Ih kakva, pa izginulo ih ko partizana na NeretviBodkin wrote:Kakva nesposobnost? Pa neutralisali su antidrzavni upad bez civilnih zrtava. Kazu 70 ih je bilo. Nije to malo ba. Jos im je lokalno stanovnistvo u najboljem slucaju bilo neutralno
Makedonija
- insomnia78
#726 Re: Makedonija
- bogibatina
#727 Re: Makedonija
Evo moja dva feninga:
Prije ce se izgraditi Dubai na Savi i Abu Dhabi na Bjelasnici nego 'Turski' tok preko Makedonije.
Amerika je bic boziji; bog i batina. Kad se njima digne, padaju zemlje. Shiikkkk! Niko nas ne pita da li nam se svidja.
Zapadna Evropa je od '45 sluskinja. Posebno BRD a pogotovo BND. Francuzi su pokusali nesto; force de frappe sa bananom i cokoladom ali uzalud.
Kako ono kazu braca..? "Beggars can't be choosers"
EU ce moci ici do granica koje su postavljene od strane gore navedenih sjedinjenih Oklahomaha i ostalih. To je vrijeme u kojem zivimo.
Bivsa Juga je pickin dim sto se tice ekonomije i mozgova. Neki od nas padaju na tu pricu kako smo nekad bili jaki (sa USD kreditima) da "nas nije smio dirati ni Istok ni Zapad"… (eki to
) Skakavci, godine itd… Obrazovani mladi ljudi bjeze bez obzira. Sta ostaje je ca. 65 posto, kao i na ovom forumu 65 posto, dzibera. Inace, forum je vrlo zabavan. Posebno su mi simpaticni oni koji se pozivaju na Wikipediju i Youtube
Cisto sumnjam da bi BH Srbi 2019 poletjeli u Presevsku dolinu da se bore/kolju protiv Albanaca, tih zlih dusmana. (2018 Mile pripojiojoojooh nakon sto je Bratislav odbraniooojoooh)
Cisto sumnjam da bi Bosnjaci poletjeli u Sandzak bilo koje godine da se bore/kolju protiv Srba, tih zlih dusmana.
Cisto sumnjam da bi BH Skutori iz Hercegovine ikad poletjeli za Srednju ili Posavinu bilo koje godine, protiv bilo kojih dusmana.
I na kraju nije mi jasno ovo sprdanje sa situacijom u Kumanovu. Ne znam koliko vam je godina i da li ste ikada bili u toj povlastenoj situaciju da vam roknu samo dvije
P.S. Zar je moguce da nema Shqiptara ili kako vec, na forumu?
Sad slobodno nastavite sa spekulacijama.
Prije ce se izgraditi Dubai na Savi i Abu Dhabi na Bjelasnici nego 'Turski' tok preko Makedonije.
Amerika je bic boziji; bog i batina. Kad se njima digne, padaju zemlje. Shiikkkk! Niko nas ne pita da li nam se svidja.
Zapadna Evropa je od '45 sluskinja. Posebno BRD a pogotovo BND. Francuzi su pokusali nesto; force de frappe sa bananom i cokoladom ali uzalud.
Kako ono kazu braca..? "Beggars can't be choosers"
EU ce moci ici do granica koje su postavljene od strane gore navedenih sjedinjenih Oklahomaha i ostalih. To je vrijeme u kojem zivimo.
Bivsa Juga je pickin dim sto se tice ekonomije i mozgova. Neki od nas padaju na tu pricu kako smo nekad bili jaki (sa USD kreditima) da "nas nije smio dirati ni Istok ni Zapad"… (eki to
Cisto sumnjam da bi BH Srbi 2019 poletjeli u Presevsku dolinu da se bore/kolju protiv Albanaca, tih zlih dusmana. (2018 Mile pripojiojoojooh nakon sto je Bratislav odbraniooojoooh)
Cisto sumnjam da bi Bosnjaci poletjeli u Sandzak bilo koje godine da se bore/kolju protiv Srba, tih zlih dusmana.
