Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Idriz

#726 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Idriz »

MyTao wrote:
Mohamad Sissoko wrote: Pa et recimo ako mrzis srpstvo kao dio identiteta nekog covjeka to po tebi ne znaci da mrzis Srbina ili ako mrzis fasizam kao dio svjetonazora fasiste ti obavezno ne mrzis ga ko osobu.Ispada da mozes mrzit fasizam al ne obavezno i Musolinija...al eto..svasta je moguce kod tebe
Znam da je za tebe tesko ovo svatiti, ali jedna stvar ne cini covjeka... Ljudi ima dobri I losi, to u sta vjeruju je njihovo sve dok ne diraju druge. Po tebi jedna osoba moze voljeti samo sebe, jer ne postoji ni jedna druga osoba na svijetu koja ce imati sve sto ti volis.

Uglavnom, mrzim vjere I religije, mislim da su ne samo nepotrebne vec I stetne za svijet... To ne mjenja cinjenicu da volim svoju majku koja klanja svaki vakat. Znam da ti je tesko to svatiti, ali pokusaj... ili nemoj, zaboli me...
to bi valjda svako normalan morao da shvati. vjera je opijum za mase i ne zasluzuje nista nego prezir. ako se tvoj brat drogira, ne znaci da mrzis brata nego heroin.

vjera je gomila proljeva i ne zasluzuje nikakvo postovanje.
Lincoln-Burrows

#727 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Lincoln-Burrows »

Činjenica je da Bagdadijevu ideologiju podržava veliki dio ljudi na BI i da
njegova nauka tamo je naišla na plodno tlo. Pustite mantre jeli on ovo ili ono.
Puno ih je.
Idriz

#728 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Idriz »

sumirprimus wrote:Fakti su fakti.
Momak od bagdada je stvaran lik 71 godiste rodjen u okolini samare...ibrahim al badri.i ima doktorat s.islamskog univertizeta..od prije drugog zaljevksog rata.
Osim ako ne vjerujete u teorije zavjere...
uz to je muhamedov rodjak i ocito tip sa velikom harizmom.

ali eto... pojma on nema o islamu, nego valjda dzemaludin latic i fuad backovic deen.
sumirprimus

#729 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by sumirprimus »

Idriz wrote:
Momak od bagdada je stvaran lik 71 godiste rodjen u okolini samare...ibrahim al badri.i ima doktorat s.islamskog univertizeta..od prije drugog zaljevksog rata.

ali eto... pojma on nema o islamu, nego valjda dzemaludin latic i fuad backovic deen.
Da bi postao halifa morao je imati krvnu vezu.otud al husejini al kurejsi...
Jedino sto nije jasno u vezi njega je da li je bio povezan sa sadamovim ob.sluzbama...a ovo da je zidov mosadov agent. :lol:
Bodkin

#730 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Bodkin »

LSD wrote:
uglavnomja wrote:
LSD wrote: Ti njegovi podanici, da imalo mozga imaju, shvatili bi da jedan pravi musliman ne može sam sebe proglasiti Halifom ;-) zamisli samo te arogancije.
Ti njegovi podanici, da išta znaju o islamu i historijatu islama , shvatili bi da je to samo po sebi neviđena travestija :!: jer se ni velikani islama poput hz. Ebu Bekra ili hz. Omera nisu mogli sami proglasiti Halifama, jer im je eto to bio čeif i tako naletilo kao Bagdadiju - vec ih je narod mora birati.

eto ,toliko o tim njegovim podanicima.
a zivota ti o cemu to ti pricas???? mislim, prvo koga briga kako je neki tamo lik dosao na to mjesto i kako se ta funkcija zove. i sta kome znaci. halifa pa halifa ... pa k'o da se alahom proglasio, a ne nekim presjednikom.
Pa to ti je glavno za shvatanje citave ove podvale oko ISILa i Boko Harama

Moraš znati i nauciti kako se postaje Halifom, na koji nacin, ne može niko sam sebe prozvati halifom, niti neke dijelove Sirije, Iraka, Jordana nazivati nekakvim hilafetom (kao što ovi rade)....a Boko Haram je vilajet, to jest njegova afrička filijala, jel :shock: zamisli samo ti kakve su to budalaštine.
I šta laik koji veze nema o šerijatu, koji ne poznaje islam i koji ne zna kako se postaje halifom, šta on može iz svoje neuke perspektive skontati :? - on misli da je to to, to je pravi islam, oni su "cuvari islama" što rece ljevoruki, tako neznalice to rezonuju i hajmo lijepiti etikete....nidje veze :shock: teška podvala koji neobrazovana svjetina puši vec godinama.

