Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mislim da nije bitno za koje vozilo, kod mene je konkretno Mondeo.. ali far je far.. kazu 60KM oba fara. Jos cu vidjeti da l ito podrazumjeva da se i rastavi i sredi iznutra... ako je to to, imaju musteriju
Kako nije bitno? Kod tebe su duplo veći farovi od nekog automobila gradske klase...vjerujem da to utiče na cijenu...
iako iskreno mene nervira što ne postoje neke fiksne cijene usluga poliranja...a ne da čovjek mora zvati za sve i ići od servisa do servisa...
napišeš fino cijenu okvirnu za veličinu ili klasu automobila, a ogradiš se s obzirom na stanje auta...tako recimo, znam, lupam, da je za moje auto 100 KM po veličini i onda kad to znam, otići ću da mi dodatno pregledaju auto i povećaju cijenu po potrebi...
Qler wrote:Mislim da nije bitno za koje vozilo, kod mene je konkretno Mondeo.. ali far je far.. kazu 60KM oba fara. Jos cu vidjeti da l ito podrazumjeva da se i rastavi i sredi iznutra... ako je to to, imaju musteriju
Za te pare nema sanse da je tu skidanje fara i sredjivanje istog iznutra, a ako jeste, imace još jednu mušteriju.
nepass1 wrote:jebo vas prepirka, ogrebala mi zena blatobran, nekako glupo nije skinula farbu ali ostalo bijelo od zida. kontam to da ispoliram pa pitam. jebo vas kruno ba 5 stranica.
Qler wrote:Mislim da nije bitno za koje vozilo, kod mene je konkretno Mondeo.. ali far je far.. kazu 60KM oba fara. Jos cu vidjeti da l ito podrazumjeva da se i rastavi i sredi iznutra... ako je to to, imaju musteriju
Mislim da niko sto se bavi time ne rastavlja far, jer su 90% ostecenja nastala na samoj povrsini plastike usljed sunca i samog uticaja vremena.
Rastavljanje ne pomaze nista, vec moze samo napraviti dugorocni problem da far pocne da rosi, magli i slicno
nepass1 wrote:jebo vas prepirka, ogrebala mi zena blatobran, nekako glupo nije skinula farbu ali ostalo bijelo od zida. kontam to da ispoliram pa pitam. jebo vas kruno ba 5 stranica.
Naravno da ima potrebe da se far rastavlja kad izgori i zacadi iznutra, pogotovo H7, tako da se vrha pa sve do pola fara napravi bukvalno crna sjena. Najcesce sam to vidjao na policijskim i taxi golfovima 4 i 6, passatima b5+, fabiama mk1 i sl.
Ovo crna sjena pri vrhu je garez iznutra i nikakvog poliranje bez otvaranja ne pomaze.
Jedan od onih koji otvaraju i ciste iznutra je Liga, a rade i drugi. Mojoj jaranici na Cliu II je otvorio, ocistio, ispolirao, ubacio lece i bixenon za 200 KM.
Imas kupiti u penny-u odmah ondje gdje stoje boje i lakovi
purol pasta je za poliranje metala,nije za farbu
@nepass1 uzmi na krpu nitra i dobro prebrisi mjesto ogrebotine i poslije polir pastom za lak ispoliraj ,ako bude dubokih riseva moraces na farbanje,ali ovim postupkom bit ce znatno bolje od trenutnog stanja.
Imas kupiti u penny-u odmah ondje gdje stoje boje i lakovi
purol pasta je za poliranje metala,nije za farbu
@nepass1 uzmi na krpu nitra i dobro prebrisi mjesto ogrebotine i poslije polir pastom za lak ispoliraj ,ako bude dubokih riseva moraces na farbanje,ali ovim postupkom bit ce znatno bolje od trenutnog stanja.
vjerovatno ispadam glup, ali sta je nitro
jbg pojma nemam oko ovoga, sorry
u biti cilj mi je da to malo popravim, svakako ce mu zena sad jebati majku
nepass1 wrote:
vjerovatno ispadam glup, ali sta je nitro
jbg pojma nemam oko ovoga, sorry
u biti cilj mi je da to malo popravim, svakako ce mu zena sad jebati majku
Rastavljanje farova nosi Ligi
Ima ovaj lik isto kazu dobar, "piknalog" u lukavici.. kazu da je bas dobar... on trazi 110KM za oba fara da sve rastavi i sredi.
tempuser wrote:Naravno da ima potrebe da se far rastavlja kad izgori i zacadi iznutra, pogotovo H7, tako da se vrha pa sve do pola fara napravi bukvalno crna sjena. Najcesce sam to vidjao na policijskim i taxi golfovima 4 i 6, passatima b5+, fabiama mk1 i sl.
Ovo crna sjena pri vrhu je garez iznutra i nikakvog poliranje bez otvaranja ne pomaze.
Jedan od onih koji otvaraju i ciste iznutra je Liga, a rade i drugi. Mojoj jaranici na Cliu II je otvorio, ocistio, ispolirao, ubacio lece i bixenon za 200 KM.