Cisto sumnjam da bi BH Skutori iz Hercegovine ikad poletjeli za Srednju ili Posavinu bilo koje godine, protiv bilo kojih dusmana.
I na kraju nije mi jasno ovo sprdanje sa situacijom u Kumanovu. Ne znam koliko vam je godina i da li ste ikada bili u toj povlastenoj situaciju da vam roknu samo dvije
P.S. Zar je moguce da nema Shqiptara ili kako vec, na forumu?
Sad slobodno nastavite sa spekulacijama.
-
budza
#728 Re: Makedonija
na 14 ubijenih neprijatelja, samo kilava drzava moze imati 8 stradalih.
mkd policija ima 3-5 viska ubijenih (svojih) ljudi.
ako se uzme u obzir da ih lokalno stanovnistvo nije sputavalo u akciji, bruka je jos veca...
sta bi im se desilo da su im´gradjani postavili barikade. strasno.
mkd policija ima 3-5 viska ubijenih (svojih) ljudi.
ako se uzme u obzir da ih lokalno stanovnistvo nije sputavalo u akciji, bruka je jos veca...
sta bi im se desilo da su im´gradjani postavili barikade. strasno.
-
sumirprimus
#729 Re: Makedonija
auh sraanja u ruandii..
jel nam ziv drug aleksmakedonski?
aleks,sta je ovo,jesu li ih to gurnuli grlom u jagode ?
jel nam ziv drug aleksmakedonski?
aleks,sta je ovo,jesu li ih to gurnuli grlom u jagode ?
- sinuhe
#730 Re: Makedonija
Je li policija cijelo vrijeme znala za teroriste ili su ih ovi napali iz zasjede?
-
Duka Dizel
#731 Re: Makedonija
Ovo jeste blizu neke istine.bh.tornjak wrote: "puleni" su dugorocno predvidjeni za neku vrstu buduceg "sefa" na balkanu ( ono sto je Srbija trenutno umislila da je)....zato im se zamalo pa sve aminuje.
Doduše, neće Albanci nikad šefovati na Balkanu s obzirom da nemaju ni vojne, ni ljudske, ni ekonomske kapacitete...Njima je više namenjena uloga nekog ISIL-a na Balkanu, faktor koji se uvek može po potrebi angažovati da destabilizuje regiju.
Ne mislim pri tom da su ISIL svi Albanci, već te njihove radikalne strukture.
U tom smislu Velika Albanija je isto što i kalifat na Bliskom istoku.
To će medjunarodnoj zajednici (čitaj SAD) kao fol biti neprihvatljivo, ali se ništa konkretno neće preduzimati po tom pitanju...Izražavaće se žaljenje zbog nastale situacije, apelovaće se na uzdržanost SVIH strana, mutiće se voda šizofrenim saopštenjima do te mere da se medjunarodna javnost zbuni i slabo ko će znati šta se to "tamo" zaista dešava.
Pogledajte samo reakcije SAD i Evrope na dešavanja u Makedoniji. Dva dana se vodi krvavi obračun sa klasičnim teroristima u srcu Evrope, a Amerikanci skoro pa ignorišu dogadjaje, dok EU mrmlja sebi nešto u bradu.
-
VCorp
#732 Re: Makedonija
Ako misliš na domaće Ruse Krima onda ima i tu elemenata terorizma a pravi teroristi su došli pod palicom Rusije i Putina tamo. Kako četnici iz RS - u nisu teroristi ? Pa zar nije šaka političkih šarlatana i kriminalaca napala zgradu legitimne i priznate države Republike BiH ? Da nisu možda pacifisti ? Dodik danas teroriše sa raznim represijama sve u entitetu samo da može ostati na vlasti.hAZNADAR wrote:Pretpostavljam da ruske separatiste u Ukrajini nebi nazvao teroristima, kao ni cetnike u RS i za vrijeme rata i danas. A po tvojoj logici isto sranje. Terorizam se olako danas upotrebljava kada su muslimani u pitanju. Valjda bi islamofobi rado iskoristili globalne stereotipe da bi sto vise diskreditovali stranu koju mrze.VCorp wrote:hAZNADAR wrote:Nisu to nikakvi teroristi i glupo je upotrebljavati taj termin za sve.