Sama cinjenica da je covjek sam sebe prozvao Halifom, to jest liderom cijelog islamskog svijeta, to jest Poslanikovog ummeta (ako pricamo striktno vjerski) - je nezapamćeni cirkus sam po sebi :!: ....samo to je dovoljno (svakom razumom obdarenom insanu) da skonta neke stvari.

Pa ko je taj Bagdadi, nek mi neko objasni
koga bolan boli kurko za terminologiju. ljudi se raznose u ime isslama. cine zlocine i cak su organizaciju nazvali islamska drzava. imaju po cijelom svijetu pristalica i sve su muslimani.

dakle ljudima je nebitno moze li halifa biti halifa. ljudima je nebitno i sta je halifa. to je ono sto ti ne kontas. ne, isil nije jednako muslimani. ali danas ne vidim da se nesto lome da se to objasni ljudima. nego kad krenes pricati o kozojebima proglase te islamofobom
LSD

#731 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by LSD »

uglavnomja wrote:
ne postoji niko ko moze sam sebe proglasiti nekim ili necim i stvarno postati to, a da nema podrsku. taj bagdadi je ocito ima. i to ne malu.
ako tebi niko nije podnio izvjestaj kako je dosao na to mjesto, ima masa drugih kojima je on legalno izabran. ako su ga izabrali koje ti ne priznajes

A molim te, objasni mi samo ovo - a ko ga je postavio za halifu, to jest ko ga je izabrao halifom, ko mu daje tu podršku, to jest legalitet i legitimitet Halife :? baš me to zanima

Ovo te pitam cisto zato jer znamo da niti jedna (ovo naglašavam) ulema islamskog svijeta mu nije priznala i odobrila Hilafet...ukljucujuci i našu bosansku, jasno :mrgreen:
Idriz

#732 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Idriz »

sumirprimus wrote:
Idriz wrote:

Da bi postao halifa morao je imati krvnu vezu.otud al husejini al kurejsi...
Jedino sto nije jasno u vezi njega je da li je bio povezan sa sadamovim ob.sluzbama...a ovo da je zidov mosadov agent. :lol:
ma da... vazda taj zapad i ti mrski židovi nesto spletkare, podmecu. podmetnuli su i kucu saud u arabiji i nametnuli zakone da se za apostaziju sijece glava, za ateizam vjesa, za preljubu kamenije...

jebiga. ne razumiju se arapi saudijci u islam. treba im poslati nekoga sa fakulteta islamskih znanosti iz sarajeva da im pojasni izvornu religiju.
deer_hunter

#733 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by deer_hunter »

LSD wrote: Pa ko je taj Bagdadi, nek mi neko objasni
Nije da imas neki cvrst dokaz da je stvarno zidov, ali zar je to uopste bitno??? Bitno je da ga hiljade dzihadista slijedi i pusi njegove price, ubijaju nevine sirom svijeta. A za to im ipak nisu krivi ni CIA ni BIA. Allah im mozak dao, neka ga malo koriste.Ili ovih 300,400 neopranih peksina iz Bosne sto ratuju u Siriji, hoces reci da su to podvaljeni zidovi?? jos jedan perfidan pokusaj da krivicu sa radikalnih kozoyeba prebacis na Zapad,cioniste..."nismo mi krivi sto ubijamo, masakriramo,raznosimo se po trgovima, cionista nas nagovorio" :run: nisu ni arkanovci krivi, jbg Slobo ih nagovorio, nemojte na ljude bezze...
Ovi sto spominju napade u Turskoj, bujrum svaki put otvorite temu kad se desi tako nesto, pa da bacimo koju pametnu. Al kurko, neko ovori temu o Briselu, Parizu, a vi se nakacite s pricom o napadima Ankari, nekad i Nigeriji.Malo patetike kako sve zrtve nisu jednake i ostalo laprdanje.Cisto da diskusiju odvedete u potpuno drugom smjeru. Pa otvorite temu, ko vam brani. Ali ima i tu jedna caka, i te napade u Turskoj<nigeriji, Iraku, Afganistanu organizuju isti ovi kozoyebi ko u Briselu, a vama nije do price o njima, jer znate da ce svaka takva prica odvesti do uloge islama u svemu ovome, tacnije radikalnih islamskih elemenata. Ono " ako ne pricamo o njima onda oni i ne postoje"... ko vas ne zna...
LSD

