FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
- JThomas
#726 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
jes' da je režim zaista za kresanje plata ovima. ali naravno da nije, kad je to top sloj režimskih perjanica, k'o ono ponos generacije u školi. ovo je foluška za narod, eto vidite mi smo im pokušali smanjiti ali svima će nam isključiti struju pa ne smijemo...
- kamen spoticanja
#727 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Ma jok...u ep sjedi crvena elita...teziste price ce sad prebaciti na skorojevice iz firme s enormnim primanjima...narod ce im hebavat.majku jer je opcija ili njihove plate ili poskupljenje struje za 600%...rudari ce kontat da li da izadju na proteste...hu ha navuci nategni...likovima ce uzet sve beneficije...mozda ce malo smanjiti i platu i taman ce doci lokalni izboriJThomas wrote:jes' da je režim zaista za kresanje plata ovima. ali naravno da nije, kad je to top sloj režimskih perjanica, k'o ono ponos generacije u školi. ovo je foluška za narod, eto vidite mi smo im pokušali smanjiti ali svima će nam isključiti struju pa ne smijemo...
- JThomas
#728 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
pa u tome i jeste poenta, ostadoše crveni tu ispotiha, sve sa generalnim. lafo neprijatelji.
- GoldenSpoon
#729 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
ma kad skontaš jednom se živi, 'ta je 300 miliona kredita kod komercijalnih banaka, svakako on ne planira biti premijer u idućem mandatu, da je nekako pregurati ovaj i osigurati praunučad za vijeke vijekovaJoseMujica wrote:GoldenSpoon wrote:Ali realno gledajući, Ćovjek ima vizijuJoseMujica wrote:Družina od vješala preciznije opisuje Don Neonka i njegovu Famaliju i ovog premijera sa posebnim potrebama![]()
![]()
Nakon poskupljenja ide se u razradu plana i programa za zaposljavanje 100.000
a njih planira plaćati kreditima komercijalnih banaka![]()
Živeo vizionar!
- kamen spoticanja
#730 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Aaa nece...znaci elvedin ide u najskorije vrijeme...JThomas wrote:pa u tome i jeste poenta, ostadoše crveni tu ispotiha, sve sa generalnim. lafo neprijatelji.
Taman ce mu ovo biti dodatni argument za zasluzenu smjenu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#731 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Znam da je suvisno pitanje, ali je li fakat ove stid da se bune?
- karanana
#732 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
ide dr. znaci u oktobru.
ovo i jeste taktika, boli ga chuna sto ce on potpisati poskupljenje struje.
- kamen spoticanja
#733 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Nece on potpisati nista...moze samo pristupnicu u sindikatkaranana wrote:ide dr. znaci u oktobru.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#734 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Kamen-jedno konkrentno pitanje: hoce li poskupiti struja ili ce se uhljebima kresati plate?
- karanana
#735 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
hoce li dobiti 50 milja otpremnine?
- kamen spoticanja
#736 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
To je duh...jucer su fadilu pominjali najmilije zbog najavljenog poskupljenja kilowatsata a sutra ce neko namarisat radnicu na salteru naplate ep_BataZiv_0809 wrote:Znam da je suvisno pitanje, ali je li fakat ove stid da se bune?
- kamen spoticanja
#737 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Odkud znam...ja samo citam vijesti...ne dijelim plate_BataZiv_0809 wrote:Kamen-jedno konkrentno pitanje: hoce li poskupiti struja ili ce se uhljebima kresati plate?
Ne vjerujem da ce im dirati plate...ali ce im uzeti sve ostalo
Dok se rudarima ne otupi ostrica...ili bar zaoka ne okrene na drugu stranu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#738 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
EDIT: Odgovorio si.kamen spoticanja wrote: To je duh...jucer su fadilu pominjali najmilije zbog najavljenog poskupljenja kilowatsata a sutra ce neko namarisat radnicu na salteru naplate ep
Last edited by _BataZiv_0809 on 20/07/2015 19:01, edited 1 time in total.
