Masakar u Parizu
- @mba
#726 Re: Masakar u Parizu
magazin i jeste imao za cilj da vrijedja muslimane to je cinjenica, nije isto prikazivati papu u zagrljaju nekoga, ili nekog rabina i onda se vaditi na tu foru da smiju vrijedjati muhammeda s.a.w. da su kojim slucaju uzeli nekog od muslimanskih autoriteta reisa, kardawia ili bilo kojeg drugog e onda je to u rangu pape ili nekog rabina, ali vrijedjati bozije poslanike, to prelazi sve granice!
dalje, i ako su provocirali sa tim karikaturama u sto sam uvjeren da jesu, muslimani su reagovali na najgori moguc nacin, palili,ubijali,razbijali itd.itd.
umjesto da su to pustili kraju, u opste ne reagovati na takve stvari, jer kako to biva sto se vise bunis oni vise provociraju/vrijedjaju, nasjeli smo na tu foru i te kako!
i sada ovo u parisu, bez komentara!!!
cemu sve ovo vodi vrijeme ce pokazati, ali misljenja sam da nece na dobro izaci kako je krenulo, mase ljudi su pokrenute/izmanipulisani i sa jedne i sa druge strane!
nek nam je dragi Bog na pomoci!!!
dalje, i ako su provocirali sa tim karikaturama u sto sam uvjeren da jesu, muslimani su reagovali na najgori moguc nacin, palili,ubijali,razbijali itd.itd.
umjesto da su to pustili kraju, u opste ne reagovati na takve stvari, jer kako to biva sto se vise bunis oni vise provociraju/vrijedjaju, nasjeli smo na tu foru i te kako!
cemu sve ovo vodi vrijeme ce pokazati, ali misljenja sam da nece na dobro izaci kako je krenulo, mase ljudi su pokrenute/izmanipulisani i sa jedne i sa druge strane!
- It_is_a_Leclerc
#727 Re: Masakar u Parizu
Informaciju je za France24 rekao visokopozicionirani obavještajni izvor.area51 wrote:Pa ako imaš neke pouzdane informacije da su ovo počinili muslimanski ekstremisti trkni do francuske ambasade predaj dokaze i riješi slučajIt_is_a_Leclerc wrote:Joj, kaže "Nema veze sa Islamom".
Pa kad ovi bliskoistočni babuni, neljudi i nakot, budu ubijali uzvikivajući "Ovo je osveta za loš završetak serije Kako sam upoznao vašu majku ?", onda neće imati veze s Islamom, dok god viču - "Allahu Ekber" oni itekako, htjeli mi to ili ne, imaju veze sa Islamom.
Šta bih sad ja trebao da ne vjerujem njima, već ovim "svime upravljaju tajne sile", "gmazovi i masoni" i sličnim sranjima ?!
- GeeTnT
#728 Re: Masakar u Parizu
Prvo treba sačekati da ih pohvataju, a onda treba davati izjave jesu li ili nisu ono što nam mediji plasiraju.It_is_a_Leclerc wrote:Joj, kaže "Nema veze sa Islamom".
Pa kad ovi bliskoistočni babuni, neljudi i nakot, budu ubijali uzvikivajući "Ovo je osveta za loš završetak serije Kako sam upoznao vašu majku ?", onda neće imati veze s Islamom, dok god viču - "Allahu Ekber" oni itekako, htjeli mi to ili ne, imaju veze sa Islamom.
Meni na osnovu načinu izvodjenja teroristog čina više liče na "diverzante" nego na bradate teroriste.
-
Umalo popisivac
#729 Re: Masakar u Parizu
Pa ja ti necu javno odgovarati, i nikako, na stvari da mi Mladic jebe mrtve i moju djecu. To sam ljudska gnjida moze reci, a kamo li napisati ovako iza nicka skriven.Pol_Pot wrote: "Mladić bio u pravu" nema nikakav drugi kontekst. Ne treba mi pm, evo dobio si sve javno.
- It_is_a_Leclerc
#730 Re: Masakar u Parizu
Da, fakat. Puno je gore pokazati Muhameda kako gleda na babune i neljude iz Iraka i Sirije i govori - "Kakve me sve budale slijede" nego pokazati malog Isusa kako iskače iz Marijinih genitalija.@mba wrote:magazin i jeste imao za cilj da vrijedja muslimane to je cinjenica, nije isto prikazivati papu u zagrljaju nekoga, ili nekog rabina i onda se vaditi na tu foru da smiju vrijedjati muhammeda s.a.w. da su kojim slucaju uzeli nekog od muslimanskih autoriteta reisa, kardawia ili bilo kojeg drugog e onda je to u rangu pape ili nekog rabina, ali vrijedjati bozije poslanike, to prelazi sve granice!
