Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Connaisseur Karlin

#726 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Connaisseur Karlin »

Niemand wrote:
dale cooper wrote:
Poenta je da takvo ponašanje nije u redu, da je ono vođeno strahom a ne racionalnim razmišljanjem
i da je Trump to debelo iskoristio. Ali već smo otišli daleko od teme. Zaključiću samo za kraj da je feminizam
kao pokret za prava žena zajedno sa ostalim pokretima za zaštitu civilnih i ljudskih prava i sloboda još uvijek
potreban u svijetu u kojem se trenutno nalazimo.
Dobro dale, al kome da se obraca feminizam? Zenama il muskarcima? One su te koje su iskoristile svoje pravo glasa da podrze nekog poput trampa, a tramp je taj koji je to izjavio. Ko je tu sad veci belaj?

Feminizam bi njima kao trebao objasniti da ga ne podrzavaju, al zar onda to ne utice na njihovu slobodu da glasaju i to za koga one hoce? Zene koje su glasale za trampa, Boze moj, glasale su. I to je feminizam. Imaju pravo da glasaju i za sovinistu pored zene ako im je volja. A taj sovinista svakako ima njihovu podrsku i u vezi svojih izjava.

A to sto se to ne svidja zenama koje nisu glasale za njega, moraju prihvatiti vecinu. Demokratija. I svima lijepo.
Traamp je u OZ show izjavio da mu je majka najvaznija figura u zivotu :) a vjerujem da i Melanija ima uticaj na nejga , no on je pricao obratno tokom politikcih govora,jer je mu je to prosto zabavno,uostalom,njegov menadzer za komunikacije je zena , znaci,nije izabrao muskraca :D

Ja znam dvije zene koje su glasale za Trampa,i obe vole manipulirati muskracima a da oni toga nisu ni svijesni :D Treba malo dublje analizirati zasto takve zene vole muskarce koji se glavno hvala da su oni gazde :D iza 4 zida su manji od makovog zrna :lol:
Connaisseur Karlin

#727 Re: Danasnji "feminizam"

S4mpion wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
S4mpion wrote: "E, hajde gazda da iznesemo mašinu iz kombija."
a to je kao ralzog da zena ne moze biti gazdarica :D
Ma može.

... dok se ne uda. :mrgreen:
:kiss:

a treba da se dogovore, nekad on ,nekad ona,i to je to ,nije dobro ako je uvijek jedno u pravu :kiss:
Niemand

#728 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

Traamp je u OZ show izjavio da mu je majka najvaznija figura u zivotu :) a vjerujem da i Melanija ima uticaj na nejga , no on je pricao obratno tokom politikcih govora,jer je mu je to prosto zabavno,uostalom,njegov menadzer za komunikacije je zena , znaci,nije izabrao muskraca :D

Ja znam dvije zene koje su glasale za Trampa,i obe vole manipulirati muskracima a da oni toga nisu ni svijesni :D Treba malo dublje analizirati zasto takve zene vole muskarce koji se glavno hvala da su oni gazde :D iza 4 zida su manji od makovog zrna :lol:
Pa njihovo pravo da glasaju za koga hoce. :D
Connaisseur Karlin

#729 Re: Danasnji "feminizam"

Niemand wrote:

Pa njihovo pravo da glasaju za koga hoce. :D
logicno,a izabral su ga jer su republikanke ,znaci,da su mnoge birale iz iskljucivo tog razloga

malo je osoba koje se poiticki preusmjere iz jedne grupe u drugu :)

uostalom, Klintonica nije bila narocit izbor,znaci,mnogi faktori su uzrokovali izbor Trampa od strane zena
prog321

#730 Re: Danasnji "feminizam"

Post by prog321 »

Kakav Trump?
Ne može natjerat ženu da se seli u novu kuću sa njim.
Odmah znaš ko kolo vodi :-D
dale cooper

#731 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Niemand wrote:
Dobro dale, al kome da se obraca feminizam? Zenama il muskarcima? One su te koje su iskoristile svoje pravo glasa da podrze nekog poput trampa, a tramp je taj koji je to izjavio. Ko je tu sad veci belaj?

Feminizam bi njima kao trebao objasniti da ga ne podrzavaju, al zar onda to ne utice na njihovu slobodu da glasaju i to za koga one hoce? Zene koje su glasale za trampa, Boze moj, glasale su. I to je feminizam. Imaju pravo da glasaju i za sovinistu pored zene ako im je volja. A taj sovinista svakako ima njihovu podrsku i u vezi svojih izjava.

