i ti si blizu mom stavu.A koje ti iskustvo imas?
Koje djevojke treba zaobilaziti?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
moonca
#726 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Uopste nije kontra. razmislite malo i respektujte stav osoba koje to iznose. Imaju svoj stav, ako i vi. 

- triconja
#727 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Odakle tebi iskustvo da se kvartas u pitanja dje se ne bi trebala kvartat?moonca wrote:Uopste nije kontra. razmislite malo i respektujte stav osoba koje to iznose. Imaju svoj stav, ako i vi.
- MarlboroGold
#728 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Generalizacije u negativnom kontekstu (ponekad i u pozitivnom) nikad ne treba poštovati.moonca wrote:Uopste nije kontra. razmislite malo i respektujte stav osoba koje to iznose. Imaju svoj stav, ako i vi.
-
moonca
#729 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
hm ... on ih tako iznosi ... drzi se tih nacelaza sada. Licno mislim da ce malo popustiti,no jedno je sigurno- tesko da ce moci imati suzivot sa pusacem. to je posebna zrtva za odraslu izgradjenu osobu koja nije do tada zivjela u tok okruzenju.MarlboroGold wrote:Generalizacije u negativnom kontekstu (ponekad i u pozitivnom) nikad ne treba poštovati.moonca wrote:Uopste nije kontra. razmislite malo i respektujte stav osoba koje to iznose. Imaju svoj stav, ako i vi.
- triconja
#730 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Jel imas sa tim iskustva?moonca wrote:
hm ... on ih tako iznosi ... drzi se tih nacelaza sada. Licno mislim da ce malo popustiti,no jedno je sigurno- tesko da ce moci imati suzivot sa pusacem. to je posebna zrtva za odraslu izgradjenu osobu koja nije do tada zivjela u tok okruzenju.
-
moonca
#731 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
triconja wrote:Odakle tebi iskustvo da se kvartas u pitanja dje se ne bi trebala kvartat?moonca wrote:Uopste nije kontra. razmislite malo i respektujte stav osoba koje to iznose. Imaju svoj stav, ako i vi.
-
moonca
#732 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
triconja wrote:Jel imas sa tim iskustva?moonca wrote:
hm ... on ih tako iznosi ... drzi se tih nacelaza sada. Licno mislim da ce malo popustiti,no jedno je sigurno- tesko da ce moci imati suzivot sa pusacem. to je posebna zrtva za odraslu izgradjenu osobu koja nije do tada zivjela u tok okruzenju.
..imam dovoljno
- triconja
#733 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Eee, da imas ne bi toliko napadala i nametala svoju voljumoonca wrote:triconja wrote:Jel imas sa tim iskustva?moonca wrote:
hm ... on ih tako iznosi ... drzi se tih nacelaza sada. Licno mislim da ce malo popustiti,no jedno je sigurno- tesko da ce moci imati suzivot sa pusacem. to je posebna zrtva za odraslu izgradjenu osobu koja nije do tada zivjela u tok okruzenju.![]()
..imam dovoljno
- Belay Queen
#734 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
dok on nagodi sve sto mu odgovara zivot ce mu proci
sjooj kad bi cigare bile jedini problem u zivotu
-
moonca
#735 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
..Nije jedini naravno ali je konstantan- mislim, razumijes ti to al haj...Belay Queen wrote:dok on nagodi sve sto mu odgovara zivot ce mu proci![]()
![]()
Zivot je, sve vise i vise komplikovaniji pusacima.
- MarlboroGold
#736 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Eh sad moonca... hajd da ti probam objasniti na šta sam tačno mislio.moonca wrote: hm ... on ih tako iznosi ... drzi se tih nacelaza sada. Licno mislim da ce malo popustiti,no jedno je sigurno- tesko da ce moci imati suzivot sa pusacem. to je posebna zrtva za odraslu izgradjenu osobu koja nije do tada zivjela u tok okruzenju.
Hajd sad da napravimo jednostavnu dedukciju šta je htio reći. Dakle, u vezi pušenja, da je rekao "ne volim pušače jer mi smetaju dim i smrad od duhana i ne mogu sebe nikad zamisliti u vezi sa curom koja puši" to bi bilo sasvim u redu. To je njegov stav kojeg treba poštovati. Međutim, ključni dio je sljedeći:
"Tetovaze mnogo govore o karakteru djevojke. Ne pricam ja tek tako.
Isto kao sto i pusenje mnogo toga govori. Djevojke koje puse su jos vise za izbjegavanje."
Šta to govori o karakteru? Šta to pušenje mnogo toga govori o tome i zašto su zbog toga za izbjegavanje? Ja kao bivši pušač tačno znam šta su cigare. Prestao sam i nikad više neću. Da li zbog mog mišljenja u vezi cigara trebam pušače gledati po karakteru? Ako je argument da ne drže do sebe i svog zdravlja - to ne treba da bude briga posmatrača, već isključivo osobe koja puši. Tu se sva rasprava završava.
Je li ti sad jasno? Ovdje sam se samo dotakao pušenja. Tetovaže su skroz druga priča i suvišno je o tome govoriti.
