Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Locked
HadiRa

#726 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by HadiRa »

mO k3 wrote:
HadiRa wrote:najbolje bi bilo zabraniti islam u bosni. :)

eno francuzi rade aktivno na tome da ga zabrane kod sebe i istjeraju sve sto je muslimansko :shock: :bih:
i kako to misle da urade ??
pa vakcinisat ce ih zarazenim vakcinama ..

ili ce im servirati vrucu supu, kuhanu sa malo cijanida :D
DaysleepeR

#727 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by DaysleepeR »

Ovdje se pominje gradonacelnik jednog gradica a ne "francuzi" i lik je radi izjave izbacen iz svoje stranke. Logika ti je konjska. Ko i pamet.
karanana

#728 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by karanana »

HadiRa wrote:
mO k3 wrote:

eno francuzi rade aktivno na tome da ga zabrane kod sebe i istjeraju sve sto je muslimansko :shock: :bih:
i kako to misle da urade ??
pa vakcinisat ce ih zarazenim vakcinama ..

ili ce im servirati vrucu supu, kuhanu sa malo cijanida :D
a sta ce s onima koji se ne budu vakcinisali ili jeli supe?
jahh

#729 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by jahh »

FreakyStyley wrote:

Ne treba zabraniti Islam, niti treba zabraniti ijednu vjeru. Cak stavise, svakog vjernika treba ohrabriti da se izjasni, javno, kao takav. Zatim te ljude treba podvrgnuti testu inteligencije i raznim psiholoskim testovima koji ce nauci pomoci da jednom za sva vremena utvrdi kako je moguce da je neko vjernik u 21. stoljecu.

Ako se nakon takvih testova utvrdi da toj osobi nema pomoci i da ce zauvijek vjerovati u primitivne i iskljucive paranormalne prahistorijske bajke, te vjecno ostati mazohista, onda doticnu treba lisiti prava da odlucuje o sudbini drugih ljudi, jer ne posjeduje sposobnost racionalnog razmisljanja, tj. nema razum. Na primjer, takva osoba ne bi imala pravo glasati na izborima, zabranjeno bi im bilo da svoju ignoranciju prenose na svoje potomke itd.

:thumbup:
Kako je moguce da je neko nepismen u 21. stoljecu?
HadiRa

#730 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by HadiRa »

FreakyStyley wrote:

Ne treba zabraniti Islam, niti treba zabraniti ijednu vjeru. Cak stavise, svakog vjernika treba ohrabriti da se izjasni, javno, kao takav. Zatim te ljude treba podvrgnuti testu inteligencije i raznim psiholoskim testovima koji ce nauci pomoci da jednom za sva vremena utvrdi kako je moguce da je neko vjernik u 21. stoljecu.

Ako se nakon takvih testova utvrdi da toj osobi nema pomoci i da ce zauvijek vjerovati u primitivne i iskljucive paranormalne prahistorijske bajke, te vjecno ostati mazohista, onda doticnu treba lisiti prava da odlucuje o sudbini drugih ljudi, jer ne posjeduje sposobnost racionalnog razmisljanja, tj. nema razum. Na primjer, takva osoba ne bi imala pravo glasati na izborima, zabranjeno bi im bilo da svoju ignoranciju prenose na svoje potomke itd.

ma najbolje bi bilo potpaliti Vatru Dzehenemma vec sad, i sve sto nevalja sluciti tamo u nju . :D

:bih: :sax:
emmir1

#731 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by emmir1 »

Deportes wrote:Ovo je idealni trenutak da se srpski narod predstavi kao žrtva islamskog terorizma na svega par sati od srca Evrope, to se zapadu može objasniti.

Šteta što srpski narod nema malo pametnije političare. Dodik opet koliko toliko, zbog saradnje sa Jevrejima, a srpski i jevrejski narod vežu iste patnje i stradanja. Jevreji su se za svoj komad zemlje izborili nakon 2 svjetskog rata a Srbi u oslobodilačkom ratu 40-50 godina poslije ali bitna je poenta, to su narodi istih sudbina, okruženi sa jako mnogo neprijatelja, a još su i ti neprijatelji iz istog tabora i Srbi i Jevreji se moraju držati zajedno.

