Ko to tamo hapsi?

Post Reply
calculator

#726 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by calculator »

Gojeni H wrote:
Mister Yes wrote:
Thorgerson wrote: E sad da ja tebe pitam, sta cemo sa cetnickim bradonjama koji zveckaju oruzjem? Ko ce njih provjeriti? Koliko je SIPA precesljala takvih u RS-u?
Kad Srbi počnu sa terorističkim napadima onda možemo o tome pričati. Ja ne znam baš da je samoubistvo u ime ideologije popularno kod Srba. Ne znam za te slučajeve da se u miru Srbin raznese ili auto bombom napadne ili puca po zgradi. U ratu su četnici opasnost naravno. Ali kakve su napade četnici u miru radili? Ja ne znam za takve napade pa ako ti znaš molim te prosvjetli me?
:lol: Prava si sega. Bosnjak kazes? :evil:

Za onoga ko je prespavao poslijeratne 90-e, a od kraja rata naovamo i institucionalizovani terorizam genocidnog entiteta bi mogao i povjerovati u tvoju dobronamjernost. Hajd' 'nako da zabavimo raju kad se vec segacimo sa zrtvama, koliko Bosnjaka-povratnika je ubijeno od kraja rata?

Od tih ubijenih Bošnjaka - povratnika, koliko je staradlih u ličnim obračunima, koliko ih je ubila četnička ruka terorizma, i koji su dokazi?
It_is_a_Leclerc

#727 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by It_is_a_Leclerc »

Duka Dizel wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Sedam od 30 uhapšenih ljudi je zadržano u pritvoru ! SEDAM ! Ostalih 23 je pušteno na jednak način na koji su i uhapšeni - bez ikakvog objašnjenja. To je nečuveno. Ko je rukovodio akcijom, ko je potpisao naloge, ko je, u konačnici, izišao u medije s imenima uhapšenih,prije nego je utvrđena bila kakva povezanost sa onim što im se stavlja na teret ?! Zakon je prekršen u toliko mnogo osnova da bi dobar advokat mogao jednostavno razvaliti cijelu akciju i rasturiti MUP; pred nezavisnim sudom, dakako.

Meni je nevjerovatno da toliko advokata, sudija Bošnjaka, a nijedan da se ponudi da probono brani interese ljudi koji su stigmatizirani epitetom terorista prije nego je utvrđena njihova bilo kakva veza s ovim...
Treba praviti razliku izmedju hapšenja sa jedne i privodjenja i zadržavanja sa druge strane.
To uopšte nije isto.

S druge strane, imao si isto tako i aktuelan "spisak ratnih zločinaca" koji su objavili bošnjački mediji.
Zar i ti ljudi nisu stigmatizirani pre nego što im je sudskim putem utvrdjena bilo kakva odgovornost?
Spisak nisu objavilii mediji, već je spisak sačinila Vlada RS.
Duka Dizel

#728 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Duka Dizel »

It_is_a_Leclerc wrote: Spisak nisu objavilii mediji, već je spisak sačinila Vlada RS.
Nije tačno.
Spisak su objavili i naslovili mediji.
Vlada može samo preko službenog glasnika objavljivati dokumente.
Last edited by Duka Dizel on 09/05/2015 13:02, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#729 Re: Ko to tamo hapsi?

Duka Dizel wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Spisak nisu objavilii mediji, već je spisak sačinila Vlada RS.
Nije tačno.
Nije tačno. Radi se o spisku Komisije za utvrđivanje istine o dešavanjima u Srebrenici u julu 1995. koju je formirala Vlada RS.
Duka Dizel

#730 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Duka Dizel »

It_is_a_Leclerc wrote:
Duka Dizel wrote:
Nije tačno.
Nije tačno. Radi se o spisku Komisije za utvrđivanje istine o dešavanjima u Srebrenici u julu 1995. koju je formirala Vlada RS.
Tako su rekli mediji kad su objavili spisak.
Zvanično, ni komisija, ni vlada nisu objavili nikakav spisak.
Ni u Hondurasu nije moguće da državna institucija objavi sličan spisak.
It_is_a_Leclerc

#731 Re: Ko to tamo hapsi?