-
jefferson
#739 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
De nam prevedi sta si htio napisati?hizo ramidovic wrote:faco je dosad naj uspijesniji premier kace pogleda ukakim uslovima radi vidise da covijek ide polahko nezamijerase puno sljudima i kogod nrsza trazi dobije i sigurno ce takom tatikom uspijeti
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#740 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Pa i treba kresati bezobrazno visoke dodatke na platu. Platu ako kreses, kreses i doprinose.kamen spoticanja wrote: Odkud znam...ja samo citam vijesti...ne dijelim plate![]()
Ne vjerujem da ce im dirati plate...ali ce im uzeti sve ostalo
Dok se rudarima ne otupi ostrica...ili bar zaoka ne okrene na drugu stranu
- karanana
#741 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
slazem se sa hizom. ko od tebe nesto trazi to mu i daj i mirna bosna. nije tu taktiku facho prvi izmislio. i nermin je svakom sve obecavao, a i oni prije njega su radili isto. i uspijevali su nekako izbalansirati i ispuniti sva obecanja....zongliranje sa socijalnim mirom....kupi radnika konjuha za dvije stoje, kupi radnika krivaje za stoju, kupi borce za nesmanjenje naknada...jebi ga, uspjeva. kako, ni sam ne znam.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#742 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Na engleski? Sasvim je jasno i ispravno napisao postjefferson wrote:De nam prevedi sta si htio napisati?hizo ramidovic wrote:faco je dosad naj uspijesniji premier kace pogleda ukakim uslovima radi vidise da covijek ide polahko nezamijerase puno sljudima i kogod nrsza trazi dobije i sigurno ce takom tatikom uspijeti
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#743 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Prije one marišu klijente, kao da su došli tražit pare, a ne platit. One u Alipašinoj, ono je gore od Monti Pajtona, ono je za najbolju seriju ikad snimljenu u BIH. Namrgođene i ljute, jedan šalter na početku piše informacije, taj čovjek nikako nije tu, a vrh vrhova je da se i obezbjeđenje iz Securitasa uklopilo u tu shemu, pa kad mu dođe komšija ili rođak kaže 2O đe si Himzo, hajd dođi" i sprovede ga preko reda. Jednom sam tamo ušla i sve to doživjela (nisam detaljno sad opisivala drskost šalteruša), i pisala sam securitasu poslije, jer se jedan čovjek bunio što jarana pretura preko reda, a on ga je još pravio budalom da nije istina i da je taj u redu prije njega... Svi su šutili (naša posla), ja sam mu rekla da laže, izašla i pisala mail securitasu, oni jesu odgovorili i rekli da će sve provjeriti i istražiti. EP se nije ni potrudila odgovoriti. Šalteruše EP_BataZiv_0809 wrote:EDIT: Odgovorio si.kamen spoticanja wrote: To je duh...jucer su fadilu pominjali najmilije zbog najavljenog poskupljenja kilowatsata a sutra ce neko namarisat radnicu na salteru naplate ep
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#744 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Tacno. Ima ona jedna sto malo baca na Karlu del Ponte, ta je najgora.KatarinaKosaca wrote:
Prije one marišu klijente, kao da su došli tražit pare, a ne platit. One u Alipašinoj, ono je gore od Monti Pajtona, ono je za najbolju seriju ikad snimljenu u BIH. Namrgođene i ljute, jedan šalter na početku piše informacije, taj čovjek nikako nije tu, a vrh vrhova je da se i obezbjeđenje iz Securitasa uklopilo u tu shemu, pa kad mu dođe komšija ili rođak kaže 2O đe si Himzo, hajd dođi" i sprovede ga preko reda. Jednom sam tamo ušla i sve to doživjela (nisam detaljno sad opisivala drskost šalteruša), i pisala sam securitasu poslije, jer se jedan čovjek bunio što jarana pretura preko reda, a on ga je još pravio budalom da nije istina i da je taj u redu prije njega... Svi su šutili (naša posla), ja sam mu rekla da laže, izašla i pisala mail securitasu, oni jesu odgovorili i rekli da će sve provjeriti i istražiti. EP se nije ni potrudila odgovoriti. Šalteruše EP
A lik na informacijama je lajtmotiv danasnjih uhljeba-drzak i nepristojan. Ima jedan u Poreskoj Centar sto radi na ID brojevima, ko'da mu je brat.
