Koji je kod tebe premium contact ?ado-šampion wrote:Da se malo ukljucim, kome gume nakon 5-6 godina u BiH budu dobre ja mu skidam kapu. To mozda u automagazinima i u Njemackoj da je 10 godina. U BiH je 5-6 godina maksimum u praksi, jer nema te gume koja ce na rupama, ivicnjacima i slicno odrzati svoju strukturu stabilnom duze od tog perioda. Imao sam takve gume na autu, imale sare, bile pozadi, auto se s njima na autoputu trese ko da ima parkinsona. Vizuelno savrsene bile. Dodje zima, stavim zimske, nista. Fino u smece i kupim sebi nove gume ovog proljeca.
Sto se mene tice, kad guma napuni 5 godina prvi znak slabosti odmah idu u smece. To je pravilno sa sigurnosnog aspekta. To sta se sve god nas voza je druga prica, i u ovom kontekstu je apsolutno nerelevatno jer sutra kad ne daj Boze zgazis dijete zbog losih guma, vjeruj da ti nece pomoci to saznanje da pola Bosne vozi na losim gumama. Pola Bosne vozi dijete van sjedalice, pa opet svako ko ima imalo pameti stavi dijete u sjedalicu.
Sto se tice testova, opet da ponovim. Ko ganja V indeks za njega je SportContact sto se tice Continentala. U H indeksu, pa ne mogu tvrditi da je najbolja jer nisam sve probao, ali iz iskustva, imam sve 4 te gume na svom autu, i objektivno po testovima, Continental PremiumContact su fantasticne gume, gotovo bez premca. Jbg sad vjerovati meni, vjerovati vecini testova, ili vjerovati nekom ko je vidio na slici te gume, a kaze lose kocenje na suhom, to ostavljam svakom da procijeni.
Kod mene je mislim premium contact 2. Ili mi je guma dosta tvrda naprijed ili su mi pretvrde disk pločice naprijed ili i jedno i drrugo. Osjetim često da se aktivira abs, prilikom vožnje niz nizbrdicu i laganog kočenja. Isto mi se uključi asr prilikom jačeg nagiba i malo jačeg gasa. Nekako imam osjećaj da olako proklizava. U jesen i po mokrom kad je hladnije, kao na ledu. Vozio sam i mišelinku primacy 3 na drugom vozilu, i ona je nekako uvjerljivija, iako joj je šara dosta plića. Otprilike gumama je oko tri godine, i vidi se na njima da se sporo troše, i zbog toga mislim da je dosta tvrde smjese. Čak sam razmišljao i da promjenim prednje disk pločice