Homoseksualnost i usvajanje djece

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Paul F.

#726 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Paul F. »

Tvrdorah

#727 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Tvrdorah »

Sva statistika u korist pederikosa, samo nigdje izvora :D
Korisničkoime

#728 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Korisničkoime »

Cybernetic wrote:
Kvest wrote:Ako žele djecu neka ih naprave,kada uvide da to nije moguće,onda će valjda doći do zaključka da to što oni rade nije normalno.
Ljudi se ne guze samo zbog reprodukcije. To cak nije ni glavni motiv. Uzmimo prosjecni heteroseksualni brak u BiH. Koje se vrijednosti prenose na djecu u takvim brakovima? Kako djeca iz tih brakova provode svoje vrijeme? Veliki dio njih po citav dan hodaju po kaficima, kladionicima, ide na nogometne utakmice, dakle bave se neproduktivnim stvarima. Onda uzmimo jedan homoseksualni par koji svoju djecu podrzava u kreativnim stvarima. Recimo da nauce svirati neki instrument ili da mnogo citaju. Ne kazem da su svi homoseksualni brakovi intelektualno na visem nivou. Mene zapravo zanima kako stvari statisticki stvarno izgledaju. Nema potrebe za idealiziranjem. Ali reci da ovaj tip obitelji nije normalan takodjer nije nikakav stav.
Ljudi se guze samo i isključivo radi reprodukcije budući da se radi o nagonu kojem se mi ne možemo oduprijeti, to što je taj čin ugodan služi opet samo što boljem i učinkovitijem ostvarenju tog nagona. Mi kao vrsta želimo da opstanemo u tu svrhu moramo da se razmnožavamo, sve je to usađeno u nas kao bića. Homoseksualci ne doprinose tome jer je njihov nagon pogrešno usmjeren tj.usmjeren na odnose koji ne mogu obezbjediti razmnožavanje. međutim sve to iste ne čini gorim roditeljima od heteroseksualaca. Ja lično poznajem makar 10 heteroseksualnih parova kojima bi sada odmah oduzeo djecu i onemogućio im dalje razmnožavanje.
U biti se ne radi uopšte o homoseksualcima nego o okolini, kako će okolina reagovati na djecu homoseksualnih partnera, mislim da reakcije neće biti pozitivne i to je ono što je u biti problem. Znači nepravda je maksimalna kažemo ne vi ne možete imati djecu ne zato što vi niste dovoljno dobri nego zato što mi kao društvo nismo dovoljno dobri pa ćemo to što nam vi smetate iskaliti na nedužnoj djeci.
Korisničkoime

#729 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Korisničkoime »

Tvrdorah wrote:Sva statistika u korist pederikosa, samo nigdje izvora :D
Kad uzmeš broj zlostavljane djece, zapuštene djece, djece bez roditeljskog staranja, djece koja su natjerana na prosijačenje, prostituciju i slično u BiH svi su iz heteroseksualnih brakova jer u nas nema homoseksualnih brakova.
S4mpion

#730 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by S4mpion »

Korisničkoime wrote: Kad uzmeš broj zlostavljane djece, zapuštene djece, djece bez roditeljskog staranja, djece koja su natjerana na prosijačenje, prostituciju i slično u BiH svi su iz heteroseksualnih brakova jer u nas nema homoseksualnih brakova.
Ne zloupotrebljavaj činjenice i ne koristi jeftinu manipulaciju.
Korisničkoime

#731 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Korisničkoime »

S4mpion wrote:
Korisničkoime wrote: Kad uzmeš broj zlostavljane djece, zapuštene djece, djece bez roditeljskog staranja, djece koja su natjerana na prosijačenje, prostituciju i slično u BiH svi su iz heteroseksualnih brakova jer u nas nema homoseksualnih brakova.
Ne zloupotrebljavaj činjenice i ne koristi jeftinu manipulaciju.
Nije to nikakva jeftina manipulacija, kada neko istakne kako je za djecu bolje da žive u porodici sa različitospolnim roditeljima jer su oni kao brižniji i bolji roditelji dovoljno mu je da pogleda statistike Centara za socijalni rad, ili PU širom BiH i biće svakome jasno da to nije nužno tačno i istinito. U BiH ima svih oblika zlostavljanja i nasilja nad djecom, svih oblika zlostavljanja i zapostavljanja djece, te brojke su čak i veće ako idemo u širinu na nivo regiona ili Evrope. Sam spol tj da su roditelji različitih spolova ne garatuje djetetu skrb, brigu i sigurnost ali im isto ne garatuje ni ako su im roditelju jednakih spolova. Samo kod roditelja jednakih spolova moralo bi se ići na proceduru usvajanja a ona je kod nas prilično rigorozna i mnogo kompleksnija od inače uobičajenog načina postanka roditelja za šta su ti već dovoljna dva napaljena tinejdžera.
Pa opet i pored svega navedenog ja sam protiv usvajanja djece od strane homoseksualaca ali treba biti pošten i reći da razlog ne leži u njima nego u nama u društvu. Mi smo dovoljno pogano društvo da bi svoje komplekse i homofobiju koju imamo prema njihovim roditeljima iskazivali i pokazivali na njihovoj djeci. Na kraju opet bi ispaštala djeca.
Za usvajanje djece od strane homoseksualaca potrebno je da i samo društvo bude na višem nivou toleracije i da se makar ne spušta tako nisko da preko nedužne djece iskaljava svoju zadrtost. Mi smo na žalost još daleko od toga.
S4mpion