:lol: Nisi informisan.

Otkud medijima, pa ktome još i bošnjačkim, informacije o učesnicima akcije Krivija 95. To su operativni podaci iz generalštaba "VRS" dostupni jedino Vladi RS, koja ih je, opet ponavljam, i objavila u okviru "istrage" o dešavanjima u Srebrenici, za vrijeme Dragana Čavića i Milorada Dodika.
and

#732 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by and »

Mister Yes wrote:
Gojeni H wrote: Naravno da ne u samoubilackim napadima. Sinjelic zivi samo u srpskim mitovima.
E pa u tome je poenta. Mene definicije terorizma ne zanimaju. Za mene su najopasniji ljudi koji su spremni poginuti za svoje ideale. Srbi nisu pokazali takve tendencije. Naravno, svako ko želi zlo nekome drugome je opasan. Ali ubjedljivo najopasniji su oni koji su pri tome spremni dati svoj život. Takvi su sa pravom identifikovani kao najveći problem naše planete. Nema ništa opasnije za sistem ljudskog društva od onih koji taj sistem smatraju iluzijom a vjeruje da je iluzija pravi sistem.
opasniji su oni koji stotine civila sa vezanim rukama strijeljaju s leđa :oops:
čuj srbi nisu takve tendencije pokazali :lol: a jna i svo oružje imali iza sebe protiv golorukog naroda i civila.ne bi ni ovi pokazivali da su imali tenkove,vbr-ove,avione,topove..... :skoljka:
Last edited by and on 09/05/2015 13:26, edited 1 time in total.
Duka Dizel

#733 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Duka Dizel »

It_is_a_Leclerc wrote::lol: Nisi informisan.

Otkud medijima, pa ktome još i bošnjačkim, informacije o učesnicima akcije Krivija 95. To su operativni podaci iz generalštaba "VRS" dostupni jedino Vladi RS, koja ih je, opet ponavljam, i objavila u okviru "istrage" o dešavanjima u Srebrenici, za vrijeme Dragana Čavića i Milorada Dodika.
Ok.
Gde ih je objavila?
Thorgerson

#734 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Thorgerson »

calculator wrote: Od tih ubijenih Bošnjaka - povratnika, koliko je staradlih u ličnim obračunima, koliko ih je ubila četnička ruka terorizma, i koji su dokazi?
Ovo me podsjeti na sudjenje sa Zikom kad ga pita gdje su svjedoci, onaj mu kaze pa nema ih, kad si sve pobio.

E tako i cetnici, pa koga ce vise ubijati? Napili su se krvi u one cetiri godine, koliko su samo ljudi poklali i pobili, grobnice su tu.

I jos Dodik kaze za Potocare, kako su tu skupljene zrtve, kako i taj broj sto se spominje 8372 da ih nema jos toliko ukopanih, kao eto ono slagali smo broj lupili. A jebo ovo jelde...
Nakon današnjeg dana, s ranije ukopanih 6.066 žrtava, u Memorijalnom centru u Potočarima bit će ukupno 6.241 nijemi svjedok stravičnog zločina koji se u julu 1995. godine dogodio u Srebrenici. Među njima i 421 maloljetna žrtva, čiji su posmrtni ostaci do sada identifikovani i ukopani u Memorijalnom centru Potočari.
I mozda bi i pokopali tih 8372 da su ih barem dostojno stavili pod zemlju, a ne razbacali po sekundarnim pa cak i tercijarnim grobnicama.

Ne zelim se igrati sa brojevima, ali gdje su te srbijanske grobnice? Oni ljudi koji su brnaili RBiH nisu se bavili grobnicama, dok je kod vas bila organizovana teska mehanizacija da to kopa, prekopava, premjesta itd.

