Ma naravno, gdje će 95% biti bitno. Malo vas je, malo vas je, malo vas je ćafiri!RNG_25 wrote:Jasno bi ti trebalo biti da je ovo ništa drugo doli logička pogreška. Nikada nije bio jedan univerzalan jezik, niti je potrebno da bude. A to svakako ne mijenja ništa značajno kad su u pitanju ti "ostali" 95 %.NIN wrote:Samo sto je odlučio objaviti ga Arapu, naravno na arapskom kojeg tada nije razumjelo vise od 95% čovječanstva, kome je zapravo objavljen![]()
Opskuran, nema sta!
Sretna Nova, doduše ova solarna!
Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"
- klavirdžija
#726 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"
- aurora313
#727 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"
Kako je on to znao? Eglenisao o prelomnoj dobi sa Allahom?Smrcak15 wrote:...Allahov Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve selleme, rekao: "Nikakva opravdanja kod Allaha neće imati onaj kog je Allah, dž.š., poživio 60 godina." (Neće moći kazati: "Da sam još koju godinu živio, ja bih radio bolje", jer je život dug 60 godina dovoljan za svako pokajanje.) - (Buhari)
Kakvih se sve gluposti može ovdje čuti...
- klavirdžija
#728 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"
Ništa čudno, kada napuniš 60 ima jedan automacki prekidač u lijevom bubregu koji te pomudri i onda više nemaš opravdanja. Zaista. Ako ga nema, sad će ga Smčak izmislit i dokazat prigodnom brojalicom. Zaista. (kada kažeš dva puta zaista u manje od pet sekundi, dokazao si tvrdnju. Slijedi iz prethodne aksiome)
- Smrcak15
#729 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"
Allah odgovara na ovo:aurora313 wrote:Kako je on to znao? Eglenisao o prelomnoj dobi sa Allahom?Smrcak15 wrote:...Allahov Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve selleme, rekao: "Nikakva opravdanja kod Allaha neće imati onaj kog je Allah, dž.š., poživio 60 godina." (Neće moći kazati: "Da sam još koju godinu živio, ja bih radio bolje", jer je život dug 60 godina dovoljan za svako pokajanje.) - (Buhari)
Kakvih se sve gluposti može ovdje čuti...
„On(Muhammed) ne govori po hiru(ceifu) svome – to je samo Objava koja mu se obznanjuje.“ ( An Najm, 3-4. )
i nisu riječi nikakva proroka - kako vi malo razmišljate!
Objava je on(Kur'an) od Gospodara svjetova!
A da je on(Muhammed) o Nama kojekakve riječi iznosio,
Mi bismo ga za desnu ruku uhvatili,
a onda mu žilu kucavicu presjekli,
i niko ga između vas(njegovih prijatelja) ne bi mogao od toga odbraniti. (Kuran.69:42-47)
- Smrcak15
#730 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"
neradi se tu o nikakvim promudrjelim bubrezima nego jednostavno dovoljno dugo vremena da nemas opravdanja.klavirdžija wrote:Ništa čudno, kada napuniš 60 ima jedan automacki prekidač u lijevom bubregu koji te pomudri i onda više nemaš opravdanja. Zaista. Ako ga nema, sad će ga Smčak izmislit i dokazat prigodnom brojalicom. Zaista. (kada kažeš dva puta zaista u manje od pet sekundi, dokazao si tvrdnju. Slijedi iz prethodne aksiome)
- klavirdžija
#731 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"
Da preciziramo... Ovo, naime, tvrdi Muhamed da Allah tvrdi o Muhamedu?
- klavirdžija
#732 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"
Nije valjda istina tako jednostavna... I baš 60,00, ne može ni 59,99 ni 60,01 a o 63 ili 54 da ne govorimo?Smrcak15 wrote:neradi se tu o nikakvim promudrjelim bubrezima nego jednostavno dovoljno dugo vremena da nemas opravdanja.klavirdžija wrote:Ništa čudno, kada napuniš 60 ima jedan automacki prekidač u lijevom bubregu koji te pomudri i onda više nemaš opravdanja. Zaista. Ako ga nema, sad će ga Smčak izmislit i dokazat prigodnom brojalicom. Zaista. (kada kažeš dva puta zaista u manje od pet sekundi, dokazao si tvrdnju. Slijedi iz prethodne aksiome)
- Smrcak15
#733 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"
Kur'an nije od Muhammeda jer da je Kur'an od Muhamedaklavirdžija wrote:Da preciziramo... Ovo, naime, tvrdi Muhamed da Allah tvrdi o Muhamedu?
zasto bi on sam sebi prijetio smrcu, iznosio svoje sramote i greske, hvalio zene iz tudjeg naroda kao Mariju Isusovu majku, a ni rijeci da spominje o svojim zenama koje je tako volio i pazio, ni kcerkama koje je isto tako puno volio. NIgdje u Kur'anu ne upucuje da je to knjiga od Muhammeda.