#732 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by S4mpion »

Korisničkoime wrote: Nije to nikakva jeftina manipulacija, kada neko istakne kako je za djecu bolje da žive u porodici sa različitospolnim roditeljima jer su oni kao brižniji i bolji roditelji dovoljno mu je da pogleda statistike Centara za socijalni rad, ili PU širom BiH i biće svakome jasno da to nije nužno tačno i istinito. U BiH ima svih oblika zlostavljanja i nasilja nad djecom, svih oblika zlostavljanja i zapostavljanja djece, te brojke su čak i veće ako idemo u širinu na nivo regiona ili Evrope. Sam spol tj da su roditelji različitih spolova ne garatuje djetetu skrb, brigu i sigurnost ali im isto ne garatuje ni ako su im roditelju jednakih spolova. Samo kod roditelja jednakih spolova moralo bi se ići na proceduru usvajanja a ona je kod nas prilično rigorozna i mnogo kompleksnija od inače uobičajenog načina postanka roditelja za šta su ti već dovoljna dva napaljena tinejdžera.
Pa opet i pored svega navedenog ja sam protiv usvajanja djece od strane homoseksualaca ali treba biti pošten i reći da razlog ne leži u njima nego u nama u društvu. Mi smo dovoljno pogano društvo da bi svoje komplekse i homofobiju koju imamo prema njihovim roditeljima iskazivali i pokazivali na njihovoj djeci. Na kraju opet bi ispaštala djeca.
Za usvajanje djece od strane homoseksualaca potrebno je da i samo društvo bude na višem nivou toleracije i da se makar ne spušta tako nisko da preko nedužne djece iskaljava svoju zadrtost. Mi smo na žalost još daleko od toga.
Postoji nešto što se zove standard, nešto čemu uvijek treba težiti. Tačno je da postoje heteroseksualni parovi koji zlostavljaju svoju djecu, ali to ne znači da trebamo prihvatiti svaku alternativu koja djetetu pruža iole bolji život. Uzmimo, na primjer, slučaj Smaje Ćesira. To dijete bi bolje prošlo pored nekog beskućnika, ali to ne znači da takvu alternativu moramo objeručke prihvatiti kao nešto normalno.

Kad su u pitanju hetero i homo parovi, uzaludno je izvlačiti crnu statistiku, jer ni homo parovi uopšte nisu pošteđeni iste (i oni su ljudi). Slijedeći faktor je priroda koja uvijek stoji na strani hetero parova.

Stav da su djetetu potrebni i otac i majka nikako ne može biti zadrt, niti se može svrstati u homofobiju, niti su ljudi, koji stoje iza tog stava, "prikriveni homoseksualci", kako im mnogobrojni pokušavaju prišiti.

Propagirati toleranciju, a svakog, ko vam ne ide na ruku, nazivati homoseksualcem, divljakom, poganim, zadrtim i sl. je poprilično licemjerno. Jako loš start.
Jack Be Nimble

#733 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Jack Be Nimble »

Tvrdorah wrote:Sva statistika u korist pederikosa, samo nigdje izvora :D
Ah vala izvora na internetu pretek. Mozes naci dosta izucavanja sto se tice ove teme.
thepatriot

#734 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by thepatriot »

Jel ovaj pederluk večeras po gradu, uvod u paradu srama?

http://m.klix.ba/vijesti/bih/ambasada-s ... /150515143
Paul F.