Rat je završio, šta je bilo bilo je ali opet ima izuzetno zadojenih koji bi da uđu u neke nove ratove. Srbi nebi, zadovoljni su postojećim a ako se tolerisanje islamskog terorizma nastavi, moraće se poći putem otcjepljenja... Treba težiti ka civilizaciji, prosperitetu i toleranciji - kako kad se stvarala Republika Srpska, tako i danas, kada se ipak za nijansu više Srbi moraju okrenuti zapadnom svijetu jer su tu poluge moći.

Pa šta čekaš?

Predstavljaš ovdje po forumu?

Trk u Washington
bingov buraz

#732 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by bingov buraz »

Ne hranite trola.
Freamon Lester

#733 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Freamon Lester »

oridjidji wrote: Golobradi vehabija, dugih tola, skino se sam s droge rece komsija i nauci harfove arapskog kako bi uzimao znanje od Isila...
Ma u najmanju ruku False flag. Cetnicka SIPA nam podemece... :skoljka:
HadiRa

#734 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by HadiRa »

DaysleepeR wrote:
Ovdje se pominje gradonacelnik jednog gradica a ne "francuzi" i lik je radi izjave izbacen iz svoje stranke. Logika ti je konjska. Ko i pamet.
hvala za kompliment !

pa ako se ne varam , i kod nas u bosni neki lideri djeluju iz malih nepoznatih gradica, pa ipak su uspjeli zarolati veliku stvar :D
Last edited by HadiRa on 19/11/2015 15:34, edited 1 time in total.
zvizdan

#735 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by zvizdan »

FreakyStyley wrote:

Pojma nemate kako ste ustvari slicni jedno drugome.
_drunken_santa_

#736 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by _drunken_santa_ »

Freamon Lester wrote:
oridjidji wrote: Prije ce ovaj biti pravoVENI nego pravovjerni.
narkoman Srbinnnn... nisam bolje od tebe ni ocekivao... :izet:
jel moze neko da izbaci statistiku frekventnosti po glavi korisnika heroina koji se tako late kalasnjikova i tako malo pucaju po ljudima? da ne kazem po vojnicima, kladionici, autobusu, u zrak, i raznesu se bombom? narkomani non stop to rade? ima li gdje konkretan statisticki presjek nasumicnih ubistava izazvanih narkomanijom kod nas ili u svijetu?

cisto onako, posto određenim forumasima navodna cinjenica da je pojedinac narkoman automatski predstavlja i dokaz da je pucanje po ljudima, i to vojnicima, sasvim normalan i uobicajen cin (da ne pricamo 2 dana poslje pariza)?
Janjicar

#737 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Janjicar »

Kikibombona wrote:
Janjicar wrote:
oridjidji wrote:
Normalno da ne moze. Najgore je sto ovdje Bosnje sa dna kace, upravo to rade i na ovoj temi. Znanja nidje, a oni bi IZ BiH da uredjuju. Evo da sada krenemo argumentovano pricati o ideoloskom profilu jednog vjersko indoktriniranog teroriste tekfirovca i razlika ideoloskih izmedju njih ili nekoga ko je selefija/vehabija, a nije terorista niti zagovornik terorizma ili ima vanjski imidz kao vehabije , a pripada nekom skroz desnom pravcu poput recimo Nazim Hakanija koji je sufija koji izgleda ovako

Image

pali bi kurcu za usi pricom. Jos mi je gore citati ove diskriminatorno/fasisticka ispuhavanja tipa kako bi oni sve poslali u logore, sprovodili pravdu nekim fasistickim metodama.

O cemu onda da pricamo?
Za njih su sufije i selefije isto :D Muslimani svi teroristi :D

Sufizam je pa mozda jedan od najiskrenijih oblika vjerovanja i dervisi u svakom svom segmentu zivota primjenjuju vjeru.
Nisam upoznao ni jednog da je pokvaren, smutljivac ili nesto drugo.
Ne petljajte!

Ja kao nevjernik sa dna kace imam postovanje za sufije jer su svi koje sam do sada upoznao normalni i tolerantni ljudi. Neke sam i ovdje na forumu upoznao kroz diskusije na temama...

Selefije su na sebe nabacile ljagu radi svoga djelovanja. Normalan covjek kada vidi covjeka obucenog u cetnicku ili ustasku uniformu, odmah ga nesto zavrne u stomaku. Isti osjecaj ima kada vidi lika sa bradom i skracenim tolama. Ljudi ovdje znaju prepoznati selefiju... isto tako znaju prepoznati tradicionalnog bosanskog muslimana koji nosi bradu i takvi nikome normalnom ne smetaju. Selefije imaju poseban stil odjevanja i po pravilu agresivan/nametljiv/ignorantan obrazac ponasanja.