A to sto se to ne svidja zenama koje nisu glasale za njega, moraju prihvatiti vecinu. Demokratija. I svima lijepo.
Feminizam nije politička partija da se bilo kome direktno obraća. To je politički, socijalni i ideološki pokret koji radi na
unapređivanju prava žena, svih žena, u raznim sferama...od socijalnih, političkih i ekonomskih pa do ličnih. To radi aktivizmom,
kampanjiranjem i lobiranjem. I sama činjenica da žene mogu da glasaju na izborima je zasluga njihovih prethodnica
koje su to pravo izborile. I da, sasvim legitimno je da mogu da glasaju za koga hoće...pa i za Trumpa. Mislim, to je
po meni nesretan izbor, ali sasvim legitiman.
Niemand

#732 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

Taman sam pomislila da je politicka partija. :roll:
dale cooper

#733 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Niemand wrote:Taman sam pomislila da je politicka partija. :roll:
Oprosti ako je zvučalo patronizirajuće, nije bila namjera. Znam da znaš šta je feminizam.
Niemand

#734 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

dale cooper wrote:
Oprosti ako je zvučalo patronizirajuće, nije bila namjera. Znam da znaš šta je feminizam.
Nije ti fazon s tim oprosti. Nakon mjesci i mjesci fajnali se ope posvadjamo na nekoj temi i ti meni-oprosti.

Play the game. :roll:

8)
dale cooper

#735 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Niemand wrote:
dale cooper wrote:
Nije ti fazon s tim oprosti. Nakon mjesci i mjesci fajnali se ope posvadjamo na nekoj temi i ti meni-oprosti.

Play the game. :roll:

8)
:lol:

Pa nije baš da se svađamo, nego se ne slažemo oko nekih stvari. :D
Niemand

#736 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

dale cooper wrote:

Dobro, al jednog dana kad se posvadjamo pasce server. :D

A nije nuzno ni da se ne slazemo skroz, razlika je sto ti smatras da je potreban feminizam da bi se zastitila zenska prava, a ja ipak smatram da je potrebno zastiti ljudska prava, i zenama i muskarcima dakle, a zena su svoja svakako ostvarila kroz feminizam i danas spadaju u ljudska jel. Ko sto i vi ne vicete da vam se krse vasa maskulinisticka vec ljudska prava, ne vidim zasto bi moja prava bila iskljucivo definirana na osnovu mog spola. Ljudska prava. Ne zenska, ne muska. :)

A bas bi bila fina feministikinja da se uozbilje, al eto. :D

:kakoste:
belfy

#737 Re: Danasnji "feminizam"

Post by belfy »

vješalica wrote:
piupiu wrote:
A zanimljivo je kako se svi vi šovinisti identificirate sa Teslom i Ajnštajnom, kao da je svaki od vas haman jedan ili drugi. Jes' ti nekome "dao" Internet, kompjuter i struju? E, vidiš, moj Tesla, i tog Ajnštajna i Teslu su žene na svijet donijele i bez njih ih ne bi ni bilo - kao ni tebe. Svaki ljudski ŽIVOT od postanka pa do sada je kroz svoja bedra na ovaj svijet istisnula ŽENA, svakog od vas ponaosob, i živote provodile brišući vam balave noseve i perući usrane gaće i guzice. Imaš li ti nanu da je upitaš zašto se nije bavila naukom i otkrila novu planetu? I da joj preneseš svoje razočarenje njenim ljudskim učinkom na ovoj planeti? Sram te bilo.
malo koji od njih npr zna da žena kad rodi da joj je 40 dana grob otvoren
sad će se javiti neki ublehaš da objasni kako su to babine vrađbine i sl... :roll:
ne polaze od toga ko je njih rodio i koliko su im se majke mnogo čega odrekle,pa i svako ono žensko u porodici

glavna faca moraš biti na forumu da ga dižeš šupljim pričama i guraš prst u guzicu od dosade da pokažeš i pričaš nešto o feminizmu i današnjim feminističarkama
pola njih i ne zna odakle zapravo stvarno ide feminizam :skoljka:
mahom nezrela grupica koja nije život formirala i ne misli to uraditi u narednih 20 godina ako im se ne desi slučajno
za @piupiu mogu reci da se spustila jako nisko. no, i meni se znalo desiti kad me povuku za jezik. za razumijeti je.