#735 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Paul F. »

Po meni je blesavo da pederi odgajaju djecu. Previše pitanja se otvara. U najboljem slučaju, samo jedan od dvojice je biološki roditelj. Treba li dijete da zna koji ? Treba li dijete da zna ko mu je drugi biološki roditelj ? Kako je moguće da to sve ne stvara nikakve frustracije kod djeteta ?
Korisničkoime

#736 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Korisničkoime »

S4mpion wrote:
Korisničkoime wrote: Nije to nikakva jeftina manipulacija, kada neko istakne kako je za djecu bolje da žive u porodici sa različitospolnim roditeljima jer su oni kao brižniji i bolji roditelji dovoljno mu je da pogleda statistike Centara za socijalni rad, ili PU širom BiH i biće svakome jasno da to nije nužno tačno i istinito. U BiH ima svih oblika zlostavljanja i nasilja nad djecom, svih oblika zlostavljanja i zapostavljanja djece, te brojke su čak i veće ako idemo u širinu na nivo regiona ili Evrope. Sam spol tj da su roditelji različitih spolova ne garatuje djetetu skrb, brigu i sigurnost ali im isto ne garatuje ni ako su im roditelju jednakih spolova. Samo kod roditelja jednakih spolova moralo bi se ići na proceduru usvajanja a ona je kod nas prilično rigorozna i mnogo kompleksnija od inače uobičajenog načina postanka roditelja za šta su ti već dovoljna dva napaljena tinejdžera.
Postoji nešto što se zove standard, nešto čemu uvijek treba težiti. Tačno je da postoje heteroseksualni parovi koji zlostavljaju svoju djecu, ali to ne znači da trebamo prihvatiti svaku alternativu koja djetetu pruža iole bolji život. Uzmimo, na primjer, slučaj Smaje Ćesira. To dijete bi bolje prošlo pored nekog beskućnika, ali to ne znači da takvu alternativu moramo objeručke prihvatiti kao nešto normalno.

Kad su u pitanju hetero i homo parovi, uzaludno je izvlačiti crnu statistiku, jer ni homo parovi uopšte nisu pošteđeni iste (i oni su ljudi). Slijedeći faktor je priroda koja uvijek stoji na strani hetero parova.

Stav da su djetetu potrebni i otac i majka nikako ne može biti zadrt, niti se može svrstati u homofobiju, niti su ljudi, koji stoje iza tog stava, "prikriveni homoseksualci", kako im mnogobrojni pokušavaju prišiti.

Propagirati toleranciju, a svakog, ko vam ne ide na ruku, nazivati homoseksualcem, divljakom, poganim, zadrtim i sl. je poprilično licemjerno. Jako loš start.
Molim te o koji i kakvim standardima ti pričaš. Znači u tvom konkretnom primjeru dijete je mrtvo, znači nema ga više. Između mrtvog djeteta kao u tvom primjeru i alternative homoseksualnih roditelja ja ću uvijek izabrati živo i zdravo dijete kod homoseksualnih roditelja.

Zaista ne znam šta ti znači ovo neki standardi, šta to treba da znači, djete je zlostavljano, zapušteno ali ne mi ćemo se ipak držati nekih standarda.

Nisu ni homoseksualni parovi pošteđeni to sam i ja sam rekao u svom postu, u biti je pogrešno kod ovih tema gledati na neku grupaciju ljudi, bitna je pojedinačna osoba, svaki slučaj se mora posebno ocjeniti. Usvajanje i ide na taj način da se ocjenjuje bračni par koji želi da usvoji djete. Upravo zato što su i oni ljudi i što nije bitna grupacija pogrešnpo je a priori odbaciti nekoga koa roditelj jer dolazi iz jedne određene grupacije ljudi.

Priroda na strani heteroparova, ako jedan od roditelja umre šta to znači da dijete ne može ostati samo sa drugim roditeljem jer je priroda protiv. Prirodno je da dijete ima dva različitospolna roditelja međutim isto je tako prirodno da roditelji djecu vole, paze, čuvaju, brinu se o njima ali smo se mislim složili da to i nije uvijek slučaj.

Nije stav da dijetetu treba i majka i otac zadrt, zadrt je stav unaprijed diskvalificirati određenu skupinu ljudi kao roditelje zbog njihove seksualne orijentacije. Znači da ih recimo ima 100.000 u BiH svi oni automatski ne mogu biti dobri roditelji, nisu pogodni jer imaju pogrešno usmjeren seksualni nagon koji usput nikakve veze sa odgajanjem djece nema. Da kažeš narkomani ne mogu biti dobri roditelji budući da ovisnost o narkoticima i te kako utiče na odgajanje djece bilo bi razumljivo i logično.

