Čovjek jeste terorist po činu, ali nije kršanski terorist.[quote]
provjeri svoje info
insomnia78 wrote:Jel fakat morate "uzivo" prenositi pricu sa PTPC-a?
Ono boli me ba kurac, utusiste
Jel se to vi fakat ne sjecate CРНА-е i njihove propagande pa ste nesto sad aman iznenadjeni
Samo ako je musliman.hrle1976 wrote:afafaf wrote:Terorizam je smišljena uporaba nezakonitog nasilja ili prijetnje nezakonitim nasiljem radi usađivanja straha, s namjerom prisiljavanja ili zastrašivanja vlasti ili društva kako bi se postigli ciljevi koji su općenito politički, vjerski ili ideološki.
Terorizam potice iz francuskog jezika, te oznacava period u francuskoj proslosti kada je drzava vrsila teror nad ljudima. Danas je izopacena rijec, gdje se primjenjuje kao pecat groszljivog stanja, gdje se jedna druga strana u generalnom pogledu etiketira za nesto, ali indirektno. Danas je "teror" jedinac protiv sistema. Smijesno.
Pa eto, onda je kršćanski terorist. Simple as that.Walther wrote:almir_tz wrote:Pa je li Brevik u napadu spominjao Isusa? Jesu li mu krunice i molitvenike našli doma?
Čovjek jeste terorist po činu, ali nije kršanski terorist.
provjeri svoje info
almir_tz wrote:Pa je li Brevik u napadu spominjao Isusa? Jesu li mu krunice i molitvenike našli doma?Enticer wrote:Onaj norvezanin izadje na ulicu pobije 80 ljudi i nije terorista. Da je kojim slucajem lupam marokanskih korijena bio bi terorista.
Da je kao mladić bio u radikalnom kampu kršćanskih desničara - bio bi kršćanski terorist.
Jasno? Isto važi za pilota.
Hajdemo ovako, znaš li za slučaj ijednog terorista muslimana, a da je po političkim uvjernjima bio "lijevi"
koliko god to zvučalo apsurdno, šta ja znam sa mjestom boravišta negdje u Švedskoj?
Ne znaš, je li tako.
Sudi se sad nekim terorističkim - zločinačkim organizacijama u Bosni.
Neki od zločinaca su Bošnjaci. Pri provođenju kriminalnih radnji nisu
se pozivali na Islam. Je li ih iko prozvao islamskim teroristima? Niko!
Jasno - drugi dio?
Ja samo znam da brevik nije islamski terorista.almir_tz wrote:Pa je li Brevik u napadu spominjao Isusa? Jesu li mu krunice i molitvenike našli doma?Enticer wrote:Onaj norvezanin izadje na ulicu pobije 80 ljudi i nije terorista. Da je kojim slucajem lupam marokanskih korijena bio bi terorista.
Da je kao mladić bio u radikalnom kampu kršćanskih desničara - bio bi kršćanski terorist.
Hajdemo ovako, znaš li za slučaj ijednog terorista muslimana, a da je po političkim uvjernjima bio "lijevi"
koliko god to zvučalo apsurdno, šta ja znam sa mjestom boravišta negdje u Švedskoj?
Ne znaš, je li tako.
Jasno - drugi dio?
archi_a wrote:Ovaj novinar je Gvozden Sarac koji je u ratu bio jedan od cuvara na kuli gdje su privodili i tukli Bosnjake. Nakon rata poceo raditi u Bht-u i tamo ga prepoznao kolega kojeg je ovaj maltretirao na kuli. Tada je prebjegao na rtrs.asker wrote:Ovaj novinar RTRS-a iz Zvornika odron zivi. Kao "u Zvorniku je za sada mirno, nadamo se da ce noc proteci mirno, znamo da ce sutra bit jebeno al eto nadamo se da ce veceras mirno". Samo sto nije reko "de ba nek neko zapuca molim vas".
Za neke ce i ovo biti, nema veze, sta je bilo-bilo je.
Halo glupsone smiri strasti.Bodkin wrote:almir_tz wrote:Pa je li Brevik u napadu spominjao Isusa? Jesu li mu krunice i molitvenike našli doma?Enticer wrote:Onaj norvezanin izadje na ulicu pobije 80 ljudi i nije terorista. Da je kojim slucajem lupam marokanskih korijena bio bi terorista.