no, koliko ja vidim jako je jasno definisano da je feminizam preforsiran, cemu ti, izgleda, ne vidis granice. ja cu svaki put glasati za bilo sta sto bi takav pokret zahtijevao, jer ce olaksati drugoj strani (citaj meni)... koliko god to neko nevidio. a onda cemo se nekada na forumu preseravati sa "I told you so!". :D

P.S. MyTao nek si fasovao ban. :izet:
Connaisseur Karlin

#738 Re: Danasnji "feminizam"

Niemand wrote:
A nije nuzno ni da se ne slazemo skroz, razlika je sto ti smatras da je potreban feminizam da bi se zastitila zenska prava, a ja ipak smatram da je potrebno zastiti ljudska prava, i zenama i muskarcima dakle, a zena su svoja svakako ostvarila kroz feminizam i danas spadaju u ljudska jel. Ko sto i vi ne vicete da vam se krse vasa maskulinisticka vec ljudska prava, ne vidim zasto bi moja prava bila iskljucivo definirana na osnovu mog spola. Ljudska prava. Ne zenska, ne muska. :)

u razvijenim drustvma,muskarci nemaju osjcaj da su ugorzeni jer imaju jednaka prava ko zene :-D

prava zena ne postoje u mnogim drustvima,tj. isu jednaka muskim pravima , a naravno da su istovremeeno ljudksa prava :)

mnogi muskarci oevi se osjecaju disrkiminiranim u mnogim drstvima,znaci,trebaju se boriti za prava oceva,kao sto imaju zene majke :)
belfy

#739 Re: Danasnji "feminizam"

Post by belfy »

Connaisseur Karlin wrote: Ja znam dvije zene koje su glasale za Trampa,i obe vole manipulirati muskracima a da oni toga nisu ni svijesni :D Treba malo dublje analizirati zasto takve zene vole muskarce koji se glavno hvala da su oni gazde :D iza 4 zida su manji od makovog zrna :lol:
ja bih samo na ovo dodao jednu od prijateljice koja kaze za svog muza: "pa ja sam njega ubijedila da je on mene izabrao." :D
Connaisseur Karlin

#740 Re: Danasnji "feminizam"

belfy wrote:
vješalica wrote:
piupiu wrote:
A zanimljivo je kako se svi vi šovinisti identificirate sa Teslom i Ajnštajnom, kao da je svaki od vas haman jedan ili drugi. Jes' ti nekome "dao" Internet, kompjuter i struju? E, vidiš, moj Tesla, i tog Ajnštajna i Teslu su žene na svijet donijele i bez njih ih ne bi ni bilo - kao ni tebe. Svaki ljudski ŽIVOT od postanka pa do sada je kroz svoja bedra na ovaj svijet istisnula ŽENA, svakog od vas ponaosob, i živote provodile brišući vam balave noseve i perući usrane gaće i guzice. Imaš li ti nanu da je upitaš zašto se nije bavila naukom i otkrila novu planetu? I da joj preneseš svoje razočarenje njenim ljudskim učinkom na ovoj planeti? Sram te bilo.
malo koji od njih npr zna da žena kad rodi da joj je 40 dana grob otvoren
sad će se javiti neki ublehaš da objasni kako su to babine vrađbine i sl... :roll:
ne polaze od toga ko je njih rodio i koliko su im se majke mnogo čega odrekle,pa i svako ono žensko u porodici

glavna faca moraš biti na forumu da ga dižeš šupljim pričama i guraš prst u guzicu od dosade da pokažeš i pričaš nešto o feminizmu i današnjim feminističarkama
pola njih i ne zna odakle zapravo stvarno ide feminizam :skoljka:
mahom nezrela grupica koja nije život formirala i ne misli to uraditi u narednih 20 godina ako im se ne desi slučajno
za @piupiu mogu reci da se spustila jako nisko. no, i meni se znalo desiti kad me povuku za jezik. za razumijeti je.

no, koliko ja vidim jako je jasno definisano da je feminizam preforsiran, cemu ti, izgleda, ne vidis granice. ja cu svaki put glasati za bilo sta sto bi takav pokret zahtijevao, jer ce olaksati drugoj strani (citaj meni)... koliko god to neko nevidio. a onda cemo se nekada na forumu preseravati sa "I told you so!". :D

P.S. MyTao nek si fasovao ban. :izet:
mnogi nece nikad bidi na izvanredno visokom novou piupiu, ne dirajte piupiu :-D jedno od najboljih stvorenja na forumu :thumbup:
Connaisseur Karlin

