sta vidjeti osim par policajaca. Naravno sve se motri, video ovo ono. Ali zbot onih TSA sve izgleda kao opsada.
Medjutim, ima i tu svega. Ali pasoska kontrola im je deset puta bolja od bilo koje nase.I dok sam bio na vizi za SAD, teze mi je bilo Arzano proci da odem kafu popiti u Baske Vode nego ATL ili JFK. Kako ste, gdje idete, uslika te, dovidjenja. On na pasoskoj napise u sustini da li carina treba obratiti paznju na tebe ili ne. Postoje vrlo JASNE upute da se sir, mes itd ne mogu unositi. Hajde sto to pise, alis to nasi to vrlo dobro znaju, i xxx puta cuo: ma ko ih jebe, probat cu ja.
Na SJJ, jbt, prvo, na pasoskoj kontroli ni muuuuu, meeee. Da mi bar kaze: konju kako si. Jok, samo uzme pasos ko da ga je neko natjerao/la da radi tu. Carina: gospodine, mozel malo. Imal sta za prijaviti: nema. jestel sigurni: ja sta sam nego siguran, otvori pa vidi. Ima par poklona, nista posebno. Gdje radite? (to mi je najbolje pitanje) ja odmah puni naziv firme i lokaciju. A carinik, aha dobro (kao zna on i firmu i gdje je).
Italija? Ma balkanci 1/1. Sjecam se jednom iz Milana za SJJ. Snjeg u Sarajevu, zatvorilo aerodrom hem u Sarajevu hem u ZAG i BEG. Puno "jugoslovena" na aerodromu. Hem neka baba iz Srbije izvadi rakiju, mi pijemo vec za sankom, kad smo sve popili sto je bilo u sanku, uzmemo rakiju, naidjose karabinjeri. Pitanje: odakle ste: pocese odgovori: Srbija, BiH, Hrvatska, oni samo odmahnuse rukom kao ono: ne petljaj se sa budalama.
Alitalia? to je posebna prica, ali su pizzu imali u avionima strava (iako fali nekih djelova unutar kabine).
Pariz? Niko engleski nece da prica. Sagradili aerodrom ko da su se takmicili kako da naprave najkomplikovaniji aerodrom. Gatovi? ja mislio od jednog gata da je wc, bukvalno.
Ali nista nece prevazici JAT par godine prije gasenja.
Katastrofa! Fakat kao da su se takmicili da naprave najkomplikovaniji aerodrom na svijetu.
Gojeni H

#750 Re: Zasto ste napustili BiH?

Post by Gojeni H »

insomnia78 wrote:Dibidus usraste temu koja se pretvori u ja bio, ja vidio
Co'ek bi rek'o ne izlazite se iz aviona
Jest, jest to je bio cilj. Je l' ti vokri, jarane? :D
Post Reply