Muzički Almanah (naš život u muzici)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#726 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

dale cooper wrote:
The Hurting je baš odličan album. Napravili su većih hitova poslije, ali ne ovako dobar album.
pustim ovu "veseliju" verziju nekad umjesto donnie darko verzije, od te imam tendenciju da postanem soft and emotional :mrgreen:
dale cooper

#727 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
dale cooper wrote:
The Hurting je baš odličan album. Napravili su većih hitova poslije, ali ne ovako dobar album.
pustim ovu "veseliju" verziju nekad umjesto donnie darko verzije, od te imam tendenciju da postanem soft and emotional :mrgreen:
Meni se ovaj album sviđa i zato jer me podsjeća na Peter Gabriela.

Spomenuh da su poslije imali velikih hitova, a ovaj mi je posebno drag:

Bloo
Globalna šefica

#728 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

znam da je lame, ali od apr pjesama koje su mi legle, jedna od njih je hit of skroz :D
dale cooper

#729 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Nije lame, i to je dobra pjesma. I Shout je, samo što mi je ona totalno dosadila od preeksponiranosti i forsiranja po raznim
"i love the 80's" kompilacijama.
Bloo
Globalna šefica

#730 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

dale cooper wrote:Nije lame, i to je dobra pjesma. I Shout je, samo što mi je ona totalno dosadila od preeksponiranosti i forsiranja po raznim
s tim da sam ko dijete uvijek brkala njih i inxs kad budu spotovi na Studio99 :D
dale cooper

#731 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
dale cooper wrote:Nije lame, i to je dobra pjesma. I Shout je, samo što mi je ona totalno dosadila od preeksponiranosti i forsiranja po raznim
s tim da sam ko dijete uvijek brkala njih i inxs kad budu spotovi na Studio99 :D
Pa ima malo sličnosti u boji glasa Orzabala i Hutchencea. Mada je Hutchence baš bio seks simbol.
Orzabal baš i nije. :| :D
Bloo
Globalna šefica

#732 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

dale cooper wrote:
Bloo wrote:
Pa ima malo sličnosti u boji glasa Orzabala i Hutchencea. Mada je Hutchence baš bio seks simbol.
Orzabal baš i nije. :| :D
bila sam dijete :oops:
frčav jedan frčkav drugi
idu samo 2 spota na 99

dale cooper

#733 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Kad ovako vidiš fakat je imidž sličan. :D
Bloo
Globalna šefica

#734 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

laku noć ljudi
neki moraju na posao rano :mrgreen:

dale cooper

#735 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Laku noć! :) :kakoste:

zg1911

#736 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by zg1911 »

pustih si danas odličnu bowiejevu kompilaciju naziva nothing has changed i sad baš idu pjesme iz 80-ih pa si razmišljam kako jak autor moraš biti ako su ti "slabe" (ili slabije) 80-e zastupljene s hitovima tipa ashes to ashes, scary monsters, fashion, under pressure, lets dance, modern girl, china girl, dancing in the streets, absolute beginners, cat people
Bloo
Globalna šefica

#737 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

zg1911 wrote:pustih si danas odličnu bowiejevu kompilaciju naziva nothing has changed i sad baš idu pjesme iz 80-ih pa si razmišljam kako jak autor moraš biti ako su ti "slabe" (ili slabije) 80-e zastupljene s hitovima tipa ashes to ashes, scary monsters, fashion, under pressure, lets dance, modern girl, china girl, dancing in the streets, absolute beginners, cat people
Dancing in the streets :srce:
količina seksualnog naboja u spotu je opipljiva
uvijek sam navijala da se pofataju na tom videu :mrgreen:
zg1911

#738 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by zg1911 »

Bloo wrote:
zg1911 wrote:pustih si danas odličnu bowiejevu kompilaciju naziva nothing has changed i sad baš idu pjesme iz 80-ih pa si razmišljam kako jak autor moraš biti ako su ti "slabe" (ili slabije) 80-e zastupljene s hitovima tipa ashes to ashes, scary monsters, fashion, under pressure, lets dance, modern girl, china girl, dancing in the streets, absolute beginners, cat people
pa postoji priča da ih je čini mi se jaggerova žena zatekla u klinču u krevetu :D
Bloo
Globalna šefica