Hitler bi vas se postidio!
Last edited by Thorgerson on 09/05/2015 13:29, edited 1 time in total.
Thorgerson

#735 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Thorgerson »

Mister Yes wrote:
Thorgerson wrote: E sad da ja tebe pitam, sta cemo sa cetnickim bradonjama koji zveckaju oruzjem? Ko ce njih provjeriti? Koliko je SIPA precesljala takvih u RS-u?
Kad Srbi počnu sa terorističkim napadima onda možemo o tome pričati. Ja ne znam baš da je samoubistvo u ime ideologije popularno kod Srba. Ne znam za te slučajeve da se u miru Srbin raznese ili auto bombom napadne ili puca po zgradi. U ratu su četnici opasnost naravno. Ali kakve su napade četnici u miru radili? Ja ne znam za takve napade pa ako ti znaš molim te prosvjetli me?
Vidi jednu stvar, provociras naveliko, no nije problem.

Kao prvo da sad jedan cetnik dodje u Sarajevo i pobije 50 ljudi eto na dzumi - to NIKO ne bi proglasio terorizmom. Ti to znas, ja to znam, svi to znaju.

Zasto nije proglasen teroristickim gnusni cin kamenanja ljudi koji su dosli na postavljanje kamena temeljca Ferhadije - gdje ste UBILI covjeka i desetine pretukli - samo zato sto su MUSLIMANI? Zasto niste otkrili ko ubi covjeka tada? Je li to terorista?

Da se sad desi npr neka slava u Sarajevu, pa da tako dodje grupa huligana i zakamenja ljude, to bi BIO TERORISTICKI AKT.

Je li tako. Jeste.

Stoga, nemoj se pravit mutav. Providan si ko najlon pasa. :wink:
calculator

#736 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by calculator »

Thorgerson wrote:Oni ljudi koji su brnaili RBiH nisu se bavili grobnicama, dok je kod vas bila organizovana teska mehanizacija da to kopa, prekopava, premjesta itd.

Hitler bi vas se postidio!

Koga "vas", na koga misliš?
Thorgerson

#737 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Thorgerson »

Mislim na četnike i na one koje ih brane direktno i one koje ih perfidno brane.
Mister Yes

#738 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Mister Yes »

skupljac_zeljeza wrote: Ali su pokazali neke druge tendencije koje traju u kontinuitetu već 160 godina i razlikuju se vrlo po učinkovitosti od 'najopasnijih'. Kada sabereš sve žrtve tih 'najopasnijih' nećeš dobiti čak ni samo Prijedor, a da ne nabrajam genocide i urbicide po ostatku BiH.
Jedno su zlikovci koji svoja zlodjela rade u ratu a drugo su zlikovci koji svoja zlodjela rade u miru. Pošto smo mi sada u miru jedino što nas može zanimati je kako spriječiti zlikovce koji zločine rade u miru. Opređivanje terorista koji čine teror u miru sa četnicima i ratnim zločinima je stvarno sramotno za one koji to rade. Pokazuju time koliko ne razumiju problematiku.
mO k3

#739 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by mO k3 »

Mister Yes wrote:
skupljac_zeljeza wrote: Ali su pokazali neke druge tendencije koje traju u kontinuitetu već 160 godina i razlikuju se vrlo po učinkovitosti od 'najopasnijih'. Kada sabereš sve žrtve tih 'najopasnijih' nećeš dobiti čak ni samo Prijedor, a da ne nabrajam genocide i urbicide po ostatku BiH.
Jedno su zlikovci koji svoja zlodjela rade u ratu a drugo su zlikovci koji svoja zlodjela rade u miru. Pošto smo mi sada u miru jedino što nas može zanimati je kako spriječiti zlikovce koji zločine rade u miru. Opređivanje terorista koji čine teror u miru sa četnicima i ratnim zločinima je stvarno sramotno za one koji to rade. Pokazuju time koliko ne razumiju problematiku.
Razlike u zlikovcima nema , namjeru imaju istu ...
Sta mene brine je vise tvoja logika i tvoje cetnicko izljevanje po forumu
Mister Yes

#740 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Mister Yes »

Thorgerson wrote: Kao prvo da sad jedan cetnik dodje u Sarajevo i pobije 50 ljudi eto na dzumi - to NIKO ne bi proglasio terorizmom. Ti to znas, ja to znam, svi to znaju.

