PM72 wrote:Nek se malo djeca i dijaspora iživljavajuNijedan od ovih što prizivaju rat ne smiju otići do Brusa a kad bi im ko petardu bacio usrali bi se ko grlice.RS nema para da podjeli penzije a kamoli da se ocjepi kao što ni mi nemamo čime ostvariti ove Bakirove nebuloze - ćaća ga jebo mahniti.Za rat trebaju ogromne pare,logistika,oružje,obučeno ljudstvo,planovi,podrška u svijtu i komšiluku itd a mi nemamo goriva za svo ratno vazduhoplovstvo koje čine ukupno tri ispravna helikoptera a ono malo vojnika OSBiH puštaju na vikend da kući jedu jer nemaju hrane u kasarni.
Posebna priča je odsustvo volje i želje nas koji smo već ratovali jer ne mislim ni čizme obući zarad "cjelovite Bosne".Trebao bih svoje dijete založiti da Budnjo preuzme frtalj RS kad bi je "oslobodili"da gledam kako bi SDA i njeni klošari zametnuli kavgu koja će familija preuzeti hidroelektrane na Drini ili u Trebinju.Ja da opet krvarim a bravče Sarajlić ili onaj neandertalac Zukić prave kadrovske križaljke u koje će udomiti svoje poltrone.E malo morgen.Ganićeva kćerka (koju je ispalio na početku rata) prije neki dan se udala i najveći problem joj je bio isprobati 60 haljina koje je dobila pa je odabrala Diorovu -babo joj se uvalio u najbolji vilu u Sarajevu iz koje je istjerao vlasnika u bolnicu za psihičke bolesnike u Fojnici i osigurao mu doživotni smještaj a vilu otkupio za 13 000 KM certifikata.Jel trebam za njih da ratujem i proširujem im dvorište?Jel treba Radeljašu još jedan rat ( u prošlom od portira iz Zraka postao načelnik logistike) da završi još jedan doktorat u Kiseljaku a ni srednje škole nema...
Kad sve saberem,oduzmem i podvučem...sirotinja u rat šalje sinove a bogati volove.Jednom baka u drenje ide.
Niti se bojim cetalja niti rata, ali ovo uokvireno je o cemu i ja pricam...da "oslobodjam zemlju" da bi se kokosari i seoske lole baskarili na pamet mi ne pada, eno imate Nasera komadanta, tu je i Bakir kao politicki pokrovitelj i ini...pa zanjim opalite; moja drzava - moja porodica, nicim me niko nije zaduzio.