- Smrcak15
#734 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"
to ti kuburaj sa Allahom na sudnjem danu dali imas opravdanje ili nemasklavirdžija wrote:Nije valjda istina tako jednostavna... I baš 60,00, ne može ni 59,99 ni 60,01 a o 63 ili 54 da ne govorimo?Smrcak15 wrote:neradi se tu o nikakvim promudrjelim bubrezima nego jednostavno dovoljno dugo vremena da nemas opravdanja.klavirdžija wrote:Ništa čudno, kada napuniš 60 ima jedan automacki prekidač u lijevom bubregu koji te pomudri i onda više nemaš opravdanja. Zaista. Ako ga nema, sad će ga Smčak izmislit i dokazat prigodnom brojalicom. Zaista. (kada kažeš dva puta zaista u manje od pet sekundi, dokazao si tvrdnju. Slijedi iz prethodne aksiome)
- klavirdžija
#735 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"
Nije valjda da nisi kadar objasniti tebi objašnjeno?Smrcak15 wrote:to ti kuburaj sa Allahom na sudnjem danu dali imas opravdanje ili nemasklavirdžija wrote: Nije valjda istina tako jednostavna... I baš 60,00, ne može ni 59,99 ni 60,01 a o 63 ili 54 da ne govorimo?
- klavirdžija
#736 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"
Ko ovo boldirano prvi tvrdi, ti ili Muhamed? Ili si ti imao informativne seanse u pećinama oko Meke sa Alahom?Smrcak15 wrote:Kur'an nije od Muhammeda jer da je Kur'an od Muhamedaklavirdžija wrote:Da preciziramo... Ovo, naime, tvrdi Muhamed da Allah tvrdi o Muhamedu?
zasto bi on sam sebi prijetio smrcu, iznosio svoje sramote i greske, hvalio zene iz tudjeg naroda kao Mariju Isusovu majku, a ni rijeci da spominje o svojim zenama koje je tako volio i pazio, ni kcerkama koje je isto tako puno volio. NIgdje u Kur'anu ne upucuje da je to knjiga od Muhammeda.
Gdje tačno Muhamed sebi ili mu Allah prijeti smrću?
- Smrcak15
#737 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"
ja sam misljenja da ti neces imati toliko Godina za opravdanje, dovoljno je da si konektovan na internet Preko racunara i mobila da nemas pravo da se hvatas za tih 60 Godina jer sad sve mozes da naucis daleko bolje nego mnogi ucenjaci prijasnjih vremena.klavirdžija wrote:Nije valjda da nisi kadar objasniti tebi objašnjeno?Smrcak15 wrote:to ti kuburaj sa Allahom na sudnjem danu dali imas opravdanje ili nemasklavirdžija wrote: Nije valjda istina tako jednostavna... I baš 60,00, ne može ni 59,99 ni 60,01 a o 63 ili 54 da ne govorimo?
ovo 60 Godina, ako recimo covjek zivio u prijasnjim vremenima nema dostupnost islamu, pa mu se da 60 Godina da razmislja i spoznaje stvari, tako ja to vidim.
- Smrcak15
#738 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"
to boldirano ja tvrdim NAKON DOKAZA, i studiranja svih ovih godina u islamuklavirdžija wrote:Ko ovo boldirano prvi tvrdi, ti ili Muhamed? Ili si ti imao informativne seanse u pećinama oko Meke sa Alahom?Smrcak15 wrote:Kur'an nije od Muhammeda jer da je Kur'an od Muhamedaklavirdžija wrote:Da preciziramo... Ovo, naime, tvrdi Muhamed da Allah tvrdi o Muhamedu?
Gdje tačno Muhamed sebi ili mu Allah prijeti smrću?
nepratis junace nepratis, vec sam malo prije postiraoGdje tačno Muhamed sebi ili mu Allah prijeti smrću?
evo da ponovim
KUR'AN
i niko ga između vas(njegovih prijatelja) ne bi mogao od toga odbraniti. (Kuran.69:42-47)
- jasko_ba
#739 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"
http://www.klix.ba/scitech/nauka/period ... /160104036
Nadam se da ce smrcak ovdje prije svih napisati koji su to elementi, jer su oni naravno spomenuti prije 1300 godina.
Nadam se da ce smrcak ovdje prije svih napisati koji su to elementi, jer su oni naravno spomenuti prije 1300 godina.