Naravno da bi to bio terorizam i svi bi ga takvim proglasili. Ali da li ti zaista možeš zamisliti takav scenario? Ja ne mogu jer se nikada tako nešto nije desilo. Srbi kakvi god da su ne vrše samoubilačke napade u miru. Ti to znas, ja to znam, svi to znaju
Thorgerson wrote:Zasto nije proglasen teroristickim gnusni cin kamenanja ljudi koji su dosli na postavljanje kamena temeljca Ferhadije - gdje ste UBILI covjeka i desetine pretukli - samo zato sto su MUSLIMANI? Zasto niste otkrili ko ubi covjeka tada? Je li to terorista?
Naravno da to nije terorizam. Nije svako nasilje terorizam dobri čovječe.
Thorgerson wrote:Da se sad desi npr neka slava u Sarajevu, pa da tako dodje grupa huligana i zakamenja ljude, to bi BIO TERORISTICKI AKT.
Je li tako. Jeste.
To isto ne bi bio teroristički akt. Nije svako nasilje terorizam dobri čovječe.
DaysleepeR

#741 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by DaysleepeR »

LipeCvat wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Sedam od 30 uhapšenih ljudi je zadržano u pritvoru ! SEDAM ! Ostalih 23 je pušteno na jednak način na koji su i uhapšeni - bez ikakvog objašnjenja. To je nečuveno. Ko je rukovodio akcijom, ko je potpisao naloge, ko je, u konačnici, izišao u medije s imenima uhapšenih,prije nego je utvrđena bila kakva povezanost sa onim što im se stavlja na teret ?! Zakon je prekršen u toliko mnogo osnova da bi dobar advokat mogao jednostavno razvaliti cijelu akciju i rasturiti MUP; pred nezavisnim sudom, dakako.

Meni je nevjerovatno da toliko advokata, sudija Bošnjaka, a nijedan da se ponudi da probono brani interese ljudi koji su stigmatizirani epitetom terorista prije nego je utvrđena njihova bilo kakva veza s ovim...
ah zemljak pa prioritetnije je posmatranje minjaka po čaršiji...
Toliko godina poslije povratka,permanentne diskriminacija,svakodnevnog strukturalnog šikaniranja još i hapšenja ovakvog tipa...spakovat kofere i spasiti djecu istovjetnih trotura je najbolje što mogu učiniti.....
sram nas bilo mi koji gledamo minjake, dok naša braća LipeCvat i slični stražu po rovovima čuvaju...
155_mm

#742 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by 155_mm »

Sezam wrote:
155_mm wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
ovaj ciko je najbolji. zbog ove Nerdimove osvete su se bosnjaci usrali do usiju i dan zalosti proglasili a ovaj ciko ladno rece da medjunarodnu zajednicu cudi da ovoga nije bilo mnogo vise. :-)
O tome sam pisao nakon sto je Nerdim rokno onog drota. 20 godina je trebalo za nesto sto izgleda kao cin osvete od strane Bosnjaka. Malo koji narod na planeti bi cekao 20 godina na osvetu, nakon svega sto smo prozivjeli od strane Srba. S pravom se ljudi cude.

Medjutim najveci problem u svemu ovom je sto je bosnjacka psiha totalno posrbljena u tom periodu. Jedna od dobrih stvari zivota u dijaspori je to sto mozemo misliti svojom glavom i vidjeti stvari kakvim zaista jesu, za razliku od velikog broja Bosnjaka u domovini, koji se konstantno truju velikosrpskim uticajima, pocevsi od turbofolka pa na dalje.

Desrbizujte vase mozgove i vidjecete da su Srbi u stvari niko i nista, kako na svjetskom, tako i na lokalnom nivou. Ako mi ne vjerujte pitajte Albance, oni su ih odradili gospodski.

