Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kosava

#726 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by kosava »

Mrzi me pocinjati novu temu pa da pitam pranje zuba svaki dan da ili ne? :D
Bambi_na_kofeinu

#727 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Bambi_na_kofeinu »

I režite nokte ljudi, djevjčice, djevojke, žene, režite nokte! :(
muha_sa

#728 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by muha_sa »

kosava wrote:Mrzi me pocinjati novu temu pa da pitam pranje zuba svaki dan da ili ne? :D
hefticno.

Image
Bambi_na_kofeinu

#729 Re: Kupanje jednom sedmično

Brkooo wrote:i ovako malo vode u svijetu, a mi se pitkom kupamo...
Image
Cherry-Cherry

#730 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Cherry-Cherry »

Bambi_na_kofeinu wrote:I režite nokte ljudi, djevjčice, djevojke, žene, režite nokte! :(
I ribajte pete. :( Nema ništa gore od sređene žene, našminkana, ispeglane kose, u sandalama sa kaišićima, nalakiranih noktića i ispucalih peta, zadebljanih, pobijelile, fuuuj :(
Nokian808

#731 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Nokian808 »

Ovdje sve neki higijeničari koji tvrde da ako se čovjek ne kupa svaki dan da je prljav i zgražavaju se ;-)
A nisu ni svjesni koliko štete nanose svojoj koži i kosi, kao i planeti Zemlji svakodnevnim kupanjem...
Postoje studije koje jasno kažu da je idealan broj kupanja za organizam 1-3 puta sedmično uz naravno svakodnevno pranje ruku, prevoja na tijelu i genitalija. Pri tome treba voditi računa da smo svi individualci te treba voditi računa i o godišnjim dobima jer nije isto ljeti ili zimi.

'A vigorous daily shower would disturb the natural bug flora of the skin as well as skin oils,' revealed John Oxford, Professor of Virology at Queen Mary's School of Medicine and Dentistry.
Izvor: http://www.dailymail.co.uk/femail/artic ... z3Qcercy5S

"If you take daily showers, you may be doing more harm to your body than good. A new study shows that bathing too often is actually really bad for your skin"
Izvor: http://www.essence.com/2015/01/14/you-d ... gists-say/
hanamontanaa

#732 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by hanamontanaa »

Najodvratnije sto sam čula je da se žene ne bi trebale kupati za vrijeme mjesečnice :shock: valjda je tad higijena pojačana :?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#733 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by japin_mutapi »

evo čitam temu i nešto kontam - veze nemam kad sam se okupao zadnji put
meščini tamo nekad oko nove godine ... mislim ove zadnje 2015
Bambi_na_kofeinu

#734 Re: Kupanje jednom sedmično

hanamontanaa wrote:Najodvratnije sto sam čula je da se žene ne bi trebale kupati za vrijeme mjesečnice :shock: valjda je tad higijena pojačana :?
Ih, to je mala maca...primat drži da se porođena žena ne treba kupati 40 dana :D
Cherry-Cherry

#735 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Cherry-Cherry »

Bambi_na_kofeinu wrote:
hanamontanaa wrote:Najodvratnije sto sam čula je da se žene ne bi trebale kupati za vrijeme mjesečnice :shock: valjda je tad higijena pojačana :?
Ih, to je mala maca...primat drži da se porođena žena ne treba kupati 40 dana :D
Joj majko mila. :cry:
alkalna_baterija

#736 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by alkalna_baterija »

Bambi_na_kofeinu wrote:
:pisnula:
seoBIH

#737 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by seoBIH »

Nokian808 wrote:Ovdje sve neki higijeničari koji tvrde da ako se čovjek ne kupa svaki dan da je prljav i zgražavaju se ;-)
A nisu ni svjesni koliko štete nanose svojoj koži i kosi, kao i planeti Zemlji svakodnevnim kupanjem...
Postoje studije koje jasno kažu da je idealan broj kupanja za organizam 1-3 puta sedmično uz naravno svakodnevno pranje ruku, prevoja na tijelu i genitalija. Pri tome treba voditi računa da smo svi individualci te treba voditi računa i o godišnjim dobima jer nije isto ljeti ili zimi.

