Sebija All about

Post Reply
GeeTnT

#726 Re: Sebija All about

Post by GeeTnT »

hrasno38 wrote:
hrasno38 wrote:Podigao je rejting mozda kod onih sto je u supak ljube a recimo meni je ovaj snimak digao pritisak da bi je odmah da mogu smijenio i poslao u tri lijepe.....sve zavisi na kojoj si strani!!!
GeeTnT wrote:Jazuk bi bio ako je ne kamenujete, a sto se mene tice volio bi da pored nje stanu svi koji su zadovoljni stanjem u zdravstvu, obrazovanju, poslovnom ambijentu i naravno oni koje to sve ne zanima...
A ona je kao unjela pozitivne promjene u zdravstvo??? Da pitamo sta misle o tome roditelji jedne od djevojaka koje je pokosio onaj ludjak neko vece!!!
Nemoguce je unijeti bilo sta pozitivno u bilo koji segment, a koji ce zadovoljit sve one koje zdravstvo ne zanima nego iskljucivo Sebija....nadam se da ce je skinuti kako bi ti krv pio na slamku o stanju posle nje sve dotle dok neshvatis da nema veze ko je na celu...
The BEN10

#727 Re: Sebija All about

Post by The BEN10 »

Dozer wrote:Back to subject...
Zadnjih mjesec dana komuniciram s rajom doktorima, a to su nesto stariji doktori (oni koji jos nisu negdje razgulili, iako ih dosta o tome razmislja).

Ono sto mi svi oni govore, a sto se sada polako i sporadicno pocinje pojavljivati i u medijima, jeste sljedece:
> Strucnog kadra, ali zaista strucnog, u nasim bolnicama skoro vise nikako nema. Ovo sto je pozavrsavalo faks (medicinu) u ratu i nakon njega, naprosto je toliko jadno i slabo da prakticno nemaju pojma ni o cemu. Razlog toga je upravo familijarn=stranacko-jaranski modus operandi, pri cemu su mnogi medicinu zavrsili, a da na masi predavanja, prakse i polaganja nisu ni bili.
Nedavno sam saznao za info da u jednom DZ-u, u užem jezgru grada, na ugovoru o djelu rade doktori koji su otišli u penziju. Info iz prve ruke.
Zahran

#728 Re: Sebija All about

Post by Zahran »

Sebiji svaka čast, počela je uvoditi red.

Neki pokušavaju sabotažama oslabiti njen plan.

Nažalost, mora se nositi sa 20 godina nereda ali srediće ona to inšallah :thumbup: :bih: .
BayrakTB

#729 Re: Sebija All about

Post by BayrakTB »

Der Standard kritikovao Izetbegovića: Na odmor u Beč službenim autima

A onda ovo:

Der Standard piše da nije jasno nalazi li se Izetbegović u privatnoj ili službenoj posjeti.

:lol: :lol: :lol:

Ide zapad provjerenom metodom ispiranja mozgova glupim muslimanima (bošnjacima) koji će se primiti na prvu iako autor članka demantuje sam sebe u dvije rečenice al hajde... kad su idiote u Libiji mogli okrenuti protiv Gadafija što ne bi i balije mogli protiv realno lohotnog Bakira... Pa nek nam onda bosanac suljagić bude bošnjak, eventualno peđa d boj :lol:
ybg, ipak živimo u "siromašnoj BiH". :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#730 Re: Sebija All about

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Zahran wrote:Sebiji svaka čast, počela je uvoditi red.

Nažalost, mora se nositi sa 20 godina nereda ali srediće ona to inšallah :thumbup: :bih: .
A tih 20 godina vladala politička partija koja je i dovela na ovu funkciju. :-) Kao da kažeš sada nakon 20 godina Karadžić će BiH povesti u bolje sutra. :oops:
ultima_palabra

#731 Re: Sebija All about

Post by ultima_palabra »

U pitanju je belosvetska zavera protiv Srbijanca Bakira i Crnogorke Sebije.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#732 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

Ma ja neka ce ona srediti uz INSALLAH!!!! I onda se neko cudi kao sto smo izgubili Srebrenicu....evo zbog ovakvih istih!!!
Zahran

#733 Re: Sebija All about

Post by Zahran »

hrasno38 wrote:

Ma ja neka ce ona srediti uz INSALLAH!!!! I onda se neko cudi kao sto smo izgubili Srebrenicu....evo zbog ovakvih istih!!!
Insallah, uz koje druge riječi ako ne uz ove??
kolegione

#734 Re: Sebija All about

Post by kolegione »

@Zahran Ko je dovao bolnicu u taj polozaj?
Ko je doveo drzavu u ovaj polozaj?
Ko je doveo sve nas u ovaj polozaj?

Da ti dragi Allah otvori oci :)
InsAllah
hrasno38

#735 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

Zahran wrote:
hrasno38 wrote:

Insallah, uz koje druge riječi ako ne uz ove??
Ajde ufati se ti Sirije tamo si nekako najvise svoj na svome!!
Banksy

#736 Re: Sebija All about

Post by Banksy »

"Izetbegović je došao sa četiri službena automobila, kao i sedam članova osiguranja, dok mu društvo prave i tri osobe koje nisu identifikovane. Također, austrijske vlasti su zamoljene da goste ne podvrgavaju uobičajenim sigurnosnim kontrolama",
Pa ne ide u ratnu zonu... :?