Manite se jeftine propagande!
Davno napisah nije svaki Selefija terorista!
Imaju sluzbe bezbjednosti BiH koje primaju milione godisnje na racune bas da se bave takvim stvarima i otkriju ko je radikalan a ko ne.

Zar moze covjek otici u Siriju ratovat i vratiti se ovdje i ne biti sumnjiv ? Drzati svakojaka predavanja ?
oridjidji

#738 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by oridjidji »

Freamon Lester wrote:
oridjidji wrote:
hrasno38 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/otac-ene ... /151119075

poslije ovoga svaka rijec je suvisna
"Samo sam sišao dole da vidim krv. Osjećam se užasno. Nije što mi je dijete, više mi je žao vojske nego njega. Vjerujete li? Kažu mi da se poznavao s ovim jednim vojnikom koji je 81. godište, da su bili skupa u vojsci kod Dudakovića, da su služili vojsku. To je bilo prije deset godina. Rekli su mu da su se poznavali, sjedili skupa u Rajlovcu. Neću ići na dženazu, samo što moram, ali neću. Ljut sam zbog ovog što je uradio, ja sam obišao cijeli svijet... I bio sam isto đavo, bio sam mlad momak, ali nisam ništa ovako pomišljao", kazao je Šahin.

I sta reci nakon svega ovoga?
narkoman Srbin ubio poznanika. A onda u ekstazi malo opalio rafal po autobusu, pa rafal kod sebe u mahali. Cudo jedno ovi narkotici...

Zasto ovo nije okarakterisano kao neuspijeli teroristicki cin ?

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /101216105
Freamon Lester

#739 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Freamon Lester »

_drunken_santa_ wrote:
cisto onako, posto određenim forumasima navodna cinjenica da je pojedinac narkoman automatski predstavlja i dokaz da je pucanje po ljudima, i to vojnicima, sasvim normalan i uobicajen cin (da ne pricamo 2 dana poslje pariza)?
Ti pojedinci ti vjeruju uglavnom u gustere koji vladaju svijetom, cioniste, masone, false flag napade... uglavno njima iznositi cinjenice jednako je kao kravama na livadi objasnjavati integrale..
bjelave

#740 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by bjelave »

Deportes wrote:Kladionica?
Dugovi?
Narkomanija?

Ne, ne i ne. U pitanju je islamski terorizam.

Nezavisna Republika Srpska je civilizacijski otklon od sve većeg broja ljubitelja džihada. Srbi se boje za svoje bližnje, žele da ih zaštite i prirodno je da želje otcjepljenje. Srbi veze nemaju sa vehabijama i ne žele da imaju bilo kakve veze sa njima. To nek riješava onaj ko ih je doveo u BIH, ko im je pružio priliku da se razgranaju.

Stvarati prijateljstva sa jevrejima od kojih se može samo učiti kako se tretiraju neprijatelji države...
Za srpske rodoljube, Mladicevog/Karadzicevog ili Dodikovog profila, ovi dzihadisti su obicni neucinkoviti hasisari. Vidi koliko ljudi je ovdje pobijeno u ime srpstva u odnosu na domete islamskih terorista. Saberi i pogledaj cifre. Da bi islamski teroristi dobacili do toga sto je srpskim fasistima poslo za rukom trebala bi ima podrska tzv sire drustvene zajednice kao sto je crkva, inteligencija,vojska, komsije i slicne zlocinacke asoscijacije.
Tako da mozes da trolas i patis od kronicne srpske boljke a to je nedostatak argumenata koji pokusavas da nadomjestis skicanjem.

Inace ovo u Rajlovcu je klasicni terorizam. I vlast bi bez obzira, je li ovaj idiot bio umrezen ili slobodni strijelac, trebala staviti pod ostriji nadzor vehabije kao i one koji ih finasiraju. Ove potonje nikad nije trebalo pustiti u Bosnu a sad bi ih trebalo protjerati. Dobro je da Islamska zajednica pravi otklon od vehabizma. Svaka cast novom Reisu.
Sve one koji ne postuju zakone drzave, poput ovih vehabijskih zajednica, hapsiti i progoniti

Ljudi sa bradama,jal cetnici jal vehabije, rade Bosni o glavi. To sto su ovi potonji srecom puno nemocniji ne znaci da ih treba pustiti da se razmasu.
155_mm

#741 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by 155_mm »

Deportes wrote:Ovo je idealni trenutak da se srpski narod predstavi kao žrtva islamskog terorizma na svega par sati od srca Evrope, to se zapadu može objasniti.