Prije bi ih mogli nazvati militantnim nacionalistima, banditima,.. i nadam se da ce makedonska policija uspjeti razbiti ove glupe i nepotrebne pokusaje destrukcije. Albanski nacionalizam ne sljivi suverenitet niti jedne drzave gdje zive Albanci i pokusavaju stvoriti etnicki ciste teritorije samo za svoje. Ista gofna kao i cetnici.
Samo, bojim se da ce te budale ipak uvuci u sukob posteni albanski narod kojem nije do talasanja i rata i usput Makedonce koji su prisiljeni reagovati. Tenzija je stvorena i ljudi ce sada cisto iz straha i sigurnosti se poceti okupljati u svoja jata iz sigurnosti i naoruzati.
Rat u Makedoniji je neizbjezan i nadam se da se nece prosiriti dalje.
''Terorizam se treba promatrati kao izraz političke strategije, te u skladu sa time definira kao tajno djelovanje pojedinaca, nelegalnih organizacija kroz nezakonitu uporabu sile ili nasilja protiv osoba ili imovine kako bi se izvršio pritisak na vladu, civilnu populaciju ili neki njihov segment, u cilju postizanja političkih ili društvenih ciljeva.
Terorističkima akcijama pojedinih organizacija se nastoji skrenuti pozornost na probleme tih skupina i frakcija, a najpogodniji način za postizanje tih ciljeva jesu ubojstva predstavnika države i nedužnih građana i napadi na društvena dobra.''
Šta veliš, nisu teroristi ? Kako nisu teroristi oni koji dođu naoružani iz druge zemlje s političkim ciljem rušenja vlade jedne države i narušavanje njenog teritorijalnog integriteta uz napade na državne instance pri čemu siju teror i prema običnom stanovništvu ?
Albanski teroristi i tačka.
Ja sam apsolutno protiv i militantnih albanskih nacionalista i albanskog nacionalizma opcenito. Puna podrska makedonskim snagama bezbjednosti da ove bandite zaustave dok nisu prosirili dejstva. Ali to nije terorizam. To je cista politika i interes.
Kakvi muslimani ? Je li ti znaš da su Albanci što se tiče religije procentualno najveći ateisti u Europi a i u vrhu svijeta ? Njih ne zanima religija, sto puta su vam to ljudi napisali ovdje. Njih zanima njihova nacija i država, zato se i šire kako hoće i nisu bili ovce za klanje poput nas jer znaju kome trebaju dati guzice.
A vi više prestanite s tim pričama o islamu i terorizmu, to je za malu djecu i stotinu puta je prežvakano. Ne raznosimo se mi već Arapi a kod nas je broj vehabija zanemariv kao i pizdarije koje rade. Mi smo sebi usrali situaciju kad je došao onaj smrad Mevlid iz Srbije i rešetao po američkoj ambasadi.
- Putnik ali stvarno
#733 Re: Makedonija
B 92
Kao lideri te grupe označeni su Muhamed Krasnići, takozvani "Komandant Mališeva", Mirsad Ndrecaj - "Komandant Nato", Sami Uškini - "Komandant Sokoli", Beg Rizaj – "Komandant Begu" i Deme Šehu – "Juniku", sva petorica kosovski državljani.
BBC
Sami Ukshini, Beg Rizaj, Dem Shehu, Muhamet Krasniqi and Mirsad Ndrecaj were the leaders of the armed group that clashed with police in a suburb of Kumanovo
Najjaci je komandant NATO, BBC je izbegao nadimke... sta bi pisao posle toga
Kao lideri te grupe označeni su Muhamed Krasnići, takozvani "Komandant Mališeva", Mirsad Ndrecaj - "Komandant Nato", Sami Uškini - "Komandant Sokoli", Beg Rizaj – "Komandant Begu" i Deme Šehu – "Juniku", sva petorica kosovski državljani.