Standard, priroda, prebacivanje loptice na druge, klasika znači.
S4mpion

#737 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by S4mpion »

Korisničkoime wrote: Molim te o koji i kakvim standardima ti pričaš. Znači u tvom konkretnom primjeru dijete je mrtvo, znači nema ga više. Između mrtvog djeteta kao u tvom primjeru i alternative homoseksualnih roditelja ja ću uvijek izabrati živo i zdravo dijete kod homoseksualnih roditelja.

Zaista ne znam šta ti znači ovo neki standardi, šta to treba da znači, djete je zlostavljano, zapušteno ali ne mi ćemo se ipak držati nekih standarda.

Nisu ni homoseksualni parovi pošteđeni to sam i ja sam rekao u svom postu, u biti je pogrešno kod ovih tema gledati na neku grupaciju ljudi, bitna je pojedinačna osoba, svaki slučaj se mora posebno ocjeniti. Usvajanje i ide na taj način da se ocjenjuje bračni par koji želi da usvoji djete. Upravo zato što su i oni ljudi i što nije bitna grupacija pogrešnpo je a priori odbaciti nekoga koa roditelj jer dolazi iz jedne određene grupacije ljudi.

Priroda na strani heteroparova, ako jedan od roditelja umre šta to znači da dijete ne može ostati samo sa drugim roditeljem jer je priroda protiv. Prirodno je da dijete ima dva različitospolna roditelja međutim isto je tako prirodno da roditelji djecu vole, paze, čuvaju, brinu se o njima ali smo se mislim složili da to i nije uvijek slučaj.

Nije stav da dijetetu treba i majka i otac zadrt, zadrt je stav unaprijed diskvalificirati određenu skupinu ljudi kao roditelje zbog njihove seksualne orijentacije. Znači da ih recimo ima 100.000 u BiH svi oni automatski ne mogu biti dobri roditelji, nisu pogodni jer imaju pogrešno usmjeren seksualni nagon koji usput nikakve veze sa odgajanjem djece nema. Da kažeš narkomani ne mogu biti dobri roditelji budući da ovisnost o narkoticima i te kako utiče na odgajanje djece bilo bi razumljivo i logično.

Opet ponavljaš priču iz prethodnog posta, na koji sam ti već odgovorio.
zateznistub

#738 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by zateznistub »

Ni mačku im ja ne bih dao da usvoje!
Korisničkoime

#739 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Korisničkoime »

S4mpion wrote:
Korisničkoime wrote: Molim te o koji i kakvim standardima ti pričaš. Znači u tvom konkretnom primjeru dijete je mrtvo, znači nema ga više. Između mrtvog djeteta kao u tvom primjeru i alternative homoseksualnih roditelja ja ću uvijek izabrati živo i zdravo dijete kod homoseksualnih roditelja.

Opet ponavljaš priču iz prethodnog posta, na koji sam ti već odgovorio.
Pa nije baš da si na bilo šta odgovorio, neki standard za koji opet pitam šta je to, argumenat prirode ili prirodnog, i standardno prebacivanje loptice na druge, znači trala baba lan ali hajd ako je to tvoje poimanje razgovora neka bude.
Korisničkoime

#740 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Korisničkoime »

zateznistub wrote:Ni mačku im ja ne bih dao da usvoje!
Eto navede kolega slučaj Smaje Ćesira, vala brate kad to vidim smuči mi se život a vjeruj ovaj slučaj je samo jedan od mnogih ostali su više manje skriveni od očiju javnosti jer nemaju tako tragičan ishod. Nije svako za djecu, nije svako za roditelja, nekome ne bi dao da čuva dvije nacrtane kokoške jer bi jednu izgubio a to nema veze s kim se i kako se ko handri.
VCorp

#741 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by VCorp »

Dva lika ne mogu odgajati djecu u jednoj kući ? Kako mogu onda svećenici/hodže u raznim samostanima odgajati mušku djecu ? :lol: Vidite koliko su vjernici licemjerni. Jos samo nešto da dodam - svaka napredna država je legalizovala LGBT populaciju što se tiče brakova i usvajanja, evo nedavno i Slovenija.

Mi naravno sve odbijamo odjednom, Bošnjo je vazda najpametniji a toliko smo glupi kao narod da ne vidimo koliko smo konzervativni i zaostali. Evo recimo za Sloveniju - homo turizam, gay friendly država, mogućnost sklapanja istospolnih brakova i eto keša.

