Auto kozmetika

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Qler

#726 Re: Auto kozmetika

Post by Qler »

JavierBosnia wrote:
Qler wrote:Ko dobro polira I sređuje farove, a da nije kruno :)
Car Detailing poslije skretanja za vraca na desnu stranu teanzitom kad izdes iz pravca hrasnog

Ne mogu da ih nadjem na google maps.. ima li neki kontakt ime nesto, da im se javim?
JavierBosnia

#727 Re: Auto kozmetika

Post by JavierBosnia »

Qler wrote:

Ne mogu da ih nadjem na google maps.. ima li neki kontakt ime nesto, da im se javim?
https://www.facebook.com/CDSPoliranjeDubinskoCiscenje/
Qler

#728 Re: Auto kozmetika

Post by Qler »

JavierBosnia wrote:
Qler wrote:

https://www.facebook.com/CDSPoliranjeDubinskoCiscenje/

Hvala, pisao sam im.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#729 Re: Auto kozmetika

Post by konektovan »

Cini mi se da je CDS cjenom k'o i Kruno..... :mrgreen:
Qler

#730 Re: Auto kozmetika

Post by Qler »

Nije :D odgovorili su :)
JavierBosnia

#731 Re: Auto kozmetika

Post by JavierBosnia »

Qler wrote:Nije :D odgovorili su :)
Koja je cijena za koje vozilo ako se smije znati
Qler

#732 Re: Auto kozmetika

Post by Qler »

Mislim da nije bitno za koje vozilo, kod mene je konkretno Mondeo.. ali far je far.. kazu 60KM oba fara. Jos cu vidjeti da l ito podrazumjeva da se i rastavi i sredi iznutra... ako je to to, imaju musteriju :)
johntra

#733 Re: Auto kozmetika

Post by johntra »

Kako nije bitno? Kod tebe su duplo veći farovi od nekog automobila gradske klase...vjerujem da to utiče na cijenu...
iako iskreno mene nervira što ne postoje neke fiksne cijene usluga poliranja...a ne da čovjek mora zvati za sve i ići od servisa do servisa...

napišeš fino cijenu okvirnu za veličinu ili klasu automobila, a ogradiš se s obzirom na stanje auta...tako recimo, znam, lupam, da je za moje auto 100 KM po veličini i onda kad to znam, otići ću da mi dodatno pregledaju auto i povećaju cijenu po potrebi...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#734 Re: Auto kozmetika

Post by konektovan »

Qler wrote:Mislim da nije bitno za koje vozilo, kod mene je konkretno Mondeo.. ali far je far.. kazu 60KM oba fara. Jos cu vidjeti da l ito podrazumjeva da se i rastavi i sredi iznutra... ako je to to, imaju musteriju :)
Za te pare nema sanse da je tu skidanje fara i sredjivanje istog iznutra, a ako jeste, imace još jednu mušteriju. :wink: :mrgreen:
Throttle

#735 Re: Auto kozmetika

Post by Throttle »

Ma kakvo rastavljanje, to ide na autu masinom, samo se blatobran malo nalijepi trakom
amar1994

#736 Re: Auto kozmetika

Post by amar1994 »

Ma kakav je problem mondeov far,na ovim mojim se momci polomili,pogotovo kad su folije stavljali :D
nepass1

#737 Re: Auto kozmetika

Post by nepass1 »

kabal1337 wrote:
nepass1 wrote:jebo vas prepirka, ogrebala mi zena blatobran, nekako glupo nije skinula farbu ali ostalo bijelo od zida. kontam to da ispoliram pa pitam. jebo vas kruno ba 5 stranica.
Uzmi purol pastu kosta do 5 KM tuba jer je najjeftinija pa probaj. Ako ne bude moglo, lakiranje ti ne gine.
Izgleda ovako:
https://images.app.goo.gl/whXA2FeQ5CSkDEMN9

Imas kupiti u penny-u odmah ondje gdje stoje boje i lakovi
plastika je, karambolka. moze ovo?
JavierBosnia

#738 Re: Auto kozmetika

Post by JavierBosnia »

Qler wrote:Mislim da nije bitno za koje vozilo, kod mene je konkretno Mondeo.. ali far je far.. kazu 60KM oba fara. Jos cu vidjeti da l ito podrazumjeva da se i rastavi i sredi iznutra... ako je to to, imaju musteriju :)
Mislim da niko sto se bavi time ne rastavlja far, jer su 90% ostecenja nastala na samoj povrsini plastike usljed sunca i samog uticaja vremena.