'A vigorous daily shower would disturb the natural bug flora of the skin as well as skin oils,' revealed John Oxford, Professor of Virology at Queen Mary's School of Medicine and Dentistry.
Izvor: http://www.dailymail.co.uk/femail/artic ... z3Qcercy5S

"If you take daily showers, you may be doing more harm to your body than good. A new study shows that bathing too often is actually really bad for your skin"
Izvor: http://www.essence.com/2015/01/14/you-d ... gists-say/
:thumbup: :thumbup:
Boateng

#738 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Boateng »

Bambi_na_kofeinu wrote:I režite nokte ljudi, djevjčice, djevojke, žene, režite nokte! :(
:thumbup:
stakasa

#739 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by stakasa »

JohnnyS wrote:
Better Man wrote:
Poznato je da se čovjek učuti ispd pazuha kad ujutro ustane nakon spavanja i logično je da to opereš. Isto tako se stopala znaju učutiti od obuće i čarapa i logično je da to opereš. Nema potrebe da se peru ostali dijelovi tijela koji nisu skloni tome da se učute, a svakako se komplet kupate dva puta sedmično. Nedavno sam čitao da glavni dijelovi tijela koji se trebaju prati su upravo stopala i ispod pazuha.

Ko što rekoh, lakše mi je stati pod tuš i pustiti vodu nego nišaniti odabrane dijelove tijela. Nema veze ako mi se i lakat smoči iako se ne uščuje...
Dijasporicu
Šveđanin

#740 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Šveđanin »

Ja se okupao sinoć, sad dođoh na forum da pitam trebam li opet večeras, šta kažu forumski doktori medicine?
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#741 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Zviz »

Šveđanin wrote:Ja se okupao sinoć, sad dođoh na forum da pitam trebam li opet večeras, šta kažu forumski doktori medicine?
Pokiseli noge... :lol:
Gojeni H

#743 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Gojeni H »

JohnnyS wrote:
Better Man wrote:
Poznato je da se čovjek učuti ispd pazuha kad ujutro ustane nakon spavanja i logično je da to opereš. Isto tako se stopala znaju učutiti od obuće i čarapa i logično je da to opereš. Nema potrebe da se peru ostali dijelovi tijela koji nisu skloni tome da se učute, a svakako se komplet kupate dva puta sedmično. Nedavno sam čitao da glavni dijelovi tijela koji se trebaju prati su upravo stopala i ispod pazuha.

Ko što rekoh, lakše mi je stati pod tuš i pustiti vodu nego nišaniti odabrane dijelove tijela. Nema veze ako mi se i lakat smoči iako se ne uščuje...
Ja i kad se okupam, strogo nisanim da ne pokvasim lakat. Ne znam zasto ali evo ljudi napisali, a covjek se uci dok je ziv.
Gojeni H

#744 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Gojeni H »

Zviz wrote:
muha_sa wrote:
šta je bilo kad si se probudio :?
Svako jutro dorucak par excellence i to u krevetu su mi ga starci ili mama ili stari donosili...
a zatim bi se polako setao kroz kucu u tusiranje mantilu dok u pozadini bi nesto vrtilo iz Detroit, Chicago ili New York - muzicki underground, a poslje tusiranja bi stari dok mama pravi uzinu te xxl milk shake chocolate malt za na put, na brzake procitao sta ima najnovojega u the Washington post u novinama, da sam up to date u skoli, a zatim vozac bi me ko malog princa od odbacio do skole, ipak ni je za mene bilo da se guzvam po javnom transportu.

Sjooj, legendo, da je i meni tako. Jesi ti napredan covjek. Ima li veze sto ostanu mrve na krevetu ili to nema veze. Jel' se to sve nauci u Danskoj?
Mozes li kao vladin sluzbenik progovorit' koju za raju? Ne bih ja puno uzimao od socijale.
jeza u ledja

#745 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by jeza u ledja »

Procitah temu i moradoh se okupati od kolicine prljavstine. :D

Sad kad razmislim, i ja kad sam bio mali kupali smo se jednom sedmicno, i to nedjeljom. :D
Sada kad sam pravi peksin i zivim vani.... :) ....ma tusiram se recimo ne bas svaki dan al recimo 4-5 puta sedmicno. Ne operem kosu svaki put, al eto bar 3 puta sedmicno. Ja gdje zivim dosta je vruce i recimo da sam dosta fizicki aktivan, pa ima i toga (kopam kanale :D ).

