BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
6
9%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
55%

Total votes: 69

kloniran

#726 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

Image

Brzina mjerena u Sarajevu gdje mogu samo sanjati o kvalitetnom 2g signalu na ultri a o 3g i ne pomisljam.

Zivio halo, zivio dual sim :mrgreen:
krakatoa

#727 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by krakatoa »

kloniran wrote:Image

Brzina mjerena u Sarajevu gdje mogu samo sanjati o kvalitetnom 2g signalu na ultri a o 3g i ne pomisljam.

:lol:

Ubacio ultru da izmjeri i lafo halo hahahaha
kloniran

#728 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

krakatoa wrote:
kloniran wrote:Image

:lol:

Ubacio ultru da izmjeri i lafo halo hahahaha
Ja za razliku od vas nemam potrebe da lazem, a ultru koristim od vremena kad su pojedini od vas jos piskili u gace :wink:
Alkos

#729 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Alkos »

Cek', jel' ovo brzina na haloo ili na ultri?
dileja

#730 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

kloniran wrote:

da, živio dual sim, ultru sam prebacio broj na IZImobile, ali sam na bht ostavio mnetmflat čija brzina nije lošija ništa od haloo, a za 12KM imam 4 GB plus flat, dok ti dobiješ tek nešto malo više od 2 GB bez fleta

Image
Benq
Moderator

#731 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

Zamijeni taj upload za download :)
kloniran

#732 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

Alkos wrote:Cek', jel' ovo brzina na haloo ili na ultri?
na halo, nemam 3g na ultri, u tel su trenutno halo i mtel radi testiranja, ultra za sad na drugom telefonu na prozoru fata signal :D

Image
@dileja
necu ja nikakvih pretplata da imam, dovoljno je sto me kablovska i komunalni racuni kolju :D

edit: sad sam mjerio preko laptopa koristeci wifi hot spot jer se tako vidi provajder :D
dileja

#734 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

kloniran wrote:
na halo, nemam 3g na ultri, u tel su trenutno halo i mtel radi testiranja, ultra za sad na drugom telefonu na prozoru fata signal :D

Image
@dileja
necu ja nikakvih pretplata da imam, dovoljno je sto me kablovska i komunalni racuni kolju :D

edit: sad sam mjerio preko laptopa koristeci wifi hot spot jer se tako vidi provajder :D
Image

ne znam šta je problem sa pretplatom ako imaš duplo više interneta za iste pare

Image
nightvision

#735 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nightvision »

Yebes 2-3-4 sim-a. U principu trebamo se popisat na sve operatere zajedno dok ne budu nudili ovakve promotivne pakete.

http://translate.google.ba/translate?hl ... mk-pr.html
dileja

#736 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

Nikad neće biti povoljniji internet na prepaidu od onog na pretplatu ni po cijeni ni po količini a opet i kod pretplate je uvijek povoljniji samo data paket od neke govorne tarife sa internetom
Tako da je u svakoj kombinaciji dual sim praktički potreban
Last edited by dileja on 05/10/2015 16:02, edited 1 time in total.
pepeljara

#737 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by pepeljara »

nightvision wrote:Yebes 2-3-4 sim-a. U principu trebamo se popisat na sve operatere zajedno dok ne budu nudili ovakve promotivne pakete.

Kako ti mislis da se politicke stranke sponzoriraju ? il hoces da se ministrima smanji plata za dodatnih 15 km ?

tc tc tc
mislim.. :-) :izet: :mrgreen:
nightvision

#738 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nightvision »

pepeljara wrote:
nightvision wrote:Yebes 2-3-4 sim-a. U principu trebamo se popisat na sve operatere zajedno dok ne budu nudili ovakve promotivne pakete.

Kako ti mislis da se politicke stranke sponzoriraju ? il hoces da se ministrima smanji plata za dodatnih 15 km ?

tc tc tc
mislim.. :-) :izet: :mrgreen:
E to, to... :lol:
pepeljara

#740 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by pepeljara »

hjahaha sto me nasmija, znas kad ces kod nas to vidjet, NIKAD. jaro :)

nema para, mi smo ovce, i nas sisaju :)
fortaleza

#741 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by fortaleza »

made_in_sarajevo wrote:https://youtu.be/qObjxRLsYBM

Ucite se amateri kako se prave reklame, gregor najjaci!!!
Gregor je ovca, ali ima muško ime, totalni fail.

