MURIJA TRKELJA KLIX

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vrbas1979

#726 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by vrbas1979 »

Novinarstvo nije zločin, ali su klixovi tekstovi zločin prema novinarstvu #
It_is_a_Leclerc

#727 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by It_is_a_Leclerc »

mushkile chibira wrote:Fakat ne znam sto se ovdje potencira "cetnici rade sta zele u Sarajevu" i slicne stvari.
Nas problem nije u tome sto je policija rs-a dolazi na "intervencije" u federaciju i obrnuto, da je Bogdom tako stalno vjerujem da bi bilo manje kriminala u svim sferama drustva.
Problem je sto su kvazi "drzavnici" tj. politicari na sve tri strane u takvoj simbiozi jedni s drugima i sto sa uspjehom godinama kontrolisu drzavne aparate kao sto su sudstvo i policija a pri cemu se ne postuju zakoni (citaj: isti rade sto zele).
Problem je i sto je vecina naroda glupa pa isto ne mogu da uvide vec decenijama a problem je i sto medjunarodnu zajednicu (koja je btw nametnula ovakvu glupost od drzave) iskreno zaboli chuna jer taj isti narod bira "vlast".
Danas je Klix a sutra ce biti neko drugi i dok narod ne dodje tobe ovdje se nista nece promijeniti.
Problem je i sto nema ispravne stranke sa postenim ljudima koja bi eventualno "vladala" u oba entiteta i dok je entitetskog glasanja i nacionalne retorike uz ovako glup narod nama je pomiriti se sa ovakvim zivotom jos mnogo, mnogo godina.
Problema je pun qrac i "nema svjetla na kraju tunela".
Kad ovi govnari politicari ne budu stvarno mogli vise naci zajednicki interes a sto je po meni nemoguce jer im "sistem" omogucava da zajmaju i opstaju jos godinama onda mozes glupi narode bosanski opet racunati na rat. Do tada se ponasaj kao i do sada, shuti i pushi a u medjuvremenu biraj "simpatije" medju postojecim strankama i gledaj kao i svi kako ces na osnovu bilo kakvog politickog angazmana, veze i sl. ostvariti nekakvu materijalnu dobit.
Nije sreca to sto ostavljas u amanet svojoj djeci glupi narode, nikad sreca i nije sadrzavala bilo sta materijalno.
Iskoristicu jos jednom priliku da hebem mater svim politicarima u BiH kao i sudstvu/tuzilastvu i policiji koji su u sluzbi istih a kojima je problem sto je neko "prisluskivao" Zeljku Cvijanovic i razotkrio istu a koja je govnarka kao i svaki drugi politicar. Onaj ko je istu prisluskivao i dostavio Klixu "dva papka" nije najvjerovatnije nista bolji od nje, prepucavaju se i prepucavat' ce se jos godinama preko ledja naroda a niko od njih nece odgovarati za bilo kakvo krsenje zakona, malverzacije itd. itd.
Oprosti mu Bože, ne zna šta govori.
karanana

#728 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by karanana »

problem je sto to rade i prelaze entitetske crte kad njima odgovara i kad im treba. a za korisne svari i suzbijanje kriminala se to ne radi.
Zastozato

#729 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Zastozato »

Problem je sto se sa onim proljetnim protestima stalo, a da se nista nije promijenilo. Ono je nesto najljepse sto se u Bosni dogodilo od njene nezavisnosti, samo da se politika nije uvukla u sve to. Treba nam vise solidarnosti i manje pasivnosti. Treba da shvatimo da bar 90% ljudi u ovoj zemlji zeli isto, a to je drzava bez korupcije i kriminala. Nista bez revolucije koju treba da pokrene ovih 90%, u protivnom onih 10% ce nastaviti da rade ovo sto rade.
Stjui

#730 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Stjui »

karanana wrote:problem je sto to rade i prelaze entitetske crte kad njima odgovara i kad im treba. a za korisne svari i suzbijanje kriminala se to ne radi.
koje plačljivo relativiziranje jučerašnje sramote svih sarajlija.problem je što dođe genocidna policija u po sarajeva i niko da se udostoji doći pred tu zgradu,pa stat s onim ljudima što su četalji istjerali iz kancelarija,podržat ih,možda dobacit nešto četaljima itd.ništa!"nada"!je*iga kad je mirza u pritvoru...
It_is_a_Leclerc

#731 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Stjui wrote:
karanana wrote:problem je sto to rade i prelaze entitetske crte kad njima odgovara i kad im treba. a za korisne svari i suzbijanje kriminala se to ne radi.
koje plačljivo relativiziranje jučerašnje sramote svih sarajlija.problem je što dođe genocidna policija u po sarajeva i niko da se udostoji doći pred tu zgradu,pa stat s onim ljudima što su četalji istjerali iz kancelarija,podržat ih,možda dobacit nešto četaljima itd.ništa!"nada"!je*iga kad je mirza u pritvoru...
Tako je.

