pustim ovu "veseliju" verziju nekad umjesto donnie darko verzije, od te imam tendenciju da postanem soft and emotionaldale cooper wrote:
The Hurting je baš odličan album. Napravili su većih hitova poslije, ali ne ovako dobar album.
Muzički Almanah (naš život u muzici)
Moderator: _BataZiv_0809
- Bloo
- Globalna šefica
#726 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
- dale cooper
#727 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Meni se ovaj album sviđa i zato jer me podsjeća na Peter Gabriela.Bloo wrote:pustim ovu "veseliju" verziju nekad umjesto donnie darko verzije, od te imam tendenciju da postanem soft and emotionaldale cooper wrote:
The Hurting je baš odličan album. Napravili su većih hitova poslije, ali ne ovako dobar album.
Spomenuh da su poslije imali velikih hitova, a ovaj mi je posebno drag:
- Bloo
- Globalna šefica
#728 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
znam da je lame, ali od apr pjesama koje su mi legle, jedna od njih je hit of skroz 
- dale cooper
#729 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Nije lame, i to je dobra pjesma. I Shout je, samo što mi je ona totalno dosadila od preeksponiranosti i forsiranja po raznim
"i love the 80's" kompilacijama.
- Bloo
- Globalna šefica
#730 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
s tim da sam ko dijete uvijek brkala njih i inxs kad budu spotovi na Studio99dale cooper wrote:Nije lame, i to je dobra pjesma. I Shout je, samo što mi je ona totalno dosadila od preeksponiranosti i forsiranja po raznim
- dale cooper
#731 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Pa ima malo sličnosti u boji glasa Orzabala i Hutchencea. Mada je Hutchence baš bio seks simbol.Bloo wrote:s tim da sam ko dijete uvijek brkala njih i inxs kad budu spotovi na Studio99dale cooper wrote:Nije lame, i to je dobra pjesma. I Shout je, samo što mi je ona totalno dosadila od preeksponiranosti i forsiranja po raznim
Orzabal baš i nije.
- Bloo
- Globalna šefica
#732 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
bila sam dijetedale cooper wrote:Pa ima malo sličnosti u boji glasa Orzabala i Hutchencea. Mada je Hutchence baš bio seks simbol.Bloo wrote:s tim da sam ko dijete uvijek brkala njih i inxs kad budu spotovi na Studio99dale cooper wrote:Nije lame, i to je dobra pjesma. I Shout je, samo što mi je ona totalno dosadila od preeksponiranosti i forsiranja po raznim
Orzabal baš i nije.![]()
frčav jedan frčkav drugi
idu samo 2 spota na 99
- dale cooper
#733 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Kad ovako vidiš fakat je imidž sličan. 
- Bloo
- Globalna šefica
#734 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
laku noć ljudi
neki moraju na posao rano
neki moraju na posao rano
- dale cooper
#735 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Laku noć!
- zg1911
#736 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
pustih si danas odličnu bowiejevu kompilaciju naziva nothing has changed i sad baš idu pjesme iz 80-ih pa si razmišljam kako jak autor moraš biti ako su ti "slabe" (ili slabije) 80-e zastupljene s hitovima tipa ashes to ashes, scary monsters, fashion, under pressure, lets dance, modern girl, china girl, dancing in the streets, absolute beginners, cat people
- Bloo
- Globalna šefica
#737 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Dancing in the streetszg1911 wrote:pustih si danas odličnu bowiejevu kompilaciju naziva nothing has changed i sad baš idu pjesme iz 80-ih pa si razmišljam kako jak autor moraš biti ako su ti "slabe" (ili slabije) 80-e zastupljene s hitovima tipa ashes to ashes, scary monsters, fashion, under pressure, lets dance, modern girl, china girl, dancing in the streets, absolute beginners, cat people
količina seksualnog naboja u spotu je opipljiva
uvijek sam navijala da se pofataju na tom videu
- zg1911
#738 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
pa postoji priča da ih je čini mi se jaggerova žena zatekla u klinču u krevetuBloo wrote:Dancing in the streetszg1911 wrote:pustih si danas odličnu bowiejevu kompilaciju naziva nothing has changed i sad baš idu pjesme iz 80-ih pa si razmišljam kako jak autor moraš biti ako su ti "slabe" (ili slabije) 80-e zastupljene s hitovima tipa ashes to ashes, scary monsters, fashion, under pressure, lets dance, modern girl, china girl, dancing in the streets, absolute beginners, cat people![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#739 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
to znamzg1911 wrote:pa postoji priča da ih je čini mi se jaggerova žena zatekla u klinču u krevetuBloo wrote:Dancing in the streetszg1911 wrote:pustih si danas odličnu bowiejevu kompilaciju naziva nothing has changed i sad baš idu pjesme iz 80-ih pa si razmišljam kako jak autor moraš biti ako su ti "slabe" (ili slabije) 80-e zastupljene s hitovima tipa ashes to ashes, scary monsters, fashion, under pressure, lets dance, modern girl, china girl, dancing in the streets, absolute beginners, cat people![]()
ali u spotu
- Ommadawn
#740 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Thursday Child od Bowiea! Podsjeća me na jedno lijepo vrijeme. Prva zarađena lova, prvi auto, derneci...