BBC
Sami Ukshini, Beg Rizaj, Dem Shehu, Muhamet Krasniqi and Mirsad Ndrecaj were the leaders of the armed group that clashed with police in a suburb of Kumanovo
Najjaci je komandant NATO, BBC je izbegao nadimke... sta bi pisao posle toga
-
sumirprimus
#734 Re: Makedonija
c nista to dok se aleksa ne vrati s vikendice... 
- Thorgerson
#735 Re: Makedonija
Moze li mi neko objasniti sta su ovi radili 92' - 96' dok je sav normalan narod ratovao.
Je li albance tad bilo bas prpa, pa se usutili. Ili je to bilo naredjenje amera, ne ceprkajte, nije to vas rat.
Znam da su ameri ekspresno reagovali kad ih je Srbija napala, porokase beograd za sekundu, jbg kod nas su malo kasnili. Jedno cetiri godine.
A ne fakat, mislim mladji sam, a nije me nikad bas zanimala situacija tamo kod njih, niti sam to istrazivao.
Znam da su ameri ekspresno reagovali kad ih je Srbija napala, porokase beograd za sekundu, jbg kod nas su malo kasnili. Jedno cetiri godine.
A ne fakat, mislim mladji sam, a nije me nikad bas zanimala situacija tamo kod njih, niti sam to istrazivao.
- Sezam
#736 Re: Makedonija
Kao sto je postojanje srbije prijetnja teritorijalnom integritetu BiH.Bodkin wrote:odakle ti da su to prijateljske drzave? mislim odakle ista vise od neutralnosti. realno je postojanje kosova prijetnja teritorijalnom integritetu makedonije.Opetja033 wrote:Potpuna podrska teritorijalnom integritetu Republike Makedonije. Nadam se da ce vlade dvije prijateljske drzave, vlada Republike Makedonije i vlada Republike Kosovo, stati u kraj provokatorima. Ovo nikome ne treba, Albancima ponajmanje.
- sinuhe
#737 Re: Makedonija
Kakve veze ima Amerika sa Kosovom?Thorgerson wrote:Moze li mi neko objasniti sta su ovi radili 92' - 96' dok je sav normalan narod ratovao.Je li albance tad bilo bas prpa, pa se usutili. Ili je to bilo naredjenje amera, ne ceprkajte, nije to vas rat.
Albanci su samo bojkotovali srpsku vlast u to vrijeme a napada nije bilo. Naoruzavanje Albanaca pocinje 97 sa onim neredima u Albaniji kad je nestalo oruzje albanske vojske.
A national state of emergency is declared. Rioters take control of the town of Sarandë, seizing weapons from police headquarters and army barracks. With astonishing speed the entire military establishment melts away, the security service dissolves, and the people arm themselves with every type of weapon, including Kalashnikovs and even tanks - an estimated 650,000 weapons are seized. Most of the southern half of the country falls into the hands of ragtag rebels and criminal gangs. More than 10,000 persons flee to Italy, which in turn causes a governmental crisis in Rome. Several high government officials, including Defense Minister Safet Zhulali, flee abroad.
Last edited by sinuhe on 11/05/2015 09:38, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#738 Re: Makedonija
one piramidalne štednje??? joj kad se sjetim 
- animus
#739 Re: Makedonija
Puna podrska Dorni-balkanskom buretu baruta. Niko na svijetu nije okruzen sa toliko neprijatelja kao oni. Njima trebaju vrhunski politicari da balansiraju na sve strane da bi sacuvali mir u kuci. Steta sto ne granice s nama jer smo u slicnoj situaciji sto se tice neprijatelja teritorijalnog integriteta.
Ovi Albanci da su pametni pustili bi Makedoniju na miru, i nebi tu trazili belaj. Kako su krenuli uskoro bi mogli ratovati sa svima na Balkanu a to im nije interes jer bi tu mogli izvuci deblji kraj. Imaju svoja prava u Makedoniji i ne trebaju traziti kruha preko pogace. Mada pitanje je u cijem je ovo interesu napravljeno i ko stoji iza ovoga. Pitanje je i dali ce taj neko iz sjene stati na ovome i sta je slijedece. Samo da nas ne diraju i da se ne igraju s nama. Mada ovo spominjanje referenduma od strane Dodika ne djeluje bas obecavajuce jer kod nas na Balkanu je referendum=rat a gledam sinoc krmka kako je zapjenio oko referenduma. Naravno da to nije iz njegove glave vec i tu postoje neki ljudi iz sjene koji su spremni da nas sve gurnu ponovo u krvoprolice. Nek nam je Bog na pomoci svima.
