Gubiš na oštrini.klavirdžija wrote:
To ne znam, nisam bio sa Bajom Malim Knindžom u rovu ko ti.
Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
- skupljac_zeljeza
#726 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
- klavirdžija
#727 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Eto, i govori svojim ovcama da ne glasaju za njega, a oni opet.
-
burger_pasa
#728 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
O cemu ti drobis jadnice. Jel ti shvatas da je tvoj komunizam kao sistem propao. Znaci da je valjao, ostao bi, ne bi propao. Jel to tvoja mozdana dimenzija moze da dokuci. Njega nema vise, niti ce ga biti.PM72 wrote:kažem ti,pusti šuplju.Nemoj biti ko Bakir što neki dan reče " kako je prije bilo više sirotinje nego sada"???? šta reče,pleme mu jebem.Kad je neko prije vidio penzionera kako rovi po kontejneru ? Tetka na Baščaršiji i Crveni krst na Alipašinom hrani više gladnih usta nego što ih je ukupno bilo u pola Jugoslavije.I kome bacate ublehe?
Mi smo u kapitalizmu, u drustvu para i kapitala. U Sarajevu ima vise Porsea, nego sto ih je bilo u cijeloj usranoj srboslaviji. Prije su ljudi bili zadovoljni komadom hljeba i pastete. Mnogi su sanjali o autu, nisu se ganjale modne marke, nisu bile kladionice itd.... Drustvo se promijenilo jadnice. Nema vise podignes kredit i cekas da ga inflacija pojede. Nama cetnitet neda da napravimo funkcionalnu drzavu gdje bi postojali socijalni programi za ugrozene. To ti je srz problema, kako god sat da okrenes.
- JThomas
#729 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
a ko ne da da zimsku službu ne iznenadi snijeg trećeg januara? ili da u gradu koji leži na vodi u 21. vijeku nema redukcija vode?
- klavirdžija
-
Fudo387
#731 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Rahmetli Alija Izetbegovic.JThomas wrote:a ko ne da da zimsku službu ne iznenadi snijeg trećeg januara? ili da u gradu koji leži na vodi u 21. vijeku nema redukcija vode?
A ko bi drugi?
-
burger_pasa
#732 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Klavirdzija sine, de nam malo ritma po klaviru....klavirdžija wrote:Ćetnici.
tamo gdje je sunce, tamo gdje su zvijezde
tamo gdje je nebo bez oblaka
gdje se ciste duse gnijezde
gdje se oci odmicu od mraka
na tu stranu ja okrecem glavu
u te dvore glas sve zove
sklapam oci, pruzam ruke
pustim snove da zaplove
sklapam oci, pruzam ruke
pustim snove da zaplove
ne bi sjala ovako jako
ova moja lijepa avlija
ja bi svjetlo zvao mrakom
da te nije alija
slutio sam rijeci, slutio sam pjesme
mislio sam grijeh je, da se ne smije
mislio sam nema ko da slusa
ima kako nema, slusa moja dusa
ima kako nema, cuje moja dusa
ne bi sjala ovako jako
ova moja lijepa avlija
da te nije alija
- skupljac_zeljeza
#733 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Budeš otvoren i priznaš šta ti najviše smetalo kod njega, a ne ovako....okolo.klavirdžija wrote:Eto, i govori svojim ovcama da ne glasaju za njega, a oni opet.
- klavirdžija
#734 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Hit godine u Ingolštatu i Milvokiju. 
- Danguba
#735 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
JThomas wrote:a ko ne da da zimsku službu ne iznenadi snijeg trećeg januara? ili da u gradu koji leži na vodi u 21. vijeku nema redukcija vode?
upravo tako a i one poplave MU nisu trebale.
-
daddy-kool
#736 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Koliko sam upratio, AI se najviše zamjera što nije bolje naoružao Muslimane prije agresije na BiH?
Ili ima još, pa da nabrojimo ...
