+++++++++++++asurbanipal wrote:Nakon propale inicijative za Sutorinu, "akademik" Kurtćehajić krenuo u rušenje Republike Srpske.
Fatmir Alispahić, Musadik Borogovac, Sven Rustempašić, Suad Kurtćehajić. Mnogo zaj***na ekipa.![]()
U Sarajevu održana javna rasprava "Kako ukinuti Republiku Srpsku?"
U dinamičnim i konstruktivnim diskusijama preovladalo je mišljenje da su najveći problem bošnjačkog naroda korumpirane političke i akademske elite koje nemaju snage da nose patriotske projekte. Rečeno je da nam odnekle uvijek poturaju „trojanske konje" koji navodno zastupaju naše, a realiziraju velikosrpske i velikohrvatske interese. Tako je bilo vezano za Popis 2013. kada su iz kampanje pod nazivom „Bitno je biti Bošnjak" poručivali da je „Popis bio dobar i uspješan za Bošnjake", da bismo sada saznali da će putem Popisa nestati 320.000 Bošnjaka. Za koga su radili oni koji su obmanjivali Bošnjake da je „Popis dobar", namjesto da glasno upozore da je Popis planiran kao nastavak genocida nad Bošnjacima? – bilo je jedno od pitanja. Indikativno je da su isti ljudi koji su Bošnjake uvukli u genocidni Popis, nedavno minirali i povrat Sutorine. Rečeno ja kako će otkrivanje ove istine biti jedna od narednih tema na javnim raspravama sa Fatmirom Alispahićem koje se organiziraju u Bošnjačkoj nacionalnoj fondaciji.
http://islammylife.tv/multimedia/item/9 ... iku-srpsku
Sve je to dobro sto prica Suad Kurtcehajic jedan od posljenjih patriota u ovoj drzavi ali nedovoljno jer nepostoji mehanizmi za to sprovodjenje . Stara Arapska poslovica kaze `macem osvojeno macem se vraca `. Ja sam pobornik druge poslovice koja galasi `mrkav se mrkvom izbija `