Ovi Albanci da su pametni pustili bi Makedoniju na miru, i nebi tu trazili belaj. Kako su krenuli uskoro bi mogli ratovati sa svima na Balkanu a to im nije interes jer bi tu mogli izvuci deblji kraj. Imaju svoja prava u Makedoniji i ne trebaju traziti kruha preko pogace. Mada pitanje je u cijem je ovo interesu napravljeno i ko stoji iza ovoga. Pitanje je i dali ce taj neko iz sjene stati na ovome i sta je slijedece. Samo da nas ne diraju i da se ne igraju s nama. Mada ovo spominjanje referenduma od strane Dodika ne djeluje bas obecavajuce jer kod nas na Balkanu je referendum=rat a gledam sinoc krmka kako je zapjenio oko referenduma. Naravno da to nije iz njegove glave vec i tu postoje neki ljudi iz sjene koji su spremni da nas sve gurnu ponovo u krvoprolice. Nek nam je Bog na pomoci svima.
-
ActionWoman
#740 Re: Makedonija
Kakve bolan ne bio radikalne strukture kod Albanaca. Mi Albanci smo, bez obzira bili pravoslavne, katolicke ili islamske vjeroispovijesti, braca. Ne lupaj vise. Cuj radikalni elementi.Duka Dizel wrote:Ovo jeste blizu neke istine.bh.tornjak wrote: "puleni" su dugorocno predvidjeni za neku vrstu buduceg "sefa" na balkanu ( ono sto je Srbija trenutno umislila da je)....zato im se zamalo pa sve aminuje.
Doduše, neće Albanci nikad šefovati na Balkanu s obzirom da nemaju ni vojne, ni ljudske, ni ekonomske kapacitete...Njima je više namenjena uloga nekog ISIL-a na Balkanu, faktor koji se uvek može po potrebi angažovati da destabilizuje regiju.
Ne mislim pri tom da su ISIL svi Albanci, već te njihove radikalne strukture.
U tom smislu Velika Albanija je isto što i kalifat na Bliskom istoku.
To će medjunarodnoj zajednici (čitaj SAD) kao fol biti neprihvatljivo, ali se ništa konkretno neće preduzimati po tom pitanju...Izražavaće se žaljenje zbog nastale situacije, apelovaće se na uzdržanost SVIH strana, mutiće se voda šizofrenim saopštenjima do te mere da se medjunarodna javnost zbuni i slabo ko će znati šta se to "tamo" zaista dešava.
Pogledajte samo reakcije SAD i Evrope na dešavanja u Makedoniji. Dva dana se vodi krvavi obračun sa klasičnim teroristima u srcu Evrope, a Amerikanci skoro pa ignorišu dogadjaje, dok EU mrmlja sebi nešto u bradu.
Za ostatak tvog posta mogu samo reci jadan ti kad te skoluje tv.
-
stafi
#741 Re: Makedonija
slažem se, dobar posao su odradili. Posebno imajući u vidu da su napadači bili smješteni u kućama a ovi napadali. Ljudi su navikli na filmove, gdje jedan specijalac utepa 50-60 negativaca.Bodkin wrote:Kakva nesposobnost? Pa neutralisali su antidrzavni upad bez civilnih zrtava. Kazu 70 ih je bilo. Nije to malo ba. Jos im je lokalno stanovnistvo u najboljem slucaju bilo neutralno
sve ispod 30 mrtvih policajaca je uspješna akcija.