Ili ima još, pa da nabrojimo ...
- JThomas
#737 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
ironija je deplasirana, jer su ovaj "sistem" (ustvari odsustvo sistema) neznanja i neodgovornosti ustrojili on i njegovi ručno izabrani najbliži saradnici.Fudo387 wrote:Rahmetli Alija Izetbegovic.JThomas wrote:a ko ne da da zimsku službu ne iznenadi snijeg trećeg januara? ili da u gradu koji leži na vodi u 21. vijeku nema redukcija vode?
A ko bi drugi?
- klavirdžija
#738 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
To je najmanji problem i falinka mu, mada je i to goli krkanluk, beskičmenjaštvo i licemjerje. Uglavnom balije M92 koje su se do jučer takmičile ko će javno pojesti više krmetine, preko noći promjeniše disciplinu "dokazivanja u raji".skupljac_zeljeza wrote:Budeš otvoren i priznaš šta ti najviše smetalo kod njega, a ne ovako....okolo.klavirdžija wrote:Eto, i govori svojim ovcama da ne glasaju za njega, a oni opet.
- Ali Kemal
#739 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
http://www.bh-index.com/dino-merlin-otk ... ao-u-mene/burger_pasa wrote:Klavirdzija sine, de nam malo ritma po klaviru....klavirdžija wrote:Ćetnici.
u te dvore glas sve zove
sklapam oci, pruzam ruke
pustim snove da zaplove
sklapam oci, pruzam ruke
pustim snove da zaplove
ne bi sjala ovako jako
ova moja lijepa avlija
da te nije alija
ne bi sjala ovako jako
ova moja lijepa avlija
da te nije alija
Pjesma “Da te nije Alija” je posvećena Merlinovom najboljem drugu i komšiji Aliji Miladinu koji je jedini bio uz njega kada je bio “niko i ništa”, a ne pokojnom predsjedniku BiH Aliji Izetbegoviću, kako mnogi misle.
Njegov drug je kasnije poginuo u ratu, tada su nastali stihovi pjesme – “Ja bi svjetlom zvao mrakom da te nije Alija”. Alija je jedini vjerovao u njegov talenat i bodrio ga, dok su ga drugi ponižavali.
- skupljac_zeljeza
#740 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Dovoljni su ovakvi snimci bili pa da se drugačije pristupi u pregovorima. Da li je samo od sebe i slučajno? Na šta poziva u ovom govoru?klavirdžija wrote: To je najmanji problem i falinka mu, mada je i to goli krkanluk, beskičmenjaštvo i licemjerje. Uglavnom balije M92 koje su se do jučer takmičile ko će javno pojesti više krmetine, preko noći promjeniše disciplinu "dokazivanja u raji".
- klavirdžija
#741 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Ne znam, ne drkam na smotre ko ti.skupljac_zeljeza wrote:Dovoljni su ovakvi snimci bili pa da se drugačije pristupi u pregovorima. Da li je samo od sebe i slučajno? Na šta poziva u ovom govoru?klavirdžija wrote: To je najmanji problem i falinka mu, mada je i to goli krkanluk, beskičmenjaštvo i licemjerje. Uglavnom balije M92 koje su se do jučer takmičile ko će javno pojesti više krmetine, preko noći promjeniše disciplinu "dokazivanja u raji".
-
Fudo387
#742 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Izvini, a ko je gradonacelnik Sarajeva?JThomas wrote:ironija je deplasirana, jer su ovaj "sistem" (ustvari odsustvo sistema) neznanja i neodgovornosti ustrojili on i njegovi ručno izabrani najbliži saradnici.Fudo387 wrote:Rahmetli Alija Izetbegovic.JThomas wrote:a ko ne da da zimsku službu ne iznenadi snijeg trećeg januara? ili da u gradu koji leži na vodi u 21. vijeku nema redukcija vode?
A ko bi drugi?