Kako je na službenoj stranici posljednja aktivnost zabilježena 31. Maj. 2016. ostaćemo uskraćeni za pojašnjenje je li u pitanju jesenji šoping ili zaista nešto zvanično...
http://www.bakirizetbegovic.ba/kategorija/18
madner

#737 Re: Sebija All about

Post by madner »

Jest jest, 20 godina zadnjih treba Izetbegovic da ispravi. :D
hrasno38

#738 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

Banksy wrote:

"Izetbegović je došao sa četiri službena automobila, kao i sedam članova osiguranja, dok mu društvo prave i tri osobe koje nisu identifikovane. Također, austrijske vlasti su zamoljene da goste ne podvrgavaju uobičajenim sigurnosnim kontrolama",
Pa ne ide u ratnu zonu... :?

Kako je na službenoj stranici posljednja aktivnost zabilježena 31. Maj. 2016. ostaćemo uskraćeni za pojašnjenje je li u pitanju jesenji šoping ili zaista nešto zvanično...
http://www.bakirizetbegovic.ba/kategorija/18
Nije zvanicna sigurno jer da je zvanicna moralo bi stajati na stranici predsjednistva
miop

#739 Re: Sebija All about

Post by miop »

hrasno38 wrote:

"Kada 2016. Dodik i SNSD dobiju načelnika u Srebrenici odgovornost za to će snositi ljudi iz SDP-a i SBB-a koji su u Vijeću ministara i u Zastupničkom domu glasali za Zakon o prebivalistu, odnosno oni koji su ga podržali u Domu naroda", kazao je Suljagić u julu 2013 godine

Suljagić je dodao da oni iz SDP-a i SBB-a koji su spremni zarad četiri fotelje u Vijeću ministara prodati Srebrenicu i još 49 posto BiH Miloradu Dodiku nastavljaju tamo gdje je Fikret Abdić zaustavljen.
Last edited by miop on 18/10/2016 14:02, edited 1 time in total.
Zahran

#740 Re: Sebija All about

Post by Zahran »

kolegione wrote:@Zahran Ko je dovao bolnicu u taj polozaj?

InsAllah
Prije svega moraš mi reći svoj subjektivni doživljaj položaja: bolnice, države, svih nas.
Toffee karamela

#741 Re: Sebija All about

Post by Toffee karamela »

The BEN10 wrote: Nedavno sam saznao za info da u jednom DZ-u, u užem jezgru grada, na ugovoru o djelu rade doktori koji su otišli u penziju. Info iz prve ruke.
E bas mi je ovo drago cuti, neka i penzici nesto zarade sa strane. Odavno ja govorim da cemo mi uskoro morati mobilisati stare elektricare, vodoinstalatere, mehanicare, sofere jer pored ovakvih kadrova koji stasavaju i ovako rudimentarna infrastruktura nasih naselja nece se moci odrzavati.

Sejtan polako dolazi po svoje.
kolegione

#742 Re: RE: Re: Sebija All about

Post by kolegione »

Zahran wrote:

InsAllah
Prije svega moraš mi reći svoj subjektivni doživljaj položaja: bolnice, države, svih nas.
Subjektivni dozivljaj nije bitan, pogledajmo objektivno!
Zahran

#743 Re: RE: Re: Sebija All about

Post by Zahran »

kolegione wrote:
Zahran wrote:

InsAllah
Subjektivni dozivljaj nije bitan, pogledajmo objektivno!
Niste vi sposobni za to.
Styling

#744 Re: Sebija All about

Post by Styling »

miop wrote:
"Kada 2016. Dodik i SNSD dobiju načelnika u Srebrenici odgovornost za to će snositi ljudi iz SDP-a i SBB-a koji su u Vijeću ministara i u Zastupničkom domu glasali za Zakon o prebivalistu, odnosno oni koji su ga podržali u Domu naroda", kazao je Suljagić u julu 2013 godine

Suljagić je dodao da oni iz SDP-a i SBB-a koji su spremni zarad četiri fotelje u Vijeću ministara prodati Srebrenicu i još 49 posto BiH Miloradu Dodiku nastavljaju tamo gdje je Fikret Abdić zaustavljen.
Srebrenica je dio RS-a i nije kraj svijeta da Srbin bude nacelnik. Ionako Srbi imaju vecinu u OV, pa da bi Bosnjak nacelnik samo figurirao. Jedno je nasa emocija prema Srebrenici a drugo je stvarno stanje na terenu. Nije SBB-SDP kriv sto je glasao za zakon nego je SDA kriva sto je dozvolila da se pola istocne Bosne doseli u Vogoscu i na Ilidzu (a sve vise i u Novi Grad). Umjesto da tim ljudima poslije rata pomognu da se vrate odakle su dosli oni im dozvolili da bespravno naprave kuce i ostanu u Sarajevu. I sada su svi krivi samo nije SDA. Gdje isti taj Suljagic zivi? Je li on glasao u Srebrenici?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#745 Re: Sebija All about