Good job !
- Havatar
#731 Re: Masakar u Parizu
Pa nema veze sa islamom nego sa sirenjem vjerske mrznje i sa brutalnom i primitivnom kampanjom protiv muslimana , sa cinjenjem zla i stavljanjem muslimana izvan zakona. Mozda je neko mislio da zlo moze da rodi dobro ali to nikad ne biva niti ce i ne mogu sad oni koji su to radili da se iscudjavaju otkud to niti da druge krive za ono sto je njihova odgovornost.It_is_a_Leclerc wrote:Joj, kaže "Nema veze sa Islamom".
- Sezam
#732 Re: Masakar u Parizu
Jedina dobra stvar sa ovakvim temama je sto mnogima maske spadnu. 
-
Ripicipi
#733 Re: Masakar u Parizu
Co'ek ce tacno poslije ove teme znati ko je normalan na ovom forumu, a ko je zreo za neuropsihijatriju ili bliski istok.
-
Umalo popisivac
#734 Re: Masakar u Parizu
Nadam se da se svi vi moralista ovako "nasekirate" na opravdavanja ovog zlocina i kakve se sve gadosti pisu po portalu. Jeste, sve se bojim. Ljudska dvolicnost u najgorem izdanju.
Ne znam koja je razlika ako neko kaze da su muslimani sami isprovocirali zlocin nad svojima u recimo Srebrenici, ili reci da su to isto ucili Francuzi za svoje neke potrebe. Za to NIKO nije odgovorio. To je valjda OK. Al se meni jebe mrtve i moju djecu.
Ne znam koja je razlika ako neko kaze da su muslimani sami isprovocirali zlocin nad svojima u recimo Srebrenici, ili reci da su to isto ucili Francuzi za svoje neke potrebe. Za to NIKO nije odgovorio. To je valjda OK. Al se meni jebe mrtve i moju djecu.
Last edited by Umalo popisivac on 07/01/2015 20:18, edited 3 times in total.
- Jolpaz
#735 Re: Masakar u Parizu
spinel_ wrote:ok, bilo je osuda..ali vise sam mislio na osude od strane visokozvanicnika amerikanaca, britanaca, nijemaca, francuza itd..
ultima_palabra wrote:Ubijeno je i 37 u Jemenu danas, ali to nije vijest.
Zapad stoljećima igra dvostruku igru sa islamskim svijetom... drže ih u bijedi, bratoubilačkom ratu i neznanju, a u isto vrijeme na svojoj teritoriji drže bezbrojne ekstremiste koje istresu iz kesice kad zatreba instant neprijatelj.
Nemojte shvatati ovo kao opravdavanje ovih debila i njihovih gurua, jer su oni nebitni u široj slici.
upravo ovo sto kolega rece iznad potpisujem
- It_is_a_Leclerc
#736 Re: Masakar u Parizu
Havatar wrote:Pa nema veze sa islamom nego sa sirenjem vjerske mrznje i sa brutalnom i primitivnom kampanjom protiv muslimana , sa cinjenjem zla i stavljanjem muslimana izvan zakona. Mozda je neko mislio da zlo moze da rodi dobro ali to nikad ne biva niti ce i ne mogu sad oni koji su to radili da se iscudjavaju otkud to niti da druge krive za ono sto je njihova odgovornost.It_is_a_Leclerc wrote:Joj, kaže "Nema veze sa Islamom".
Beskrajno netačno.
Dalje ?!
- area51
#737 Re: Masakar u Parizu
E jbga sad leklerk,pa zar si očekivao drugačije saopštenje nego to da su islamski ekstremisti ti koji su ovo danas "odradili"It_is_a_Leclerc wrote:Informaciju je za France24 rekao visokopozicionirani obavještajni izvor.area51 wrote:Pa ako imaš neke pouzdane informacije da su ovo počinili muslimanski ekstremisti trkni do francuske ambasade predaj dokaze i riješi slučajIt_is_a_Leclerc wrote:Joj, kaže "Nema veze sa Islamom".
Šta bih sad ja trebao da ne vjerujem njima, već ovim "svime upravljaju tajne sile", "gmazovi i masoni" i sličnim sranjima ?!