- skupljac_zeljeza
#743 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Ti kritikuješ njegove rečenice i njegovo djelo. Sve je tu.klavirdžija wrote:
Ne znam, ne drkam na smotre ko ti.
- Edin H.
#744 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Lozis se na floskule, a i ne citas. Ja sam rekao narod, znaci gradjani nezavisno od drzave, kada recimo dobronamjerni gradjani stoje ispred supermarketa i sakupljau hranu.PM72 wrote:Edin H. wrote:A sjecas li se kada dovukose doubledecker bus u Sarajevo?PM72 wrote:Izvini,šta je bilo u toj britanskoj pomoći? nešto se ne sjećam ijedne konzerve "made in England" a viđao sam njemačkih,francuskih,iranskih,danskog sira i talijanskog ikara...
To su ti zvanicni podaci, druga je stvar sto si ti vjerovatno kao i ja, bio u Sarajevu, a do nas je slabo sta dosezalo, osim onog minimuma preko Unprofora, Adrinih paketa, Hrvatima nesto od Karitasa, a moj stari jednom i JEDNU kozervu preko Merhameta dobio.Ponesto je prelazilo i preko Pala Dobrotvorom.
Poslaše nam turci i japanci stotinu buseva i tramvaja pa ih niko ne pominje.kakvi englezi i njihova pomoć,tanko je to.
Ja se samo sjecam na Televiziji kada su zemlje clanice EBU-a sakupljale pomoc za eadnike Televizije BiH da su turci dali najmanje para, milju maraka
- klavirdžija
#745 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Mada svuda podobnom uvlačiguzu to nije smetalo da je promoviše upravo u "pravi čas", naravno slučajno. A dobro mu je ta priča došla i onomad kada ipak ode do Beograda da mu zalijepe koji eurić na čelo, kao svakom pravom, vazda podobnom baliji.Ali Kemal wrote:http://www.bh-index.com/dino-merlin-otk ... ao-u-mene/burger_pasa wrote:Klavirdzija sine, de nam malo ritma po klaviru....klavirdžija wrote:Ćetnici.
u te dvore glas sve zove
sklapam oci, pruzam ruke
pustim snove da zaplove
sklapam oci, pruzam ruke
pustim snove da zaplove
ne bi sjala ovako jako
ova moja lijepa avlija
da te nije alija
ne bi sjala ovako jako
ova moja lijepa avlija
da te nije alija
Pjesma “Da te nije Alija” je posvećena Merlinovom najboljem drugu i komšiji Aliji Miladinu koji je jedini bio uz njega kada je bio “niko i ništa”, a ne pokojnom predsjedniku BiH Aliji Izetbegoviću, kako mnogi misle.
Njegov drug je kasnije poginuo u ratu, tada su nastali stihovi pjesme – “Ja bi svjetlom zvao mrakom da te nije Alija”. Alija je jedini vjerovao u njegov talenat i bodrio ga, dok su ga drugi ponižavali.
- Goldenhand
#746 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Srpska Demokratska Akcija. Alija i Bakir su nešto poput crnaca koji su bičevali druge crnce robove ili Jevreja koji su sarađivali s nacistima.
- klavirdžija
#747 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Tako pred supermarketima skupljaju i za mačke lutalice. Koje korpe su bile punije u Sainsbury'su?Edin H. wrote:Lozis se na floskule, a i ne citas. Ja sam rekao narod, znaci gradjani nezavisno od drzave, kada recimo dobronamjerni gradjani stoje ispred supermarketa i sakupljau hranu.PM72 wrote:Edin H. wrote:
A sjecas li se kada dovukose doubledecker bus u Sarajevo?
To su ti zvanicni podaci, druga je stvar sto si ti vjerovatno kao i ja, bio u Sarajevu, a do nas je slabo sta dosezalo, osim onog minimuma preko Unprofora, Adrinih paketa, Hrvatima nesto od Karitasa, a moj stari jednom i JEDNU kozervu preko Merhameta dobio.Ponesto je prelazilo i preko Pala Dobrotvorom.