-
sumirprimus
#742 Re: Makedonija
stafi wrote:slažem se, dobar posao su odradili. Posebno imajući u vidu da su napadači bili smješteni u kućama a ovi napadali. Ljudi su navikli na filmove, gdje jedan specijalac utepa 50-60 negativaca.Bodkin wrote:Kakva nesposobnost? Pa neutralisali su antidrzavni upad bez civilnih zrtava. Kazu 70 ih je bilo. Nije to malo ba. Jos im je lokalno stanovnistvo u najboljem slucaju bilo neutralno
sve ispod 30 mrtvih policajaca je uspješna akcija.
- AleksoMKD
#743 Re: Makedonija
Evo me, situacija je fala Odinu sada mirna i nema tezija medjuetnickih.sumirprimus wrote:c nista to dok se aleksa ne vrati s vikendice...
8 poginulih policajaca, 37 ranjenih.
Do sada pronadjeno 14 tela terorista i 20-30ak zarobljenih, jos uvek se pretrazuje naselje.
5 policajaca je poginulo pri prvom sukobu i jos 2 ranjena u isto vreme su kasnije podlegli povredama, jedan je poginuo drugi dan.
Navodno je vecina izginula kada se deo teroristicke grupe predavao a njihovi saborci su otvorili vatru na policajce koji su ih zarobljavali. Vecina ljudi ne veruje u ovu verziju ali eto.
Inace taj deo Kumanova, poznat kao "Divlje naselje" je bio pun civila, gusto izgradjen sa tesnim ulicama pa zato nije korisceno tezko oruzje, a policija je evakuirala koliko moze u toku borbi.
Po svemu sudeci bili su dobro utvrdjeni i rasporedjeni i jako naoruzani sa mitraljezima, bacacima granata, RPG, snajperima i puno municije.
Poginuli policajci su:
Zarko Kuzmanovski
Nenad Serafimovski
Saso Samoilovski
Boban Ivanovic
Goran Ilievski
Isamedin Osmani
Ljubisa Arandjelovic
Goran Stojmenovic
Slava im.
Za sada su sve samo spekulacije ali ako doznam nesto pisacu.
Meni je nekako glupo jer se za ovu grupu znalo da dolazi, otprilike koliko ih je, i znalo se gde ce biti tako da je ili komandovanje bilo traljavo ili je situacija izmakla kontroli cim je toliko poginulih i ranjenih. OK, mozda je verzija sa laznom predajom tacna ali ja za sada ne verujem u to.
Mozda bi bilo manje zrtava medju snagama bezbednosti da je odmah upotrebljeno teze oruzje i Mi-24 ali previse je bilo nevinih ljudi u naselju tako da bi civilne zrtve onda bile neizbezne.
- AleksoMKD
#744 Re: Makedonija
Ja kao Makedonac potvrdjujem ovo 100%, Albanci su Albanci prvo pa onda sve drugo.ActionWoman wrote: Kakve bolan ne bio radikalne strukture kod Albanaca. Mi Albanci smo, bez obzira bili pravoslavne, katolicke ili islamske vjeroispovijesti, braca.
Ne lupaj vise. Cuj radikalni elementi.
Za ostatak tvog posta mogu samo reci jadan ti kad te skoluje tv.
Kako i treba biti kod svih.
-
sumirprimus
#745 Re: Makedonija
prvo treba bit dobar covjek,pa onda sve ostalo...
- cyprus
#746 Re: Makedonija
Jah, eto neka je sreća što nisu vjerski, nego nacionalistički radikali

- asurbanipal
#747 Re: Makedonija
Makedonsko devojče, kitka šarena,
vo gradina nabrana, dar podarena.
Dali ima na ovoj beli svet
poubavo devojče od makedonče?
Last edited by asurbanipal on 11/05/2015 11:15, edited 2 times in total.
- insomnia78
#748 Re: Makedonija
Treba javiti makedonskoj policijicyprus wrote:Jah, eto neka je sreća što nisu vjerski, nego nacionalistički radikali![]()
- BHCluster
#749 Re: Makedonija
cyprus wrote:Jah, eto neka je sreća što nisu vjerski, nego nacionalistički radikali![]()
-
Bodkin
#750 Re: Makedonija
cyprus wrote:Jah, eto neka je sreća što nisu vjerski, nego nacionalistički radikali![]()