Džanan Musa

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Murat Sabanovic

#726 Re: Džanan Musa

Post by Murat Sabanovic »

u napadu ne izgleda lose,dok u odbrani kasni.... doci ce to sve na svoje za godinu-dvije....
Ironman_88

#727 Re: Džanan Musa

Post by Ironman_88 »

Murat Sabanovic wrote:u napadu ne izgleda lose,dok u odbrani kasni.... doci ce to sve na svoje za godinu-dvije....
Mirza je došao kao iskusan igrač u NBA, pa je u na startu u obrani redovno ispadao kao amater, Juka isto tako, tempo je jednostavno ubitačan. Biće zanimljivo gledati kako će se Musa razviti u obrani, a morat će - u suprotnom mu je maksimalni domet u NBA ofanzivna opcija sa klupe.
Artest

#728 Re: Džanan Musa

Post by Artest »

Minutaza ce mu najvise zavisit od suta za tri poena. Ima on i prodor i zna razigrat saigraca, ali na kraju dana, u danasnjoj Nba gdje i centri moraju znati ubost sa trice, sve se svodi na sut za tri poena, tj. njegovom procentu (Netsi su inace drugi u ligi po broju pokusaja za tri poena).

Losom odbranom se ne treba zamarat; niko ne ocekuje da postane iznadprosjecan u tom segmentu. Draftovan je zbog drugih stvari.

Sto se tice ove sezone, za njega je najbolji scenarij da Netsi gube tekme i batale borbu za playoff. Da bi nakon All-star pauze postao dio rotacije i odigrao 30+ tekmi, sa 15-ak min. u prosjeku. Bez par bljeskova u proljetnom djelu sezone, i nekih utakmica gdje bi nagovjestio sta moze postati, njegova pozicija pred narednu sezonu moze postati vrlo losa. Posebno imajuci u vidu da Netsi sljedece ljeto imaju prostora da potpisu jedan ili dva max igraca (trebaju vidjet sta ce s Russellom) ; a imace i visok pik na draftu, te vrlo moguce opet pokupit vanjskog igraca.

Kako god...Sve sto ga zadesi sam je kriv. Trebao je sacekat bar godinu prije izlaska na draft..
Ali vidjecemo.

Valjda nas izdrkotine od tzv. novinara nece smarat njegovim statusom.
Last edited by Artest on 11/10/2018 22:12, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#729 Re: Džanan Musa

Post by Velkoski »

Artest wrote:
MUSA BRILJIRAO S DESET POJENA U POBJEDI NETSA (VIDEO)
Artest

#730 Re: Džanan Musa

Post by Artest »

Velkoski wrote:
Artest wrote:
Bez spominjanja 5TO i sut 3/11. :D
insomnia78

#731 Re: Džanan Musa

Post by insomnia78 »

Velkoski wrote:
Artest wrote:
Image
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#732 Re: Džanan Musa

Post by Velkoski »

insomnia78 wrote:
Velkoski wrote:
Artest wrote:
Image
EH to to :lol:
Artest wrote:
Velkoski wrote:
Artest wrote:
Bez spominjanja 5TO i sut 3/11. :D
Pa ja vjerujem da većina po portalima ne zna ni pročitati box score ionako :mrgreen:
insaneinthebrain

#733 Re: Džanan Musa

Post by insaneinthebrain »

sta bi, sto nije debitovao :?
Ironman_88

#734 Re: Džanan Musa

Post by Ironman_88 »

Izgleda da je Kurucs proveo manje vremena na instagramu i više na bavio košarkom zadnja dva mjeseca.
klosar pravi

#735 Re: Džanan Musa

Post by klosar pravi »

insaneinthebrain wrote:sta bi, sto nije debitovao :?
Nije u rotaciji igrace garbage time samo zna se to vec zadnjih par utakmica.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#736 Re: Džanan Musa

Post by Velkoski »

imaju li Netsi neki tim u ovim lijevim ligama? :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#738 Re: Džanan Musa

Post by hrasno38 »

https://sportsport.ba/kosarka/pitanje-d ... nsu/293816

kada sam ja ovdje pisao da NBA jos uvijek nije za njega neki su se podsmjevali! Doncic u prvoj utakmici 31 minutu ali Doncic je u Realu prosao komletnu skolu igranja u jednom od najvecih evropksih klubova i osvoji bukadar trofeja i sto je najbitnije bio vodja velikog Reala. Musa to nije uspio da bude ni u Cedeviti! Ali nejse ajde vidjet cemo tek je pocelo....
palermo

#739 Re: Džanan Musa

Post by palermo »

hrasno38 wrote:https://sportsport.ba/kosarka/pitanje-d ... nsu/293816

kada sam ja ovdje pisao da NBA jos uvijek nije za njega neki su se podsmjevali! Doncic u prvoj utakmici 31 minutu ali Doncic je u Realu prosao komletnu skolu igranja u jednom od najvecih evropksih klubova i osvoji bukadar trofeja i sto je najbitnije bio vodja velikog Reala. Musa to nije uspio da bude ni u Cedeviti! Ali nejse ajde vidjet cemo tek je pocelo....
A da malo pričekaš sa procjenama.........
Uostalom zar primjer velikog Edina Džeke nije nikoga ništa naučio..........