Nastavimo li kao do sada, vazda cemo biti donji. Do nas je, ni do kog drugog.
jos je rano za neke analize ovog cijelog slucaja ali jedno je sigurno, medijski su balije totalno izgubili. mislim katastrofa maksimalna. pazi 27.04. se dogadja slucaj zvornik 29.04. amerikanci izlaze sa naslovom "Bosnia and Herzegovina’s Defense Industry – America’s Partner in Combating Terrorism". umjesto da je ova vjest prnesena od svih medija u federaciji i da se je odmah napravila jedna emisija na temu "bosanska namjenska industrija u borbi protiv globalnog terorizma". dovesti direktore PRETIS-a i IGMAN-a i naravno Prof. Zecevica i jos par nekakvih "analaticara" i razvesti pricu kako nam je drago da su napokon nasi visegodisnji napori da namjensku industriju stavimo u borbu za civilizacijske vrijednosti prepoznati od strane nasih saveznika i prijatelja. naglasiti nasu odlucnost da u toj borbi istrajemo. vjerovatno bi ameri uzvratili jos koju kad bi vidjeli da su balije skontale igru. vidio bi kako se u rs pitaju pa sta je sad ovo? i kako se dzevad galijasevic i onaj lazanjski znoje da objasne svojima sta sad to znaci. i ko je terorista a ko je borac protiv terorizma. bila bi to jebada ziva. ali na zalost vidjeli smo reakciju.

sa druge strane ovaj politicki dio je bolje odradjen ali vjerujem da su tu instrukcije dosle iz vana.
Sanjarko

#743 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Sanjarko »

Mister Yes wrote:
Thorgerson wrote: Kao prvo da sad jedan cetnik dodje u Sarajevo i pobije 50 ljudi eto na dzumi - to NIKO ne bi proglasio terorizmom. Ti to znas, ja to znam, svi to znaju.

Naravno da bi to bio terorizam i svi bi ga takvim proglasili. Ali da li ti zaista možeš zamisliti takav scenario? Ja ne mogu jer se nikada tako nešto nije desilo. Srbi kakvi god da su ne vrše samoubilačke napade u miru. Ti to znas, ja to znam, svi to znaju
Thorgerson wrote:Zasto nije proglasen teroristickim gnusni cin kamenanja ljudi koji su dosli na postavljanje kamena temeljca Ferhadije - gdje ste UBILI covjeka i desetine pretukli - samo zato sto su MUSLIMANI? Zasto niste otkrili ko ubi covjeka tada? Je li to terorista?
Naravno da to nije terorizam. Nije svako nasilje terorizam dobri čovječe.
Thorgerson wrote:Da se sad desi npr neka slava u Sarajevu, pa da tako dodje grupa huligana i zakamenja ljude, to bi BIO TERORISTICKI AKT.
Je li tako. Jeste.
To isto ne bi bio teroristički akt. Nije svako nasilje terorizam dobri čovječe.
Franc i Sofija :?
http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%A4%D1 ... 0%BD%D0%B4
Drvosjeca iz Dejcica

#744 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Mister Yes wrote: Kad Srbi počnu sa terorističkim napadima onda možemo o tome pričati. Ja ne znam baš da je samoubistvo u ime ideologije popularno kod Srba. Ne znam za te slučajeve da se u miru Srbin raznese ili auto bombom napadne ili puca po zgradi. U ratu su četnici opasnost naravno. Ali kakve su napade četnici u miru radili? Ja ne znam za takve napade pa ako ti znaš molim te prosvjetli me?
Terorizam kao pojava vuće korjen još od Francuske revolucije, čisto da bude jasno. Terorizam u poređenju sa sistematskim rušenjem sakralnih i vjerskih objekata, masovnom i planskim etničkom čišćenju, genocidu, zločinu protiv čovječnosti je kao ujed komarca na nezgodno mjesto. :oops:
skupljac_zeljeza

#745 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by skupljac_zeljeza »