"Visokopozicionirani izvor "
- Grean
#738 Re: Masakar u Parizu
Ovo je cista izmisljotina i friziranje istorije.hrasno38 wrote:Hajvan wrote:hrasno38 wrote:
Nije bilo Alije ali je isto tako bilo handzar-divizije koja je zajedno sa ustasama nista manji genocid ako ne i veci napravila od cetnika!!!!
Imas nekakvih problema sa istorijom/povijesti. Ko je napravio najveci genocid u WW2 poslije svaba. Ciji je bio koncetracioni logor Jasenovac i ko je u njemu ubijao. USTASE. Ko je bio skupa sa ustasama. SS HANDZAR-DIVIZIJA!! kako je nastala handzar-divizija? Kao odgovor muslimana na cetnicke zlocine u BiH. Za sve ostalo sto te interesuje imas google i kad pronadjes kapu sa mrtvackom glavom i njemackim orlom to je to....samo citaj.
Procentualno najveci stradalnici WWII na tlu bivse Jugoslavije su Bosnjaci (Bosnjaci 8.2% , Srbi 7.9%, izvor "Kratka povijest Bosne") a zna se da su najvecim dijelom bili zrtve cetnickih zlocina. Sa druge strane uloga Handzar divizije je minorna ako govorimo o ukupnom obimu zlocina nad Srbima.
Nije tema ali na neistine ovakvog tipa se mora reagovati da ne bi bilo po onoj staroj kad tri puta ponovljena laz postaje istina.
Last edited by Grean on 07/01/2015 20:18, edited 1 time in total.
- Havatar
#739 Re: Masakar u Parizu
SkyLimit wrote:Pravdaju se muslimani i previše za moj ukus, ko želi da vidi vidjeće, ko ne želi uvijek će reći: "trebaju to osuditi".Pjanic15 wrote:Najveća greška muslimana je što ne rade ništa konkretno i aktivno u ograđivanju i osvješćivanju javnosti, od te pošasti terorizma koja se pod tim imenom skriva i djeluje, nego što je najgore, muslimani djeluju samo u pronalaženju opravdanja i time indirektno ili nesvjesno su na strani tih zločinaca.
Evo samo posljedni intervju reisa Kavazovića za Al Jazzeru gdje kaže za ISILVrijeme će pokazati čiji rodni list ta tvorevina nosi. Bojim se da je organizirana kao dodatni motiv agresije na prostore muslimanskog svijeta. Zato apeliram na naše ljude da ne služe đavoljem cilju. Ne postoji niti jedan razlog, vjerski ili neki drugi, kojim se to može opravdati.
ili skorašnji tekst na zvaničnoj stranici IZ BiH gdje su zajedno sa turskim vjerskim rukovodstvom osudili svako nasilje
Tokom srdačnog i bratskog susreta šejh Görmez i muftija Hasanović izrazili su zabrinutost glede onoga što se u zadnje vrijeme događa u Siriji, Iraku i ostalim dijelovima svijeta, osudivši sva zlodjela koja tzv. Islamska država i slične terorističke organizacije čine uime vjere ili ideologije.
Dakle, ograđuju se muslimani i previše. Ja se osjećam odgovornim samo za ono što sam lično uradio. Ako će neko donositi zaključke o meni na osnovu stereotipa i predrasuda, nemam mu se namjeru još i pravdati, ni kriv ni dužan.
Ko se meni pravda za hiljade pobijenih mojih sunarodnjaka? Niko ne misli o mojim osjećanjima niti osjeća potrebu da se ograđuje što su kršćani poubijali na hiljade mojih sunarodnjaka, niti ja smatram da se trebaju nešto redom pravdati i ograđivati.
- Dr. Kuca
#740 Re: Masakar u Parizu
TAKO JE!!!!Jolpaz wrote:spinel_ wrote:ok, bilo je osuda..ali vise sam mislio na osude od strane visokozvanicnika amerikanaca, britanaca, nijemaca, francuza itd..
ultima_palabra wrote:Ubijeno je i 37 u Jemenu danas, ali to nije vijest.
Zapad stoljećima igra dvostruku igru sa islamskim svijetom... drže ih u bijedi, bratoubilačkom ratu i neznanju, a u isto vrijeme na svojoj teritoriji drže bezbrojne ekstremiste koje istresu iz kesice kad zatreba instant neprijatelj.
Nemojte shvatati ovo kao opravdavanje ovih debila i njihovih gurua, jer su oni nebitni u široj slici.
upravo ovo sto kolega rece iznad potpisujem
-
m_l
#741 Re: Masakar u Parizu
SkyLimit wrote: Ja se osjećam odgovornim samo za ono što sam lično uradio. Ako će neko donositi zaključke o meni na osnovu stereotipa i predrasuda, nemam mu se namjeru još i pravdati, ni kriv ni dužan.