- Smrcak15
#740 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"
moramo se drzati teme , inace mi je ban.jasko_ba wrote:http://www.klix.ba/scitech/nauka/period ... /160104036
otvorite temu Naucna cuda Kur'ana pa ces onda da vidis moju paljbu po toj temi
- klavirdžija
#741 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"
To, sine, nije nikakva prijetnja, nego (za pismene) tzv. hiperbola. Time se na jako jeftin način obično stiče autoritet kod onih nepismenih i-ili naivnih, a takvih je (i) onomad bilo koliko god hoćeš. Posebno u sred pustinje, među kamilama.Smrcak15 wrote:klavirdžija wrote:
to boldirano ja tvrdim NAKON DOKAZA, i studiranja svih ovih godina u islamu
nepratis junace nepratis, vec sam malo prije postiraoGdje tačno Muhamed sebi ili mu Allah prijeti smrću?
evo da ponovim
KUR'AN
- Smrcak15
#742 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"
dobro, da sad okrenem pitanje za Tebeklavirdžija wrote:
To, sine, nije nikakva prijetnja, nego (za pismene) tzv. hiperbola. Time se na jako jeftin način obično stiče autoritet kod onih nepismenih i-ili naivnih, a takvih je (i) onomad bilo koliko god hoćeš. Posebno u sred pustinje, među kamilama.
Zasto bi muhammed pisao Kur'an, zbog cega?
- klavirdžija
#743 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"
Na to pitanje će biti jako teško odgovoriti, jer se niko nikada, ni prije ni poslije njega, nije pozivao na boga u cilju izvršenja svojih namjera. Recimo, sticanje moći, popularnosti među pukom i masama, širenje svoje države i tako to.Smrcak15 wrote:dobro, da sad okrenem pitanje za Tebeklavirdžija wrote:
To, sine, nije nikakva prijetnja, nego (za pismene) tzv. hiperbola. Time se na jako jeftin način obično stiče autoritet kod onih nepismenih i-ili naivnih, a takvih je (i) onomad bilo koliko god hoćeš. Posebno u sred pustinje, među kamilama.
- Smrcak15
#744 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"
znaci da bi stekao moc, vidis ti ovdje dodjes i nagadjas mozda ovo mozda ono bez da si sam provirio sta historijske cinjenice kazu dali je to takoklavirdžija wrote:Na to pitanje će biti jako teško odgovoriti, jer se niko nikada, ni prije ni poslije njega, nije pozivao na boga u cilju izvršenja svojih namjera. Recimo, sticanje moći, popularnosti međ ... i tako to.Smrcak15 wrote:dobro, da sad okrenem pitanje za Tebeklavirdžija wrote:
pa da vidimo
http://sahwa.info/downloads/knjige/sira ... ammeda.htm
Prijetnja Poslaniku
Nakon što im je Poslanik, sallallahu ‘alejhi wesellem, zamjerio na njihovom vjerovanju u kipove i smatrao ih nerazumnim, grupa uglednih Kurejšija se uputila prema njegovom amidži Ebu-Talibu i rekli mu: “O Ebu-Talibe, tvoj bratić psuje naše bogove, sramoti našu vjeru, ruši naše snove, izigrava naše pretke, pa ili ga zaustavi u tome, ili nam se makni s puta, jer i ti isto misliš kao i mi, i vjeruješ isto kao i mi, pa da ga zaustavimo.“
Ebu-Talib im se obrati blagim riječima i lijepim odgovorom, pa se udaljiše svojim kućama. A Muhammed, sallallahu ‘alejhi wesellem, je nastavio pozivati u vjeru, tumačeći Allahovu vjeru, što je kod Kurejšija izazvalo revolt. Ponovo su se sakupili i otišli kod Ebu-Taliba i rekli mu: “O Ebu-Talibe, ti si čovjek koji je u godinama i koji uživa ugled među nama. Zamolili smo te da se tvoj bratić okani onoga što radi, pa si nas spriječio u tome. Tako mi Allaha, mi nećemo trpiti vrijeđanje naših predaka i rušenje naših snova i sramoćenja naših bogova, sve dok ga ne odvratiš od nas i ne spriječiš u tome. I čuvaj se toga, kako ne bi bila jedna od dvije skupine uništena!“ - zatim su se udaljili od njega.