Ne znaš, je li tako.
Jasno - drugi dio?
Pusti pacijnta bolan. Brevik je osudjen za terorizam
On je nekim cudom Slovenac, jer otac njegov je Slovenac, ali nosi prezime Lazanski, tipicno slovenacko a ne makedonsko.Lepi_Lukic wrote:MiroslavLazanski je prije svega covjek obavjestajac pa tek onda vojni analaticar pa g**** nista cudno od njega, redovan je gost RTRS-a i veliki prijatelj sa Dodikom pa sa ovim voditeljom.
Matzan wrote:Samo ako je musliman.hrle1976 wrote:afafaf wrote:Terorizam je smišljena uporaba nezakonitog nasilja ili prijetnje nezakonitim nasiljem radi usađivanja straha, s namjerom prisiljavanja ili zastrašivanja vlasti ili društva kako bi se postigli ciljevi koji su općenito politički, vjerski ili ideološki.
Terorizam potice iz francuskog jezika, te oznacava period u francuskoj proslosti kada je drzava vrsila teror nad ljudima. Danas je izopacena rijec, gdje se primjenjuje kao pecat groszljivog stanja, gdje se jedna druga strana u generalnom pogledu etiketira za nesto, ali indirektno. Danas je "teror" jedinac protiv sistema. Smijesno.
Još ako pritom uzvikne "Allahu Ekber!", definitivno je terorist.
Lazanski je nafurana budala, niko iz vojnih krugova ga ne uzima niti njegova naklapanja ozbiljno vec odavno...dugo je u "terenski dopisnik" u medijima naravno da zna sve novinare i politicare.Lepi_Lukic wrote:MiroslavLazanski je prije svega covjek obavjestajac pa tek onda vojni analaticar pa g**** nista cudno od njega, redovan je gost RTRS-a i veliki prijatelj sa Dodikom pa sa ovim voditeljom.
Nije kategorizacija u pitanju.Margita81 wrote:Pravite se ludi svi majke mi..
Ok a koja kategorizacija ovog cina bi vise odgovarala vama? (Dva su tabora kako vidim)
Ako nije teroristicki cin-sta je?
Pozeljno bi bilo da se masa raje prvo raspita sta tacno podrazumijeva pojam terorizam. Idiots.
ne znam odakle mu neko zadjenu tu titulu da je nekakav Analiticar...General War wrote:Lazanski je nafurana budala, niko iz vojnih krugova ga ne uzima niti njegova naklapanja ozbiljno vec odavno...dugo je u "terenski dopisnik" u medijima naravno da zna sve novinare i politicare.Lepi_Lukic wrote:MiroslavLazanski je prije svega covjek obavjestajac pa tek onda vojni analaticar pa g**** nista cudno od njega, redovan je gost RTRS-a i veliki prijatelj sa Dodikom pa sa ovim voditeljom.
A zasto ti uopste gledas RTRS? To je rezimska TV. U RS ima i drugih medija. Od televizija, ma primjer, BN, ATV... Koga jos zanima RTRS?north wrote:Naravno da će svaki normalan insan osuditi ovaj čin....ali ovo što radi RTRS i ovo huškanje sa nekim kvazi pijanim analitičarima i metuzalemima iz studija, uz analizu samoproglašenog experta i klasičnu budaletinu Dževada Galijaševića fakat izgleda da im je ovo došlo ko na neki volej da mogu srati i usmjeriti priču u potpunom drugom pravcu osim one jedine normalne ,a to je da se kaže da je to strašno, da svak normalan to osuđuje, i da treba uraditi analize, da je potrebno zajedništvo svih institucija, a troprstaši u studiju seru i dižu tenzije da čovjek samo što ne pomisli da će ujutro osvanuti barikade....Ne bih o teorijama zavjere, ali kad gledaš ove budaletine na RTRS, uključujući im predsjednika primitivca iz Laktaša, tačno se stiče dojam da im je ovako nešto trebalo za promociju nekih svojih ciljeva
Valentin Inzko potpuno jasan,institucije nisu efikasne jer nisu integrisane i uvezane.Ricken wrote:Dodikov istup potpuno jasan, zajedničke službe nisu efikasne, i nemaju smisla. A premijerki se omaklo da je ovo udar i na budući poredak BiH, ali kao to nije njena briga.