Ko se meni pravda za hiljade pobijenih mojih sunarodnjaka? Niko ne misli o mojim osjećanjima niti osjeća potrebu da se ograđuje što su kršćani poubijali na hiljade mojih sunarodnjaka, niti ja smatram da se trebaju nešto redom pravdati i ograđivati.
- SkyLimit
#742 Re: Masakar u Parizu
[
Stvar je u tome da ja smatram bezobraznim kad neko očekuje da se ja, ili neko u moje ime, ograđujem od njih. Kakve ja veze imam sa tim ljudima pa se trebam ograđivati od njih ili neko u moje ime? Ne želim ikakvu poveznicu sa teroristima, pa ni da se ograđujem od njih.
Sutra će neki fan Jefferson Airplanea ubiti nekoga, pa ćemo se valjda svi mi fanovi Jefferson Airplanea morati pravdati da nismo svi ubice i osvješćivati se.
Pjanic15 wrote:
O kakvom pravdanju pričaš, nebulozu navodiš, govorim o ograđivanju i osvješćivanu, ovo si izvukao totalno iz konteksta taj mali tekst, gdje su silne tribine, tekstovi za sve medije, od tv-a do portala, informacijskih skupova i svašta nešto.
I evo ga opet, ne pravdaš ti sebe i muslimane tim pričama, nego upravo ove zločince koji u ime islama i muslimana uništavaju tvoju i religiju svih muslimana, nevjerovatno kako ne kontate.
I onda opet naglasak da karikature nisu samo bile vezane za islam, nego i sve ostale religije, judaizam, kršćanstvo, razne političke segmente itd.
Stvar je u tome da ja smatram bezobraznim kad neko očekuje da se ja, ili neko u moje ime, ograđujem od njih. Kakve ja veze imam sa tim ljudima pa se trebam ograđivati od njih ili neko u moje ime? Ne želim ikakvu poveznicu sa teroristima, pa ni da se ograđujem od njih.
Sutra će neki fan Jefferson Airplanea ubiti nekoga, pa ćemo se valjda svi mi fanovi Jefferson Airplanea morati pravdati da nismo svi ubice i osvješćivati se.
Last edited by SkyLimit on 07/01/2015 20:22, edited 1 time in total.
- area51
#743 Re: Masakar u Parizu
Evo hajde ti meni reci ko bi po tebi (onako zdravorazumsko razmišljanje) imao korisiti od svega ovog danas ?It_is_a_Leclerc wrote:Havatar wrote:Pa nema veze sa islamom nego sa sirenjem vjerske mrznje i sa brutalnom i primitivnom kampanjom protiv muslimana , sa cinjenjem zla i stavljanjem muslimana izvan zakona. Mozda je neko mislio da zlo moze da rodi dobro ali to nikad ne biva niti ce i ne mogu sad oni koji su to radili da se iscudjavaju otkud to niti da druge krive za ono sto je njihova odgovornost.It_is_a_Leclerc wrote:Joj, kaže "Nema veze sa Islamom".
Beskrajno netačno.
Dalje ?!
Uzmi u obzir to da nije bio samoubilački čin već visoko-profesionalno odrađeno ubistvo.
- spinel_
#744 Re: Masakar u Parizu
area51 wrote:E jbga sad leklerk,pa zar si očekivao drugačije saopštenje nego to da su islamski ekstremisti ti koji su ovo danas "odradili"It_is_a_Leclerc wrote:[
Informaciju je za France24 rekao visokopozicionirani obavještajni izvor.
Šta bih sad ja trebao da ne vjerujem njima, već ovim "svime upravljaju tajne sile", "gmazovi i masoni" i sličnim sranjima ?!![]()
covjek baca bombe..
evo ludjak licno rekao ko je i sta je
Prema njegovim tvrdnjama, prije nego što je napad otpočeo jedan od terorista je prišao čovjeku na ulici i kazao mu da medijima kaže da su oni pripadnici Al Kaide iz Jemena.
