nisi odgovorio sa koijm to arapskim zemljama imaju normalne odnose osim sa diktaturom u siriji, hezbolahom u libanu i sektaski podijeljenom iraku.salik79 wrote: ↑09/08/2020 14:36Nesto nije tacno?! Demantiraj, ne spinuj!The 51st State wrote: ↑09/08/2020 14:31Bla, ba, bla, oni bi da odredjuju ko ce imati kakve odose, bolesnici. Umjesto sto izvrces lakse ti je reci ni sa jedno, a da to nije raspali irak, sirija i liban.salik79 wrote: ↑09/08/2020 14:25
Ni sa jednom sunijskom arapskom zemljom koja ima odlicne odnose sa Izraelom. A, mozes misliti, dok su bili pod sahom Pahlavijem, i bili glavni saveznici Izraela na BI, su imali fantasticne odnose sa svim sunijskim arapskim zemljama, a pogotovo sa Saudijom. Saudi su Pahlaviju ljubili ruku, a danasnji kralj Abdullah je imao tu cast da mu plese, tokom njegovih posjeta.
Da, "sektaska" drzava koja je sunitskom Kataru orva priletila u pomoc, kada je izolovan od ostalih sunitskih zemalja. Recimo, Katar Airwaysa danas ne bi ni bilo, da nije Irana. Svi letovi idu preko iranske teritorije, jr im je zabranjen ulazak u zracni prostor ostalih, sunitskih, arapskih zemalja.
Ja znam da su ispravni, ja to ne mislim.
To sa katarom, biznis je biznis, katar nije nikad bjezo od saradnje sa iranom niti su bili nesto amtagonizovani , glup primjer.
Cinjenica je da je iram samo ugladjenija varijamta saudijske arabije, sektaska tvorevina na vladarskim egotripovima.
Drago mi je da su priletili zemlji kataru koja ima najvecu americku bazu regionu, kakve ti akrobacije izvodis da odbranis persijske hegemoniste i lazne zastitinke muslimana. Imaju boje odnose sa indijom nego pakistanom, a ta ista indija radi muslimanima mnogo gore stvari nego izrael palestincima, jos se cudis kako neko smije posumnjati u njihove sektasko hegemonisticke motive. Nek srede prvo odnose sa vecinom islamskih zemalja pa nek se onda sta jave .