Šteta što srpski narod nema malo pametnije političare. Dodik opet koliko toliko, zbog saradnje sa Jevrejima, a srpski i jevrejski narod vežu iste patnje i stradanja. Jevreji su se za svoj komad zemlje izborili nakon 2 svjetskog rata a Srbi u oslobodilačkom ratu 40-50 godina poslije ali bitna je poenta, to su narodi istih sudbina, okruženi sa jako mnogo neprijatelja, a još su i ti neprijatelji iz istog tabora i Srbi i Jevreji se moraju držati zajedno.

Rat je završio, šta je bilo bilo je ali opet ima izuzetno zadojenih koji bi da uđu u neke nove ratove. Srbi nebi, zadovoljni su postojećim a ako se tolerisanje islamskog terorizma nastavi, moraće se poći putem otcjepljenja... Treba težiti ka civilizaciji, prosperitetu i toleranciji - kako kad se stvarala Republika Srpska, tako i danas, kada se ipak za nijansu više Srbi moraju okrenuti zapadnom svijetu jer su tu poluge moći.
ma objasnili bi to vasi politicari ovima na zapadu da oni hoce da slusaju ta vasa sranja. a sta se dogodi kad im pocnete dosadjivati sa tim sranjima vidjeli smo svi 1999.

a ovo poredjenje sa jevrejima stvarno ne bih komentarisao.
strong69

#742 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by strong69 »

joint union wrote:
bingov buraz wrote:Republika Srpska gdje ne mozes zabiti lopatu u zemlju da ne udaris na kosti nevinih zrtava mu "civilizacijski otklon" :oops:
Pa jest'.
Otklon od civilizacije.
Upravo tako... Kad oni pocnu pisati o civilizacijskim tekovinama i demokratiji... :lol: :lol: :lol:
karanana

#743 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by karanana »

ne kontam sta ovo stari govori
Sa zetom imam kontakt samo 'dobar dan', ja njemu kažem 'pomoz' Bog'. Zato što nosi bradu, nisam htio da komuniciram s njim. Nisam čuo da je blizak nekim pokretima", kazao je Šahin.
ne znam je li se družio sa vehabijama, znam da se zet jeste družio", kazao je Šahin.
Kažu mi da se poznavao s ovim jednim vojnikom koji je 81. godište, da su bili skupa u vojsci kod Dudakovića, da su služili vojsku. To je bilo prije deset godina. Rekli su mu da su se poznavali, sjedili skupa u Rajlovcu.
oklen nevesinjac kod dudakovica u vojsci prije 10 godina?

svasta nesto nepovezano u onom tekstu kixa.
Freamon Lester

#744 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Freamon Lester »

oridjidji wrote: Zasto ovo nije okarakterisano kao neuspijeli teroristicki cin ?

Mora da nije bio musliman. :skoljka:
oridjidji

#745 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by oridjidji »

Freamon Lester wrote:
oridjidji wrote: Golobradi vehabija, dugih tola, skino se sam s droge rece komsija i nauci harfove arapskog kako bi uzimao znanje od Isila...
Ma u najmanju ruku False flag. Cetnicka SIPA nam podemece... :skoljka:
Ne nego si ti hejter vehabija bez premca, pa ti i golobradi narkici postaju oni jer pucaju po uniformisanim licima. Sto ti Hari Neradin nije terorista?
oridjidji

#746 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by oridjidji »

Freamon Lester wrote:
oridjidji wrote: Zasto ovo nije okarakterisano kao neuspijeli teroristicki cin ?