- don vito
#745 Re: Masakar u Parizu
Nakon ovakvog, argumentima i historijskim cinjenicama, potkrijepljenog posta, ocekivao bi da stavis eksploziv oko pasa i pravac Francuska ambasada u Sarajevu. A onda se sjetim da ti teroriste ne branis i opravdavas iz kalifata nego iz mrske Norveske...Havatar wrote:Isto tako laz je da Francuzi mrze muslimane ili Arape zbog terorizma ili zbog emigranata posto toga nije bilo kad je Franacuska bila glavna diplomatska podrska Milosevicu za vrijeme Mitterrand ili kad je Farncuska cinila zlocine u Alziru ili kad je slala vojsku za vrijeme krstaskih ratova. Jedini period kad u Francuskoj nije vladala mrznja prema muslimanima i nije propagirana od vladajuceg establismenta je za vrijeme nakon revolucije i za vrijeme Napoleonove vladavine i to prije svega zbog tog sto su i Voltaire i mnogi drugi ideolozi te revolucije a i Napoleon imali pozitivno misljenje o muslimanima .
- area51
#746 Re: Masakar u Parizu
i, je li dodao da želi da bude amoniman...spinel_ wrote:area51 wrote:E jbga sad leklerk,pa zar si očekivao drugačije saopštenje nego to da su islamski ekstremisti ti koji su ovo danas "odradili"It_is_a_Leclerc wrote:[
Informaciju je za France24 rekao visokopozicionirani obavještajni izvor.
Šta bih sad ja trebao da ne vjerujem njima, već ovim "svime upravljaju tajne sile", "gmazovi i masoni" i sličnim sranjima ?!![]()
covjek baca bombe..
evo ludjak licno rekao ko je i sta je
Prema njegovim tvrdnjama, prije nego što je napad otpočeo jedan od terorista je prišao čovjeku na ulici i kazao mu da medijima kaže da su oni pripadnici Al Kaide iz Jemena.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#747 Re: Masakar u Parizu
Kao što i napisah prijavio samUmalo popisivac wrote:li po cemu? Daj mi post, cisto me zanima? Jesi prijavio i ove sto vrijedjaju "krstase"? Ove sto jebu "mrtvu djecu". Kako mi se gadi dvolicnost. Samo "islamofobe", a? A slobodno prijavljuj, al se drzi teme i ne raspravljaj o forumasima.
- It_is_a_Leclerc
#748 Re: Masakar u Parizu
Ko je imao interesa od ubistva Thea Van Gogha u Holandiji ?! Isto profesionalno odrađeno, nož u srce.
Čin pokušaja zastrašivanja, pokušaj da par ušljivih neljudi, babuna i pripadnika terorističke rase, ugrozi višestoljetne civilizacijske vrijednosti na kojima počiva Evropa.
To neće moći ! U Evropi će se crtati, pisati, govoriti, pjevati štagod ko želi. Naš srednji vijek je iza nas. Ko je pojedinim babunima kriv što njihov još traje. Kome smeta, opet kažem, eno podnožje Hindukuša i drugih pitoresknih afganskih gora plaču za takvima.
Čin pokušaja zastrašivanja, pokušaj da par ušljivih neljudi, babuna i pripadnika terorističke rase, ugrozi višestoljetne civilizacijske vrijednosti na kojima počiva Evropa.
To neće moći ! U Evropi će se crtati, pisati, govoriti, pjevati štagod ko želi. Naš srednji vijek je iza nas. Ko je pojedinim babunima kriv što njihov još traje. Kome smeta, opet kažem, eno podnožje Hindukuša i drugih pitoresknih afganskih gora plaču za takvima.
-
VjecitiStudent
#749 Re: Masakar u Parizu
Zar nije u Švedskoj, na socijali, a u isto vrijeme i na braniku Bosne i islama?don vito wrote:Nakon ovakvog, argumentima i historijskim cinjenicama, potkrijepljenog posta, ocekivao bi da stavis eksploziv oko pasa i pravac Francuska ambasada u Sarajevu. A onda se sjetim da ti teroriste ne branis i opravdavas iz kalifata nego iz mrske Norveske...Havatar wrote:Isto tako laz je da Francuzi mrze muslimane ili Arape zbog terorizma ili zbog emigranata posto toga nije bilo kad je Franacuska bila glavna diplomatska podrska Milosevicu za vrijeme Mitterrand ili kad je Farncuska cinila zlocine u Alziru ili kad je slala vojsku za vrijeme krstaskih ratova. Jedini period kad u Francuskoj nije vladala mrznja prema muslimanima i nije propagirana od vladajuceg establismenta je za vrijeme nakon revolucije i za vrijeme Napoleonove vladavine i to prije svega zbog tog sto su i Voltaire i mnogi drugi ideolozi te revolucije a i Napoleon imali pozitivno misljenje o muslimanima .
- Ajatolah_
#750 Re: Masakar u Parizu
Area51 je pravi biser, čovjek iz svoje kuće uspijeva razotkriti svjetske tajne i zavjere.