-
jefferson
#745 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Jbg, sta ces kad nisam bas upucen sa danasnjim jezikom.KatarinaKosaca wrote:Na engleski? Sasvim je jasno i ispravno napisao postjefferson wrote:De nam prevedi sta si htio napisati?hizo ramidovic wrote:faco je dosad naj uspijesniji premier kace pogleda ukakim uslovima radi vidise da covijek ide polahko nezamijerase puno sljudima i kogod nrsza trazi dobije i sigurno ce takom tatikom uspijeti
- kamen spoticanja
#746 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
O tome govorimKatarinaKosaca wrote:Prije one marišu klijente, kao da su došli tražit pare, a ne platit. One u Alipašinoj, ono je gore od Monti Pajtona, ono je za najbolju seriju ikad snimljenu u BIH. Namrgođene i ljute, jedan šalter na početku piše informacije, taj čovjek nikako nije tu, a vrh vrhova je da se i obezbjeđenje iz Securitasa uklopilo u tu shemu, pa kad mu dođe komšija ili rođak kaže 2O đe si Himzo, hajd dođi" i sprovede ga preko reda. Jednom sam tamo ušla i sve to doživjela (nisam detaljno sad opisivala drskost šalteruša), i pisala sam securitasu poslije, jer se jedan čovjek bunio što jarana pretura preko reda, a on ga je još pravio budalom da nije istina i da je taj u redu prije njega... Svi su šutili (naša posla), ja sam mu rekla da laže, izašla i pisala mail securitasu, oni jesu odgovorili i rekli da će sve provjeriti i istražiti. EP se nije ni potrudila odgovoriti. Šalteruše EP_BataZiv_0809 wrote:EDIT: Odgovorio si.kamen spoticanja wrote: To je duh...jucer su fadilu pominjali najmilije zbog najavljenog poskupljenja kilowatsata a sutra ce neko namarisat radnicu na salteru naplate ep
Unazad par sedmica situacija u rudnicima pocela da eskalira...rudari odbijaju izlazak iz oknova ( jel se 'vako pise mnozina od okno?
Slika je bude malo sira kad znas da rudnicke sindikate kontrolisu crveni kmeri...
E sad je loptica u dvoristu dzabojeda iz ep-a...bice krivi svakako
-
hizo ramidovic
#747 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
nakoi jezik hos dati prevodim pa jarane ako nerazumis bosanski nadzi forum dze razumis jezik probaj citat sporiejefferson wrote:De nam prevedi sta si htio napisati?hizo ramidovic wrote:faco je dosad naj uspijesniji premier kace pogleda ukakim uslovima radi vidise da covijek ide polahko nezamijerase puno sljudima i kogod nrsza trazi dobije i sigurno ce takom tatikom uspijeti
- sunceKOtepsija
#748 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
ti si svoje izrekomadner wrote:Objasnio sam ti, ako nisu u stanju shvatiti sta je dionicarsko drustvo nije do mene.sunceKOtepsija wrote:madner wrote:Meni je tacno zao ljudi kada se nafuraju da vlada ima kicmu.
Budimo realni, cijene su niske. Mislim jesu niske i bice spika za mjesec dana.
dobro imas obraza javit se nakon izjave da vlada fedracije nema veze s elektroprivredom
- Better Man
#749 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Da li znaš da se protiv Novalića vode krivične istrage? Svaku odluku koju je donijela ova Vlada je nezakonita i zrela da ih se tuži. Nemaju podršku u Parlamentu kao ni u Domu naroda i zbog toga donose zaključke i odluke kojima derogiraju zakone i da ne govorim dalje. Čovjek se ponaša kao da vodi najmočniju državu svijeta, gdje sve funkcioniše i gdje građani žive odlično, a u stvari čovjek je kriminalan i nesposoban. I nemoj mi braniti ovu ublehu od čovjeka. A moratorij na zapošljavanje je čista ubleha, jer su na zadnjoj sjednici Vlade davali saglasnosti na zapošljavanja, a na istoj donijeli i zaključak da do daljnjeg se obustave svi prijemi i zapošljavanja namještenika. Stvarno nemaju blage veze sa životom.Man of steel wrote:Smanjivanje javne potrošnje, uvođenje moratorija na zapošljavanje i prije svega privatizaciju on najavljuje u skoro svakom intervju od kako je postao premijer.Black swan wrote:fadil ne zna jel poso il doso
Ne bi rekao da on baš ne zna je li pošao ili došao.
Nadam se samo da ga ova nesposobna crvena bagra šupljatora i tihićevog korova u vlastitoj stranci neće omesti u ovim stvarima koje je on zacrtao.
Last edited by Better Man on 20/07/2015 22:17, edited 1 time in total.
-
jefferson
#750 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Ako je ovo bosanski, onda su rudnici najmanji problem u BiH.hizo ramidovic wrote:nakoi jezik hos dati prevodim pa jarane ako nerazumis bosanski nadzi forum dze razumis jezik probaj citat sporiejefferson wrote:De nam prevedi sta si htio napisati?hizo ramidovic wrote:faco je dosad naj uspijesniji premier kace pogleda ukakim uslovima radi vidise da covijek ide polahko nezamijerase puno sljudima i kogod nrsza trazi dobije i sigurno ce takom tatikom uspijeti