Last edited by MarlboroGold on 12/09/2018 17:58, edited 1 time in total.
- triconja
#737 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Cuj konstantam, pa nije pimoonca wrote:..Nije jedini naravno ali je konstantan- mislim, razumijes ti to al haj...Belay Queen wrote:dok on nagodi sve sto mu odgovara zivot ce mu proci![]()
![]()
Zivot je, sve vise i vise komplikovaniji pusacima.
- Belay Queen
#738 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
ma razumijem ja sve...samo sto to ne ide tako kako se zamisljatriconja wrote:Cuj konstantam, pa nije pimoonca wrote:..Nije jedini naravno ali je konstantan- mislim, razumijes ti to al haj...Belay Queen wrote:dok on nagodi sve sto mu odgovara zivot ce mu proci![]()
![]()
Zivot je, sve vise i vise komplikovaniji pusacima.![]()
![]()
- Boemica
#739 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Pa ja na osnovu iskustva koje imam, znam da je svaka osoba individua za sebe i da ne pristupam ljudima sa već usađenim predrasudama samo zato što me neka njihova karakteristika podsjeća na osobu sa kojom sam imala negativno iskustvo.moonca wrote:Cekaj, pa i ti si karakteristicna sa svojim stavovima.vjerovatno ih on smatra nepotrebnim.Boemica wrote:Mentalno malodoban. Ne dijete po godinama.Xavier1 wrote:Kakvo ba dijete. Punoljetan sam odavno.
Normalno da kao nepusac necu biti sa osobom koja pusi? Sta je tu cudno.
O djevojkama sa tetovazama i pirsinzima imam odredjene predrasude na osnovu licnost iskustva. Znaci ne pricam bezveze.
Ako su se neke pronasle meni je zao. Ali ostajem pri svom misljenju.
Nastavi suditi ljude na osnovu svojih izolovanih ličnih iskustava, i proširivati predrasude o drugim ljudima na osnovu nekih njihovih fizičkih karakteristika i/ili određenih "mana" na osnovu ponovo - svojih ličnih izolovanih iskustava.
Nastavi živjeti u svijetu fantazije gdje nakon par mjeseci što upoznaš nekoga možeš znati kakav je i da li će biti dobar partner, nastavi živjeti u svijetu fantazija gdje žene svjesno izaberu živjeti sa nasilnikom, gdje se ljudi ne mijenjaju, i gdje se nakon par razgovora vidi kakav je ko kao osoba.
Ovo drugo, bih iskreno i ja željela, ne da vjerujem da je tako, nego da bude tako, no nažalost, stvarni život je nešto sasvim drugačije.
Nešto sa čim ti, kao što ti rekoše već par puta, očito nemaš previše iskustva
I koje ti iskustvo imas. Mislim da ste istih godina?
A on na osnovu jednog lošeg iskustva sa osobom sa tetovažama tvrdi da su sve djevojke sa tetovažama nenormalne i da ih treba zaobilaziti?
Kao što reče cigara, predrasude, suđenje i omalovažavanje (ovo "nenormalna") ne treba poštovat.
Da li on ima pravo da to izjavi? Apsolutno.
Da li mi svi (skoro svi koji su se javili sa komentarom na njegova razmišljanja) imamo pravo da mu kažemo da je nezreo i nedorastao? Da
- Boemica
#740 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Ja sutra "mogu" (ako to odlučim) bacit cigare, i ostat ću ista, ali potpuno ista kao što sam danas.
Ako sam bila loša osoba prije pušenja, biću loša osoba i poslije prestanka.
Možda će taj čin ostavljanja i istrajavanje u tome pokazat da imam jak karakter, to da, ali da li će to promjeniti mene kao osobu? Da li će moje osobine kojima nadopunjujem partnera emotivno postati bolje? Neće.
I iskreno, ja bih voljela da imam momka, ili nekoga toliko važnog u životu da mi kaže: Haj ih baci zbog mene, i bih, ovako nemam motivacije.
PS Nevezano za temu, al' ko god kaže da ne može bez njih, laže
Možda će taj čin ostavljanja i istrajavanje u tome pokazat da imam jak karakter, to da, ali da li će to promjeniti mene kao osobu? Da li će moje osobine kojima nadopunjujem partnera emotivno postati bolje? Neće.
I iskreno, ja bih voljela da imam momka, ili nekoga toliko važnog u životu da mi kaže: Haj ih baci zbog mene, i bih, ovako nemam motivacije.
- Belay Queen
#741 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
ovo je toliko komicno da ne treba ni komentarisat 
-
moonca
#742 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
On je napisao u par recenica i ja koristim taj vid pisanja,jer ne volim poisati vise od par redova.MarlboroGold wrote:Eh sad moonca... hajd da ti probam objasniti na šta sam tačno mislio.moonca wrote: hm ... on ih tako iznosi ... drzi se tih nacelaza sada. Licno mislim da ce malo popustiti,no jedno je sigurno- tesko da ce moci imati suzivot sa pusacem. to je posebna zrtva za odraslu izgradjenu osobu koja nije do tada zivjela u tok okruzenju.