Rastavljanje ne pomaze nista, vec moze samo napraviti dugorocni problem da far pocne da rosi, magli i slicno
Qler

#739 Re: Auto kozmetika

Post by Qler »

e, ako je samo vanjsko ostećenje, i ako ga on sredi da je ko pasj'e mudo :) halal mu 60KM... samo da bude pismen.
kabal1337

#740 Re: Auto kozmetika

Post by kabal1337 »

nepass1 wrote:
kabal1337 wrote:
nepass1 wrote:jebo vas prepirka, ogrebala mi zena blatobran, nekako glupo nije skinula farbu ali ostalo bijelo od zida. kontam to da ispoliram pa pitam. jebo vas kruno ba 5 stranica.
Uzmi purol pastu kosta do 5 KM tuba jer je najjeftinija pa probaj. Ako ne bude moglo, lakiranje ti ne gine.
Izgleda ovako:

plastika je, karambolka. moze ovo?
Ako je farbana plastika moze bez problema. Licno probao
tempuser

#741 Re: Auto kozmetika

Post by tempuser »

Naravno da ima potrebe da se far rastavlja kad izgori i zacadi iznutra, pogotovo H7, tako da se vrha pa sve do pola fara napravi bukvalno crna sjena. Najcesce sam to vidjao na policijskim i taxi golfovima 4 i 6, passatima b5+, fabiama mk1 i sl.

Imageupload photograph

Ovo crna sjena pri vrhu je garez iznutra i nikakvog poliranje bez otvaranja ne pomaze.
Jedan od onih koji otvaraju i ciste iznutra je Liga, a rade i drugi. Mojoj jaranici na Cliu II je otvorio, ocistio, ispolirao, ubacio lece i bixenon za 200 KM.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#742 Re: Auto kozmetika

Post by bitanga_sa_otesa »

kabal1337 wrote:
Izgleda ovako:

purol pasta je za poliranje metala,nije za farbu :roll: :-)

@nepass1 uzmi na krpu nitra i dobro prebrisi mjesto ogrebotine i poslije polir pastom za lak ispoliraj ,ako bude dubokih riseva moraces na farbanje,ali ovim postupkom bit ce znatno bolje od trenutnog stanja.
RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#743 Re: Auto kozmetika

Post by RagibUzoriti »

Rastavljanje farova nosi Ligi :thumbup:
nepass1

#744 Re: Auto kozmetika

Post by nepass1 »

bitanga_sa_otesa wrote:
kabal1337 wrote:
Izgleda ovako:

purol pasta je za poliranje metala,nije za farbu :roll: :-)

@nepass1 uzmi na krpu nitra i dobro prebrisi mjesto ogrebotine i poslije polir pastom za lak ispoliraj ,ako bude dubokih riseva moraces na farbanje,ali ovim postupkom bit ce znatno bolje od trenutnog stanja.
vjerovatno ispadam glup, ali sta je nitro :(
jbg pojma nemam oko ovoga, sorry
u biti cilj mi je da to malo popravim, svakako ce mu zena sad jebati majku
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#745 Re: Auto kozmetika

Post by bitanga_sa_otesa »

nepass1 wrote: vjerovatno ispadam glup, ali sta je nitro :(
jbg pojma nemam oko ovoga, sorry
u biti cilj mi je da to malo popravim, svakako ce mu zena sad jebati majku
ovo

Image

nije ovo :lol: :lol:

Image
Qler

#746 Re: Auto kozmetika

Post by Qler »

RagibUzoriti wrote:
Rastavljanje farova nosi Ligi :thumbup:

Ima ovaj lik isto kazu dobar, "piknalog" u lukavici.. kazu da je bas dobar... on trazi 110KM za oba fara da sve rastavi i sredi.
Control panel

#747 Re: Auto kozmetika

Post by Control panel »

tempuser wrote:Naravno da ima potrebe da se far rastavlja kad izgori i zacadi iznutra, pogotovo H7, tako da se vrha pa sve do pola fara napravi bukvalno crna sjena. Najcesce sam to vidjao na policijskim i taxi golfovima 4 i 6, passatima b5+, fabiama mk1 i sl.

Imageupload photograph

Ovo crna sjena pri vrhu je garez iznutra i nikakvog poliranje bez otvaranja ne pomaze.
Jedan od onih koji otvaraju i ciste iznutra je Liga, a rade i drugi. Mojoj jaranici na Cliu II je otvorio, ocistio, ispolirao, ubacio lece i bixenon za 200 KM.

Da mi je znati kako ove ose i muhe udjose u far.
Throttle

#748 Re: Auto kozmetika

Post by Throttle »

@bitanga: :lol: :lol: :lol:
Muhe i ose su usle jer fale poklopci na faru
amar1994

#749 Re: Auto kozmetika

Post by amar1994 »

:lol:

piknalog,lako se dogovorit al meni je postao skup i ne vjerujem u ove keramicke premaze,koje reklamira :zoka:
nepass1

#750 Re: Auto kozmetika

Post by nepass1 »

hvala bitango
Post Reply