S.P. Kvalifikacije 2018
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Officer Crabtree
#726 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Diskusija Baždarević - Seo - karton je na principu ko ima personalne simpatije prema igraču ili selektoru.
Da je Vranješ napravio istu stvar mislim da bi većina bila saglasna da je to idiotski potez.
Bilo kako bilo, imali smo mi važnijih igrača koji su u utakmicama veće nervoze i važnosti ostali na tome da ne zarade suspenziju.
Seo je još uvijek samo snagator, a sigurno je da nije igrač čije se odsustvo direktno prenosi na rezultat utakmice.
Da je Vranješ napravio istu stvar mislim da bi većina bila saglasna da je to idiotski potez.
Bilo kako bilo, imali smo mi važnijih igrača koji su u utakmicama veće nervoze i važnosti ostali na tome da ne zarade suspenziju.
Seo je još uvijek samo snagator, a sigurno je da nije igrač čije se odsustvo direktno prenosi na rezultat utakmice.
-
Dead Man Walking
#727 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Kompleks velikih ekipa je nepobitan, ali ona Belgija do susreta s nama nije bila neozbiljna, bas naprotiv. Ako se ne varam od Spanije su prije nas izgubili nekim golom u sudijskoj nadoknadi ili su cak bod izvukli, ne sjecam se tacno, ali raspad je poceo kad smo ih mi raskovali.north wrote:Ima zaista do toga...ali to nije odlika samo ovih kvalifikacija, pa mi protiv velikih ekipa nikada nismo uzeli 3 boda, najviše bod u Francuskoj što smo napravili za dvije decenije...one pobjede protiv Belgije birvaktile jer tadašnja Belgija je bila baš neozbiljna...ali stoji da čim igramo sa jačim kontamo samo da ne bude katastrofa, baš ko da smo u rangu jebene Estonije ili KipraŠibicar wrote:Ma nije to brate do igraca,to je do naseg pickastog mentaliteta,pa Mesa je Belgiji predao kvalifikacije cim su izvucene grupe,otisli smo tamo skinutih gaca bez imalo drskosti i zelje da nesto pokusamo,kó da smo jebena Andora,dok ovi sugavi Grci,bez obzira sto im je igra karina i sto smo ih igrom unistili u Grckoj, ni prema kome nemaju prevelik respekt,a tako mora i treba biti ako zelis nesto napraviti u fudbalu,pa ja ti garantujem da bi nas i ova vecerasnja Belgija rasturila i utrpala nam opet 4-5 komada,zato sto je u glavama nasih igraca ta Belgija puna svjetskih zvijezda i zbog toga je ustvari nepobjediva i predodredjena da bude prva u grupi....i to se ne odnosi samo na igrace i Mesu,nego na kompletnu BiH javnost i novinare koji od pocetka kó papagaji ponavljaju da je Belgija vanserijska i nepobjediva reprezentacija i da cemo se mi sa Grckom boriti za drugo mjesto.....Dead Man Walking wrote:Belgija bez Hazarda i KDB taraba zesca.
- Edin H.
#728 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
EkiOfficer Crabtree wrote:
How about Nigeria?
-
Officer Crabtree
#729 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
da je bilo ko igrao beka ne bi bilo to što je bilo, druga stvar je što je onaj murinjo izbrisao tu poziciju.
u tom periodu našeg tima seo je onako bio ništa posebno
- perfect_guy
#730 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
za svjetsko ide gol razlika. A sve su grupe sa istim brojem ekipa i nema nikakvog brisanjaEdin H. wrote:Jesi li siguran da ukoliko zavrsimo sa istim brojem bodova da se gleda gol razlika, a ne medjusobni omjer?turbofolk wrote:Jedina šansa nama za prvo mjesto je da mrtva Estonija uzme neke bodove Grcima i Belgiji. Ko da gledam da će zadnja utakmica u Estoniji bit patnja isto ko i ona protiv Litvanije za plasman u Brazil. Cipar će dat gol razliku Grčkoj, koliko god Grcima bude trebalo.