- zg1911
#741 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
tko još gleda spotove, alo e? tako si 90sBloo wrote: to znam
ali u spotusekund fali
- Bloo
- Globalna šefica
#742 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
zg1911 wrote:tko još gleda spotove, alo e? tako si 90sBloo wrote: to znam
ali u spotusekund fali
- zg1911
#743 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
slažem seBloo wrote:zg1911 wrote:tko još gleda spotove, alo e? tako si 90sBloo wrote: to znam
ali u spotusekund fali
![]()
inače nikad nisam doživjavao spotove
ustvari, prije sam ih mrzio. kad sam bio švrćo onda je na z3 programu išla emisija malavizija u sklopu koje su moglo pozivom u eter naručiti crtić ili spot. mali ja se uvijek nadao crtiću a glupave tinejdžerice tražile spotove. već tad sam zamrzio new kids on the block, a nakon njih i sve ostale boy bendove. sem beatlesa
- Bloo
- Globalna šefica
#744 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
ja volim spotove <3
pogotovo ako su mala umjetnicka djela
pogotovo ako su mala umjetnicka djela
- Bloo
- Globalna šefica
- Ommadawn
#746 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
De ti provjeri da to nije neka zajebancija. Prije nekoliko godina je u Kozarcu tako osvanuo plakat Whitesnake-a, kao gostuju na ljeto kad ono neki se džankiji zajebavali.
A opet moguće je svašta, treba valjda Sarajevu neki događaj da bi se kasnije mogla održavati godišnjica istog. Ko ono prije neku godinu "Danas je 15 godina otkako je DJ Bobo nastupao u Sarajevu"... Bizarno.
- Bloo
- Globalna šefica
#747 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Moje novootkriveno blago
Jonathan Vandenbroeck koji nastupa pod umjetničkim imenom Milow je belgijski tekstopisac i pjevač i iznimno popularan u Belgiji. Nazivaju ga i DIY muzičarem.
Veliki uspjeh doživljava u Belgiji sa svojim prvim albumom The Bigger Picture u 2006. godini, te je single sa tog albuma "You Don't Know" proveo 110 sedmica na vrhu belgijskih top lista. 2008 izdaje Coming of Age i doživljava uspjeh širom Evrope.
Topli krhki glas praćen gitarom i povremeno klavirom, te neobični spotovi i iskrenost koja se osjeti u njegovom glasu su za mene ono što ga činim jednim od kvalitetnijih novijih izvođača.
Također pravi i dosta covera popularnih pop pjesama.
Jonathan Vandenbroeck koji nastupa pod umjetničkim imenom Milow je belgijski tekstopisac i pjevač i iznimno popularan u Belgiji. Nazivaju ga i DIY muzičarem.
Veliki uspjeh doživljava u Belgiji sa svojim prvim albumom The Bigger Picture u 2006. godini, te je single sa tog albuma "You Don't Know" proveo 110 sedmica na vrhu belgijskih top lista. 2008 izdaje Coming of Age i doživljava uspjeh širom Evrope.
Topli krhki glas praćen gitarom i povremeno klavirom, te neobični spotovi i iskrenost koja se osjeti u njegovom glasu su za mene ono što ga činim jednim od kvalitetnijih novijih izvođača.
Također pravi i dosta covera popularnih pop pjesama.
- dale cooper
#748 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Kako je godina startala, dobar je momenat za povratak Tindersticksa kao starih, dobrih prijatelja koje poznaješ
i koji ti pružaju utjehu. A novi album je jako dobar. Mislim, Tindersticks nisu bend koji puno oscilira u kvalitetu, niti mijenja
svoj zvuk (a i zašto bi, savršeni su ovakvi kakvi jesu) Ali na Waiting Room-u su napisali jednu kolekciju zaista sjajnih pjesama.
Ustvari, malo sam slagao za ne mijenjanje zvuka. Na jednoj pjesmi na albumu su otišli u afro pop vode. Možda zvuči čudno,
ali je dobro ispalo.
i koji ti pružaju utjehu. A novi album je jako dobar. Mislim, Tindersticks nisu bend koji puno oscilira u kvalitetu, niti mijenja
svoj zvuk (a i zašto bi, savršeni su ovakvi kakvi jesu) Ali na Waiting Room-u su napisali jednu kolekciju zaista sjajnih pjesama.
Ustvari, malo sam slagao za ne mijenjanje zvuka. Na jednoj pjesmi na albumu su otišli u afro pop vode. Možda zvuči čudno,
ali je dobro ispalo.
- Bloo
- Globalna šefica
#749 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Stuart je ko neki Genedale cooper wrote:Kako je godina startala, dobar je momenat za povratak Tindersticksa kao starih, dobrih prijatelja koje poznaješ
ali je dobro ispalo.![]()
- dale cooper
#750 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Na neki način.Bloo wrote:Stuart je ko neki Genedale cooper wrote:Kako je godina startala, dobar je momenat za povratak Tindersticksa kao starih, dobrih prijatelja koje poznaješ
ali je dobro ispalo.![]()