Poslaše nam turci i japanci stotinu buseva i tramvaja pa ih niko ne pominje.kakvi englezi i njihova pomoć,tanko je to.
Ja se samo sjecam na Televiziji kada su zemlje clanice EBU-a sakupljale pomoc za eadnike Televizije BiH da su turci dali najmanje para, milju maraka![]()
![]()
, najvise italijanski RAI, pa onda nekoliko engleskih TV kompanija.
- Edin H.
#748 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Hajde ne pravi se pametan, kada ocigledno nemas ili ne zelis da imas pojma, kakvo je to vrijeme bilo.klavirdžija wrote:Edin H. wrote:
Mislim da je to nebitno, mogao se izjasniti kao Vatahr, Binasr ili neopredjeljen. On je iz Samca, skolovao i ima veze sa Beogradom, pa je logicno da se izjasni ko Binasr.![]()
Haj ti Edine malo o radničkoj pomoći i skupljanju velikih donacija po pubovima, to ti manje loše ide.
Sta tebi pise za roditelje u rodnom listu ili ukoliko si mlad i naivan kao sto se cini, sta roditeljima tvojih roditelja pise u rodnom listu?
-
burger_pasa
#749 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Klavirdzija je izgleda odsvirao svoj poslednji piano. Puko ko balon. Covjece nije ti lako, ustanes ujutro, a ono ezan sa munara, sidjes na ulicu a oni Eselamalejkum, odes u restoran a oni nema krmetine.... Nije ti lako... Ma hvataj se Beograda covjece, tamo je demokratija,klavirdžija wrote:Mada svuda podobnom uvlačiguzu to nije smetalo da je promoviše upravo u "pravi čas", naravno slučajno. A dobro mu je ta priča došla i onomad kada ipak ode do Beograda da mu zalijepe koji eurić na čelo, kao svakom pravom, vazda podobnom baliji.Ali Kemal wrote:http://www.bh-index.com/dino-merlin-otk ... ao-u-mene/burger_pasa wrote: Klavirdzija sine, de nam malo ritma po klaviru....
u te dvore glas sve zove
sklapam oci, pruzam ruke
pustim snove da zaplove
sklapam oci, pruzam ruke
pustim snove da zaplove
ne bi sjala ovako jako
ova moja lijepa avlija
da te nije alija
ne bi sjala ovako jako
ova moja lijepa avlija
da te nije alija
tamo vole takve trubace.
-
Bosnjak333
#750 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"
Vama ustasa Mesic i ne valja iz razloga sto nije bio "jahac magle". Vi volite vise likove poput Covica koji ce vas raskuciti, ostaviti bez posla, ali vam pricati pricu o trecem entitetu i majorizaciji Hrvata. Klavirdzija ofiran si, skontali smo da si s 'erceg-Bosna foruma, ovdje se predstavljas kao Bosnjak i pljujes po Aliji.klavirdžija wrote:Vala i ja se pitam, a ti baš Mesketa nađe da nam priča.skupljac_zeljeza wrote:A šta je trebao? Biti kao oni? Ja ga lično cijenim što nije. A što ne citiraš časnije ljude?klavirdžija wrote:
Aljo: Da, osamdesetih. Nije samo zbog ID-a, više zbog dimne zavjese kojom su Pozderci sebe morali makar nakratko "oprati" i spasiti svoje stolice. Sve do Agrokomerca.
Kolega Vojo: Zakuha zbog toga što je Brano Miljuš, Pozderčev poltron, plagirao disertaciju sve uz Hamdijino aminovanje. Šteta, bio je potpuno u pravu, a da tada nije puko, ko zna šta bi dalje bilo.
Kolega Dobrica: ne baš, mada je bio jako hinjav, i tu je Aljo od najboljih učio.