Imperativ je pobjedit Grčku u Zenici. Valjda će nam bit olakšano neigranjem ovih koji su večeras pocrvenili i požutili, a vraća se i Džeko.
Mislim da se ove utakmice sa Gibraltarom brisu svima.
-
elk
#731 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Gol razlika se gleda.belgija zbog toga ima bod vise prakticno.
- turbofolk
#732 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
https://en.wikipedia.org/wiki/2018_FIFA ... lification
Pogledati pod Tiebreakers
Dakle, kad su u pitanje kvalifikacije za Fifa-ino takmičenje, a SP jest Fifa-ino, prvo se gleda broj bodova logično
, pa gol razlika, pa broj postignutih golova, pa međusobni duel.
Gol razlika protiv Gibraltara itekako je bitna jer imamo debeo poraz od Belgije: 4-0. Evo neko je već rekao da nema brisanja bodova i gol razlike protiv najslabijih, jer u svim grupama je isti broj ekipa - Kosovo i Gibraltar su naknadno dodani u grupe H i I. Devet je grupa, a samo osam drugoplasiranih ide u baraž. Najslabija druga neće ni vidit baraža
Pogledati pod Tiebreakers
Dakle, kad su u pitanje kvalifikacije za Fifa-ino takmičenje, a SP jest Fifa-ino, prvo se gleda broj bodova logično
Gol razlika protiv Gibraltara itekako je bitna jer imamo debeo poraz od Belgije: 4-0. Evo neko je već rekao da nema brisanja bodova i gol razlike protiv najslabijih, jer u svim grupama je isti broj ekipa - Kosovo i Gibraltar su naknadno dodani u grupe H i I. Devet je grupa, a samo osam drugoplasiranih ide u baraž. Najslabija druga neće ni vidit baraža
Last edited by turbofolk on 25/03/2017 23:36, edited 1 time in total.
-
Tipicoti
#733 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Sljedece 3 utakmice, pod uslovom da mi pobjedimo Grcku....
Scenario 1:
Grcka - Belgija 1

Tabela:
1. Belgija 19
2. BiH 19
3. Grcka 17
Scenario 2:
Grcka - Belgija 2

Tabela:
1. Belgija 22
2. BiH 19
3. Grcka 14
Scenario 3:
Grcka - Belgija X

Tabela:
1. Belgija 20
2. BiH 19
3. Grcka 15
Scenario 1:
Grcka - Belgija 1

Tabela:
1. Belgija 19
2. BiH 19
3. Grcka 17
Scenario 2:
Grcka - Belgija 2

Tabela:
1. Belgija 22
2. BiH 19
3. Grcka 14
Scenario 3:
Grcka - Belgija X

Tabela:
1. Belgija 20
2. BiH 19
3. Grcka 15
- Edin H.
#734 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Hvala na pojasnjenju, ovo je vazno.perfect_guy wrote:za svjetsko ide gol razlika. A sve su grupe sa istim brojem ekipa i nema nikakvog brisanjaEdin H. wrote:Jesi li siguran da ukoliko zavrsimo sa istim brojem bodova da se gleda gol razlika, a ne medjusobni omjer?turbofolk wrote:Jedina šansa nama za prvo mjesto je da mrtva Estonija uzme neke bodove Grcima i Belgiji. Ko da gledam da će zadnja utakmica u Estoniji bit patnja isto ko i ona protiv Litvanije za plasman u Brazil. Cipar će dat gol razliku Grčkoj, koliko god Grcima bude trebalo.
Imperativ je pobjedit Grčku u Zenici. Valjda će nam bit olakšano neigranjem ovih koji su večeras pocrvenili i požutili, a vraća se i Džeko.
Mislim da se ove utakmice sa Gibraltarom brisu svima.