80 % kadrova MUP-a RS-a su ljudi sa "zanimljivom" ratnom prošlošću. Ja se ne osjećam ugodno da mi po ulicama, teško i krvavo odbranjenim, hrljaju ljudi koji su na različite načine učestvovali u odvođenju, ubijanju i svakojakim drugim ratnim zločinima. Ma štagod oni radili, protiv koga se vodila istraga i zbog čega.
Zastozato

#732 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Zastozato »

Stjui wrote:
Sarajlije nikad nisu bile vece kukavice nego sto su sad.
jao_situacije

#733 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by jao_situacije »

Stjui wrote:
Ja sam fino napisao da je Mirza tu, izrešetao bi on njih, ali to je urađeno u dosluhu eto baš kad je Mirza zatvoren oni nađu dolaziti u šeher. Oni su pametno došli kad je -10 napolju ponedjeljak, nikome se ništa ne radi, pred NG ihhh da su došli u petak poslije džume pa to bi bilo.... ipak imaju pameti iz RŠ..
kamen spoticanja

#734 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by kamen spoticanja »

It_is_a_Leclerc

#735 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Inače, zanimljivo je kako se spominje da je MUP RS pretres zbog Papanke i drugova iskoristio da se domogne servera od foruma. To je prije nekoliko sati napisao Emir Suljagić na twitteru što je vrlo zanimljivo. Iako se ja baš ne razumijem u te servere, domene i ostalo, moram priznati da uopšte nije naivno razmišljanje.
O'zone
Globalni moderator

#736 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by O'zone »

Stjui wrote:
Pa sto nas nisi pozvao kad si već bio tamo :skoljka:
spreca

#737 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by spreca »

kamen spoticanja wrote:http://m.klix.ba/vijesti/bih/izetbegovi ... 141230067v ev ga ridjobradi:
seri ga
amiliana

#738 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by amiliana »

:D
muzicar_iz_parka

#739 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by muzicar_iz_parka »

Trebali su iz redakcije klix-a taj snimak poslati nekome nebitnom portalu a onda objaviti u njihovo ime kao što rade sa skoro svim drugim vijestima, nikakvih problema ne bi bilo. Ovako ih neko dobro navuče sa tim.

Nestanak auta u Sarajevu je velika misterija, ne može to rješiti ni FBI da dođe, a još veća kako lopovi znaju brojeve žrtava krađe pa ih zovu i ucjenjuju, čak i neke sasvim novo kupljene brojeve kad su u pitanju oštećeni dijasporci, gdje je vjerovatnoća veoma malena da ih iko zna, a ne postoji nikakav registar prepaid korisnika. Vidovita džemila im izgleda pomaže, ko da se bori protiv takve nadprirodne sile.

Banjalučke "Nezavisne Novine" su izvještavale juče o ovome, neko reče nisu, evo dokaz:
http://www.nezavisne.com/novosti/hronik ... 81277.html
http://www.nezavisne.com/novosti/hronik ... 81385.html

Pošto oni imaju štampano izdanje i nisu klasičan online news portal, ne objavlju baš svaki minut nove vijesti niti opširno, cilj im je prodati ono šta štampaju, pa pretežno uveče kad im se "zatvara redakcija" objavljuju kratke sažetke vijesti.
hizo ramidovic

#740 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by hizo ramidovic »

bez obzira na svu galamu i hampu koja se digla oko ovog pretresa, mup rs kao i vlast u tom entitetu se ni po guzici nije pocesala i sve ovo ih tangira k'o lanjski snijeg...
a ako im fakat dosadi, uvijek u rukavu imaju "referendum" i "ukidanje suda i tuzilastva bih" za skretanje pozornosti.
jao_situacije

#741 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by jao_situacije »

It_is_a_Leclerc wrote:Inače, zanimljivo je kako se spominje da je MUP RS pretres zbog Papanke i drugova iskoristio da se domogne servera od foruma. To je prije nekoliko sati napisao Emir Suljagić na twitteru što je vrlo zanimljivo. Iako se ja baš ne razumijem u te servere, domene i ostalo, moram priznati da uopšte nije naivno razmišljanje.
Ne vjerujem da je tako i da Suljagić zna šta priča molio bih da se javi Čmoljo i da potvrdi da se koriste serveri koji su zakupljeni negdje vani. Inače server najjednostavnije plastično objašnjeno ti nije ništa više, nego mnogo kvalitetniji i jači kompjuter od onoga koji recimo ti sad koristiš i koji se ne gasi skoro nikad..
OldMayor

#742 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by OldMayor »

Poserem vam se ja na mirzu... Jebote, i nakon 20 godina vise i dalje palite na sitne klosare, koji eto imaju 'muda' da pucaju okolo...

I sta sutra i da bude belaj, taj isti mirza ce malo pucat, pa ce onda pljackat, pa ce kad zavrsi sranje bit jedan od imucnijih u gradu...

A moj otac, vas, i obicni ratnici - PRAVI heroji ce se borit za koru hljeba...

Ponavljam jos jednom, jebao vas mirza hatic i slicni krkani. Dokad vise svrsavanje na slicne likove...