#734 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by LSD »

Bodkin wrote:
koga bolan boli kurko za terminologiju. ljudi se raznose u ime isslama. cine zlocine i cak su organizaciju nazvali islamska drzava. imaju po cijelom svijetu pristalica i sve su muslimani.

dakle ljudima je nebitno moze li halifa biti halifa. ljudima je nebitno i sta je halifa. to je ono sto ti ne kontas. ne, isil nije jednako muslimani. ali danas ne vidim da se nesto lome da se to objasni ljudima. nego kad krenes pricati o kozojebima proglase te islamofobom
Ti si notorna neznalica, mislim što se tice islama i generalno shvatanja te religije....ne znaš ni terminologiju, niti išta o Islamu...tako da me i ne cudi tvoje nepoznavanje materije i tvoje predrasude prema svijetu islama.

To je tako, naprosto
Bodkin

#735 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Bodkin »

LSD wrote:
Bodkin wrote:

Ti si notorna neznalica, mislim što se tice islama i generalno shvatanja te religije....ne znaš ni terminologiju, niti išta o Islamu...tako da me i ne cudi tvoje nepoznavanje materije i tvoje predrasude prema svijetu islama.

To je tako, naprosto
samo tako nastavis i onda se cudis sto cijeli svijet misli da je isil=islam :izet:
Patriotska_Liga

#736 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Patriotska_Liga »

Za tebe znamo da tako misliš.
Bodkin

#737 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Bodkin »

poznati citac misli
LSD

#738 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by LSD »

Bodkin wrote:
LSD wrote:
Bodkin wrote:

To je tako, naprosto
samo tako nastavis i onda se cudis sto cijeli svijet misli da je isil=islam :izet:
Jasno mi je odavno da je za tebe ISIL = Islam
i šta covjek da ti kaže na to :roll: samo pići dalje po svome, dok se boje ne rastope :run:
Bodkin

#739 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Bodkin »

LSD wrote: Jasno mi je odavno da je za tebe ISIL = Islam
i šta covjek da ti kaže na to :roll: samo pići dalje po svome, dok se boje ne rastope :run:
ja fino napisao da nije al znam da ja da takvima ne vrijedi govoriti. samo zabijaj glavu u pijesak kao noj.

p.s. pise se piči
Idriz

#740 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Idriz »

LSD wrote:
Bodkin wrote:

To je tako, naprosto
hoces reci da arapi iz saudijske arabije istog jezika i iz istog plemena kao muhamed nista ne znaju o islamu? nego ko zna? muftija zukorlic?
LSD

#741 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by LSD »

Idriz wrote:
LSD wrote:
Bodkin wrote:

To je tako, naprosto
hoces reci da arapi iz saudijske arabije istog jezika i iz istog plemena kao muhamed nista ne znaju o islamu? nego ko zna? muftija zukorlic?
pojasni, molim te....ostao si nedorecen

šta arapi iz saudijske arabije :roll:
mi smo ovdje pricali o religiji Islamu koja kao svjetska religija nije samo u arabiji, muslimanima generalno, potom o ISILu koji se krije iza islama i slicne teme
Lincoln-Burrows

#742 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Lincoln-Burrows »

LSD wrote: Jasno mi je odavno da je za tebe ISIL = Islam
ISIL nije Islam to je jasno, samo jedna činjenica bode oči,
premalo rade te države (islamske) u okruženju da se ta sekta zla uništi.
Podrška ISILu dolazi iz naroda, ne čitavog naroda tamo na sreću
ali predrasude su ako se misli da ih narod (puno njih) ne podržava.
Kikibombona

#743 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Kikibombona »

LSD wrote: Prekjuce je u Iraku izgubilo živote 43 ljudi, civila (ovo naglašavam)....jel te bilo briga za njihove živote :?
onako pošteno i iskreno odgovori ;-)
Aj ti posteno i iskreno odgovori da li jednako zalis zrtve u Moskvi i Ankari!??