KOliko samo ljudi priželjkuje da Džanana ne uspije samo da bi rekli, jesam li vam rekao......(nije upućeni tebi lično)....
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#740 Re: Džanan Musa

Post by hrasno38 »

palermo wrote:

KOliko samo ljudi priželjkuje da Džanana ne uspije samo da bi rekli, jesam li vam rekao......(nije upućeni tebi lično)....
Ama druze ja mu zelim da bude veci od Jordana ali ne ide to tako! On nema dovoljno iskustva za ovu ligu i ono sto sam ja govorio je da bi mu makar jedna sezona u Euroligi dala pregrst toga! Nije on centar on je igrac kakvih u NBA ima na izvoz i ima krv da propisa dok dobije kakvu takvu minutazu. Ovo je nesto sto aposlutno nije tesko shvatiti. NBA je vrh svjetske kosarke a Dzanan Musa je jos uvijek samo veliki talenat nedokazan i u jednom ozbiljnijem klubu!
palermo

#741 Re: Džanan Musa

Post by palermo »

hrasno38 wrote:
Ama druze ja mu zelim da bude veci od Jordana ali ne ide to tako! On nema dovoljno iskustva za ovu ligu i ono sto sam ja govorio je da bi mu makar jedna sezona u Euroligi dala pregrst toga! Nije on centar on je igrac kakvih u NBA ima na izvoz i ima krv da propisa dok dobije kakvu takvu minutazu. Ovo je nesto sto aposlutno nije tesko shvatiti. NBA je vrh svjetske kosarke a Dzanan Musa je jos uvijek samo veliki talenat nedokazan i u jednom ozbiljnijem klubu!
ma stvari su vrlo jednostavne, ili jesi ili nisi.......Džanan je dečko koji je fanatično posvećen košarci, on će sasvim sigurno učiniti sve sa svoje strane da uspije.......a ako ne uspije, jebi ga, moći će makar sebi reći pokušao sam.......a evropska liga ga u tom slučaju ga svakako čeka,neće zbog NBA propasti......

Al haj sve ovo na stranu, zar nije ljepše podržati momka, nego ovako unprijed govoriti.......jesmo li ti rekli, hablećino jedna........
Tuzla111

#742 Re: Džanan Musa

Post by Tuzla111 »

To sto neko kaze svoje misljenje ne znaci da ga ne podrzava. Ja podrzavam sve nase sportiste al mislim da se Musa i nece bas proslaviti u NBA. Najprije zbog manjka mentalne stabilnosti i mislim da nikad nece odrasti po tom pitanju.
Mislim da je momak previse uzdizan, stanovi, statue bla bla bla momku je tek 19 godina.
Diwan

#743 Re: Džanan Musa

Post by Diwan »

Nitko ovdje koji kritikuju Musu ne žele da on ne uspije već suprotno tj. da uspije. Realno gledajući on nije ništa pokazao ni u okvirima evropske košarke, pa ni u okvirima Aba lige, pa ni u ovirima svog vlastitog kluba da bi ga netko kovao zvijezde. Izuzetak je reprezentacija gdje je imao nekoliko uspješnih utakmica za A selekciju. ali to nije ni teško s obzirom na sastav sa kojim raspolažemo da se nametneš i budeš glavni (vrabac, atić, hasandić, lazić ..... ).

Problem je što Ima dosta hajpa oko njega po kojem bi on trebao biti na poziciji recimo Luke, ali dijelom za taj hajp je kriv i on sam, zatim navijači, menadžer ... neka on pusti prvo sam sebe od prevelikih očekivanja, pa zatim novinari i ostali. Još kad vidiš ovakve tekstove dođe ti da povračaš na sve ...

https://sportsport.ba/kosarka/nije-ni-d ... tsa/293910
Musa sinoć nije upisao debi u NBA sezoni, ali nije dozvolio da to poremeti njegovo raspoloženje. Bh. košakaš je s klupe bio velika podrška svojim saigračima, te je "žestoko" slavio svaki dobar potez ekipe Netsa.
Naučio je posao u Cedeviti ...
Romanista 101%

#744 Re: Džanan Musa

Post by Romanista 101% »

Jel moguce da neko moze ovo napisati, on se sprda sa Musom ovo je za zatvora!
klosar pravi

#745 Re: Džanan Musa

Post by klosar pravi »

:D

Bukvalno isto pomislio metak u čelo ko je napisao ovo :D
insaneinthebrain

#746 Re: Džanan Musa

Post by insaneinthebrain »

musa, najbolje da okacis patike o klin. nije kosarka za tebe. jel tako diwane :lol: :lol:
klosar pravi

#747 Re: Džanan Musa

Post by klosar pravi »

Nakon cijele dvije utakmice i cinjenice da se znalo od prvog momenta da nece biti u rotaciji.. :D
Xavier1

#748 Re: Džanan Musa

Post by Xavier1 »

hrasno38 wrote:
palermo wrote:

U NBA ligu je bolje sto ranije otici. Kakvo je iskustvo imao Nowitzki prije dolaska? Kakvo Antetokounpo? Ne mora ni igrati ove sezone, bolje ce mu doci treninzi sa ekipom tamo, nego da je ostao u Evropi. Ostao je Teodosic dugo, pa vidi kako mu je sada u NBA.
klosar pravi

#749 Re: Džanan Musa

Post by klosar pravi »

Bukvalno bolje trenirati biti u teretani tamo jačati nego igrati ovdje.
karanana

#750 Re: Džanan Musa

Post by karanana »

6+ minuta, pretpostavljam garbage time. 1/3, 2pt, 0/2 slobodna
Post Reply