:-) :-)
jao_situacije

#743 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by jao_situacije »

OldMayor wrote:Poserem vam se ja na mirzu... Jebote, i nakon 20 godina vise i dalje palite na sitne klosare, koji eto imaju 'muda' da pucaju okolo...

I sta sutra i da bude belaj, taj isti mirza ce malo pucat, pa ce onda pljackat, pa ce kad zavrsi sranje bit jedan od imucnijih u gradu...

Ponavljam jos jednom, jebao vas mirza hatic i slicni krkani. Dokad vise svrsavanje na slicne likove...

ON IMA KRIMINALNI MILJE!
muzicar_iz_parka

#744 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by muzicar_iz_parka »

It_is_a_Leclerc wrote: Tako je.

80 % kadrova MUP-a RS-a su ljudi sa "zanimljivom" ratnom prošlošću. Ja se ne osjećam ugodno da mi po ulicama, teško i krvavo odbranjenim, hrljaju ljudi koji su na različite načine učestvovali u odvođenju, ubijanju i svakojakim drugim ratnim zločinima. Ma štagod oni radili, protiv koga se vodila istraga i zbog čega.
Ne znam tačne podatke, ali ne bih baš rekao da ih ima u tolikom broju sa ratnom prošlosti iz razloga relativno mladog penzionisanja, posebno onih koji su školu završili prije početka rata. Prošlo je 19 godina od kraja rata, uz benificije normalnog staža i dupliranog ratnog većina iz tog vremena osim nepismenih kursadžija koji nisu dobili pedalu tokom pročišćavanja kadrova je već penzionisano. Naravno oni u višim administrativnim pozicijama su ostali, njima se ne žuri u penziju.
FreakyStyley

#745 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by FreakyStyley »

OldMayor wrote:Poserem vam se ja na mirzu... Jebote, i nakon 20 godina vise i dalje palite na sitne klosare, koji eto imaju 'muda' da pucaju okolo...

:lol: :lol:

Jebo ga ti...Pa ne priziva ga niko ozbiljno. Zezaju se ljudi.
Stjui

#746 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Stjui »

ma niko se ne lipa na mirzu i slične,samo se skreće pažnja na kakve je spalo da vam brane obraz.kuiš frende? i baš se na ove gluposti i provokacije odmah zubi pokazuju,pa se neće niko ni odvažit da započne pravi belaj.
FreakyStyley

#747 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by FreakyStyley »

Inace, mudonje, lose kamuflirate tu mrznju prema Sarajevu.

Mada, vjerujem da bi se u drugim gradovima pojavila horda gradjana, bar par hiljada. 8-) I to odmah u 8 ujutro, ha su uletili drotovi.
OldMayor

#748 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by OldMayor »

Ovi jedva cekaju nesto tako da se uradi, i to konstantno provociraju.

Da se jucer to desilo, Dodik bi imao samo jos jedan razlog da izadje na TV i kaze kako srbi nigdje na prostoru Federacije nisu sigurni bla bla, kme kme.
Mi imamo rekao bih problem sto hocemo da sacuvamo drzavu. Oni nemaju taj problem. Njima je cilj da je razjebu.

A nasi gradjani se trebaju zapitati zasto evo nakon 20 godina drzava sve vise i vise slabi, neka se zapitaju ko je vodi i gdje je vodi. I zasto mi nemamo svog baju.
Umalo popisivac

#749 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Umalo popisivac »

Stjui wrote:

ma niko se ne lipa na mirzu i slične,samo se skreće pažnja na kakve je spalo da vam brane obraz.kuiš frende? i baš se na ove gluposti i provokacije odmah zubi pokazuju,pa se neće niko ni odvažit da započne pravi belaj.
A to je Klix kao neka institucija, simbol nezavisnog i objektivnog novinarstva? :D Zasvrbi me cosak, nije im nista ni bilo vec su samo izuzeti diskovi, mobiteli i sl. Ako nisu nista lose napravili nece im nista ni biti. Trebaju se ljudi ici naguravati s policijom zbog par stranackih novinarcica. Nek ih Zlatko brani. :D
Last edited by Umalo popisivac on 30/12/2014 14:11, edited 1 time in total.
Zastozato

#750 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Zastozato »

OldMayor wrote:Ovi jedva cekaju nesto tako da se uradi, i to konstantno provociraju.

Da se jucer to desilo, Dodik bi imao samo jos jedan razlog da izadje na TV i kaze kako srbi nigdje na prostoru Federacije nisu sigurni bla bla, kme kme.
Mi imamo rekao bih problem sto hocemo da sacuvamo drzavu. Oni nemaju taj problem. Njima je cilj da je razjebu.

A nasi gradjani se trebaju zapitati zasto evo nakon 20 godina drzava sve vise i vise slabi, neka se zapitaju ko je vodi i gdje je vodi. I zasto mi nemamo svog baju.
A sta mislis da jednom vise prestanemo misliti sta ce oni tamo pomisliti. Ubi nas ovo dodvoravanje svima i svakome. Da pokazemo malo m*** ako ih jos imamo.
Post Reply