Pa za kraj imam jedno pitanje. Ko će u ovome primjeru da ga puši i prima u dupe, Bosna ili Slovenija ? :lol: Peace!
zateznistub

#742 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by zateznistub »

Korisničkoime wrote:
Eto navede kolega slučaj Smaje Ćesira, vala brate kad to vidim smuči mi se život a vjeruj ovaj slučaj je samo jedan od mnogih ostali su više manje skriveni od očiju javnosti jer nemaju tako tragičan ishod. Nije svako za djecu, nije svako za roditelja, nekome ne bi dao da čuva dvije nacrtane kokoške jer bi jednu izgubio a to nema veze s kim se i kako se ko handri.
U principu si u pravu, ali onim koji se trpaju u auspuh nema usvajanja, isto kao i onima koje guraju u sulunar svasta jer ne trpe ono sto je za sulunara stvorila priroda...
Korisničkoime

#743 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Korisničkoime »

zateznistub wrote:
Korisničkoime wrote:
U principu si u pravu, ali onim koji se trpaju u auspuh nema usvajanja, isto kao i onima koje guraju u sulunar svasta jer ne trpe ono sto je za sulunara stvorila priroda...
Ja sam slab na djecu, zbog svog posla imam nekad doticaja sa Cenrom za socijalni rad i njihovim izvještajima i kad pročitam da je mati hranila 3 dana djete od godinu dana samo smokijem jer joj se nije dalo kuhati a otac bio zauzet sa kurvanjem onda otpadaju svi sulunari i auspusi kao argumenti neka ga trpa u bukvu ako hoće ako će nahraniti djete, oprati ga, voditi neku osnovnu brigu o njemu.
Jbg mi živimo u ružnom svijetu, neki naš svijet direktno oko nas je možda uredu i dobar ali ako se čovjek malo izvan toga zaputi shvati kakvih ljudi oko nas ima, tada se moraju preispitati neki lični stavovi i animoziteti prema nekim grupama jer vjeruj mi nekada je najmanji problem to gdje ko svog "prijatelja" trpa.
Paul F.

#744 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Paul F. »

Kad sam bio mali moja mama me je kupala i presvlačila. Naježim se pri samoj pomisli da je umjesto nje to mogla raditi neka pederčina.
Avetinho

#745 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Avetinho »

Paul F. wrote:Kad sam bio mali moja mama me je kupala i presvlačila. Naježim se pri samoj pomisli da je umjesto nje to mogla raditi neka pederčina.
Posto si sam uveo familiju u diskusiju, molim te nemoj se naci uvrijedjen.

Da te mama ostavila u kesi za smece u nekom kontejneru nakon sto se porodila u mracnom haustoru, itekako bi volio da te kupa i presvlaci neko ko ti je spasio zivot, pa makar i pedercina, i vjerovatno bi se jezio pri pomisli na svoju mamu.
Paul F.

#746 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Paul F. »

Avetinho wrote:
Paul F. wrote:Kad sam bio mali moja mama me je kupala i presvlačila. Naježim se pri samoj pomisli da je umjesto nje to mogla raditi neka pederčina.

Da te mama ostavila u kesi za smece u nekom kontejneru nakon sto se porodila u mracnom haustoru, itekako bi volio da te kupa i presvlaci neko ko ti je spasio zivot, pa makar i pedercina, i vjerovatno bi se jezio pri pomisli na svoju mamu.
Ne vidim smisao u ovome. Mnogo normalnih roditelja hoće da usvoje dijete i ne trebaju pederi za to.
Pederi hoće tuđu djecu i tu je suština.
Avetinho

#747 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Avetinho »

Paul F. wrote:
Avetinho wrote:

Ne vidim smisao u ovome. Mnogo normalnih roditelja hoće da usvoje dijete i ne trebaju pederi za to.
Bas kao i heteroseksualni parovi koji ne mogu imati svoju pa usvajaju tudju. U pravu si, to je glavni razlog zasto se djeca usvajaju.
Paul F.

#748 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Paul F. »

Sa razlikom da ima na kraju krajeva objašnjenje o nemogućnosti oplođenja zbog zdravstvenih razloga a ne zato što ga tata gura u pogrešnu rupu.
harač

#749 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by harač »

da su bogdom usvajali ove islamdžije iz naših vuko*ebina što se raznose po nekakvim sirijama :D
Not My Idea

#750 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Not My Idea »

Genijalno je svest cijelu licnost na to u koju rupu "gura". A to sto ogroman broj pravih muskarcina najvise voli istu pozu, nema veze.
Paul F. wrote: Mnogo normalnih roditelja hoće da usvoje dijete i ne trebaju pederi za to.
:hm:

Smijesno je pricat o ovom. Zakon ce bit usvojen i bit ce odobreni i gay brakovi i usvajanje kad nam dodje EU i to se ne moze sprijecit.
Post Reply