Belgija trenutno na plus 20, mi 8, Grci 7.
- Edin H.
#735 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Mislim da tri, a ne cetiri Grka nece moci igrati u sljedecoj utakmici, ova dvojica sto su dobila crveni Tachtsidis i Tzavellas i Samaris (zuti). Vratice se Papadopoulos sto je dobio crveni protiv nas.
- van Basten
#736 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Al sto Valjic odsudi tekmu...
... Jos ga placenicki portali fale za sjajan drugi zuti zbog simuliranja... A ne spominju da je prvi zuti dao isto zbog simuliranja a frajer zavrsio sa krvavim nosom 
- NajdraziVodjaa
#737 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Ja bi sad potpisao da mi sa odvratnim fudbalom uzmemo evropsko prvenstvo i igramo skoro svako veliko takmicenje redovno. Ali ovo se ne odnosi samo na nas, svima je Grcka ono lafo odvratna kao da su oni jedini koji igraju tako...italijani su veliki takticari i stratezi kad igraju tako a grci odvratna ekipa...kamberovica polje wrote:Zašto što ih dobivamo već četvrti ili peti kvalifikacijski ciklus i primorani smo da gledam tu patnju i antifudbal s parkiranim busevima i frljokama. Svaka njima čast ali način na koji igraju je odvratan.NajdraziVodjaa wrote:Ne kontam sto raja ne gotivi Grcku bas mangupska reprezentacija, pobjednicki mentalitet, uvijek jaki (osim kad ih vodi Ranieri), uvijek izvuku i vise od maksimuma, ko sto neko napisa ne respektuju nikoga. Oni su pravi dokaz da se moze sve kad dobro savez radi i dobre selektore (uglavnom) imaju uvijek. Kad imas selektora koji zna taktiku koji zna da od odbrane svi uspjesi pocinju velika takmicenja ces rijetko propustiti.
Belgijanci i bez Hazarda i KDB su jaci od njih minimalno za dvije klase ali opet su im trebala dva crvena kartona da kuci uzmu bod protiv Grka
Grci ultra gotiva, kako bi volio da i mi i oni odemo, i kunem se da mi imamo malo mentaliteta i taktike jedne Grcke ovaj kloc Martinez ne bi prosao na svjetsko. ovako ce ga izvuci na individualni kvalitet pa se jos i moze proslaviti na svjetskom,...
- BarbaDue
#738 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Grci su sada na krilima, vjerovatno se nadaju i prvom mjestu.
- Ricken
#739 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Čitao sam njihove forume. Vrlo su realni i smatraju da su im šanse male, čak i ako dođu do baraža, jer će u baražu igrati sa nekom velikom repkom. Drugim riječima, njihov cilj jeste prvo mjesto, ali su svjesni koliko su limitirani.BarbaDue wrote:Grci su sada na krilima, vjerovatno se nadaju i prvom mjestu.
Nadaju se jednakoj partiji u Zenici, igrat će potpuno isto, ali ih brinu izostanci. Nabrojali su neka 4 igrača kojih neće biti.
U svakom slučaju smatraju tekmu u Zenici najbitnijom utakmicom kvalifikacija.
- Grean
#740 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Mi jos od Sliskovica nismo bezidejnije igrali tako da mi je svejedno sa ovakvom igrom (generalno u ovim kvalifikacijama) hocemo li se plasirati.
Sajo je bio limitiran, tvrdoglav, pravio nerezonske poteze ali si imao sta vidjeti u utakmici, pogotovo kad je islo. Ovaj je operisan od kreacije.
Sajo je bio limitiran, tvrdoglav, pravio nerezonske poteze ali si imao sta vidjeti u utakmici, pogotovo kad je islo. Ovaj je operisan od kreacije.
Last edited by Grean on 26/03/2017 01:12, edited 1 time in total.