Post by pici »

Styling wrote:
miop wrote:

Srebrenica je dio RS-a i nije kraj svijeta da Srbin bude nacelnik. Ionako Srbi imaju vecinu u OV, pa da bi Bosnjak nacelnik samo figurirao. Jedno je nasa emocija prema Srebrenici a drugo je stvarno stanje na terenu. Nije SBB-SDP kriv sto je glasao za zakon nego je SDA kriva sto je dozvolila da se pola istocne Bosne doseli u Vogoscu i na Ilidzu (a sve vise i u Novi Grad). Umjesto da tim ljudima poslije rata pomognu da se vrate odakle su dosli oni im dozvolili da bespravno naprave kuce i ostanu u Sarajevu. I sada su svi krivi samo nije SDA. Gdje isti taj Suljagic zivi? Je li on glasao u Srebrenici?
sad je u demokratskom savezu u KS i tu živi i radi i uzima beli kuvaC...
Lično Bijeli hljeb* 30.302,07 KM**

Izvor: Ministarstvo financija KS

-----

*Suljagić je naknadu ostvario nakon prestanka mandata
megaman4

#746 Re: Sebija All about

Post by megaman4 »

Toffee karamela wrote:
The BEN10 wrote: Nedavno sam saznao za info da u jednom DZ-u, u užem jezgru grada, na ugovoru o djelu rade doktori koji su otišli u penziju. Info iz prve ruke.
E bas mi je ovo drago cuti, neka i penzici nesto zarade sa strane. Odavno ja govorim da cemo mi uskoro morati mobilisati stare elektricare, vodoinstalatere, mehanicare, sofere jer pored ovakvih kadrova koji stasavaju i ovako rudimentarna infrastruktura nasih naselja nece se moci odrzavati.

E o ovome se odavno prica da kada stari kadar zavrsi radni vijek da mozemo kljuc u bravu slobodno. Primaju se podobni a sposobni odose van i sto je jos katastrofalnije nema kraja propadanju jer glavonje na vlasti ne zanima propast ove drzave. Svaki dan iz moje mahale ode mlado i staro. Vec postoji problem kako naci dobrog zidara ili tesara. A da ne kazem da ljudi ne zavrsavaju fakultet nego odmah traze posao vani bilo koji i kada se snadju, povuku ili svoje najblize ili jarane. Jednom rijecu nece niko ostati od radnosposobnih. Mi skolujemo ljude da rade van a ne ovdje. Ovo je definitivno kraj ovog drustva i drzave.
kolegione

#747 Re: Sebija All about

Post by kolegione »

@Zahran ko to mi?
Ti si sposoban ali da reproduciras misli sa mindera ko svi SDA botovi
Zahran

#748 Re: Sebija All about

Post by Zahran »

kolegione wrote:@Zahran ko to mi?
Ti si sposoban ali da reproduciras misli sa mindera ko svi SDA botovi
Vi destruktivci.
dulekrele

#749 Re: Sebija All about

Post by dulekrele »

Boga moli da ne zavrsis na klinici kod nje. Odmah ces vidjeti kako je sredila citaj: ujebala KCUS.

Dok se ona ne skine sa mjesta direktora nema nikakvog napretka. na zalost dok se bakir najveci bosnjacki stetocina ne ukloni nece ni ona.
Hakiz

#750 Re: Sebija All about

Post by Hakiz »

megaman4 wrote:
Toffee karamela wrote:

E o ovome se odavno prica da kada stari kadar zavrsi radni vijek da mozemo kljuc u bravu slobodno. Primaju se podobni a sposobni odose van i sto je jos katastrofalnije nema kraja propadanju jer glavonje na vlasti ne zanima propast ove drzave. Svaki dan iz moje mahale ode mlado i staro. Vec postoji problem kako naci dobrog zidara ili tesara. A da ne kazem da ljudi ne zavrsavaju fakultet nego odmah traze posao vani bilo koji i kada se snadju, povuku ili svoje najblize ili jarane. Jednom rijecu nece niko ostati od radnosposobnih. Mi skolujemo ljude da rade van a ne ovdje. Ovo je definitivno kraj ovog drustva i drzave.
Već je to odavno tako. Koliko sam se samo horor priča naslušao. Upropastili su ljude jer nisu sposobni uspostaviti ispravnu dijagnozu. I poslije godinu, dvije i više lutanja kada čovjek konačno naiđa na ljekara koji uspostavi tačnu dijagnozu, počesto bude kasno. A baška to što kada nisu sigurni ne daju uputnice za razna specijalistička snimanja, nego izbjegavaju davati uputnice za CT, doplere itd. I kada na kraju daju d se ode na to snimanje, instrumenti pokažu da je trebalo to snimanje uraditi barem godinu ranije i da bi se tim snimkom vidjelo stnaje i tom pacijentu moglo pomoći ili prije ili efikasnije. Ili uopšte.
Post Reply