I baš bih volio vidjeti kako bi ljudi u Bosni reagirali na ovcu koja propovjeda u džamiji, pa i u Švedskoj bile kontroverze za crkvu. :D
kloniran

#742 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

dileja wrote:
kloniran wrote:

Image
@dileja

Image

ne znam šta je problem sa pretplatom ako imaš duplo više interneta za iste pare

Image
sam naziv pretplata, nije mi potrebna a stvara obavezu koju ne zelim da imam
dileja

#743 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

gora je obaveza jarane provjeravat stalno kolko ti je ostalo interneta i kada će isteći i OPET dokupljivat i da li ćeš slučajno sa dokupljene potrošene količine preći na direktni obračun MB koji dere po extra cijenama
probao sam sve i ovo je trenutno em najbolja kombinacija em trenutno najviše što se dobije za malo love, što je čudno da potiče od bht, dakle 4 GB uz flat 64 kbps za 11,7 KM trenutno niko ne pruža
kloniran

#744 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

dileja wrote:gora je obaveza jarane provjeravat stalno kolko ti je ostalo interneta i kada će isteći i OPET dokupljivat i da li ćeš slučajno sa dokupljene potrošene količine preći na direktni obračun MB koji dere po extra cijenama
probao sam sve i ovo je trenutno em najbolja kombinacija em trenutno najviše što se dobije za malo love, što je čudno da potiče od bht, dakle 4 GB uz flat 64 kbps za 11,7 KM trenutno niko ne pruža
razumijem ja tebe, ali trenutno mi nije potrebno vise, a i dvije gige bez vezivanja na vremenski period nisu uopste lose za 11.70KM
cak sta vise nisam primjetio da neko od operatora ima bolje, bar sto se tice samo neta.
izuzev halo, ali halo nema flat nakon isteka bonusa
dileja

#745 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

Nudi mtel 2 GB uz flat na mjesec dana za 10 KM
I to uz trend prepaid, samo je nejasno jel akcija ili su uveli kao stalnu ponudu
kloniran

#746 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

mtel ipak ima bolje pakete od telecoma, 30KM 16 giga sa brzinom od 21 mbps to i nije lose a ne moras se vezivati ugovorom na godinu/dvije
dileja

#747 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

Ni ti sam izgleda ne znaš sta hoces i sta pricas prvo govoris da ti ne treba vise od 2 gb a onda spominješ pakete od 16 GB i 30 KM
kloniran

#748 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

rekao sam da ima bolje pakete a ne da ih zelim :wink:
dileja

#749 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

shadowchaser wrote:
ma ja sam juce predala zahtjev za prenos ultra broja, gospoda malo u minusu, pa umjesto da prave rezove unutar firme oni udarili po narodu :-) :-) :-)

18 feninga prema svim mrezama, unutar mreze besplatni razgovori, 1G interneta za 5 km, ljepota :thumbup: pa neka dizu cijene koliko hoce
mogla si još bolje proći sa drugim operaterom:

na IZI bi samim prenosom dobila mjesečno 400 MB kao poklon, 6 mjeseci, poslije po 200 MB
po 400 SMS (čak i prema inostranstvu...provjereno) kasnije po 200 SMS
i takođe besplatni razgovori unutar mreže

sve sa uplatom od minimalno 5 KMmjesečno, haloo traži 10 KM mjesečno

a minut košta 0,20 uz obračunsku 15/60 dok je kod haloo 60/60

sve iz "prve ruke" :D provjereno

Image
shadowchaser

#750 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by shadowchaser »

dileja wrote:
shadowchaser wrote:
ma ja sam juce predala zahtjev za prenos ultra broja, gospoda malo u minusu, pa umjesto da prave rezove unutar firme oni udarili po narodu :-) :-) :-)

18 feninga prema svim mrezama, unutar mreze besplatni razgovori, 1G interneta za 5 km, ljepota :thumbup: pa neka dizu cijene koliko hoce
mogla si još bolje proći sa drugim operaterom:

na IZI bi samim prenosom dobila mjesečno 400 MB kao poklon, 6 mjeseci, poslije po 200 MB
po 400 SMS (čak i prema inostranstvu...provjereno) kasnije po 200 SMS
i takođe besplatni razgovori unutar mreže

a minut košta 0,20 uz obračunsku 15/60 dok je kod haloo 60/60
zar ta IZI jos postoji, nisam znala za to :D ma hajde nema veze i ova mi se cini ok, bitno mi je jos samo da nagovorim par ljudi sa kojima svakodnevno komuniciram da prenesu brojeve, cekaju da vide kako ce to funkionisati kod mene, kakva je mreza i svi prelaze, jer svima je vise muka od telekoma
Post Reply