Mister Yes wrote:
Neko nije odradio svoj dio posla ili je toliko obiman pa odustao. Jevrejski lovac na nacističke glave Efraim Zuroff kada pronađe nekog koji je ubijao u WWII odmah slijedi hapšenje i procesuiranje. Kod nas postoji lista zločinaca i oni normalno šetaju, uživaju i čak rade i primaju platu i zamisli gdje.....u policiji. Brinu se za sigurnost onih čije su roditelje silovali i ubijali.
Mister Yes

#746 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Mister Yes »

Vizionar 1985 wrote:
Mister Yes wrote: Srbi kakvi god da su ne vrše samoubilačke napade u miru.
Franc i Sofija :?
1. Princip nije bio Srbin već Jugosloven
Principi su bili srpska pravoslavna porodica, no sam Gavrilo je bio uvjereni Jugoslaven koji je za sebe tvrdio da govori srpskohrvatskim jezikom
2. Veliko je pitanje da li su ti pucnji dio rata ili pucnji u miru. U svakom pogledu Gavrilovi meci mogu se smatrati prvim otvaranjem vatre u prvom svjetskom ratu. Samim tim taj atentat se može smatrati dijelom rata a ne mira.
Mister Yes

#747 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Mister Yes »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Terorizam u poređenju sa sistematskim rušenjem sakralnih i vjerskih objekata, masovnom i planskim etničkom čišćenju, genocidu, zločinu protiv čovječnosti je kao ujed komarca na nezgodno mjesto. :oops:
Mi sada živimo u miru. Rat je sasvim drugo stanje svijesti i u ratu praktično očekuješ loše stvari. U miru očekuješ mir. Zato su zločini u miru puno veći problem za društvo koje je u miru.

Ili još jasnije: U miru hapsiš i provjeravaš one koji mogu napraviti belaj u miru a ne one koji mogu napraviti belaj u ratu jer NIJE RAT.
Mister Yes

#748 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Mister Yes »

skupljac_zeljeza wrote: Neko nije odradio svoj dio posla ili je toliko obiman pa odustao. Jevrejski lovac na nacističke glave Efraim Zuroff kada pronađe nekog koji je ubijao u WWII odmah slijedi hapšenje i procesuiranje. Kod nas postoji lista zločinaca i oni normalno šetaju, uživaju i čak rade i primaju platu i zamisli gdje.....u policiji. Brinu se za sigurnost onih čije su roditelje silovali i ubijali.
Što opet ne znači da pojedinci trebaju uzimati pravdu u svoje ruke. Ako je sistem loš bori se da popraviš sistem a ne da uzimaš pravdu u svoje ruke. Svi teroristi praktično postaju teroristi onog momenta kada prestanu vjerovati u sistem i krenu uzimati pravdu u svoje ruke. I onda imaš bliski istok.
BHCluster

#749 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by BHCluster »

Mister Yes wrote:
skupljac_zeljeza wrote: Neko nije odradio svoj dio posla ili je toliko obiman pa odustao. Jevrejski lovac na nacističke glave Efraim Zuroff kada pronađe nekog koji je ubijao u WWII odmah slijedi hapšenje i procesuiranje. Kod nas postoji lista zločinaca i oni normalno šetaju, uživaju i čak rade i primaju platu i zamisli gdje.....u policiji. Brinu se za sigurnost onih čije su roditelje silovali i ubijali.
Što opet ne znači da pojedinci trebaju uzimati pravdu u svoje ruke. Ako je sistem loš bori se da popraviš sistem a ne da uzimaš pravdu u svoje ruke. Svi teroristi praktično postaju teroristi onog momenta kada prestanu vjerovati u sistem i krenu uzimati pravdu u svoje ruke. I onda imaš bliski istok.
Ili postanes dio sistema pa imas Sjevernu Irsku.
Danguba

#750 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Danguba »

BHCluster wrote:
Mister Yes wrote:
Ili postanes dio sistema pa imas Sjevernu Irsku.
...ili postanes dio sistema pa imas manji entitet.
Post Reply