U očima Ebu-Taliba bio je neizbježan sukob i neslaganje u njegovom narodu, ali nije tražio od Poslanika da im se preda, niti ga je ostavio na cjedilu. Pozvao ga je i obratio mu se: “O moj bratiću, naš narod me posjetio, - te mu ispričao stvari koje su mu rekli, poštedi i mene i sebe i nemoj me opterećivati onim što ne mogu izdržati!“ Poslaniku se učinilo da je njegov amidža promijenio svoje mišljenje i da ga je ostavio na cjedilu i da ga predaje, i da je odbio da mu više pomaže. Tada mu Poslanik izgovara svoje poznate riječi, riječi koje će ostati zapamćene za sva vremena, jer one sadrže ustrajnost i požrtvovanost na putu akide i da’weta ka robovanju samo Allahu. To je pozivanje koje ništi sve prijetnje ispred sebe i sve vrste kazni:
“O moj amidža, kada bi mi stavili sunce u desnu ruku, a mjesec u lijevu ruku, a da ostavim ovu stvar (pozivanje u islam), neću je ostaviti sve dok je Allah ne uzdigne ili budem uništen na tom putu.“
Poslanik je zaplakao, nakon što je iskazao svoju spremnost za žrtvovanjem na tom putu, zatim se okrenuo. Ebu-Talib ga poziva i kaže mu: “O moj bratiću, idi i govori šta hoćeš. Tako mi Allaha, nikada te ni zbog čega neću predati.“
Pokušaj pridobijanja Poslanika
Nakon toga mnogi su prihvatili islam, a kada su to vidjeli Kurejšije sakupili su svoje ugledne ljude i počeše razgovarati među sobom o velikoj opasnosti koja im prijeti. Odlučili su da predlože Muhammedu, sallallahu ‘alejhi wesellem, nekoliko stvari koje će ga možda spriječiti od daljnjeg pozivanja u islam. Pozvali su ga, a on je brzo prihvatio njihov prijedlog težeći da im ukaže na istinu.
Rekli su mu: “O Muhammede, po tebe smo poslali kako bi razgovarali sa tobom.Tako mi Allaha, mi ne znamo čovjeka koji je uveo u svoj narod nešto kao što si to ti uradio. Vrijeđaš naše pretke, sramotiš našu vjeru, vrijeđaš naše bogove i rušiš naše snove, razjedinjuješ našu zajednicu. Nije ostala ni jedna ružna stvar, a da je nisi upotrijebio među nama. Ako si došao sa svojim govorom da bi dobio sa njim imetak, mi ćemo ti ga sakupiti i postaćeš najbogatiji među nama. A ako tražiš i ugled, mi ćemo te uzdignuti iznad nas. A ako želiš vlast, mi ćemo te postaviti za našeg vladara. A ako slijediš džinna koji te obuzeo - a to je moguće - sakupićemo ti novac da tražiš lijeka i da te očistimo od njega ili da imamo opravdanje za tvoje postupke.“ Poslanik, sallallahu ‘alejhi wesellem, im je rekao: “Meni se nije ništa desilo od toga što vi smatrate i nisam vam došao da tražim vaš imetak, ni ugled, niti vlast nad vama, nego me Allah učinio vama Poslanikom i objavio mi Knjigu, naredio mi da vas obradujem nagradom koja vas čeka i upozorim vas na kaznu. Ja sam vam dostavio upute svoga Gospodara i savjetujem vas. Pa ako prihvatite ono što vam donosim, bićete srećni na dunjaluku i na ahiretu. A ako odbijete, ja ću se povinovati Allahovoj naredbi sve dok Allah ne presudi između nas.“
AKo tvrdis da je radi moci napisao Kur'an, zasto nije prihvatio njihovu ponodu?
-
statixx
#745 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"
Samo da ne zavrsi kao ova budala...

I know that the Qur'an is a legitimate and authoritative holy scripture since it is completely validated by modern science and also mathematically encoded with the number 19 beyond human ability. After extensive contemplation and reflection, I have made the decision to exercise the right of violent retaliation that Allah has given me to the fullest extent to which I am capable at present.

I know that the Qur'an is a legitimate and authoritative holy scripture since it is completely validated by modern science and also mathematically encoded with the number 19 beyond human ability. After extensive contemplation and reflection, I have made the decision to exercise the right of violent retaliation that Allah has given me to the fullest extent to which I am capable at present.
- klavirdžija
#746 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"
Neće još, kod njega to još uvijek nije broj 19. Nekad 16, nekad 49, nekad 312... Sreća pa se još zadugo neće dogovorit sam sa sobom.
- Idemedosumom
#747 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"
Il k'o Staljin, ned'o Bog 
- Smrcak15
#748 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"
odgovori na pitanje koje ti je postavljeno kad tako volis nagadjatiklavirdžija wrote:Neće još, kod njega to još uvijek nije broj 19. Nekad 16, nekad 49, nekad 312... Sreća pa se još zadugo neće dogovorit sam sa sobom.
-
statixx
#749 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"
Tako nekako, nauka u sluzbi ideologije, Lisenkove avanture sa biologijom i genetikom...Idemedosumom wrote:Il k'o Staljin, ned'o Bog
- nasa
#750 Re: Kur'an, 22:65, "zadržava nebo da ne padne na Zemlju"
Banned user for reason “”
» Smrcak15
14 dana
Uzalud ja tebe opominjem pa hajde da probamo ovako!
Ostali, samo nastavite trolati ako zelite da mu pravite drustvo!
» Smrcak15
14 dana
Uzalud ja tebe opominjem pa hajde da probamo ovako!
Ostali, samo nastavite trolati ako zelite da mu pravite drustvo!