Hajd sad da napravimo jednostavnu dedukciju šta je htio reći. Dakle, u vezi pušenja, da je rekao "ne volim pušače jer mi smetaju dim i smrad od duhana i ne mogu sebe nikad zamisliti u vezi sa curom koja puši" to bi bilo sasvim u redu. To je njegov stav kojeg treba poštovati. Međutim, ključni dio je sljedeći:
"Tetovaze mnogo govore o karakteru djevojke. Ne pricam ja tek tako.
Isto kao sto i pusenje mnogo toga govori. Djevojke koje puse su jos vise za izbjegavanje."
Šta to govori o karakteru? Šta to pušenje mnogo toga govori o tome i zašto su zbog toga za izbjegavanje? Ja kao bivši pušač tačno znam šta su cigare. Prestao sam i nikad više neću. Da li zbog mog mišljenja u vezi cigara trebam pušače gledati po karakteru? Ako je argument da ne drže do sebe i svog zdravlja - to ne treba da bude briga posmatrača, već isključivo osobe koja puši. Tu se sva rasprava završava.
Je li ti sad jasno? Ovdje sam se samo dotakao pušenja. Tetovaže su skroz druga priča i suvišno je o tome govoriti.
Ti si sada natanane opisao.
Ako ce on da zivi sa pusecem i te kako ga je briga. zdravlje pogotovo kao i cistoca okoline. Pusaci kao i punacki imaju skuplje zdravs. osiguranje- dakle i posmatraci smatraju da su risk grupa.
E,ja imam prijateljica pusaca - hmmmmm ne da mi se pisati -- no dobro --evo vidis kako reaguju -vise agresivno nego li kako ti opisa gore, kako je trebao Xavier1. Tako nekako bi trebali i oni zar ne.
- triconja
#743 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Jebo majku jel mi zivimo u americi?

- Boemica
#744 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Ja ne mogu da vjerujem da već ... ne znam ni koji put mašiš poentu 
-
moonca
#745 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
naravno da imas pravo i to i cinis na svoj nacin.Boemica wrote:
Pa ja na osnovu iskustva koje imam, znam da je svaka osoba individua za sebe i da ne pristupam ljudima sa već usađenim predrasudama samo zato što me neka njihova karakteristika podsjeća na osobu sa kojom sam imala negativno iskustvo.
A on na osnovu jednog lošeg iskustva sa osobom sa tetovažama tvrdi da su sve djevojke sa tetovažama nenormalne i da ih treba zaobilaziti?
Kao što reče cigara, predrasude, suđenje i omalovažavanje (ovo "nenormalna") ne treba poštovat.
Da li on ima pravo da to izjavi? Apsolutno.
Da li mi svi (skoro svi koji su se javili sa komentarom na njegova razmišljanja) imamo pravo da mu kažemo da je nezreo i nedorastao? Da
Nije nam poznato koliko je djevojaka imao i kakvo je to iskustvo. Nagadjamo.
-
moonca
#746 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
E to je poznata izjava-- malo sutra..Boemica wrote:Ja sutra "mogu" (ako to odlučim) bacit cigare, i ostat ću ista, ali potpuno ista kao što sam danas.
Svi ovisnici tako kazu i nikada ili rijetki to i ostvare. Statisticki.
-
moonca
#748 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Samo gledas americke filmovetriconja wrote:Jebo majku jel mi zivimo u americi?![]()
![]()
- MarlboroGold
#749 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Moonca ba... de molim te pročitaj još jednom. On ima puno pravo da odluči da ne živi sa curom koja puši. Niko mu nije dao opasku na to.moonca wrote: On je napisao u par recenica i ja koristim taj vid pisanja,jer ne volim poisati vise od par redova.
Ti si sada natanane opisao.
Ako ce on da zivi sa pusecem i te kako ga je briga. zdravlje pogotovo kao i cistoca okoline. Pusaci kao i punacki imaju skuplje zdravs. osiguranje- dakle i posmatraci smatraju da su risk grupa.
E,ja imam prijateljica pusaca - hmmmmm ne da mi se pisati -- no dobro --evo vidis kako reaguju -vise agresivno nego li kako ti opisa gore, kako je trebao Xavier1. Tako nekako bi trebali i oni zar ne.
- Boemica
#750 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
moonca wrote:E to je poznata izjava-- malo sutra..Boemica wrote:Ja sutra "mogu" (ako to odlučim) bacit cigare, i ostat ću ista, ali potpuno ista kao što sam danas.
PS Nevezano za temu, al' ko god kaže da ne može bez njih, laže![]()
Svi ovisnici tako kazu i nikada ili rijetki to i ostvare. Statisticki.
Mogu stoji pod navodnim znacima.
Znači - cigarete se mogu bacit, tetovaža se može sakriti, ukloniti, da li to mjenja karakter osobe?
Ako ja sutra prestanem pušiti da li ću biti bolji prijatelj, kvalitetniji partner, suosjećajnija osoba, više radišna, itd?