#741 Re: Danasnji "feminizam"

belfy wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Ja znam dvije zene koje su glasale za Trampa,i obe vole manipulirati muskracima a da oni toga nisu ni svijesni :D Treba malo dublje analizirati zasto takve zene vole muskarce koji se glavno hvala da su oni gazde :D iza 4 zida su manji od makovog zrna :lol:
ja bih samo na ovo dodao jednu od prijateljice koja kaze za svog muza: "pa ja sam njega ubijedila da je on mene izabrao." :D
a joj :shock: :lol:
belfy

#742 Re: Danasnji "feminizam"

Post by belfy »

Connaisseur Karlin wrote: mnogi nece nikad bidi na izvanredno visokom novou piupiu, ne dirajte piupiu :-D jedno od najboljih stvorenja na forumu :thumbup:
sve nas nekada neko spusti na svoj nivo... o tome sam pricao i rekao da je razumljivo... ne diramo nikoga ba. :D moze kad mene ne bude, ali joj je do tada tri koraka iza.. :D
Last edited by belfy on 23/11/2016 00:33, edited 2 times in total.
Niemand

#743 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

Karlin, kolko kod vas ocevi dobiju porodiljskog?
Connaisseur Karlin

#744 Re: Danasnji "feminizam"

belfy wrote:
Connaisseur Karlin wrote: mnogi nece nikad bidi na izvanredno visokom novou piupiu, ne dirajte piupiu :-D jedno od najboljih stvorenja na forumu :thumbup:
sve nas nekada neko spusti na svoj nivo... o tome sam pricao i rekao da je razumljivo... ne diramo nikoga ba. :D moze kad mene ne bude, ali jo je do tada tri koraka iza.. :D
nista nije pogresno rekla, ne dirajte mi piupiu :)
Connaisseur Karlin

#745 Re: Danasnji "feminizam"

Niemand wrote:Karlin, kolko kod vas ocevi dobiju porodiljskog?
moje prijatlej je uzeo 2 mjeseca ,da bude sa zenom,da joj pomogne :-D
dale cooper

#746 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Niemand wrote:
dale cooper wrote:

Dobro, al jednog dana kad se posvadjamo pasce server. :D

Naravno, ali postavlja se pitanje zašto se feministički pokret uopšte pojavio. Nije li malo žalosno što muškarci
nisu sami shvatili neke stvari i sami pokrenuli promjene. I zašto je bio toliki otpor prema tom pokretu kroz
istoriju, posebice prvom i drugom valu koji u suštini upravo propagira ta osnovna ljudska i građanska prava koja su
muškarci uživali ali koja su bila uskraćena ženama.
Niemand

#747 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

dale cooper wrote:
Naravno, ali postavlja se pitanje zašto se feministički pokret uopšte pojavio. Nije li malo žalosno što muškarci
nisu sami shvatili neke stvari i sami pokrenuli promjene. I zašto je bio toliki otpor prema tom pokretu kroz
istoriju, posebice prvom i drugom valu koji u suštini upravo propagira ta osnovna ljudska i građanska prava koja su
Pa dobro, nisu ni pocele raditi jer su dobila svoja prava il jer su muskarci bili fini vec jer je u ww2 trebala radna snaga.

Poslije toga, haj zaustavi zensko :D

Feministicki pokret je sasvim logicna stvar i uopce nije nista lose. Al vec sam pisala na ovoj temi o tom, smatram da je otisao u penziju. Ovo sto danas predstavlja feminizam, tadasnje feministkinje bi se postidjele.

A karlin, to je super :thumbup:
dale cooper

#748 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Niemand wrote:
dale cooper wrote:
Pa dobro, nisu ni pocele raditi jer su dobila svoja prava il jer su muskarci bili fini vec jer je u ww2 trebala radna snaga.

Poslije toga, haj zaustavi zensko :D

Feministicki pokret je sasvim logicna stvar i uopce nije nista lose. Al vec sam pisala na ovoj temi o tom, smatram da je otisao u penziju. Ovo sto danas predstavlja feminizam, tadasnje feministkinje bi se postidjele.

A karlin, to je super :thumbup:
Ok, tu se možemo složiti. :D
Niemand

#749 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

dale cooper wrote:
Ok, tu se možemo složiti. :D
Feminizam junior ipak ne. :D
prog321

#750 Re: Danasnji "feminizam"

Post by prog321 »

Niemand wrote:

A karlin, to je super :thumbup
Izmišlja ba.
Nijedan muškarac ne može dobiti dan plaćenog porodiljskog u Americi.
Ne može čak ni većina ženskih :-D
Post Reply