- Logovan
#741 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Mogu se samo nadati, kao i mi.BarbaDue wrote:Grci su sada na krilima, vjerovatno se nadaju i prvom mjestu.
-
Crvena Tifoza
#742 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Edin H. wrote:Mislim da tri, a ne cetiri Grka nece moci igrati u sljedecoj utakmici, ova dvojica sto su dobila crveni Tachtsidis i Tzavellas i Samaris (zuti). Vratice se Papadopoulos sto je dobio crveni protiv nas.
Neće se vratiti.
FIFA announced that Kyriakos Papadopoulos’ suspension has been doubled for his straight red card against Bosnia in November. The Greek player will miss Greece’s crucial qualifiers on the road against Belgium and Bosnia in 2017.
- bersK
#743 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Prije velikih 9,5 godina smo zadnji put primili dva komada od ovih bankrotera. Još imaju veresiju za pravljenje sranja našim navijačima tamo i prepičkastu igru. Hajd da ih razgulimo barem jednom onako pošteno 3+.
- ILVIIR
#744 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
mislim da ovaj x otvara mnogo vise mogucnosti kako da se situacija razvije. sad imamo i opciju na prvo mjesto, ali isto tako i sanse za trece mjesto su porasle. bice guravo. grke moramo dobiti, to ce biti historijska utakmcia broj 2031883. ali grci nam leze. trebamo sto vise sansi iz prekida kreirati, a ne previse se trositi na njihovim bunkeru. sto vise sutati iz daljine, mozda se nekad nesto i odbije.
pa lula je igrao i beka i krilo
cuj to..Officer Crabtree wrote:da je bilo ko igrao beka ne bi bilo to što je bilo, druga stvar je što je onaj murinjo izbrisao tu poziciju.
pa lula je igrao i beka i krilo
zbog saje ja vise nemam tremu kad gledam repku kao nekad. koliko sam se zbog njega zivciro.. pa to je neopisivo.. i uvijek kad covjek pomisli, ne moze gore, on je uspio da dokaze da moze.Grean wrote:Mi jos od Sliskovica nismo bezidejnije igrali tako da mi je svejedno sa ovakvom igrom (generalno u ovim kvalifikacijama) hocemo li se plasirati.
- TAFKAP
#745 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
ebeš to, Holandija fasovala od Bugarske 2:0 
Opet će lale da prvenstvo gledaju na TVu, brčkajući noge u lavoru
Opet će lale da prvenstvo gledaju na TVu, brčkajući noge u lavoru
- Ludzak
#746 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Nama protiv Gibraltara trebaju deset šansi da bi gol dali, a Grci nam baš neće dozvoljavati previše šansi. Teško ćemo mi njima iz igre dati gol, jedino iz prekida kao u prošloj.
- Idemedosumom
#747 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Pa forsirali smo centaršut, a ni Džeke ni Đurića nema na terenu. Protiv grka će biti druga priča aBd.
- moa
#748 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
kakve su sanse da se besic vrati protiv grcke. Sinoc je cimi dobro odigrao. 
- Edin H.
#749 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Znaci u principu faiice im cetiri igraca iz prvog tima, sto je velika sansa.Crvena Tifoza wrote:Edin H. wrote:Mislim da tri, a ne cetiri Grka nece moci igrati u sljedecoj utakmici, ova dvojica sto su dobila crveni Tachtsidis i Tzavellas i Samaris (zuti). Vratice se Papadopoulos sto je dobio crveni protiv nas.
Neće se vratiti.
FIFA announced that Kyriakos Papadopoulos’ suspension has been doubled for his straight red card against Bosnia in November. The Greek player will miss Greece’s crucial qualifiers on the road against Belgium and Bosnia in 2017.
Nama je naravno hebdikep sto nece igrati Seo.
- nKrkan
#750 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Belgija u 5 utakmica 22 gola, ako nastave ovako imat će 40 na kraju na kvalifikacija