#739 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

zg1911 wrote:
Bloo wrote:
pa postoji priča da ih je čini mi se jaggerova žena zatekla u klinču u krevetu :D
to znam

ali u spotu :D sekund fali :mrgreen:
Ommadawn

#740 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Ommadawn »

Thursday Child od Bowiea! Podsjeća me na jedno lijepo vrijeme. Prva zarađena lova, prvi auto, derneci...
zg1911

#741 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by zg1911 »

Bloo wrote: to znam

tko još gleda spotove, alo e? tako si 90s :P
Bloo
Globalna šefica

#742 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

zg1911 wrote:

:twisted:

zg1911

#743 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by zg1911 »

Bloo wrote:
zg1911 wrote:

:twisted:

slažem se :thumbup:

inače nikad nisam doživjavao spotove

ustvari, prije sam ih mrzio. kad sam bio švrćo onda je na z3 programu išla emisija malavizija u sklopu koje su moglo pozivom u eter naručiti crtić ili spot. mali ja se uvijek nadao crtiću a glupave tinejdžerice tražile spotove. već tad sam zamrzio new kids on the block, a nakon njih i sve ostale boy bendove. sem beatlesa :D
Bloo
Globalna šefica

#744 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

ja volim spotove <3
pogotovo ako su mala umjetnicka djela
Bloo
Globalna šefica

#745 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

Ommadawn

#746 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Ommadawn »

De ti provjeri da to nije neka zajebancija. Prije nekoliko godina je u Kozarcu tako osvanuo plakat Whitesnake-a, kao gostuju na ljeto kad ono neki se džankiji zajebavali.
A opet moguće je svašta, treba valjda Sarajevu neki događaj da bi se kasnije mogla održavati godišnjica istog. Ko ono prije neku godinu "Danas je 15 godina otkako je DJ Bobo nastupao u Sarajevu"... Bizarno.
Bloo
Globalna šefica

#747 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

Moje novootkriveno blago
Jonathan Vandenbroeck koji nastupa pod umjetničkim imenom Milow je belgijski tekstopisac i pjevač i iznimno popularan u Belgiji. Nazivaju ga i DIY muzičarem.
Veliki uspjeh doživljava u Belgiji sa svojim prvim albumom The Bigger Picture u 2006. godini, te je single sa tog albuma "You Don't Know" proveo 110 sedmica na vrhu belgijskih top lista. 2008 izdaje Coming of Age i doživljava uspjeh širom Evrope.
Topli krhki glas praćen gitarom i povremeno klavirom, te neobični spotovi i iskrenost koja se osjeti u njegovom glasu su za mene ono što ga činim jednim od kvalitetnijih novijih izvođača.
Također pravi i dosta covera popularnih pop pjesama.

dale cooper

#748 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Kako je godina startala, dobar je momenat za povratak Tindersticksa kao starih, dobrih prijatelja koje poznaješ
i koji ti pružaju utjehu. A novi album je jako dobar. Mislim, Tindersticks nisu bend koji puno oscilira u kvalitetu, niti mijenja
svoj zvuk (a i zašto bi, savršeni su ovakvi kakvi jesu) Ali na Waiting Room-u su napisali jednu kolekciju zaista sjajnih pjesama.
Ustvari, malo sam slagao za ne mijenjanje zvuka. Na jednoj pjesmi na albumu su otišli u afro pop vode. Možda zvuči čudno,
ali je dobro ispalo. :D

Bloo
Globalna šefica

#749 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

dale cooper wrote:Kako je godina startala, dobar je momenat za povratak Tindersticksa kao starih, dobrih prijatelja koje poznaješ
i koji ti pružaju utjehu. A novi album je jako dobar. Mislim, Tindersticks nisu bend koji puno oscilira u kvalitetu, niti mijenja
svoj zvuk (a i zašto bi, savršeni su ovakvi kakvi jesu) Ali na Waiting Room-u su napisali jednu kolekciju zaista sjajnih pjesama.
Ustvari, malo sam slagao za ne mijenjanje zvuka. Na jednoj pjesmi na albumu su otišli u afro pop vode. Možda zvuči čudno,
Stuart je ko neki Gene :mrgreen:
dale cooper

#750 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
dale cooper wrote:Kako je godina startala, dobar je momenat za povratak Tindersticksa kao starih, dobrih prijatelja koje poznaješ
Stuart je ko neki Gene :mrgreen:
Na neki način. :mrgreen:
Post Reply