Mora da nije bio musliman. :skoljka:
Ma jok nije. Procitaj clanak.
Freamon Lester

#747 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Freamon Lester »

karanana wrote:ne kontam sta ovo stari govori
Sa zetom imam kontakt samo 'dobar dan', ja njemu kažem 'pomoz' Bog'. Zato što nosi bradu, nisam htio da komuniciram s njim. Nisam čuo da je blizak nekim pokretima", kazao je Šahin.
ne znam je li se družio sa vehabijama, znam da se zet jeste družio", kazao je Šahin.
Kažu mi da se poznavao s ovim jednim vojnikom koji je 81. godište, da su bili skupa u vojsci kod Dudakovića, da su služili vojsku. To je bilo prije deset godina. Rekli su mu da su se poznavali, sjedili skupa u Rajlovcu.
oklen nevesinjac kod dudakovica u vojsci prije 10 godina?

svasta nesto nepovezano u onom tekstu kixa.
Polako.. sad ce jos malo postati cinjenica da su mladi regruti iz RS-a sluzili vojsku u Federaciji. Polako. Opusti se i uzivaj. Ti ocekivao da forumski fanatici osude terorizam? Taman posla... :lol:
It_is_a_Leclerc

#748 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by It_is_a_Leclerc »

Inače, narkomani poznati po tome da pare redovno troše na kupovinu oružja - automatske jurišne puške koju nije moguće legalno nabaviti u BiH, i ručne bombe (što veli Enes Hadžiedhemćumurović - "mala bombica, takoreći kašikarica"). To što su uglavnom totalni kokuzi i kradu ljudima mašine iz garaža da prodaju za dop, smo mi vidjeli u filmovima. :lol:

Šta sve ljudi neće izmisliti da zamaskiraju činjenicu da BiH ima problem sa terorizmom.
Heartbeats

#749 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Heartbeats »

ubistvo vojnika Oružanih snaga Nedeljka Radića i Armina Salkića, Tužiteljstvo BiH je okrakterisalo kao teroristički čin počinjen u Sarajevu. Napadnut je temelj BiH. Ovdje nema mjesta, kao što nikada nema mjesta kad je u pitanju terorizam, za uporebu veznika “ali” tako omiljenog kod svih, a naročito kod onih Bošnjaka, koji implicintno relativiziraju terorizam. Kvaziintelektualne akrobacije o tome kako je to posljedica navodne ugroženosti muslimana očigledno ne doprinose stvaranju sigurnog svijeta za sve ljude. Husein ef. Kavazović, reis-u-lema i Islamska zajednica BiH nedvosmisleno su osudili terorizam i pokazali najviši stepen integirteta i društvene brige. Oružane snage BiH formirane su prije tačno 10 godina u najuspješnijoj reformi u BiH. Mislili smo da se to ne može dogoditi, da se vojnici koji su ratovali jedni protiv drugih udruže u jedinstvenu vojsku. Oni su se ujedinili među prvim u ovoj zemlji. Uvijek su prvi u zaštiti stanovništva, a svoj nemjerljiv doprinos su dali u gašenju katastrofalnih požara i spasavanju od poplava. Armin i Nedeljko su bili profesionalni vojnici nove generacije, koja je prevazišla rat njihovih očeva. Obojica su bili hranitelji svojih porodica. Terorista Enes Omeragić je živio u Sokolju, nije bio izložen “anti-muslimanskim pritiscima”, svom ocu je prebacivao da je to što pije pivo šejtanska stvar; a vojnici koje je ubio, kladionica i gradski autobus nisu bili “islamofobija” niti posljedica izraelskih napada na Palestinu. Dakle, nema “ali.”
Kikibombona

#750 Re: Ubijeni vojnici Oruzanih snaga u Sarajevu

Post by Kikibombona »

HadiRa wrote:
ma najbolje bi bilo potpaliti Vatru Dzehenemma vec sad, i sve sto nevalja sluciti tamo u nju . :D

:bih: :sax:
Daj bona Hadira, prosipas se kao riza i nije te sram zbog toga.

U francuskom drustvu ima fasista, ali se vecina bori protiv toga!

Evo ti primjer

https://twitter.com/yannick059/status/6 ... 0380802048

I bosansko drustvo se bori protiv fasista... vecina, blaga vecina, cini mi se... Ne vidim da si ti dio te vecine, jer na ovoj temi nisi zauzela stav prema zlu, nego kao neki pronalazis opravdanja... Pises lazi i gluposti, tendeciozno Francuzima spocitavas da zele zabraniti islam i protjerati muslimane. A za to vrijeme Oland izjavi da ce primiti dodatnih 30 000 izbjeglica??
Locked