Hajde, Alaha ti, eto...

Ako kazes da zalis jednako, a pri tome se Alahom zakunes, vodim te u provod i izgotivim maksimalno ako te put u Zenicu navede.

Ja jos nisam sreo tako karakternog covjeka. Al' ozbiljno, bez imalo sarkazma govorim.
sumirprimus

#744 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by sumirprimus »

Bezveze rasprava ....a tema crna..
Idriz

#745 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Idriz »

LSD wrote:
Idriz wrote:
LSD wrote:
pojasni, molim te....ostao si nedorecen

šta arapi iz saudijske arabije :roll:
mi smo ovdje pricali o religiji Islamu koja kao svjetska religija nije samo u arabiji, muslimanima generalno, potom o ISILu koji se krije iza islama i slicne teme
nedorecen si ti kad kazes da se isil krije iza islama. ko ima autoritet u islamu veci od onih iz mjesta gdje je islam nastao? jel u bosni vise znajo o islamu nego u saudijskoj arabiji?
LSD

#746 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by LSD »

Kikibombona wrote:
LSD wrote: Prekjuce je u Iraku izgubilo živote 43 ljudi, civila (ovo naglašavam)....jel te bilo briga za njihove živote :?
onako pošteno i iskreno odgovori ;-)
Aj ti posteno i iskreno odgovori da li jednako zalis zrtve u Moskvi i Ankari!??

Hajde, Alaha ti, eto...

Ako kazes da zalis jednako, a pri tome se Alahom zakunes, vodim te u provod i izgotivim maksimalno ako te put u Zenicu navede.

Ja jos nisam sreo tako karakternog covjeka. Al' ozbiljno, bez imalo sarkazma govorim.
Kratko i jasno - DA, isto žalim svaku nevinu žrtvu...nebitno je li sirijac, kinez, rus, eskim, peruanac ili vanzemaljac...vjerovao ti ili ne

U Zenicu dolazim uskoro, pa ti se javim :thumbup: ...i piše se Allah, sa pocetnim veliko A i dva LL.
LSD

#747 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by LSD »

Idriz wrote:
nedorecen si ti kad kazes da se isil krije iza islama. ko ima autoritet u islamu veci od onih iz mjesta gdje je islam nastao? jel u bosni vise znajo o islamu nego u saudijskoj arabiji?
Aha, na to misliš

pa stani malo, jel ti misliš da su Arapi,ili još preciznije saudijci , jedini pozvani da tumače Kur'an, Islam, fikh, akaid, kirajet, šerijat i sve ostale islamske teme :? jel zaista tako misliš :shock:
Zgoljo

#748 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Zgoljo »

LSD druze,znas li Sizifa?
Kikibombona

#749 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Kikibombona »

LSD wrote: Kratko i jasno - DA, isto žalim svaku nevinu žrtvu...nebitno je li sirijac, kinez, rus, eskim, peruanac ili vanzemaljac...vjerovao ti ili ne

U Zenicu dolazim uskoro, pa ti se javim :thumbup: ...i piše se Allah, sa pocetnim veliko A i dva LL.
Istu bol u srcu osjetis kada cujes da je ubijen Rus i Turcin u teroristickom napadu?
Isto zalis, potpuno jednako ubijenog Srbina i Bosnjaka?
Alaha ti?

Allah uvijek pisem Alah, kao sto München pisem Minhen.
LSD

#750 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by LSD »

Kikibombona wrote:
LSD wrote: Kratko i jasno - DA, isto žalim svaku nevinu žrtvu...nebitno je li sirijac, kinez, rus, eskim, peruanac ili vanzemaljac...vjerovao ti ili ne

Istu bol u srcu osjetis kada cujes da je ubijen Rus i Turcin u teroristickom napadu?
Isto zalis, potpuno jednako ubijenog Srbina i Bosnjaka?
Alaha ti?

Allah uvijek pisem Alah, kao sto München pisem Minhen.
Da, rekao sam ti to vec...nevine žrtve isto žalim ,nebitno na naciju i vjeroispovjest

ne znam zašto me dva puta isto pitaš :-? mislim da sam bio sasvim jasan i kod prvog odgovora
Post Reply