Ne znam kako to rade Europljani, al Ameri se bogam tusiraju haman pa svaki dan, a neki po par puta dnevno :-) . Znam, jer sam vise puta sprovodio anketu medju rajom :zzzz: . Meni je to previse, al eto. To ako vam neko kaze, opet kazem barem u Cemerici, da se neko kupa jednom sedmicno u istoj, slago vas je, uoci vas gleda i laze. Ameri su opsjednuti tusiranjem, i to nema veze koji stalez, koja zivotna dob i koja klima. U mnogim zemljama svijeta (ne samo na Zapadu) kada za kupanje uopste ne postoji, vec tus kabina ili pravac na plocicama.

Sad kad skontam, ja nemam nikakvih alergija i rijedje se razboljevam od svih Amera koje znam (kuc u drvo), mozda ima veze s tim kupanjem u djetinjstvu?

Al ono, mislim ja se kupam kad pocnem da danfam jbg a to je roku 48h obicno osim ako nisam bio u dzimu. Mislim mogu se ja sad plaknuti bez tusiranja, kao sto siguran sam rade mnogi koji se kupaju jednom sedmicno, ali s obzirom na klimu ovdje meni je lako uci pod tus i izaci napolje bez smrzavanja (i bez prehladjivanja od mokre kose, sto je jedna totalno druga zanimljiva tema :D ).

Ma mislim da se ljudi trebaju kupat u ovisnosti od toga sta rade, a vala i koliko im je ceif ili koliko im smeta, njima i ljudima oko njih. Ali isto tako mislim vise tusiranja, manje kupanja, nije naodmet. Uostalom tusiranjem trosite mnogo manje vode.

Siguran sam da i o ovome postoje neka istrazivanja.

Jednom sedmicno je premalo, jednom dnevno osim ako se ne bavite fizickim radom ili vjezbanjem je previse. Tri-cetiri puta sedmicno je vjerovatno optimalno. :-?
jeza u ledja

#746 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by jeza u ledja »

Nego, ko je bio u Aziji i naucio bar par obicaja zna da se - ne rukuje nikad sa lijevom rukom. Znate li zasto? :D

Ovo vazi i za bilo kakvu transakciju rukama, placanje novaca, dodavanje predmeta, rukovanje papirima, itd.
JanuaryJones

#747 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by JanuaryJones »

jeza u ledja wrote:Nego, ko je bio u Aziji i naucio bar par obicaja zna da se - ne rukuje nikad sa lijevom rukom. Znate li zasto? :D

Ovo vazi i za bilo kakvu transakciju rukama, placanje novaca, dodavanje predmeta, rukovanje papirima, itd.
Ih, po Aziji. Ne valja ni po Islamu. Ne do Bog da dijete bude ljevak, šejtanska (nečista) posla.
OldMayor

#748 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by OldMayor »

Ne kupam se, al zato smrdim.

Ma mi smo generalno peksini od naroda. Pa pogledaj ulice. Ne znam, nisam nesto puno hodao po evropi, ali u onim gradovima u kojima sam bio barem su glavni gradovi cisti ko suza. Kod nas. Pa snijeg kad okopni citav grad postane jedna deponija.

Da ne govorim o ovima sa dzukelama - cast izuzecima. Fakat ne pamtim, al bas ne pamtim kad sam vidio da se neko sageo i pokupio za svojim dzukelom govna. Ja to u ovom nasem gradu nisam vidio. Eto, mozda nisam dobro gledao ili sam se bas potrefio u takvim situacijama, ali ti vlasnici dzukela hladno prodju. Ej, a lafo gospoda, izveo covjek psa u park da prohoda, ofo, ono... :run:
dadoka84

#749 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by dadoka84 »

Izgleda da sam ja jedina budala koja cisti za svojim psom... Cak mi je par ljudi i cestitalo :D
pasha_stambol

#750 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by pasha_stambol »

dadoka84 wrote:Izgleda da sam ja jedina budala koja cisti za svojim psom... Cak mi je par ljudi i cestitalo :D
to je tvoj pas i tvoja odgovornost i duznost je da pocists iza njega, a u sred carsije gospoja izvela cuku posra se u park i ona samo nastavi da seta jbmm joj sve seljackoo djaba sto zivi u Titovoj !!! :-)
Post Reply